Sociedad – Eibar 2:2 (kon.) | Malaga – Real Betis 1:2 (kon.) | Valencia – Leganés 1:0 (kon.)
koniec
Valencia CF
1:0 (1:0)
CD Leganés
Utorok 28.02.2017, 21:30Španielska LaLiga • 25. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Väčšia futbalová kvalita bola na strane domácej Valencie, ktorá napokon triumfovala najtesnejším možným rozdielom vďaka presnému zásahu Mangalu z prvého polčasu. V druhom dejstve to bol skôr boj, ktorý priniesol viacero žltých kariet a tvrdších zákrokov. Hostia z Leganés sa počas celého zápasu nedostali k priamej strele na bránu, a tak nemohli dnes bodovať. (23:21:44)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Simone Zaza (Valencia) bol príliš aktívny pri napádaní protihráčov. Rubéna Péreza fauloval tak, že nakoniec videl žltú kartu.
     
    90+3
    Nabil El Zhar si trúfol na individuálny prienik z pravej strany, ale jeho sebavedomie bolo väčšie ako futbalové kvality.
     
    90+2
    Munir musel odísť z trávnika, pretože po nevinne vyzerajúcom páde si udrel ruku. Vyzerá to na vážnejší problém.
     
    90+1
    Striedanie v tíme Valencia CF: z ihriska odchádza Munir, prichádza Nacho Gil.
     
    90
    Hlavný rozhodca spočítal všetky prerušenia hry a pridal ešte štyri minúty navyše.
     
    89
    Po krátkom ošetrení budú pokračovať Zaza aj Siovas. Nosidlá boli napokon zbytočné a hlavný rozhodca sa unáhlil.
     
    88
    Simone Zaza a Dimitris Siovas do seba nepríjemne narazili na hranici šestnástky a obaja ostávajú ležať na trávniku. Na trávniku sú lekári s nosidlami.
     
    87
    Enzo Pérez mal pred sebou otvorený priestor, loptu si potiahol bližšie k bráne a pravačkou namieril tesne nad brvno.
     
    85
    Valencia nevyužila rýchly brejk. Lopta smerovala pred bránu na Solera, ale bol pri nej skôr Iago Herrerín, ktorý úspešne boxoval.
     
    84
    Nabil El Zhar dobre odcentroval do pokutového územia, ale Simone Zaza úspešne zasiahol pred bránou a loptu odhlavičkoval do bezpečia.
     
    83
    Eliaquim Mangala si pomohol rukami v osobnom súboji a súpera nepríjemne zasiahol do tváre. Nasleduje štandardka z pravého krídla pre hostí.
     
    82
    Do konca riadneho hracieho času ostáva menej ako desať minút. Leganés stále neohrozil domácu bránu priamou strelou.
     
    81
    Alberto Martín (Leganés) zozadu atakoval Garaya a vedel, že je zle. Hlavný rozhodca k nemu pribehol s druhou žltou kartou, po ktorej nasledovala červená.
     
    80
    Striedanie v tíme Valencia CF: z ihriska odchádza Zakaria Bakkali, prichádza Antonio Latorre.
     
    78
    Diego Alves ostal opäť bez práce. Centrovanú loptu odvrátil hneď prvý hráč stojaci v múre.
     
    77
    João Cancelo fauloval rýchleho Machísa, ktorý sa blížil do pokutového územia. Nasleduje zaujímavá štandardka pre hostí.
     
    76
    Iago Herrerín takmer zaváhal v rozohrávke, keď si zle spracoval malú domov. Napokon si pomohol efektnou kľučkou a potom sa ospravedlnil spoluhráčom.
     
    75
    Rubén Pérez skúšal šťastie strelou z diaľky. Lopta sa zastavila na Enzovi Pérezovi, ktorý ju zblokoval telom.
     
    74
    Tréner Leganés využil už všetky tri svoje striedania a jeho tím stále neohrozil bránu Diega Alves. Valencia si kontroluje tesné vedenie a ešte nemenila žiadneho hráča.
     
    73
    Striedanie v tíme CD Leganés: z ihriska odchádza Alberto Bueno, prichádza Miguel Ángel Guerrero.
     
    72
    Bude nasledovať ďalší rohový kop, pretože strelu Carlosa Solera spoza šestnástky musel Iago Herrerín vyraziť mimo ihriska.
     
    71
    Zakaria Bakkali prešiel po ľavej strane, pretlačil sa do blízkosti šestnástky a odcentroval na hlavu Munira. Jeho koncovka bola zblokovaná na rohový kop.
     
    70
    Uplynulých desať minút je bohatých na osobné súboje v strede ihriska. Hráči sa na trávniku nešetria a rozhodca nedokáže upokojiť vášne.
     
    69
    Dani Parejo získal loptu v strede ihriska a mohol rozbehnúť brejk Valencie. Príliš dlho váhal s prihrávkou, čo nebolo dobrým riešením.
     
    67
    Alberto Martín (Leganés) sa vyfauloval na rýchlom Cancelovi, ktorý zase unikal po pravom krídle. Bola to už štvrtá žltá karta za posledných osem minút.
     
    66
    Eliaquim Mangala (Valencia) je ďalším hráčom, ktorý dostáva žltú kartu. Hlavný rozhodca musí riešiť zvyšujúce sa napätie trestami.
     
    65
    Valencia mala k dispozícii štandardku, ktorú rozohral tradične Dani Parejo. Nenašiel ale spoluhráčov v pozícii na zakončenie.
     
    64
    João Cancelo predviedol sympatický prienik po pravej strane. Zastavil ho až Rubén Pérez (Leganés), ktorý uvidel žltú kartu.
     
    62
    Na opačnej strane nasledoval priamy kop Valencie. Dani Parejo posielal loptu priamo na bránu, ale trafil iba jedného z hráčov Leganés.
     
    61
    Hostia chceli dostať loptu do pokutového územia centrom zo štandardky. Prišiel však útočný faul na Zazu.
     
    60
    Dani Parejo (Valencia) zastavil črtajúci sa brejk súpera. Alberta Buena jasne ťahal za dres a zaslúžene dostal žltú kartu.
     
    58
    Nováčik Primera Division stále nevystrelil do priestoru brány. Diego Alves nemal dnes žiadnu prácu, akurát pomáhal v rozohrávke.
     
    57
    Zakaria Bakkali sa uvoľnil na ľavom krídle a centroval pred bránu Leganés. Simone Zaza bol pokrytý a nemohol zakončiť.
     
    56
    Hosťujúci kouč nechce čakať a v priebehu desiatich minút druhého polčasu urobil už druhé striedanie. Tentoraz podporil ofenzívu.
     
    55
    Striedanie v tíme CD Leganés: z ihriska odchádza Unai López, prichádza Nabil El Zhar.
     
    55
    Nasledoval rohový kop pre Valenciu. Lopta hľadala Mangalu, ale ten sa v tomto prípade nepresadil a nepridal druhý gól.
     
    54
    Dani Parejo rozohral štandardku Valencie, po ktorej prišlo hlavičkové zakončenie Zazu. Talianov pokus bol zrazený nad bránu.
     
    53
    Domáci futbalisti sa prezentujú čistou hrou. V doterajšom priebehu urobili len tri fauly. Hostia sú oveľa agresívnejší v súbojoch a rozhodca proti ním pískal už trinásťkrát.
     
    51
    Carlos Soler predviedol krásny prienik, keď získal loptu pred šestnástkou a cez troch brániacich futbalistov prešiel pred gólmana Herrerína. Ten ho však vychytal.
     
    50
    Víctor Díaz dostal dobrú prihrávku do voľného priestoru na ľavom krídle, ale potom sa rozhodol absolvovať súboj jedného proti jednému, v ktorom neuspel.
     
    49
    Úvod druhého dejstva prináša zmenu obrazu hry. Hostia sú od začiatku pri lopte a chcú zmeniť nulu na svojom konte.
     
    48
    Leganés malo výhodu rohového kopu, no nevyužilo ho. Nasleduje odkop od brány Diega Alvesa.
     
    47
    Hosťujúci tréner zvolil cez prestávku ťah na istotu. Marín mal žltú kartu a prezentoval sa ďalšími zákrokmi, za ktoré mu hrozilo vylúčenie. Preto radšej naskočil na jeho miesto Tito.
     
    46
    Striedanie v tíme CD Leganés: z ihriska odchádza Adrian Marín, prichádza Tito.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Úvodná polovica nebola futbalovo príťažlivá. Domáci hráči predviedli aktívnejší prístup, boli častejšie pri lopte, ale ťažko sa dostávali do šancí. Zakaria Bakkali pohrozil po náhodnom odraze lopty, Dani Parejo dobre vypálil z priameho kopu a gól Eliaquima Mangalu padol po rohu, keď sa lopta viackrát poodrážala.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    44
    Darwin Machís ostal úplne zabudnutý za domácou obranou a zrazu bol vo veľkej šanci. Rozhodcovia ho však nachytali v ofsajde.
     
    42
    Leganés získalo loptu v strede ihriska a mohlo ísť do rýchleho brejku. Hosťom však chýbala väčšia podpora útoku.
     
    41
    Nasledovala aspoň štandardka pre domácich futbalistov, ktorí poslali loptu do šestnástky. V zmätku pred bránou sa však nikto z nich dobre nezorientoval.
     
    40
    Zakaria Bakkali bol faulovaný na pravom krídle a domáci hráči aj fanúšikovia si pýtali kartu. Adrian Marín išiel do ostrého sklzu, no hlavný rozhodca by musel vylučovať, a tak zvolil iba slovné napomenutie.
     
    38
    Alberto Bueno chcel preniesť hru z pravej strany na ľavú, ale tento úmysel nepochopili jeho spoluhráči, ktorí spomínaný priestor uvoľnili.
     
    37
    Zakončenie Solera bolo zblokované, takže nasledoval rohový kop. Tentoraz boli hostia pozorní a neinkasovali.
     
    36
    Výborný center Cancela z pravého krídla našiel v šestnástke voľného Solera, ktorého hlavička smerovala iba tesne vedľa žrde.
     
    35
    Do konca riadneho hracieho času prvého dejstva ostáva desať minút. Valencia pohodlne kontroluje loptu a hostia museli zvýšiť svoje napádanie.
     
    33
    Domáci futbalisti zahrávali rohový kop. Lopta letela do priestoru, kde skákali Zaza a Garay. Ani jeden z nich nedokázal presne zakončiť.
     
    32
    Rýchly Darwin Machís vletel do šestnástky Valencie a chcel zakončovať. V poslednej chvíli ho jemne atakoval Ezequiel Garay a nasledoval pád.
     
    30
    Netopiere sa zaslúžene ujali vedenia a svoju aktivitu z posledných minút zužitkovali na strelenie gólu, ktorý by mohol zápasu prospieť.
     
    29
    Valencia dala gól! Domáci futbalisti sa presadili po rohovom kope. ELIAQUIM MANGALA najskôr namieril hlavou iba do Herrerína, ktorý loptu vytlačil na žrď, no potom prišla presná dorážka urasteného stopéra.
     
    28
    Unai López fauloval vo vzdialenosti takmer tridsiatich metrov od brány Carlosa Solera a nasledoval priamy kop Valencie. Dani Parejo vypálil výborne, loptu umiestnil presne pod brvno, ale Iago Herrerín úspešne zasiahol.
     
    27
    Valencia má zjavnú územnú prevahu, ale jej kombinácie sa odohrávajú iba na polovici ihriska, odkiaľ nič nehrozí.
     
    26
    Tentoraz bol Munir presnejší, keď strelou spoza pokutového územia trafil bránu. V jej strede však stál pripravený Iago Herrerín.
     
    25
    José Gayá odcentroval z ľavého krídla do šestnástky, kde sa lopta odrazila na nohu Munira, ktorému nevyšla koncovka.
     
    24
    Simone Zaza nabiehal za obranu Leganés, ale pred ním stáli až štyria futbalisti v zelených dresoch, a tak k nemu prihrávka nedošla.
     
    23
    Rubén Pérez išiel do nepríjemného sklzu proti Danimu Parejovi a utŕžil zásah do nohy. Po chvíli sa postavil a pokračoval v hre.
     
    22
    Leganés získal loptu, ale rýchlo ju aj stratil. Po zvýšenom napádaní súpera hostia ihneď urobili chybu.
     
    20
    Zápasu chýba náboj, oba tímy si pokojne posúvajú loptu na vlastnej polovici a netlačia sa do bezhlavého útoku. Šanca Bakkaliho prišla z ničoho nič.
     
    19
    Zakaria Bakkali využil šťastný odraz lopty a zrazu bol vo veľkej šanci. Zvnútra šestnástky však nedokázal obstreliť brankára a minul.
     
    17
    Dani Parejo vysunul na pravom krídle Joãa Cancela, ale ten v sklze nedokázal odcentrovať a loptu nezachytil na hracej ploche.
     
    16
    Leganés má problém udržať loptu na svojich kopačkách. Po pár prihrávkach väčšinou príde chyba a rýchla strata.
     
    15
    V úvodnej pätnásťminútovke sme sa nedočkali žiadnej vážnejšej šance. Je to zatiaľ opatrný futbal z oboch strán.
     
    14
    Hostia pozorne bránia a Valenciu nepúšťajú do nebezpečnej blízkosti brány. Často si však pomáhajú faulami.
     
    13
    Darwin Machís získal odrazenú loptu mimo šestnástky a volejom vypálil. Diego Alves pohodlne zasiahol, pretože táto strela nebola presná.
     
    12
    Simone Zaza vyskočil najvyššie spomedzi všetkých hráčov v šestnástke a hlavou mieril iba tesne nad brvno.
     
    11
    João Cancelo sa rozbehol po pravom krídle a chcel odcentrovať. Jeho pokus bol zblokovaný na rohový kop.
     
    10
    Leganés zahrával druhý rohový kop, ale potom sa musel brániť rýchlemu brejku súpera. Adrian Marín (Leganés) ho zastavil za cenu žltej karty.
     
    9
    Obe mužstvá sa ťažko rozbiehajú. Zatiaľ je to futbal plný nepresností, ktorý fanúšikom neprináša zaujímavé okamihy.
     
    8
    Samu García nabiehal za obranu Valencie a dostal prihrávku do pohybu. Rozhodca na čiare ho videl v ofsajde.
     
    7
    Útočná akcia domáceho tímu sa skončila nepresnosťou. Enzo Pérez pokazil jednoduchú prihrávku na ľavej strane.
     
    5
    Leganés mal výhodu rohového kopu. Lopta smerovala na prednú žrď, kde si ju postrážila defenzíva Valencie.
     
    4
    Dani Parejo rozohral štandardnú situáciu centrom do pokutového územia. Našiel v šestnástke Zazu, no tomu nevyšlo spracovanie.
     
    3
    Enzo Pérez potiahol loptu stredom ihriska a bol faulovaný. Nasleduje štandardka pre domáci tím.
     
    2
    Zatiaľ sa lopta pohybuje medzi šestnástkami. Ani jeden z tímov ju nedokáže skrotiť na kopačkách počas dlhšieho časového úseku.
     
    1
    Domáci zahájili duel výkopom. Valencia nastúpila v bielo-čiernej kombinácii, Leganés kompletne v zelenom.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Valencia CF: Diego Alves – Cancelo, Garay, Mangala, Gayá – Soler, E. Pérez, Parejo – Munir, Zaza, Bakkali.
    Náhradníci: Doménech – Santos, Mario Suárez, Medrán, Latorre, Mir, Gil.

    CD Leganés: Herrerín – Díaz, Insua, Siovas, Marín – R. Pérez, A. Martín – Samu García, Unai López, Machís – Bueno.
    Náhradníci: Champagne – Tito, Bustinza, Mantovani, Guerrero, Luciano, El Zhar.
     
    Valencia mala veľmi nevydarený začiatok sezóny a pohybovala sa blízko zostupovej zóny. Momentálne sa posúva tabuľkou nahor a je na trinástej pozícii s komfortným náskokom pred troma poslednými tímami bojujúcim o záchranu. Netopiere počas minulého týždňa ukázali, že vedia byť nebezpečné a na domácom trávniku porazili Real Madrid 2:1. Predtým na vlastnom ihrisku zdolali Athletic Bilbao 2:0 a zdalo sa, že sa dostávajú na víťaznú vlnu. Cez víkend však zakopli proti nováčikovi z Alavesu a na jeho pôde prehrali 1:2.

    Leganés zažíva premiéru medzi španielskou elitou a jeho prioritou bude udržať sa v Primera Divison. Po solídnom štarte mu však v poslednom období dochádzal dych a klesol až na šestnástu priečku so štvorbodovým odstupom pred osemnástym Gijónom, ktorý by aktuálne ako prvý zostupoval. Nováčik ťahal donedávna v lige nepriaznivú sériu, keď čakal na víťazstvo tri mesiace. Počas tejto doby absolvoval jedenásť duelov, v ktorých šesťkrát prehral a päťkrát remizoval. Prekliatie zlomil až v uplynulom kole, keď doma potešil fanúšikov jasným triumfom 4:0 nad Deportivom La Coruna.

    Pre Valenciu je Leganés obľúbeným súperom. V ligovom súboji ho porazila na jeho trávniku 2:1 a rovnako ovládla aj dvojzápas v rámci Copa del Rey. Vonku sa tešila po výsledku 3:1 a doma vyhrala 2:1.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.

    Tomáš Lengyel

    Góly: 29. Mangala

    Karty:   60. Parejo (VAL), 66. Mangala (VAL), 90+3. Zaza (VAL) – 10. Marín (LGS), 64. R. Pérez (LGS), 67. A. Martín (LGS)   81. A. Martín (LGS)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 6:0. Střely mimo: 3:2. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 10:27.
    Valencia CF: Diego Alves – Cancelo, Garay, Mangala, Gayá – Soler, E. Pérez, Parejo – Munir (90+1. Gil), Zaza, Bakkali (80. Latorre).
    Náhradníci: Doménech – Santos, Mario Suárez, Medrán, Latorre, Mir, Gil.

    CD Leganés: Herrerín – Díaz, Insua, Siovas, Marín (46. Tito) – R. Pérez, A. Martín – Samu García, Unai López (55. El Zhar), Machís – Bueno (73. Guerrero).
    Náhradníci: Champagne – Tito, Bustinza, Mantovani, Guerrero, Luciano, El Zhar.