NJ Devils – Florida 0:3 (kon.) | Montreal – Washington 1:4 (kon.) | Winnipeg – Calgary 2:0 (kon.)
LA Kings – Dallas 4:6 (kon.)
koniec
New Jersey Devils
0:3 (0:1, 0:0, 0:2)
Florida Panthers
cz Utorok 10.01.2017, 01:00 • Prudential Center, Newark • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    59:44 Vincent TROCHECK - 0:3
     
    59:44
    Florida právě vstřelila branku!
    A ještě jeden přesný zásah ze strany Panterů! Palmieri z mezikruží minul branku jen o pár centimetrů, kotouč se přitom odrazil od zadního mantinelu k Yandleovi. Ten se porozhlédl a přihrál vpřed na VINCENTA TROCHECKA, jenž popojel pár metrů a ze středního pásma zamířil přesně. Asistence: Keith Yandle.
    59:01 Jussi JOKINEN - 0:2
     
    59:01
    Florida právě vstřelila branku!
    Je rozhodnuto! Oba týmy v aktuální sezóně velmi často končí své zápasy v prodloužení, nicméně dnes se tak konat nebude. Autorem druhého hostujícího gólu je JUSSI JOKINEN, který zastavil přihrávku na Wooda a z řervené čáry uklidil kotouč do opuštěné klece New Jersey. Bez asistence.
     
    58:30
    Cory Schneider míří na střídačku, Devils se pokusí o vyrovnání v šesti mužích v poli!
     
    53:17
    Nechybělo moc a bylo to o dvě branky! Jágr na pravém křídle vrátil puk na modrou, ze které Yandle trefil tyč! Ta dnes už poněkolikáté pomohla Ďáblům.
     
    52:56
    Tohle je pro domácí tým hodně nepříjemné. Trocheck vyhrál buly pro McCanna, kterého okamžitě podrazil Parenteau a v blížícím se závěru zápasu tak daroval Panterům přesilovku.
     
    48:19
    Vyloučení v týmu New Jersey Devils (Travis Zajac – 2 min., sekání).
     
    36:40
    Jokinen s chladnou hlavou přihrál doprostřed pravého kruhu Marchessaultovi, jenž švihem trefil brankovou konstrukci!
     
    34:57
    Seversonovo skryté nahození z pravého konce modré čáry Luongo hrudníkem vyrazil na nic netušícího Kalinina, od kterého se puk odrazil jen těsně vedle odkryté branky!
     
    33:05
    Málem bylo vyrovnáno! Cammalleri parádním pasem našel úplně volného Zachu, který z levého kruhu nastřelil břevno!
     
    32:53
    Vyloučení v týmu Florida Panthers (Aaron Ekblad – 2 min., držení protihráče).
    28:51 Smith v bráně místo puku. Skvělá práce od Zachy!
     
    28:51
    Začátek početní výhodu se Ďáblům vůbec nepovedl, Reilly Smith se utrhl od obranné modré čáry a pádil na Schneidera, který zůstal bez práce jen díky skvělé defenzivní práci důrazně si počínajícího Pavla Zachy.
     
    28:41
    Následuje první přesilovka New Jersey. Za držení Sergeje Kalinina odjíždí na trestnou lavici obránce Panterů Michael Matheson.
     
    20:00
    Předchozí blok Bena Lovejoye je ale rychle zapomenut, domácí zadák totiž se sirénou udeřil holí do obličeje McCanna a Panteři si díky němu zahrají v úvodu druhé třetiny další přesilovku.
    16:55 Reilly SMITH - 0:1
     
    16:55
    Florida právě vstřelila branku!
    Následná bleskurychlá akce však dostává Pantery do vedení! Keith Yandle ve středním pásmu přenechal rozehrávku na Trocheckovi, jehož prudký pas Jokinen dojel až na levé straně útočné třetiny a přes projíždějícího Helgesona bleskurychle posunul puk před REILLYHO SMITHE. Ten napoprvé trefil Schneidera do lapačky, avšak z bezprostřední dorážky se už mýlit nemohl. Asistence: Jussi Jokinen, Vincent Trocheck.
     
    14:02
    Největší šance dosavadního průběhu zápasu! Sceviour zabojoval za Schneiderem a ihned přihrál do předbrankového prostoru, odkud domácího gólmana napálil Michael Sgarbossa.
     
    12:17
    Český mladík inkasoval pětiminutový trest za vražení, po kterém se Malgin zvedl z ledu jen za pomoci klubového lékaře. Menší trest zároveň dostal Shawn Thornton, pro změnu za hrubost.
     
    03:53
    Dobré střídání prvního útoku Floridy vyústilo v nedovolený zákrok Kylea Quinceyho, který u mantinelu fauloval Trochecka a vyfasoval menší trest za hrubost.

    Michal Břuchanský

    Góly a asistencie: 17. R. Smith (J. Jokinen, Trocheck), 60. J. Jokinen, 60. Trocheck (Yandle)


    New Jersey Devils: Cory Schneider (Kinkaid) – Quincey, Severson, Lovejoy, Merrill, Santini, Helgeson – Palmieri, Henrique (A), Cammalleri (A) – Parenteau, Zajac (A), Hall – Smith-Pelly, Zacha, Wood – Lappin, Kalinin, B. Bennett.
    Florida Panthers: Luongo (Reimer) – Demers, Yandle, Ekblad (A), Matheson, Kindl, Pysyk – Jágr, Trocheck, McCann – R. Smith, J. Jokinen (A), Marchessault – Sceviour, Sgarbossa, MacKenzie (C) – S. Thornton, Malgin, P. Thompson.

    Rozhodca: Leggo, Hebert – Cherrey, Alphonso

    Diváci: 12 834