Southampton – Liverpool 1:0 (kon.)
koniec
Southampton FC
1:0 (1:0)
Liverpool FC
Streda 11.01.2017, 20:45 • St. Mary's Stadium, Southampton • Anglický Ligový pohár • Semifinále
Predzápasové kurzy
     
    Futbalisti Liverpoolu pokračujú v novom roku v slabučkých výkonoch. Od ašpiranta na titul anglickej Premier League sme rozhodne čakali lepšie výkony, no tie zatiaľ neprichádzajú. Aj preto sú bližšie k postupu do finále Anglického pohára hráči Southamptonu, ktorí dnes zaslúžene zvíťazili 1:0. Hrdinom i smoliarom zápasu je Nathan Redmond. Ten síce rozhodol o výhre domácich, no pokojne mohol v dnešnom zápase zaznamenať hattrick. Zahodil minimálne ďalšie dve veľké šance, ktoré Svätcom môžu v odvetnom zápase chýbať. Ten je na programe na Anfield Road presne o dva týždne. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný večer. (22:42:27)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    James Milner centroval z ľavej strany, no našiel len rukavice brankára Frasera Forstera. Domáci sa každou sekundou približujú k cennému triumfu.
     
    90+2
    Philippe Coutinho opäť zobral zodpovednosť na svoje plecia. Jeho zakončenie bolo ale znovu nepresné, a tak bude nasledovať ďalší odkop od brány.
     
    90+1
    Brazílčan neposlal dobrý center do šestnástky súpera. Virgil van Dijk celú situáciu vyriešil a loptu poslal ďaleko od domácej svätyne.
     
    90
    Hlavný rozhodca nadstavuje ešte štyri minúty. Na konci riadneho hracieho času si hostia vybojovali priamy kop, ktorý rozohrá Philippe Coutinho.
     
    89
    Nepresná prihrávka v podaní Philippeho Coutinha. Brazílčan sa hnevá na seba, no nič to nemení na tom, že Fraser Forster bude odkopávať a môže získať cenné sekundy.
     
    88
    Shane Long opäť pohrozil. Nabehol si na dlhý pas, bol rýchlejší než Ragnar Klavan, no opäť dobre prečítal situáciu Loris Karius.
     
    87
    James Milner vybojoval rohový kop a následne ho aj sám rozohral. Jeho center nebol zlý, no domáci obrancovia upratali loptu do bezpečia.
     
    86
    Liverpool sa márne snaží vyrovnať skóre dnešného zápasu. Daniel Sturridge bol opäť zdvojený a nedokázal sa dostať ani k centru.
     
    85
    Na druhej strane sa dostal k streleckému pokus Daniel Sturridge. Jeho zakončenie bolo ale veľmi nepresné, a tak bude nasledovať odkop Frasera Forstera.
    84. Redmond (SOT)
     
    84
    Obrovská šanca na domácej strane. Shane Long vybojoval loptu na ľavej strane a poslal ju na druhú stranu, kde bol osamotený Nathan Redmond. Ten to skúsil pekným oblúčikom, no loptu nasmeroval len do brvna brány Liverpoolu.
     
    83
    Jürgen Klopp posiela na trávnik aj belgického útočníka Divocka Origiho. Ten nahradzuje Roberta Firmina, ktorý mal jedinú vážnejšiu šancu hostí v celom zápase.
     
    82
    V záverečnej desaťminútovke posiela domáci tréner na trávnik dvoch nových hráčov. Nastupuje Shane Long a James Ward-Prowse. Naopak pred dnes majú odpracované Jay Rodriguez a Steven Davis.
     
    81
    Druhým potrestaným mužom dnešného zápasu je Jay Rodriguez. Vadiť mu to ale zatiaľ nemusí, keďže jeho tím stále drží tesný náskok.
     
    80
    Liverpool si cez víkend zmeria sily s Manchestrom United, no pokiaľ podá takýto výkon, bude to mať nesmierne náročné. Jednoznačne chýba kreativita v strede poľa, o ktorú sa zvyčajne stará Jordan Henderson.
     
    79
    Jay Rodriguez teraz zobral zodpovednosť na svoje plecia a vystrelil spoza šestnástky. Jeho pokus ale presvišťal okolo pravej žrde brány Lorisa Kariusa.
     
    78
    Jürgen Klopp síce tlieska, no strelecký pokus Philippeho Coutinha nepatril do kategórie vydarených. Nasledovať bude len odkop od brány.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 20. Redmond

    Karty:   65. Tadič (SOT), 81. Rodriguez (SOT)


    Držení míče: 32 % : 68 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 4:5. Rohy: 2:5. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 11:5.
    Southampton FC: Forster – Cédric Soares, Yoshida, van Dijk, Bertrand – Romeu, Clasie, Davis – Rodriguez, Tadić, Redmond.
    Náhradníci: Lewis – Ward-Prowse, Højbjerg, Stephens, McQueen, Sims, Long.

    Liverpool FC: Karius – Clyne, Lovren, Klavan, Milner – Can, Lucas, Wijnaldum – Lallana, Sturridge, Firmino.
    Náhradníci: Mignolet – Gomez, Moreno, Stewart, Coutinho, Woodburn, Origi.

    Rozhodca: Neil Swarbrick
    Streda 25.01.2017
    Liverpool - Southampton 0:1

    Góly: 90+1. Long

    Držení míče: 72 % : 28 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 6:2. Rohy: 8:4. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 8:2.