NJ Devils – Buffalo 2:1 (kon.) | Philadelphia – St. Louis 0:2 (kon.) | NY Islanders – Toronto 6:5 (po pr.)
koniec po predl.
New York Islanders
6:5 (2:2, 1:2, 2:1 - 1:0)
Toronto Maple Leafs
cz Utorok 07.02.2017, 01:10 • Barclays Center, New York • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    62:42 Brock NELSON - 6:5
     
    62:42
    Islanders právě vstřelili branku!
    Je rozhodnuto! James van Riemsdyk sice mohl vystihnout rozehrávku domácích a neměl daleko k zisku kotouče, ale ten nakonec propadl k BROCKU NELSONOVI, jenž si to rychle namířil do útočného pásma. Následná blesková střela z pravého kruhu pak Andersenovi nedala šanci! Asistence: Josh Bailey, Calvin de Haan.
    58:31 Andrew LADD - 5:5
     
    58:31
    Islanders právě vstřelili branku!
    Tohle je opravdu parádní utkání. Kotouč se po buly dostal na modrou čáru, kde se Leddy neunáhlil a ještě puk posunul na Baileyho. Domácí forvard se odhodlal k rychlému nástřelu a dobře postavený ANDREW LADD touš tečoval mimo Andersenův dosah. Asistence: Josh Bailey, Nick Leddy.
    57:59 William NYLANDER - 4:5
     
    57:59
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Tak tohle je velká rána pro domácí celek. Nazem Kadri se za bránou přes bránícího Seidenberga dostal k přihrávce, kterou našel dobře postaveného spoluhráče. Ten vytáhl bleskovou přihrávku na osamoceného WILLIAMA NYLANDERA a švédský mladík zakončil za bezmocného gólmana domácích. Asistence: Connor Carrick, Nazem Kadri.
    53:30 Josh BAILEY - 4:4
     
    53:30
    Islanders právě vstřelili branku!
    Znovu je vyrovnáno! Nepříjemné nahození od modré čáry se snášelo do Andersenova brankoviště, dánský gólman ještě zasáhl, ale poté už nestačil reagovat. Anders Lee totiž přihrávkou přes brankoviště našel JOSHE BAILEYHO a jeho zakončení už skončilo v odkryté části brány. Asistence: Anders Lee, Dennis Seidenberg.
    33:48 Brock NELSON - 3:4
     
    33:48
    Islanders právě vstřelili branku!
    Nyní už je ale sníženo! Lee výborně dojel nahození, čímž vybojoval puk pro Stromea. Domácí útočník posléze vymyslel přihrávku od zadního mantinelu, kterou dokonale našel BROCKA NELSONA a ten z první zakončil do horního rohu Andersenovy brány. Asistence: Ryan Strome, Anders Lee.
    29:34 Zach HYMAN - 2:4
     
    29:34
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Hosté se v oslabení dostávají do dvougólového trháku. Po nepřesném zakončení Johna Tavarese přišlo leskové přečíslení dvou na jednoho, které ZACH HYMAN vyřešil dokonale přesnou střelou z levého kruhu! Asistence: Nikita Zajcev.
    25:12 Mitchell MARNER - 2:3
     
    25:12
    Toronto právě vstřelilo branku!
    A tlak hostujícího celku nakonec přináší ovoce. Tyler Bozak se u mantinelu protlačil ke kotouči, načež fantastickou přihrávkou našel volného MITCHELLA MARNERA. Lídr kanadského bodování Toronta na nic nečekal a z předbrankového prostoru zakončil mimo dosah domácího brankáře. Asistence: Tyler Bozak, Matt Hunwick.
    18:13 Nikolaj KULJOMIN - 2:2
     
    18:13
    Islanders právě vstřelili branku!
    V koncovce první třetiny však domácí vyrovnávají! Přihrávka zpoza Andersenovy brány našla dobře postaveného Cizikase, jenž okamžitě vypálil. Dánský gólman stačil zasáhnout betonem, ale puk se odrazil jen na hůl NIKOLAJE KULJOMINA a ten z dorážky nezaváhal. Asistence: Casey Cizikas, Shane Prince.
    14:51 Auston MATTHEWS - 1:2
     
    14:51
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Hosté otáčejí nepříznivý vývoj utkání. Javorové listy se ve čtyřech hráčích vydaly do rychlého protiútoku, který byl zakončen Riellyho přihrávkou na pravou stranu. Kotouč se dostal na hokejku AUSTONA MATTHEWSE, jenž puk z kruhu propasíroval za Greisse. Asistence: Morgan Rielly.
    13:27 Nikita SOŠNIKOV - 1:1
     
    13:27
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Zničehonic máme vyrovnáno. Ještě ve vlastním pásmu se kotouče ujal NIKITA SOŠNIKOV, jenž si to nikým neatakován namířil až přes útočnou modrou čáru a tvrdou střelou ze středu nachytal nepříliš době zasahujícího Greisse. Tohle se rozhodně dalo chytat! Asistence: Nikita Zajcev, Morgan Rielly.
    01:23 Ryan STROME - 1:0
     
    01:23
    Islanders právě vstřelili branku!
    Velmi dobrý vstup do zápasu domácích je odměněn úvodní brankou. RYAN STROME měl dostatek prostoru ve středním pásmu a po obdržení kotouče si to namířil až k levému kruhu. První zakončení sice letělo přesně do Andersena, ale ten puk pouze vyrazil a dojíždějící útočník Islanders už z dorážky zamířil přesně. Asistence: Brock Nelson, Johnny Boychuk.

    Lukáš Podleśny

    Góly a asistencie: 2. R. Strome (B. Nelson, Boychuk), 19. N. Kuljomin (Cizikas, Prince), 34. B. Nelson (R. Strome, Lee), 54. Jo. Bailey (Lee, Seidenberg), 59. Ladd (Jo. Bailey, Leddy), 63. B. Nelson (Jo. Bailey, de Haan) – 14. Sošnikov (N. Zajcev, Rielly), 15. Matthews (Rielly), 26. Marner (Bozak, Hunwick), 30. Hyman (N. Zajcev), 58. W. Nylander (C. Carrick, Kadri)


    New York Islanders: Greiss (Bérubé) – Leddy, Boychuk, de Haan, Seidenberg, Hickey, Pelech – Lee, Tavares (C), Jo. Bailey (A) – Beauvillier, B. Nelson, R. Strome – Ladd (A), Quine, Chimera – N. Kuljomin, Cizikas, Prince.
    Toronto Maple Leafs: Andersen (McElhinney) – Rielly (A), N. Zajcev, Gardiner, C. Carrick, R. Polák, Hunwick – Hyman, Matthews, Co. Brown – J. van Riemsdyk, Bozak (A), Marner – Komarov (A), Kadri, W. Nylander – M. Martin, Ben Smith, Sošnikov.

    Rozhodca: Trevor Hanson, Tom Kowal – Darren Gibbs, Tony Sericolo

    Diváci: 11 828