Riskeová-Amritrajová – Siniaková 0:2 (kon.)
koniec
Alison Riskeová-Amritrajová
Alison Riskeová-Amritrajová (8)
0
3 4  
Kateřina Siniaková
Kateřina Siniaková
2
6 6  
cz Sobota 07.01.2017, 07:10 • Centr kurt • WTA Šen-čen - Shenzhen Open (tvrdý povrch) • Finále
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 07:00.
     
    Všem tenisovým příznivcům přeji krásné sobotní ráno! Kateřina Siniaková se na turnaji v Šen-čenu probojovala do finále, ve kterém narazí na Alison Riskeovou. Pokud česká tenistka v tomto duelu uspěje, připíše si svůj premiérový titul na okruhu WTA a zároveň se posune do elitní čtyřicítky světového žebříčku! Utkání se odehraje na Centr kurtu a jeho začátek je naplánovaný na 7:00!
     
    Cesta turnajem

    Alison Riskeová
    V současné době 39. tenistka světa narazila v úvodním kole turnaje na domácí Lin Čuovou, kterou zdolala ve dvou tie-breacích. Následující kolo mělo být pro Američanku papírově mnohem těžší, v osmifinále se totiž střetla s Pironkovovou. Bulharku však jednoznačně rozebrala 6:1 6:1. Opravdový test nastal až ve čtvrtfinále a nutno dodat, že z duelu s Agnieszkou Radwańskou vyvázla na výbornou. Se třetí hráčkou planety sice musela jít do tří setů, v tom závěrečném ovšem nadělila Polce neslavného ,,kanára". Boj o finále svedla Riskeová s Giorgiovou. Proti Italce neztratila ani jednou podání a po výsledku dvakrát 6:3 se představí v sobotním finále.

    Kateřina Siniaková
    Česká tenistka zvládla vstup do letošní sezóny přímo fantasticky. V prvním kole zdejšího podniku Kateřina Siniaková porazila Shuai Pengovou, bývalou čtrnáctou hráčku světa, 6:3 7:5 Ještě většího úspěchu, kterým se dostala do podvědomí fanoušků, dosáhla v osmifinále, ve kterém přešla přes Simonu Halepovou! Rumunku zdolala 6:3 4:6 7:5! Již po tomto duelu se zdálo, že čtvrtfinále by nemuselo být pro rodačku z Hradce Králové konečnou. A tato skutečnost se potvrdila. Bývalá druhá juniorka světa se mezi posledními osmi hráčkami nenechala překvapit Stojanovičovou, tu porazila po setech 6:3 6:4. Semifinále přichystalo pro Kateřinu druhou hráčku TOP 10 během týdne, když potkala Johannu Kontaovou. Ačkoliv Britka vyhrála první set 6:1, Siniaková se nevzdala a dokázala tento duel otočit díky vítězným setům 6:4 6:4.
     
    Souhrn obou tenistek

    Alison Riskeová
    Americká hráčka začala minulou sezónu v Šen-čenu, kde dokráčela až do finále, ve kterém zcela jasně podlehla Agnieszce Radwańské. Na následujících turnajích se jí příliš nedařilo, většího úspěchu dosáhla až vybojovaným semifinále v San Antoniu. V antukové části sezóny sice dvakrát uspěla v kvalifikaci, přes brány osmifinále však neprošla ani jednou. Riskeová se tak rozhodla odskočit si na turnaj ITF v Eastbourne, kde dokázala triumfovat. Tento výsledek jí nakopl a hned v Nottinhamu přidala další finále. Do konce sezóny se ještě probojovala do semifinále ve Stanfordu, čtvrtfinále v Tokiu a Guangzhou a především do neúspěšného finálového klání v Tianjinu. V uplynulém ročníku ani jednou nevyhrála první kolo některého z grandslamových turnajů.
    V dosavadní kariéře získala šestadvacetiletá tenistka jeden titul, dvakrát reprezentovala svoji ve Fed Cupu a největšího úspěchu dosáhla na GS na US Open(4. kolo 2013).

    Kateřina Siniaková
    Uplynulý rok začínala mladá naděje na 108. příčce, na jejím konci se ocitala na pozici číslo 52. V jeden okamžik dokonce dvacetiletá tenistka pronikla i do elitní padesátky(49. místo). Mezi největší úspěchy Siniakové v minulém roce řadíme 3. kolo ve Wimbledonu a dvě finále na okruhu WTA (Bastad, Tokio). Rodačka z Hradce Králové si připsala i jedno čtvrtfinále, do kterého se probojovala právě v čínském Šen-čenu.
    Nečekaných úspěchů dosáhla Kateřina Siniaková ještě ve čtyřhře. Nejprve společně s Barborou Krejčíkovou šokovaly celý svět, když na French Open došly až do semifinále, kde nestačily na pár Makarovová/Vesninová. Pouze o kolo méně si stejná dvojice připsala na US Open
     
    Účasti ve finále

    Alison Riskeová
    Tenistka, který si díky tenisu vydělala již přes dva miliony amerických dolarů, se ve své kariéře účastnila čtyř finále, pouze to v Tianjinu v roce 2014 bylo pro ní úspěšné.

    Kateřina Siniaková
    Její soupeřka na triumf z WTA stále ještě čeká, i když se již probojovala do dvou finálových zápasů. Nejprve v červenci uplynulého roku nestačila v Båstadu Siegemundovou ve dvou setech, aby o necelé dva měsíce později podlehla i McHaleové v Tokiu.
     
    Vzájemné zápasy

    Tenistky se v profesionální kariéře střetly jednou. Bylo tomu tak v roce 2016, když ve čtvrtfinále turnaje v Tokiu vyhrála bez problémů Kateřina Siniaková 6:2 6:4.
     
    Ještě jednou přeji všem fanoušků tenisu krásné tenisové ráno! Obě hráčky se již dostaly na hlavní kurt, za malou chvíli proběhne los o podání.
     
    Ten sice vyhrála Američanka, překvapivě si ovšem vybrala příjem. Siniaková tedy počtvrté v řadě začne zápas na podání.
     
    Tenistky si jdou již již sednout na lavičku, za okamžik toto finále vypukne!
     
    0:0
    Utkání právě začalo.
     
    0-15
    Úvodní krátkou výměnu duelu získává na své konto česká tenistka, která se na začátku mohla spolehnout na nevynucenou chybu soupeřky za základní lajnu.
     
    0-30
    I podruhé v řade jsme mohli sledovat první podání na téčko, které Riskeová returnovala pouze za základní lajnu.
     
    15-30
    Právě po returnu soupeřky se Kateřina Siniaková překvapivě uchýlila k forhendové chybě do sítě.
     
    15-40
    Následně tu ale nastal nádherný winner z forhendu křížem, po kterém se osmá nasazená pouze ohlédla.
     
    0:1
    Siniaková sice poprvé v utkání musela využít až druhého podání, přesto tento servis na kříž byl účinný, neboť Alison Riskeová returnovala jen do sítě. Gem pro Češku.
     
    0:1
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    0:1
    Konec přestávky, podávat bude Alison Riskeová.
     
    15-0
    Riskeová začala na svém podání velice aktivně a ihned začala diktovat tempo, když nejprve poslala forhend křížem, aby následně poslala do kurtu forhendový volej kros.
     
    30-0
    Česká hráčka se po delší výměně dopustila nevynucené chyby za základní lajnu.
     
    40-0
    Zkušenější tenistka zaservírovala na téčko. Siniaková sice na toto podání dosáhla, to bylo však jediné, na co se nyní zmohla.
     
    1:1
    Nyní přišlo na řadu až druhé podání, přesto rodačka z Hradce Králové nedokázala dostat return přes pásku. Je tu rychlé srovnání čistou hrou. Dnešní publikum je oproti předcházejícím duelům Katky mnohem bouřlivější.
     
    15-0
    Kateřina Siniaková se pokusila svoji soupeřku překvapit bekhendovým zkrácením. Tento recept bohužel nevyšel a skončil jenom v síti.
     
    30-0
    Následně byli diváci svědky první dvojchyby v tomto utkání, druhý servis skončil v síti.
     
    40-0
    Přicházející první brejkboly v tomto duelu a rovnou tři! Kateřina Siniaková nedokázala svůj forhendový úder kros zkrotit a poslala ho pouze za základní lajnu!
     
    2:1
    První brejk v zápase! V kratší rozehře byla agresivnější hráčkou rodačka z Pittsburghu, která nakonec donutila svoji protihráčku k bekhendové chybě do autu, když se snažila o úder po lajně!
     
    2:1
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    2:1
    Konec přestávky, podávat bude Alison Riskeová. Diváci ještě docházejí na zápas, prodleva mezi přestávkami se tedy o trochu prodloužila.
     
    0-15
    Alison Riskeová se po returnu soupeřky na střed kurtu dostávala na síť, nedokázala si však poradit s míčkem pod nohy, který zahrála vedle postranní lajny do autu.
     
    15-15
    Tentokrát byla hráčka na síti již úspěšnější. Nejprve si totiž zajistila slibnou šanci úderem k lajně, aby poté bez problémů mohla smečovat na druhou polovinu kurtu.
     
    15-30
    Siniaková se však následně prezentuje svoji velkou zbraní, když bekhend po lajně zahrála vítězně.
     
    15-40
    Kateřina Siniaková si vypracovává dva brejkboly! Může za to vděčit i své protihráčce, která chybovala ze středu základní lajny do autu! Chyba nastala z forhendové strany!
     
    30-40
    První šance je nevyužitá po jednoduché chybě české hráčky za základní čáru.
     
    2:2
    Na světě je rebrejk! Kateřina Siniaková výborně zareturnovala svým bekhendem krosem, aby posléze mohla zasadit do kurtu vítězný úder na druhou polovinu kurtu k lajně! 2:2!
     
    15-0
    Rodačka z Hradce Králové se pokoušela zariskovat bekhend po lajně. Tato varianta se ovšem nevyplatila, neboť tento balónek přepálila do autu.
     
    30-0
    Alison Riskeová působila jistě a agresivně. Možná lehce nesoustředěná soupeřka se po pár míčcích dopustila chyby do sítě.
     
    40-0
    Tři brejkboly pro osmou nasazenou tenistku, Siniaková chybuje za základní lajnu!
     
    40-15
    První hrozba je odvrácená poté, co Riskeová se dostala ke svému forhendu do kolen, nedokázala ovšem míček přehrát přes pásku.
     
    40-30
    I druhá nepříjemná záležitost je odvrácená, return Američanky skončil pouze v síti.
     
    40-40
    Třetí brejkbol se podařilo rovněž odvrátit! Kateřina Siniaková výborně zapodávala na téčko, její zkušenější protihráčka vrátila míček jen do sítě.
     
    40-A
    Katku v současné chvíli drží servis! Potvrdilo se to i nyní, kdy po podání na téčko se dostala k síti, před kterou zahrála vítězný úder.
     
    40-40
    Konec gemu ale ještě nenastala, unáhlená dvacetiletá hráčka z Česka vyhodila úder do autu.
     
    40-A
    Následně se podruhé v gemu dostává do výhody, když mohla sledovat, jak míček z rakety soupeřky skončil v za základní lajnou.
     
    2:3
    Kateřina Siniaková si udržela servis a vede 3:2! V tento okamžik ukázala Češka výbornou bojovnost, když vrátila na druhou stranu bekhend soupeřky po lajně, která hnedka zkrátila výměnu. To se jí však vymstilo, neboť rychlé nohy Katky doběhly balónek a rodačka z Hradce Králové dokázala zahrát winner kros!
     
    2:3
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    2:3
    Konec přestávky, podávat bude Alison Riskeová.
     
    0-15
    Tenistka na podání se po několika úderech dopustila nevynucené chyby do sítě, když se pokoušela zahrát forhendový úder kros.
     
    15-15
    Aktuálně 52. tenistka světa možná lehce kouká nevěřícným pohledem, jak tento ne příliš obtížný forhend mohla zahrát jenom do autu.
     
    15-30
    Podruhé v zápase jsme sledovali dvojchybu, poprvé se této nevynucené chyby dopustila Američanka.
     
    15-40
    Siniaková má dva brejkboly v řadě! Riskeová působila v téhle výměně trochu rozhozeně, což potvrdila i nečekaným vyhozením se z forhendu za základní čáru!
     
    2:4
    Kateřina Siniaková vede 4:2! Česká tenistka se do vedení o dva gemy dostala poté, co zkušenější hráčka podruhé za sebou chybovala za základní čáru!
     
    0-15
    Rodačka z Pittsburghu nedokázala vrátit přes pásku rychlé podání Siniakové.
     
    0-30
    Ačkoliv dvacetiletá tenistka musela využít až druhého servisu, přesto osmá nasazená vyhodila return pouze za základní čáru.
     
    15-30
    Nejprve to vypadalo, že forhend Češky po lajně by mohl zapadnout do kurtu, přesto několik centimetrů chybělo k tomu, aby se postarala o vítězný úder.
     
    15-40
    Kateřina Siniaková byla aktivnější tenistkou, za což si i vysloužila i fiftýn, když bekhend ze středu základní lajny poslala krosem. Na ten protihráčka reagovala chybou z bekhendové strany do sítě.
     
    30-40
    Riskeová zariskovala úder po lajně, Češka byla schopna vrátit míček pouze za základní čáru. I přes to však zbývá ještě jeden gembol na potvrzení brejku.
     
    40-40
    Brejk ještě potvrzený není a může za to špatné postavení české hráčky, která se špatně dostala pod míček. Nebylo tedy divu, že tento balónek zahrála při bekhendu krosem do autu.
     
    40-A
    V autu následně končí i forhend její soupeřky, která při forhendu krosem netrefuje kurt pro dvouhru. Třetí gembol v této hře.
     
    40-40
    Podruhé v utkání se ovšem členka TK Sparty Praha dopouští dvojchyby.
     
    A-40
    Situace se komplikuje. Kateřina Siniaková sice byla přesnější a aktivnější tenistkou v této výměně, to však nemění nic na skutečnost, že jeden z úderů nakonec zahrála do autu! Brejkbol!
     
    40-40
    Ten je odvrácený po výborném bekhendovém winneru po lajně!
     
    40-A
    Následně přichází první eso v dnešním zápase, které zamířilo do forhendu protihráčky.
     
    2:5
    Protihráčka z Ameriky se pokoušela v následující výměně zahrát úder po lajně. Tato varianta zapadla jenom do autu a dvacetiletá tenistka z Hradce Králové tak potvrzuje brejk na 5:2!
     
    2:5
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    2:5
    Konec přestávky, podávat bude Alison Riskeová.
     
    15-0
    Jednu z nejdelších výměn tohoto utkání se hráčka na returnu snažila zakončit winnerem z bekhendu po lajně, úmysl však skončil jenom v síti.
     
    30-0
    Alison Riskeová následně výborně zapodávala právě do bekhendové strany. Soupeřka returnovala do sítě.
     
    30-15
    Slabší druhé podání se projevilo na returnu mladé Češky, která zahrála winner z forhendu po lajně. Vypadalo to vcelku jednoduše.
     
    40-15
    Riskeová nejprve zahrála z rohu kurtu úder krosem, aby následně poslala míček po lajně. Bojovná Siniaková sice i tento těžký úder vrátila na druhou stranu, přesto Američanka výborně zapracovala na síti, kde odehrála pohodlný forhendový volej po lajně.
     
    40-30
    Riskeová se musela dostat k síti, kde se musela vypořádat s těžkým úderem po lajně. Ten zpátky do kurtu pro dvouhru vrátit nedokázala.
     
    3:5
    Kateřina Siniaková zahrála svůj return pouze do sítě a soupeřka tak snižuje na 3:5! Rodačka z Hradce Králové však bude podávat na vítězství v setu!
     
    0-15
    Výborné první podání přišlo do forhendu, ze které se Riskeová snažila dostat míček přes pásku, balónek ovšem skončil jen před síti.
     
    0-30
    Siniaková nejprve zahrála bekhend krosem, po kterém se po stejném úderu mohla již radovat ze zisku fiftýnu.
     
    0-40
    Skvělý servis do forhendu a return v autu znamená tři setboly v řadě!
     
    3:6
    Kateřina Siniaková vyhrává úvodní sadu finálové duelu v poměru 6:3, když závěrečný míček zahrává vítězným úderem po lajně!
     
    0:0
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    0:0
    Do úvodního setu vstoupila sice lépe Alison Riskeová, která ve třetí hře získala rebrejk. Soupeřka ovšem dokázala reagovat rebrejkem, který poté podpořila v šestém gemu, když opětovně dokázala osmé nasazené vzít servis.
    Z většiny zaplněný stadión sleduje pohledný tenis od obou hráček.
     
    0:0
    Konec přestávky, podávat bude Alison Riskeová.
     
    0-15
    Alison Riskeová se po forhendové přestřelce krosem od základní lajny prezentuje na úvod nového setu chybou z této strany do autu.
     
    15-15
    Kateřina Siniaková dobíhala těžký a rychlý forhend po lajně soupeřky, která se jen dívala, jak stejný úder Češky skončil přibližně půl metru v autu.
     
    30-15
    Kateřina Siniaková a není se čemu divit! Česká hráčka vybrala před síti obtížný forhend soupeřky pod nohy, po kterém měla výbornou příležitost získat fitýn díky bekhendu krosem. Tento úder ovšem skončil v autu!
     
    30-30
    Alison Riskeová však dostává protihráčku sama do hru druhou vlastní dvojchybou v tomto utkání.
     
    40-30
    Kateřina Siniaková sice doběhla úder do forhendové strany, přesto kontraúder skončil pouze vedle postranní lajny v autu.
     
    1:0
    Američanka opětovně honila soupeřku ze strany na stranu, Siniaková na to celé doplatila, když sotva stačila doběhnout jeden z mnoha razantních úderů.
     
    1:0
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    1:0
    Konec přestávky, podávat bude Kateřina Siniaková.
     
    0-15
    Kateřina Siniaková se na úvod druhé hry prezentuje aktivní hrou, po které se dostala i na síť, kde zahrála agresivní volej do rohu kurtu. A vyplatilo se, neboť Riskeová se snažila míček doběhnout, právě razance u sítě pomohla Češce vybojovat fiftýn.
     
    15-15
    Tenistky se prezentovala kratší výměnou, po které se hráčka na servisu dopustila nevynucené chyby do sítě. A nutno dodat, že se jednalo o chybu jednoduchou.
     
    15-30
    Česká tenistka trefuje servis na téčko, po kterém protihráčka returnuje pouze za základní čáru.
     
    30-30
    Jenže rodačka z Hradce Králové sama dramatizuje tento gem, když podruhé v této hře snadno kazí jeden z úderů do sítě.
     
    30-40
    Dvacetiletá hráčka si však pomáhá kvalitním servisem, který pramenil v přímý bod. Podání mířilo do forhendu soupeřky.
     
    1:1
    Riskeová sice dokázala vrátit podání na druhou stranu, pouze za cenu toho, že tenistka na podání zahrála rychlý winner po lajně. Srovnáno na 1:1.
     
    0-15
    Na začátek nového gemu se po krátké výměně prezentuje osmá nasazená lacinou nevynucenou chybou ze základní lajnu.
     
    0-30
    Následně soupeřka pouze returnovala na druhou stranu, což jí však stačilo na zisk fiftýnu. Alison Riskeová totiž snadno odevzdala míček do sítě.
     
    0-40
    Siniaková se propracovává ke třem brejkbolům v řadě poté, co se postarala o vítězný úder!
     
    15-40
    První šance je zahozená. Riskeová sice musela využít až druhého servisu, return Češky však dopadl až za základní lajnu.
     
    1:2
    Tohle vypadá dobře, rodačka z Hradce Králové získává brejk! Dvacetiletá tenistka se během výměny dostala k forhendu po lajně, po kterém musela zahrát bekhend s dolní rotací. Tento úder nadělal protihráčce obrovské problémy, neboť svůj forhend vyhodila daleko za základní čáru! 2:1 pro Češku, která půjde podávat na potvrzení brejku!
     
    1:2
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    1:2
    Konec přestávky, podávat bude Kateřina Siniaková.
     
    0-15
    Tenistky předvedly jednu z delších a razantních výměn. V závěru této rozehry posadila hráčka na podání míček před lajnu, po kterém se vydala na síť, kde zahrála obtížný bekhendový volej kros.
     
    15-15
    Tohle je škoda, česká tenistka se dopouští třetí dvojchyby v dnešním duelu.
     
    15-30
    Hned na to ale nastala dlouhá výměna, kterou nedokázala ukočírovat hráčka na returnu. Ta se totiž dopustila nevynucené chyby vedle postranní lajny do autu.
     
    15-40
    O poznání kratší rozehru ukončila rodačka z Pittsburghu chybou za základní lajnu.
     
    1:3
    Kateřina Siniaková potvrzuje brejk poté, co svým servisem vyhnala soupeřku ven z kurtu. Ta sice pomocí forhendu ještě vrátila míček na druhou stranu, připravená Siniaková se ovšem postarala o forhendový winner po lajně! Češka má našlápnuto k premiérovému titulu!
     
    0-15
    Na začátku pátého gemu jsme mohli sledovat, jak se trochu trápící Alison Riskeová dopustila nevynucené chyby do autu.
     
    15-15
    Následně si pomáhá kvalitním podáním do bekhendu protihráčky, která returnuje jenom za základní čáru.
     
    15-30
    Rodačka z České republiky v tento moment pozorovala, jak výše postavená hráčka na žebříčku chybuje svým bekhendem po lajně do autu.
     
    15-40
    Siniaková má dva brejkboly v řadě poté, co aktuálně 39. hráčka světa posílá svůj úder po lajně za základní čáru!
     
    1:4
    Alison Riskeová vytváří dvojchybu a posílá tak svoji soupeřku do velice výhodné pozice! Siniaková má set k dobru a v tom druhém i dva brejky. České tenistce zbývají vyhrát dva gemu k tomu, aby uspěla konečně ve finálovém zápase!
     
    1:4
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    1:4
    Konec přestávky, podávat bude Kateřina Siniaková.
     
    15-0
    Jenže samo to rozhodně nepůjde a Siniaková se bude muset ještě pořádně koncentrovat. Nyní se to úplně nezadařilo, jeden z úderů skončil ze středu základní lajnu pouze v autu.
     
    15-15
    Následně si Češka pomáhá kvalitním servisem, který protihráčka returnuje za základní čáru!
     
    30-15
    I když tam Kateřině padlo první podání, tak přesto soupeřka zahrála return přesně pod nohy na základní lajnu. To Siniaková a svůj úder vyhodila pouze vedle postranní lajny do autu.
     
    40-15
    Kateřina Siniaková bude muset odvracet dva brejkboly! Tenistky se utkaly v dlouhé výměně od základní lajny, kterou svoji bekhendovou chybou po lajně ukončila česká hráčka!
     
    2:4
    Siniaková ukončuje hru stejně jako v předcházejícím gemu Riskeová dvojchybou a utkání tak bude minimálně ještě trochu napínavé!
     
    15-0
    Diváci chtějí vidět ještě dlouhý tenis a tak povzbuzují nyní tenistku na podání. Povzbudili ji i nyní, kdy Alison Riskeová míček na lajnu. Kateřina Siniaková byla donucena vrátit míček pouze do sítě.
     
    30-0
    Hráčka na returnu znovu chybuje do sítě a osmá nasazená tak získává pohodlné vedení 30:0.
     
    40-0
    Siniaková si patrně myslela, že tento úder z rakety Riskeové skončí pouze v autu a tak podvědomě přestala hrát. Nakonec z toho však byl winner pro její protihráčku.
     
    3:4
    Alison Riskeová si pomáhá výborným servisem, Siniaková returnuje pouze do spodu sítě. Američanka snižuje na 3:4, Češka má však set a brejk k dobru!
     
    3:4
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    3:4
    Konec přestávky, podávat bude Kateřina Siniaková.
     
    0-15
    Kateřina Siniaková začíná důležitou hru výborným prvním podáním, starší protihráčka returnuje pouze do sítě.
     
    15-15
    Kateřina Siniaková svůj forhendový úder lehce ze záklonu posílá až za základní lajnu.
     
    15-30
    Alison Riskeová též hrála v následující výměně rozhodující forhend ze záklonu. Tento úder poslala Američanka po lajně, k radosti českých fanoušků však chybovala těsně do autu.
     
    30-30
    Riskeová uspala svoji soupeřku forhendovými krosy, aby následně mohla zahrát fantastický forhend po lajně. Vytlačená Siniaková stála na druhé polovině kurtu, k míčku se ani nedostala.
     
    30-40
    Kateřina Siniaková sice musela využít až druhého podání, přesto získává důležitý míček na svoji stranu. Podání s vysokým kickem na kříž totiž Riskeová returnovala do autu.
     
    40-40
    Alison Riskeová se v ke konci výměny odhodlala k forhendu po lajně. Vítězný úder z toho sice nepramenil, Siniaková ovšem nedokázala vrátit míček přes pásku. Shoda.
     
    A-40
    A Alison Riskeová získává brejkbol! Američanka nejprve zahrála úder k lajně, po kterém se vrhla k síti. Již viděla soupeřku vracet se na střed kurtu, tak odehrála těžký forhendový volej do protipohybu! Siniaková se snažila s míčkem ještě něco udělat, vrátit se k tomu již nedokázala! Češka navíc ještě uklouzla, ale vypadá v pořádku!
     
    40-40
    Aktivní Kateřina Siniaková se propracovala k winneru po lajně a srovnává na shodu.
     
    40-A
    Česká mladá hráčka poněkolikáté v turnaji potvrzuje, že čím větší je na ní vyvíjený tlak, tím hraje lépe! Potvrdila to i v tento okamžik, kdy dvěma údery do forhendu soupeřky nedala Američance šanci. Ten druhý byl vítězný!
     
    3:5
    Kateřina Siniaková opětovně zahrává winner a vede tak již 5:3!
     
    15-0
    Alison Riskeová do následujícího vstupuje úspěšněji.
     
    30-0
    Siniaková se pokoušela zahrát bekhendový úder po lajně, nedokázala však správně seřadit mířidla a poslala tak úder za základní čáru.
     
    30-15
    Riskeová se dostala k síti, před kterou jí čekal úkol zahrát těžký volej. S tím se nevypořádala, chybovala totiž do autu.
     
    40-15
    Američanka má na kontě dva gemboly. Poděkovat může v této chvíli soupeřce, která se dopustila nevynucené chyby.
     
    40-30
    Kateřina Siniaková se opřela do returnu po lajně a nedala soupeřce šanci, Alison Riskeová returnovala ze středu základní lajny jenom do sítě.
     
    40-40
    Tenistka na podání bez jakéhokoliv tlaku vytváří nevynucenou chybu za základní lajnu a diváci tak uvidí shodu!
     
    A-40
    Alison Riskeová výborně zapodávala. Siniaková sice vrátila balónek z returnu na druhou stranu. Ten byl však příliš vysoký a Riskeová neměla problém zahrát bekhendový winner kros.
     
    4:5
    Po kratší výměně se Kateřina Siniaková chybuje do sítě a dovoluje tak soupeřce snížit na 4:5.
     
    4:5
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    4:5
    Konec přestávky, podávat bude Kateřina Siniaková. Česká tenistka může po tomto gemu získat premiérový titul, stačí jí k tomu udržet si vlastní servis!
     
    0-15
    Míčky v této výměně létaly od Američanky často těsně k základní lajně. Aktivní Siniaková celou dobu vedla tempo výměny a nakonec také uspěla, Riskeová totiž byla donucena jeden z úderů odehrát do sítě.
     
    15-15
    Siniaková se na sebe může zlobit! Nejprve fantasticky doběhla míček a pokoušela se soupeřku prohodit po lajně. Ta stála u sítě, odkud zahrála pouze vysoký míček za síť. Češka měla šanci ukončit výměnu vítězně, když hrála bekhend po lajně! Chybovala však do autu!
     
    15-30
    I přesto se však následně tenistka na podání dostává v téhle hře do vedení.
     
    15-40
    Alison Riskeová chybuje těsně vedle postranní lajny do autu, což muselo potvrdit i jestřábí oko! Dva mečboly!
     
    30-40
    Nervy pracují na plné obrátky, Kateřina Siniaková vytváří dvojchybu!
     
    4:6
    Siniaková získává první titul v kariéře, když ve finále poráží 39. světa, Alison Riskeovou 6:4 6:3! V závěrečné výměně turnaje se česká tenistka mohla spolehnout na bekhendovou chybu soupeřky do sítě!
     
    Konec zápasu
    Katka měla z vítězství pochopitelně velkou radost

     
    Kateřina Siniaková to dokázala! Česká tenistka poprvé ve své kariéře triumfuje na podniku WTA! Tento titul bude hodně cenný, neboť rodačka z Hradce Králové porazila na zdejším turnaji dvě hráčky TOP 10!
    Do sobotního finále však dvacetiletá hráčka nevstoupila nejlépe. Hned ve třetím gemu si ztratila vlastní servis a do větší pohody se tak dostala její soupeřka. Američanka nedokázala brejk potvrdit a Siniaková srovnala na 2:2. V páté hře bývalá druhá juniorka světa musela čelit stavu 0-40. Z této situace se však dostala a v následující hře opětovně vzala protihráčce servis. Tenistky si do konce setu držely vlastní podání a tak tato sada skončila 6:3 pro Češku.
    Ve druhém setu se Kateřina Siniaková dostala ke dvěma brejkům, vedla 4:1 a šla podávat. Riskeová se ještě nevzdala a snížila na 3:4. Za tohoto stavu musela dvacetiletá rodačka z Hradce Králové odvracet i brejkbol, který však zneškodnila. Zbytek zápasu si již pohlídala a po využití druhého mečbolu mohla slavit titul!
    Kateřina Siniaková zvedá nad hlavu první titul kariéry!

     
    S konstatováním, že Kateřina Siniaková získala v Šen-čenu premiérový titul v kariéře, se s Vámi pro dnešek loučím. (09:15:28)

    Radek Štohl

    čas zápasu: 1:15

    2. set: 0:41

    Riskeová-Amritrajová Siniaková
    2. set Stretnutie 2. set
    získané body celkom
    28 53 63 32
    najdlhšia séria získaných bodov
    7 8 5 5
    Setboly
    0 0 3 2
    Mečboly
    0 0 2 2
    víťazné údery *
    0 0
    nevynútené chyby *
    0 0
    úspešnosť na sieti *
    0 %
    0 %
    Štatistiky na podaní
    Čas hier pri vlastnom podaní
    0:15 0:25 0:35 0:17
    Esá **
    0 0 1 0
    Dvojchyby **
    2 3 5 3
    udržané podania
    3 / 5
    60 %
    5 / 9
    56 %
    8 / 10
    80 %
    4 / 5
    80 %
    Odvrátené brejboly
    1 / 3
    33 %
    2 / 6
    33 %
    5 / 7
    71 %
    1 / 2
    50 %
    body pri vlastnom podaní
    15 / 28
    54 %
    26 / 49
    53 %
    40 / 67
    60 %
    19 / 32
    59 %
    body po 1. podaní *
    19 / 33
    58 %
    30 / 45
    67 %
    body po 2. podaní *
    7 / 16
    44 %
    10 / 22
    45 %
    úspešnosť 1. podania *
    33 / 49
    67 %
    45 / 77
    58 %
    úspešnosť 2. podania *
    0 %
    0 %
    priemerná rýchlosť prvého podania *
    priemerná rýchlosť druhého podanie *
    najrýchlejšie podanie *
    Štatistiky na príjme
    Premenené brejkboly
    1 / 2
    50 %
    2 / 7
    29 %
    4 / 6
    67 %
    2 / 3
    67 %
    body pri súperovom podaní
    13 / 32
    41 %
    27 / 67
    40 %
    23 / 49
    47 %
    13 / 28
    46 %
    body po príjme 1, podania *
    15 / 45
    33 %
    14 / 33
    42 %
    body po príjme 2. podania *
    12 / 22
    55 %
    9 / 16
    56 %
    Informáciu ku štatistikám

    Aktuálnosť štatistík označených *: po 2. setu

    ostatné štatistky sú počítané priebežne automaticky

    ** počty es a dvojchýb v priebehu setu sú neoficiálne

    Alison Riskeová-Amritrajová
    Štát: USA
    Dátum narodenia: 03.07.1990
    Vek: 33 rokov
    Držanie: pravák
    Výška: 175 cm
    Hmotnosť: 66 kg
    Nasadený: 8

    Kateřina Siniaková
    Štát: Česká republika
    Dátum narodenia: 10.05.1996
    Vek: 28 rokov
    Držanie: pravák
    Výška: 174 cm
    Hmotnosť: 69 kg