Southampton – Liverpool 1:0 (kon.)
koniec
Southampton FC
1:0 (1:0)
Liverpool FC
Streda 11.01.2017, 20:45 • St. Mary's Stadium, Southampton • Anglický Ligový pohár • Semifinále
Predzápasové kurzy
    84. Redmond (SOT)
     
    84
    Obrovská šanca na domácej strane. Shane Long vybojoval loptu na ľavej strane a poslal ju na druhú stranu, kde bol osamotený Nathan Redmond. Ten to skúsil pekným oblúčikom, no loptu nasmeroval len do brvna brány Liverpoolu.
     
    83
    Jürgen Klopp posiela na trávnik aj belgického útočníka Divocka Origiho. Ten nahradzuje Roberta Firmina, ktorý mal jedinú vážnejšiu šancu hostí v celom zápase.
     
    82
    V záverečnej desaťminútovke posiela domáci tréner na trávnik dvoch nových hráčov. Nastupuje Shane Long a James Ward-Prowse. Naopak pred dnes majú odpracované Jay Rodriguez a Steven Davis.
     
    81
    Druhým potrestaným mužom dnešného zápasu je Jay Rodriguez. Vadiť mu to ale zatiaľ nemusí, keďže jeho tím stále drží tesný náskok.
     
    73
    Prvé striedanie domáceho tímu je realitou. Zranený Jordy Clasie nemôže pokračovať ďalej a na jeho miesto prichádza Pierre-Emile Højbjerg.
     
    66
    Liverpool mal výhodu rohového kopu, no do zakončenia sa nedostal. Následne domáci vyrazili do rýchleho brejku, z pravej strany strieľal krajný obranca Cédric Soares, no trafil len bočnú sieť.
     
    65
    Prvý potrestaným hráčom dnešného duelu je Dušan Tadič. Srbský futbalista fauloval Nathaniela Clyna, no žltú kartu dostáva až za dodatočné protesty.
     
    62
    Dlho očakávaný návrat Philippeho Coutinha je na svete. Brazílčan vstupuje do zápasu za nepriaznivého stravu, keď nahradzuje Georginia Wijnalduma.
     
    43
    Liverpoolskí obrancovia bránili mimoriadne pasívne a takmer za to pykali druhým gólom v ich sieti. Po akcii Dušana Tadiča sa dostal do obrovskej šance Nathan Redmond, no Loris Karius podržal svoj tím skvelým zákrokom.
    20. Nathan Redmond (SOT) - 1:0
     
    20
    Southampton dal gól! Domáci futbalisti otvárajú skóre dnešného zápasu a približujú finálovému zápasu vo Wembley. Jay Rodriguez šikovne prestrčil loptu na NATHANA REDMONDA, ten nebol v ofsajde a s pokojom Angličana prekonal súperovho brankára.
     
    19
    Dlho sa v zápase skoro nič nedialo, no po šanci Liverpoolu mohli otvoriť skóre aj domáci. Center z pravej strany prepadol až na Nathana Redmonda, ale výborný zákrok predviedol mladý brankár Loris Karius.
     
    18
    Obrovská šanca na strane Liverpoolu. Adam Lallanu sklepol v šestnástke loptu pre Roberta Firmina, ale jeho half-volej dokázal vyraziť na rohový kop Fraser Forster.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 20. Redmond

    Karty:   65. Tadič (SOT), 81. Rodriguez (SOT)


    Držení míče: 32 % : 68 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 4:5. Rohy: 2:5. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 11:5.
    Southampton FC: Forster – Cédric Soares, Yoshida, van Dijk, Bertrand – Romeu, Clasie, Davis – Rodriguez, Tadić, Redmond.
    Náhradníci: Lewis – Ward-Prowse, Højbjerg, Stephens, McQueen, Sims, Long.

    Liverpool FC: Karius – Clyne, Lovren, Klavan, Milner – Can, Lucas, Wijnaldum – Lallana, Sturridge, Firmino.
    Náhradníci: Mignolet – Gomez, Moreno, Stewart, Coutinho, Woodburn, Origi.

    Rozhodca: Neil Swarbrick
    Streda 25.01.2017
    Liverpool - Southampton 0:1

    Góly: 90+1. Long

    Držení míče: 72 % : 28 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 6:2. Rohy: 8:4. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 8:2.