NY Rangers – LA Kings 3:2 (kon.) | Washington – Carolina 6:1 (kon.) | Toronto – Calgary 4:0 (kon.)
Winnipeg – Anaheim 2:3 (kon.) | Colorado – San Jose 2:5 (kon.) | Arizona – Florida 3:2 (po pr.)
koniec
Colorado Avalanche
2:5 (0:1, 1:0, 1:4)
San Jose Sharks
cz Utorok 24.01.2017, 03:00 • Pepsi Center, Denver • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:09
    Colorado Avalanche v poslední minutě zápasu dostávají trest za příliš mnoho hráčů na ledě. Nebylo jich na ledě šest, ale dokonce hned sedm. Opravdu nepovedené střídání. Trest odpyká Colborne.
     
    57:27
    Patrick Marleau dal čtyři góly v jednom zápase poprvé ve své dlouhé kariéře v nejlepší lize světa. To je opravdu veliký den pro útočníka San Jose Sharks.
     
    57:27
    Po menší potyčce u mantinelu se bude vylučovat. Hostující Joe Thornton dostává dvě minuty za nedovolené bránění.
    56:23 Patrick MARLEAU - 2:5
     
    56:23
    San Jose právě vstřelilo branku!
    To je něco neuvěřitelného! Něco, co se opravdu jen tak nevidí. PATRICK MARLEAU prožívá zápas snů, jeden z nejlepších za poslední roky v NHL. Dostal se do dalšího samostatného úniku na Spencera Martina. Byl faulován a vypadalo to, že pojede trestné střílení. Ale nejel, protože puk nakonec spadl do sítě. Čtvrtý zásah Marleaua v zápase, čtvrtý ve třetí třetině. Jestli někdo dnes pro San Jose vyhrál zápas, tak není pochyb o tom, kdo to byl. Šance Colorada na body jsou teď už jen opravdu hodně malé. Asistence: Marc-Edouard Vlasic.
     
    53:15
    Problémy Avalanche pokračují, budou hrát jen ve třech. Fedor Ťutin je totiž odeslán za katr za držení hokejky protihráče, takže musí pykat. Veliká možnost pro hostující barvy.
     
    52:41
    Ale ve středním pásmu se vhazovat nebude, protože Nikita Zadorov dostává dvě minuty za vyhození puku přes mantinel, tedy za zdržování hry. Jsou tu nové komplikace pro Colorado, San Jose má k dispozici přesilovku.
    51:57 Nikita ZADOROV - 2:4
     
    51:57
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Přichází nicméně rychlá odpověď domácí party. NIKITA ZADOROV se dnes v žádném případě nebojí střílet, teď se mu to vyplatilo. Martinsen stínil před Martinem Jonesem, gólman San Jose moc dobře neviděl. Obránce Zadorov tak měl snadnější pozici pro poslání puku do sítě, což se také stalo. Trenéři kalifornského výběru si ještě nechali situaci zkontrolovat na videu, zda se nejednalo o nedovolené bránění gólmana. Ale rozhodčí to nepotvrdil, takže trefa Avalanche platí, domácí ještě pořád mají šanci s výsledkem něco udělat, i když příliš času jim nezbývá. Asistence: Blake Comeau, Fedor Ťutin.
    50:35 Patrick MARLEAU - 1:4
     
    50:35
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Čepice letí na led, je jich tam docela dost na to, že San Jose nehraje domácí zápas. A tohle je paráda zkušeného útočníka! PATRICK MARLEAU dává třetí gól a kompletuje hattrick, kterého docílil během méně něž deseti minut poslední dvacetiminutovky. A co víc, nikdo jej nepřerušil, takže to jsou tři přesné trefy po sobě. Marleau skočil na ledovou plochu z trestné lavice a unikal do přečíslení dva na jednoho společně s Joe Pavelskim. Kapitán Sharks nabídl hostující dvanáctce na levou stranu moc pěknou přihrávku, Marleau střílel do poloviny odkrytého zařízení. Klobouk dolů před zkušeným forvardem San Jose. Asistence: Joe Pavelski, Brent Burns.
     
    48:26
    Přesto mají Žraloci další možnosti. Bude se nicméně vylučovat, Patrick Marleau, autor předchozích dvou branek, inkasuje od hlavního rozhodčího dvě minuty za hákování a dává Lavinám šanci, aby s výsledkem ještě něco udělaly.
    45:57 Patrick MARLEAU - 1:3
     
    45:57
    San Jose právě vstřelilo branku!
    V první polovině zápasu se mu lepila smůla na paty a měl ranec smůly, teď jde naopak štěstí naproti a slaví jeden lepší moment za druhým. PATRICK MARLEAU nejdříve nezužitkoval dobrý únik, brankář Colorada proti němu vyjel a vypíchl mu kotouč. Z další akce ale ostřílený forvard San Jose přidává svůj druhý zásah utkání. Velmi povedeně objel branku a kolem tyčky zasunul puk za záda Martina. Kalifornský tým tedy vede rozdílem dvou zásahů a poprvé se dnes může aspoň trochu uklidnit, doposud jsme sledovali hodně vyrovnanou bitvu po všech stránkách. Asistence: Logan Couture, Brent Burns.
    42:53 Patrick MARLEAU - 1:2
     
    42:53
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Hned na startu závěrečného dějství je tu studená sprcha pro domácí barvy, protože se prosazuje útočník PATRICK MARLEAU. Tento zkušený borec v dresu Žraloků měl dnes řadu vyložených šancí, v brance končí až tahle na začátku poslední části. Obránce Vlasic vypálil pořádně tvrdě od modré čáry a Marleau stál dobře zaparkovaný před brankovištěm. Právě tam kotouč tečoval a usměrnil jej do sítě. Spencer Martin nestačil reagovat a jeho spoluhráči se budou muset hodně snažit, aby skóre na kostce opět vyrovnali. Asistence: Marc-Edouard Vlasic, Mikkel Boedker.
     
    32:15
    Patrick Marleau se najednou nečekaně zjevil sám před brankářem soupeře a možná tím byl i on sám překvapen. Když totiž zakončoval, netrefil branku a promarnil tak šanci vrátit svůj celek do vedení.
    30:02 Jarome IGINLA - 1:1
     
    30:02
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Ale teď už se Avalanche prosazují a na rozdíl od svého soupeře první nabídnutou přesilovou hrou nepohrdli. Nejdříve domácí početní výhoda nevypadala moc dobře, Colorado se sotva stačilo udržet v útočné třetině. Pak ji ale Laviny získaly zpátky, útočník JAROME IGINLA dostal luxusní nahrávku na levou stranu. Načež vyslal ještě luxusnější střelu do dolní poloviny klece Martina Jonese. Ten vesměs neměl šanci na tento pokus reagovat a inkasuje. Domácí jsou tedy zpátky v zápase, dá se čekat, že se nám hokej na ledě o něco zatraktivní. Asistence: Michail Grigorenko, Nikita Zadorov.
     
    28:52
    Melker Karlsson je hlavním rozhodčím odeslán na trestnou lavici za hákování. San Jose první početní výhodu nezužitkovalo v první třetině. Uvidíme, co teď chystají domácí borci.
     
    24:37
    Patrick Marleau zakončoval po přečíslení hostů dva na jednoho, ale na brankáře Martina si nepřišel. Gólman teď domácí podržel, jinak mohli být v pořádných problémech.
     
    21:13
    Martin Jones předvedl jeden z nejlepších zákroků zápasu, když se jej snažil na brankovišti překonat Söderberg. Teď měli Žraloci také docela štěstí.
    19:00 Brent BURNS - 0:1
     
    19:00
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Tak jsem to asi zakřikl, protože sotva se rozehrálo vhazování po komerční přestávce, Sharks skórují a otevírají skóre zápasu. Tohle byla snad jejich první větší šance za posledních deset minut, přesto končí za zády Spencera Martina. BRENT BURNS potvrzuje parádní střeleckou dominanci v tomto ročníku, jednoduše od pravého mantinelu nabral kotouč na hokejku a ránou z první zakončil do sítě. Gólman Colorada tento pokus očividně nečekal a hodně jej zaskočil. Do kabiny celky tím pádem nepůjdou za vyrovnaného stavu a Žraloci mají mírný, ale možná o to více důležitý náskok. Asistence: David Schlemko, Logan Couture.
     
    06:20
    Martin se poprvé pořádně zapotil, svou známou střelou jedovkou jej z dálky zkoušel překvapit Brent Burns. A moc nechybělo, aby se mu to povedlo.
     
    05:47
    San Jose si zahraje první přesilovou hru v zápase, domácí hokejista Wiercioch je totiž odeslán na trestnou lavici na dvě minuty za nedovolené bránění. Dobrá příležitost pro hosty.

    Martin Schwarz

    Góly a asistencie: 31. Iginla (Grigorenko, Zadorov), 52. Zadorov (Comeau, Ťutin) – 19. Burns (Schlemko, Couture), 43. Marleau (Vlasic, Bødker), 46. Marleau (Couture, Burns), 51. Marleau (Pavelski, Burns), 57. Marleau (Vlasic)


    Colorado Avalanche: S. Martin (Pickard) – Beauchemin, Goloubef, Ťutin, Zadorov, Wiercioch, Gelinas – Rantanen, MacKinnon, Grigorenko – Landeskog, Duchene, Nieto – Comeau, Söderberg, Iginla – Martinsen, J. Mitchell, Colborne.
    San Jose Sharks: M. Jones (Dell) – P. Martin, Burns, Vlasic, Braun, Dillon, Schlemko – Marleau, J. Thornton, Pavelski – Bødker, Couture, Donskoi – Labanc, Tierney, J. Ward – M. Karlsson, Carpenter, Wingels.

    Rozhodca: Peel, Kozari – Cherrey, Murchison

    Diváci: 13 803