Jablonec – Bohemians 0:0 (kon.) | Slovácko – Brno 0:0 (kon.) | Teplice – Jihlava 1:0 (kon.)
Hr. Králové – Mladá Boleslav 0:0 (kon.) | Sparta Praha – Dukla Praha 1:0 (kon.)
koniec
FC Hradec Králové
0:0 (0:0)
FK Mladá Boleslav
cz Sobota 04.03.2017, 16:00ePojisteni.cz liga (CZ) • 19. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Mladá Boleslav se zase díky remíze Zlína s Plzní a ztrátě Sparty, mohla v pondělní dohrávce dostat blíže právě ke zmiňovaným soupeřům. Středočeši začali před kamerami ČT Sport dobře a šli do vedení, jenomže poté, co Teplice během druhé půle prostřídaly ofenzivní hráče, došlo na vyrovnání, na kterém se až do závěrečného hvizdu už nic nezměnilo.
     
    Hradečtí totiž minulý pátek zajížděli do Jihlavy, která byla společně s Příbramí v zimní přestávce namočena v sestupových vodách nejvíce. Jenomže duel s Vysočinou Votrokům vůbec nevyšel a po prvním poločase prohrávali už 0:3. Nic na tom nezměnil ani premiérový gól v nejvyšší české fotbalové soutěži z kopaček Šípka, Východočeši tak odjeli s prázdnou za výsledek 1:3.
     
    Dobré sobotní odpoledne z Hradce Králové! Také zde dnes pokračuje 19. kolo ePojisteni.cz ligy, a to když pod Bílou věž zajíždí Mladá Boleslav. Oba celky byly po minulém kole jistě zklamaní, ovšem větší negativa jistě převládala u hradeckých hráčů, jelikož ti nezvládli jeden z prvních klíčových duelů jara.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Hradec Králové: Ottmar – Plašil, Chleboun, Nosek, Krátký – Trubač, Janoušek, Jirsák, Schwarz, Martan – Žondra.
    Náhradníci: Lindr – M. Černý, Súkenník, Šípek, Pázler, Bederka, Mudra.

    FK Mladá Boleslav: Šeda – Pauschek, Da Silva, Stronati, Fleišman – Mareš, Matějovský – Jánoš, Valenta, Přikryl – Chramosta.
    Náhradníci: Vejmola – M. Vukadinovič, Keresteš, Čmovš, Takács, Magera, Železník.

    Rozhodčí: Ardeleanu – Paták, Pochylý.
     
    Obě mužstva už nastupují na travnatý pažit, škoda jen, že dnešní skvělé počasí nepřilákalo do ochozů viditelně více diváků.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Úvodní vteřiny patří Hradci, který se snaží vymyslet první útočnou akci.
     
    2
    Domácí se i nadále drží v útoku, Plašil dlouho váhal, kam má hodit aut. Nikdo ze spoluhráčů se mu ale neuvolnil, tudíž to měl velice těžké. Boleslav však nedokázala získat míč do své moci, proto se i nadále snaží hráči v bílých dresech.
     
    3
    Při dlouhém nákopu na Žondru si urostlý hráč pomohl zřejmě loktem do tváře Da Silvy, míč se tak stěhuje teprve podruhé k hostům.
     
    4
    Dlouhý nákop Mareše měl směřovat na Pauscheka, ten byl ale u míče až jako druhý a Plašil pak pustil do autu.
     
    5
    Poprvé se do míče opřel v obraně domácích Nosek, který poslal na Žondru a ten byl hned faulován. Rozehrávat tak bude Hradec, ovšem až od vlastní poloviny středového kruhu.
     
    6
    Středočeši to zatím zkouší jen po pravém křídle, kde jim to ani nyní nevyšlo, i když už měl Plašil trochu více práce, protože se snažil Pauschekovi dobíhat na pomoct ještě Chramosta.
     
    7
    No vida! Obrana Hradce teď vůbec nereagovala, čehož využil k průniku do vápna Chramosta, který poté přenechal na Přikryla. Jeho prudká rána ale končí těsně vedle pravé tyče domácí branky!
     
    8
    Hra se nyní přesunula zase na polovinu Boleslavi, kde je to ale právě hostující tým, který drží míč a pomalu vymýšlí další útočnou akci.
     
    8
    Střílel Chramosta, byl to ale spíše takový zaměřovací pokus, který branku neohrozil.
     
    9
    Z tribun se ozýval pískot, protože po střetu s protihráčem zůstal na zemi ležet Schwarcz. O faul se ale nejednalo a hosté chvíli poté zakopli míč do autu.
     
    10
    Boleslavští už jsou zpět u vápna domácích a snaží se navázat na svoji první velkou příležitost ze sedmé minuty.
     
    10
    O rozruch před Ottmarem se pokoušel Jánoš, míč mu však upláchl do zázemí a po rychlé akci na druhou stranu se bude zahrávat první roh utkání.
     
    11
    Roh rozehrál Hradec na Martana, který prudce centroval do vápna, kde mohl zakončovat do branky Nosek a poté hlavně i Žondra! Ten ale musel sklonit hlavu do dlaní, protože rychle zakončit nedokázal!
     
    12
    Hosté si vybojovali zajímavou standardní situace, to bude něco pro ex-hradeckého Mareše!
     
    13
    Ano, je to tak, rozehrávky se ujal Mareš, který však nakonec nepálil napřímo, ale nahrával na své nabíhající spoluhráče. I když si to Hradec před brankou pořádně sám zavařil, nakonec to zvládl.
     
    14
    Následně mohli jít domácí do zajímavého protiútoku, vůbec se jim ale nepovedl přechod přes středovou čáru.
     
    16
    Přetažený centr poslal na zadní tyč domácí Krátký, Schwarcz ale zabojoval a bude to další roh.
     
    17
    K odraženému míči na hranici pokutového území se rychle přibližoval Trubač, jeden z hostující hráčů byl však o moment rychlejší a upálil kulatý nesmysl, pro Boleslav, do bezpečných míst.
     
    18
    Hra pokračovala standardní situací, kterou Schwarcz zakroutil přímo na hlavu Chlebouna. Ten však na branku nezamířil, domácí se ale i nadále drží vpředu.
     
    19
    Janoušek vybojoval ve středu pole míč, nahrál ho na Trubače, který elegantně dokázal přenést hru do pravého křídla na Martana. Zde ale Hradec už nic nevymyslel.
     
    20
    Krátký snad promáchl před vlastní brankou centrovaný balón, čímž vznikla další velká příležitost pro Přikryla. Od něho se však míč spíše odrazil, i tak ale poprvé musel nuceně zasahovat Ottmar.
     
    21
    Znovu Přikryl! Tentokrát ho do pozice dostlal lišáckou přihrávkou Mareš, včas pak musel zasáhnout vracející se Chleboun a bude to roh.
     
    22
    Standardní situace se hostům nepovedla a Pauschek pak ze střední vzdálenosti mířil o pár metrů vedle.
     
    23
    Domácí nyní trochu potěšili i domácí fanoušky, do rychlé akce pravou stranou se vydal Martan,který poté předložil míč na Žondru. Hradecký útočník byl ale proti přesile dvou hráčů a míč se mu poté zamotal pod nohami.
     
    25
    Hraje se už zase u branky Votroků, kde se snaží pochopitelně hosté, za což jsou nyní odměněni rohovým kopem.
     
    26
    Hosté to zkusili nakrátko a byl z toho dobrý balón z kopaček Mareše směrem na zadní tyč. Tam byl Janoušek a také Pauschek, který ale nedokázal zakončit.
     
    26
    Už skoro do samostatného úniku se dostával Schwarcz, kterého však zezadu stáhl na zem Matějovský, jenž tak může být velice rád, že nemusel předčasně do sprch. Hostující hráč tudíž dostává žlutou kartu, a totéž hned i hradecký Martan, který si šel předchozí resumé s rozhodčím hned vyříkat.
     
    27
    Domácí tak z nějakých dvaadvaceti metrů měli ještě výhodu přímého kopu, který se jim ale vůbec nepovedl a míč už je u hostů.
     
    29
    Obrovské starosti nadělal domácím balón Přikryla, který musel ze strany boxovat Ottmar a nebýt hlavičky Žondry, možná z toho je další příležitost pro hosty. Ovšem poté se pokračovalo a okolo vápna Hradce to bylo doslova peklo, jenomže ani několik střel směrem na domácí branku nám prozatím úvodní gól nepřineslo!
     
    30
    Ofenzivnější jsou i nadále hosté, Hradec ovšem teď brání dobře a Ottmarovi tak stačí řady před sebou jen hlasitě řídit, zasahovat ale nemusí.
     
    32
    Hezkou kličkou nedaleko pokutového území hostů se prezentoval Schwarcz, jenž pak přenesl hru na Žondru, pro kterého to ale bylo složité zakončovat z takovéto akrobatické pozice.
     
    33
    Hrálo se i nadále blíže k brance Boleslavi, kde už ale Hradec nic nevymyslel, a tak musí začít myslet na zadní vrátka, jelikož hosté míří do protiakce.
     
    35
    Boleslavští dlouze vymýšleli centr před Ottmara až je z toho nakonec útočný faul a rozehrávat tak bude domácí strážce branky.
     
    36
    Nutno podotknout, že domácí si zatím velice bystře hlídají, až na jednu výjimku, hostující Chramostu. Zato daleko více Hradec prohání Přikryl, který už znovu chystal pro spoluhráče nadýchaný centr do vápna.
     
    37
    Každopádně v útoku se teď drží hosté, i když se jim ale nedaří nic vymyslet.
     
    39
    I nadále se hra odehrával před zraky domácí lavičky, tedy na hradecké polovině. Stejně tak ale platí, že Boleslav nyní byla jen na balonu a do koncovky se nedostala.
     
    40
    Domácí mají po delší pauze balon na kopačkách a letí směrem k brance gólmana Šedy.
     
    41
    Nejvíce nebezpečný byl zatím centr, který prolétl prudce napříč vápnem hostů, víc z toho ale nebylo.
     
    42
    Další nadýchaný centr už musel odklízet Jánoš, který kvůli tomu vystřihl nůžky. Domácí Nosek pak ještě v útoku zastavil za cenu faulu rozvíjející se akci Boleslavi.
     
    43
    Centrovaný balón Krátkého končí v rukavicích Šedy. Nene, takhle Hradec nemůže pomýšlet na bodový úspěch.
     
    44
    Hraje se už zase na polovině Votrků, kde se ocitl na zemi Fleišman a píská se tak přímý kop. Bude z něho něco?
     
    44
    Centroval Mareš a s přispěním Jánoše se balón dostal na Matějovského. Ten ale z první mířil mimo tři tyče.
     
    45
    Nastavovat se pravděpodobně nic nebude, takže následující přímý kop Hradce po faulu na Trubače, bude v prvním poločase to poslední.
     
    45
    Domácí míč dostal k vápnu, tak to ale také skončilo a sudí Ardeleanu už sahá po píšťalce.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    První poločas je minulostí a spokojenější mohou být o trochu více hosté. Ti jsou totiž směrem dopředu určitě nebezpečnější, i když ke gólu se také nedostali. To znamená, že prosadit se nedokázal v první půli ani Hradec, jenž, pokud chce pomýšlet na vítězství, musí svůj výkon směrem dopředu o hodně zlepšit.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Start druhého poločas patří hostům, kteří už budou zahrávat rohový kop.
     
    47
    Standardní situace Hradečtí hned odvrací a pokusí se vymyslet zase něco oni.
     
    47
    Hrálo se ještě nakonec u branky Hradce, Chramosta však zaběhl do ofsajdu.
     
    48
    Nepříjemná srážka Žondry a Stronatiho, kteří se na polovině hostů střetli hlavami. Oba budou ale schopni pokračovat.
     
    49
    Už se hraje, ovšem ve středu pole, odkud branka nepadne. Uvidíme tak, kdo se první dostane ve druhé půli k dobré příležitosti.
     
    49
    Nosek zastavil pár metrů od vápna hostujícího hráče, a to za cenu žluté karty. Následovat tak bude standardní situace Boleslavi.
     
    50
    Středočeši nakopli míč směrem na hradeckou branku, kde se o to postaral Žondra a dopravil míč mimo své území.
     
    51
    Hosté si ale nadělali problémy! Špatná přihrávka nutila Šedu mimo své území rychle odehrát míč pryč, protože na něho dotíral Martan. Boleslav to však zvládla.
     
    53
    Hraje se méně zajímavá pasáž, která toho příliš nepřinesla. Mezitím se začali rozcvičovat obě lavičky, na nějaké brzké střídání to ale ani z jedné strany nevypadá.
     
    54
    Po pravé straně rychle prošel Martan, který však možná centr uspěchal, jelikož zamířit jen na hlavu defenzivního hráče hostů.
     
    55
    Tak to vypadá na pokyn směrem k Magerovi, uvidíme, za jak dlouho se dostane hostující urostlý útočník, kterému se proti Hradce vždy velice daří, do hry.
     
    56
    První obrovská šance Hradce! Martan protáhl balón až k vápnu hostů, kde jeho centr byl sražen přímo před Trubače. Ten se do míče v těžké pozici hned opřel a vypadalo to možná na ruku. Každopádně tu sudí neviděl, což domácí málem mrzet nemuselo, dobíhajícímu Janouškovi k odraženému míči totiž potom scházela snad vteřina, rychlejší byl ale Šeda!
     
    58
    Boleslav už Hradec znovu uzavřela před jeho brankou a snaží se to být ona, která půjde do vedení a možná jedinou brankou rozhodně o osudu tří bodů.
     
    59
    Domácí dokázali míč dostat alespoň za středový kruh, kde o něho nyní bojují a vymýšlí, jak se dostat k podobné situaci, která přišla před pár minutami.
     
    60
    Trubač se dostal do těžké pozici, ve které si nemohl dovolit ztratit míč. To se mu povedlo a navíc byl vzápětí faulován Žondra. Na řadu tak přijde míč před Šedovo území.
     
    61
    A mohl to být sám Žondra, který faul hostů potrestá! Schwarcz totiž našel přesně jeho hlavu, hradecký útočník ale nedokázal rychle zakončit a míč tudíž stáhl do náruče boleslavský brankář!
     
    63
    Střídání v týmu FK Mladá Boleslav: ze hřiště odchází Marek Matějovský, přichází Lukáš Magera.
     
    64
    Chramosta hned před vápnem hledal střídajícího Mageru, který by se mohl nebezpečně opřít do míče. Píská se však ofsajd, pro Hradec tudíž tato situace byla jen upozorněním.
     
    66
    Znovu se nehraje nějaký záživný fotbal, ve středu pole to teď byla spíše nakopávaná.
     
    66
    Obrovská příležitost hostů! Chramosta pronikl až k malému vápnu Hradce, kde vypálil na odkrytou branku a po zákroku jednoho z obránců, který míč poslal těsně vedle tyče, to brankou nekončí!
     
    67
    Střídání v týmu FK Mladá Boleslav: ze hřiště odchází Jan Chramosta, přichází Lukáš Železník.
     
    68
    Střídání v týmu FC Hradec Králové: ze hřiště odchází Petr Schwarz, přichází Jakub Šípek.
     
    69
    Střídání většinou přinese jednomu týmu novou krev do žil, ovšem kromě jedné šance to zatím na nějakou změnu nevypadá. Hraje se už znovu ve středu hřiště, kde se ani jednoho z celků příliš nedaří.
     
    70
    2196 diváků přihlíží zatím bezbrankového remíze, bude to tak i po devadesáti minutách?
     
    71
    Hosté se drželi kolem vápna a nakonec z toho vytěžili rohový kop.
     
    72
    Míč se však bezpečně stáhl do rukavic Ottmar, který běžel na hranici pokutového území, kde se však skácel po střetu s Magerou na zem. Nic to však nebude, za chvíli se pokračuje.
     
    73
    A pokračovalo se náznakem příležitosti domácích, o který se postaral Plašil, jehož centr z levého křídla však bezpečně stáhl do rukavic Šeda.
     
    74
    Boleslavi už je znovu v útoku a tentokrát to bude pokračovat standardní situací v podobě přímého kopu.
     
    75
    Na pozoru musel být pořádně Ottmar! Nakopnutý míč totiž usměrnil k tyči Železník a brankář Hradce tak musel reflexivně lapit balón, jinak by hosté vedli.
     
    76
    Boleslavský Jánoš jen nějak při chuti! Tentokrát natáhl ze střední vzdálenosti a jeho pumelenice prolétla těsně kolem pravé tyče!
     
    77
    U šestnáctky hostů se zase snažil Trubač, kterému však míč podklouzl pod kopačkou a úspěšná nebyla ani hlavička Jirsáka a snaha Šípka.
     
    77
    Střídání v týmu FC Hradec Králové: ze hřiště odchází Ladislav Martan, přichází Jakub Šípek.
     
    78
    Přikryl dostal dostatek prostoru, takže prošel do vápna a jeho nepříjemnou střelu musel zpacifikovat Ottmar. Vše však pokračovalo dorážkou ležícího Magery, kterou už domácí brankář našel ve vzduchu s rychlým reflexem a s velkým štěstím!
     
    79
    Možná rozhodující míč měl na noze Pauschek, který křižně poslal míč do vápna a nakonec i kousek vedle branky!
     
    81
    Vedená mohl deset minut před koncem na svoji stranu strhnout Hradec! Žondra povedeným lobem přes obranu už nacházel nabíhajícího Jirsáka, tomu ale balón těsně před koncovkou upálil skvěle Da Silva.
     
    83
    Střídání v týmu FC Hradec Králové: ze hřiště odchází Daniel Trubač, přichází Jan Pázler.
     
    84
    Spolupráce Milana Černého a Žondry znamená pro Hradec naději v podobě rohového kopu.
     
    85
    Hradec to zahrával nakrátko a byla z toho střela od Jirsáka, o tu se však ještě na území penalty postarali hostující hráči, kteří míč dopravili do bezpečí.
     
    86
    Střídání v týmu FK Mladá Boleslav: ze hřiště odchází Tomáš Přikryl, přichází Miljan Vukadinovič.
     
    86
    Žlutou kartu dostává Lukáš Magera (FK Mladá Boleslav).
     
    87
    Střelecky se prezentoval hned i Pázler, který si navedl míč před vápno, poté ale vypálil vedle pravé tyče.
     
    88
    Žondra dostal dlouhý míč a naháněl pak Da Silvu, který to ale udělal skvěle a byl nakonec i faulovaný.
     
    89
    Boleslav je v posledních chvílích stále více u branky Hradce, tohle bude ještě hodně zajímavé!
     
    90
    V pokutovém území domácích to teď byla pořádná hlavičkovaná, do které se zapojili i stopeři Boleslavi. Ottmar ale dostal nakonec bezpečný míč po zemi.
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty.
     
    90+2
    Ottmar musel rychle z branky proti rychlému Vukadinovičovi, jenž však nějakým způsobem udržel balon u sebe a brankář Hradec tak musel pořádně metat zpět do branky. Plašil ale důležitým zákrokem nepustil centr do svého vápna.
     
    90+3
    I když je hra i nadále na území domácích, vypadá to, že branka dnes skutečně nepadne.
     
    90+3
    Tohle tedy mohlo Hradec pořádně mrzet! Hosté totiž domácí celek pořádně ždímali na jejich polovině až z toho byl v samotném závěru centr z levé strany od Fleišmana. Ten prolétl prudce napříč před malým vápnem, ovšem bez jakékoliv teče, tudíž z toho nakonec nic nebylo!
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Zápas je u konce, branky jsme se nakonec po devadesáti minutách nedočkali. Bod je tak pro Hradec dnes zlatý a hosté mohou litovat svých neproměněných příležitostí, ve kterých ta stoprocentní ale nebyla. Remíza je tudíž zřejmě spravedlivá a s tímto se s vámi pro dnešek loučím. Díky za pozornost a příště zase na počtenou! (17:55:06)

    Ondřej Novotný

    Góly:

    Karty:   26. Martan (HKR), 49. Nosek (HKR) – 26. Matějovský (MBL), 86. Magera (MBL)


    FC Hradec Králové: Ottmar – Plašil, Chleboun, Nosek, Krátký – Trubač (83. Pázler), Janoušek, Jirsák (C), Schwarz (68. Šípek), Martan (77. M. Černý) – Žondra.
    Náhradníci: Lindr – M. Černý, Súkenník, Šípek, Pázler, Bederka, Mudra.

    FK Mladá Boleslav: Šeda – Pauschek, Da Silva, Stronati, Fleišman – Mareš, Matějovský (C) (63. Magera) – Jánoš, Valenta, Přikryl (86. M. Vukadinovič) – Chramosta (67. Železník).
    Náhradníci: Vejmola – M. Vukadinovič, Keresteš, Čmovš, Takács, Magera, Železník.

    Rozhodca: Ardeleanu – Paták, Pochylý

    Diváci: 2196