NJ Devils – Buffalo 2:1 (kon.) | Philadelphia – St. Louis 0:2 (kon.) | NY Islanders – Toronto 6:5 (po pr.)
koniec po predl.
New York Islanders
6:5 (2:2, 1:2, 2:1 - 1:0)
Toronto Maple Leafs
cz Utorok 07.02.2017, 01:10 • Barclays Center, New York • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    62:42 Brock NELSON - 6:5
     
    62:42
    Islanders právě vstřelili branku!
    Je rozhodnuto! James van Riemsdyk sice mohl vystihnout rozehrávku domácích a neměl daleko k zisku kotouče, ale ten nakonec propadl k BROCKU NELSONOVI, jenž si to rychle namířil do útočného pásma. Následná blesková střela z pravého kruhu pak Andersenovi nedala šanci! Asistence: Josh Bailey, Calvin de Haan.
     
    60:27
    Do první velké šance se v nastavené hrací době dostalo Toronto! Puk šel podél mantinelu až k Riellymu, který ale přečíslení nevyřešil ideálně a trefil jen Greisse.
    58:31 Andrew LADD - 5:5
     
    58:31
    Islanders právě vstřelili branku!
    Tohle je opravdu parádní utkání. Kotouč se po buly dostal na modrou čáru, kde se Leddy neunáhlil a ještě puk posunul na Baileyho. Domácí forvard se odhodlal k rychlému nástřelu a dobře postavený ANDREW LADD touš tečoval mimo Andersenův dosah. Asistence: Josh Bailey, Nick Leddy.
     
    58:16
    Thomas Greiss zůstává na střídačce a domácí se o vyrovnání pokusí se šesti hráči v útočném pásmu.
     
    58:16
    Obrovská šance na vyrovnání! John Tavares se na brankovišti dostal k dorážce, avšak Andersen zareagoval fantasticky a na brankové čáře kotouč schoval do lapačky.
    57:59 William NYLANDER - 4:5
     
    57:59
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Tak tohle je velká rána pro domácí celek. Nazem Kadri se za bránou přes bránícího Seidenberga dostal k přihrávce, kterou našel dobře postaveného spoluhráče. Ten vytáhl bleskovou přihrávku na osamoceného WILLIAMA NYLANDERA a švédský mladík zakončil za bezmocného gólmana domácích. Asistence: Connor Carrick, Nazem Kadri.
    53:30 Josh BAILEY - 4:4
     
    53:30
    Islanders právě vstřelili branku!
    Znovu je vyrovnáno! Nepříjemné nahození od modré čáry se snášelo do Andersenova brankoviště, dánský gólman ještě zasáhl, ale poté už nestačil reagovat. Anders Lee totiž přihrávkou přes brankoviště našel JOSHE BAILEYHO a jeho zakončení už skončilo v odkryté části brány. Asistence: Anders Lee, Dennis Seidenberg.
     
    50:57
    Andersen teď vůbec nezasáhl ideálně a tvrdá střela Ladda mu prošla výstrojí. Puk se ale znovu odrazil pouze od tyče.
     
    44:45
    Zdálo se, že Prince hodně zpomalil další akci a Islanders tím přišli o šanci. Nakonec ale byla vyslána tvrdá střela od modré čáry, která se zřejmě po jemné změně směru odrazila do tyče.
     
    35:43
    Agilní Matthews si řekl o faul a Nick Leddy (NYI) je nakonec opravdu vyloučen. Dvě trestné minuty za krosček.
     
    35:01
    Teď mohlo Toronto znovu do dvougólového vedení. Domácí totiž ztratili puk za vlastní bránou, následovala blesková přihrávka na Matthewse a hostující mladík napálil z mezikruží tyč!
    33:48 Brock NELSON - 3:4
     
    33:48
    Islanders právě vstřelili branku!
    Nyní už je ale sníženo! Lee výborně dojel nahození, čímž vybojoval puk pro Stromea. Domácí útočník posléze vymyslel přihrávku od zadního mantinelu, kterou dokonale našel BROCKA NELSONA a ten z první zakončil do horního rohu Andersenovy brány. Asistence: Ryan Strome, Anders Lee.
     
    33:06
    Marner vymyslel pěknou bekhendovou přihrávku zpět před Greisse, ale nakonec z toho byl pouze brejk Islanders. Chimera se zničehonic zjevil před Andersenem, jehož bránu však zblízka trestuhodně přestřelil.
    29:34 Zach HYMAN - 2:4
     
    29:34
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Hosté se v oslabení dostávají do dvougólového trháku. Po nepřesném zakončení Johna Tavarese přišlo leskové přečíslení dvou na jednoho, které ZACH HYMAN vyřešil dokonale přesnou střelou z levého kruhu! Asistence: Nikita Zajcev.
     
    28:11
    Přichází první přesilová hra zápasu. Za držení protihráče je potrestán Morgan Rielly (TOR).
     
    28:03
    Aktivní John Tavares se prodral k Anderenem vyraženému kotouči, avšak sám trefil pouze břevno!
     
    27:38
    Mitchell Marner to udělal parádně, když se v souboji jeden na jednoho obtočil kolem bránícího Hickeyho a bekhendem z mezikruží ohrozil Greisse. Ten zasáhl pravým betonem!
    25:12 Mitchell MARNER - 2:3
     
    25:12
    Toronto právě vstřelilo branku!
    A tlak hostujícího celku nakonec přináší ovoce. Tyler Bozak se u mantinelu protlačil ke kotouči, načež fantastickou přihrávkou našel volného MITCHELLA MARNERA. Lídr kanadského bodování Toronta na nic nečekal a z předbrankového prostoru zakončil mimo dosah domácího brankáře. Asistence: Tyler Bozak, Matt Hunwick.
     
    24:25
    A do šance se pro změnu dostali i hosté. Byl to Connor Brown, který si počkal na dlouhou přihrávku, zjevil se za zády domácích obránců, ale forhendovým blafákem zakončil pouze do Greisse!
     
    24:07
    Nyní už se Ladd dostal k puku, ale zprava trefil jen Andersena. Od něj se kotouč odrazil před dojíždějícího Baileyho, jenž bekhendem zakončoval do prázdné brány. Andersen ale ještě natáhl ruku s lapačkou a famózně zasáhl!
     
    20:54
    Obrovská šance Isles! Prince si zpracoval vysoký oblouček spoluhráče, přečíslení dvou na jednoho vyřešil zadovkou na Kuljomina, ale ten trefil pouze přesunujícího se gólmana.
    18:13 Nikolaj KULJOMIN - 2:2
     
    18:13
    Islanders právě vstřelili branku!
    V koncovce první třetiny však domácí vyrovnávají! Přihrávka zpoza Andersenovy brány našla dobře postaveného Cizikase, jenž okamžitě vypálil. Dánský gólman stačil zasáhnout betonem, ale puk se odrazil jen na hůl NIKOLAJE KULJOMINA a ten z dorážky nezaváhal. Asistence: Casey Cizikas, Shane Prince.
    14:51 Auston MATTHEWS - 1:2
     
    14:51
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Hosté otáčejí nepříznivý vývoj utkání. Javorové listy se ve čtyřech hráčích vydaly do rychlého protiútoku, který byl zakončen Riellyho přihrávkou na pravou stranu. Kotouč se dostal na hokejku AUSTONA MATTHEWSE, jenž puk z kruhu propasíroval za Greisse. Asistence: Morgan Rielly.
    13:27 Nikita SOŠNIKOV - 1:1
     
    13:27
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Zničehonic máme vyrovnáno. Ještě ve vlastním pásmu se kotouče ujal NIKITA SOŠNIKOV, jenž si to nikým neatakován namířil až přes útočnou modrou čáru a tvrdou střelou ze středu nachytal nepříliš době zasahujícího Greisse. Tohle se rozhodně dalo chytat! Asistence: Nikita Zajcev, Morgan Rielly.
     
    06:46
    Tavares se dopustil naprosto fatální rozehrávky a zpoza vlastní brány puk doslova daroval Matthewsovi. Mladý útočník však netrefil bránu.
     
    02:46
    Rychlé přečíslení dvou na jednoho bylo zakončeno nebezpečnou střelou Williama Nylandera. Švédský mladík po ledě zkoušel trefit ke vzdálenější tyči, avšak Greiss zůstává stoprocentní.
    01:23 Ryan STROME - 1:0
     
    01:23
    Islanders právě vstřelili branku!
    Velmi dobrý vstup do zápasu domácích je odměněn úvodní brankou. RYAN STROME měl dostatek prostoru ve středním pásmu a po obdržení kotouče si to namířil až k levému kruhu. První zakončení sice letělo přesně do Andersena, ale ten puk pouze vyrazil a dojíždějící útočník Islanders už z dorážky zamířil přesně. Asistence: Brock Nelson, Johnny Boychuk.

    Lukáš Podleśny

    Góly a asistencie: 2. R. Strome (B. Nelson, Boychuk), 19. N. Kuljomin (Cizikas, Prince), 34. B. Nelson (R. Strome, Lee), 54. Jo. Bailey (Lee, Seidenberg), 59. Ladd (Jo. Bailey, Leddy), 63. B. Nelson (Jo. Bailey, de Haan) – 14. Sošnikov (N. Zajcev, Rielly), 15. Matthews (Rielly), 26. Marner (Bozak, Hunwick), 30. Hyman (N. Zajcev), 58. W. Nylander (C. Carrick, Kadri)


    New York Islanders: Greiss (Bérubé) – Leddy, Boychuk, de Haan, Seidenberg, Hickey, Pelech – Lee, Tavares (C), Jo. Bailey (A) – Beauvillier, B. Nelson, R. Strome – Ladd (A), Quine, Chimera – N. Kuljomin, Cizikas, Prince.
    Toronto Maple Leafs: Andersen (McElhinney) – Rielly (A), N. Zajcev, Gardiner, C. Carrick, R. Polák, Hunwick – Hyman, Matthews, Co. Brown – J. van Riemsdyk, Bozak (A), Marner – Komarov (A), Kadri, W. Nylander – M. Martin, Ben Smith, Sošnikov.

    Rozhodca: Trevor Hanson, Tom Kowal – Darren Gibbs, Tony Sericolo

    Diváci: 11 828