Juventus – Neapol 3:1 (kon.)
koniec
Juventus Turín
3:1 (0:1)
SSC Neapol
Utorok 28.02.2017, 20:45 • Juventus Stadium, Turín • Taliansky pohár • Semifinále
Predzápasové kurzy
     
    Víťazstvo číslo 31 je na svete. Juventus Turín po prvom polčase s Neapolom prehrával najtesnejším rozdielom, ale napokon dokázal zápas otočiť na svoju stranu. Dvojgólovým hrdinom je Paulo Dybala, ktorý premenil obe penalty. Tie prakticky sám vybojoval, hoci v druhom prípade bol faulovaný Juan Cuadrado. Partenopei môže mrzieť najmä situácia zo 64. minúty, keď neubránili rohový kop a doslova darovali gól svojmu bývalému spoluhráčovi Gonzalovi Higuaínovi. Stará dáma tak natiahla svoju víťaznú sériu na domácom ihrisku, načala už štvrtú desiatku a výrazne sa priblížila k účasti vo finále Coppa Italia. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem dobrú noc. Týmto prenosom vás sprevádzal Miroslav Kováčik. (22:44:57)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Dries Mertens centroval z ľavej strany dvakrát snáď v priebehu pol minúty. Situáciu si ale skúsene postrážil obranca Giorgio Chiellini.
     
    90+2
    Neapol sa ešte snaží niečo vymyslieť i keď je jasné, že dnešný zápas už prehrá. Prípadný gól by mal veľkú cenu, ale Partenopei sú ďaleko od brány.
     
    90+1
    Riadny hrací čas sa nám naplnil, no hrať budeme ešte štyri minúty. Na konci tej prvej bude odkopávať Neto, keďže Christian Maggio nedokázal vybojovať rohový kop.
     
    90
    Juan Cuadrado sa dostal k lopte na hranici pokutového územia. Okamžite sa snažil vyslať strelecký pokus, ale lopta neprešla až k Pepemu Reinovi.
     
    89
    Domáci sa snažia ešte pridať ďalší gól, ktorý by ich výrazne posunul smerom k finále. Gonzalo Higuaín ani Mario Mandžukić ale neuspeli.
     
    88
    Leonardo Pavoletti bol príliš dôrazný v súboji s Alexom Sandrom. Postranný rozhodca signalizuje faul, a tak bude rozohrávať brankár Neto.
     
    87
    Do konca riadneho hracieho času už ostávajú necelé tri minúty. Juventus si teraz poradil s agresívnym presingom svojho súpera a vybojoval vhadzovanie.
     
    86
    Piotr Zieliński nahradil Mareka Hamšíka, no do zápasu príliš nezapadol. Teraz si počínal nedovolene v súboji s Miralemom Pjanićom.
     
    85
    José Callejón sa v druhom polčase akoby vytratil z hry. Teraz sa nám snažil pripomenúť, no jeho strela bola kvôli ofsajdovému postaveniu už zbytočná.
     
    84
    Následne registruje vôbec posledné striedanie dnešného zápasu. Odchádza dvojgólový hrdina Paulo Dybala a na záverečné minúty prichádza Marko Pjaca.
     
    83
    Maurizio Sarri posiela na trávnik posledného čerstvého hráča. Je ním taliansky stredopoliar Leonardo Pavoletti, ktorý vystriedal Marka Roga.
     
    82
    Domáci predviedli peknú akciu, no Paulo Dybala sa ocitol v náročnej pozícii a už nedokázal vystreliť. Nasledovať bude len odkop od brány.
     
    81
    Rohový kop z pravej strany zahral krajný obranca Ivan Strinić. K hlavičke sa napokon dostal Raúl Albiol, ale s týmto pokusom nemal Neto starosti.
     
    80
    Sami Khedira sa ocitol na hracej ploche, no hostia napriek tomu pokračovali vo svojej akcii. Aj vďaka chvíľkovej presilovke si vybojovali roh.
     
    79
    Partenopei teraz držia loptu na svojich kopačkách, ale zatiaľ kombinujú príliš ďaleko od brány Neta. Ten nemusel riešiť veľa nebezpečných situácii, no napriek tomu raz inkasoval.
     
    78
    Juventus má zápas v druhom polčase plne pod kontrolou. Výrazne ho nakopol vyrovnávajúci gól a odvtedy sa Neapol prakticky k ničomu nedostáva.
     
    77
    Dries Mertens sa zatiaľ k ničomu nedostal. Belgičan si na svoje konto pripíše "aspoň" nedovolený zákrok, keď poslal na trávnik Alexa Sandra.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 47. Dybala (pen.), 64. Higuaín, 69. Dybala (pen.) – 36. Callejón

    Karty:   27. Asamoah (JUV), 40. Lichtsteiner (JUV) – 21. Diawara (NEA), 38. Milik (NEA), 58. Rog (NEA), 68. Reina (NEA), 68. Maggio (NEA)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 3:2. Rohy: 5:6. Ofsajdy: 5:1. Fauly: 11:20.
    Juventus Turín: Neto – Barzagli, Bonucci, Chiellini – Lichtsteiner, Pjanić, Khedira, Asamoah – Dybala, Higuaín, Mandžukić.
    Náhradníci: Buffon, Audero – Alex Sandro, Alves, Cuadrado, Lemina, Pjaca, Mandragora, Rincón, Rugani.

    SSC Neapol: Reina – Maggio, Albiol, Koulibaly, Strinić – Rog, Diawara, Hamšík – Callejón, Milik, Insigne.
    Náhradníci: Rafael, Sepe – Jorginho, Ghoulam, Giaccherini, Chiricheș, Mertens, Maksimović, Pavoletti, Milanese, Zieliński.

    Rozhodca: Paolo Valeri (ITA)
    Streda 05.04.2017
    Neapol - Juventus 3:2

    Góly: 53. Hamšík, 61. Mertens, 68. Insigne – 33. Higuaín, 59. Higuaín

    Karty:   29. Koulibaly (NEA), 31. Callejón (NEA), 65. Diawara (NEA), 76. Maksimović (NEA), 80. Ghoulam (NEA) – 26. Rincón (JUV), 31. Cuadrado (JUV), 85. Pjanić (JUV), 88. Alves (JUV)

    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 10:4. Rohy: 2:2. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 19:11.