Riskeová-Amritrajová – Siniaková 0:2 (kon.)
koniec
Alison Riskeová-Amritrajová
Alison Riskeová-Amritrajová (8)
0
3 4  
Kateřina Siniaková
Kateřina Siniaková
2
6 6  
cz Sobota 07.01.2017, 07:10 • Centr kurt • WTA Šen-čen - Shenzhen Open (tvrdý povrch) • Finále
Predzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že Kateřina Siniaková získala v Šen-čenu premiérový titul v kariéře, se s Vámi pro dnešek loučím. (09:15:28)
    Kateřina Siniaková zvedá nad hlavu první titul kariéry!

     
    Kateřina Siniaková to dokázala! Česká tenistka poprvé ve své kariéře triumfuje na podniku WTA! Tento titul bude hodně cenný, neboť rodačka z Hradce Králové porazila na zdejším turnaji dvě hráčky TOP 10!
    Do sobotního finále však dvacetiletá hráčka nevstoupila nejlépe. Hned ve třetím gemu si ztratila vlastní servis a do větší pohody se tak dostala její soupeřka. Američanka nedokázala brejk potvrdit a Siniaková srovnala na 2:2. V páté hře bývalá druhá juniorka světa musela čelit stavu 0-40. Z této situace se však dostala a v následující hře opětovně vzala protihráčce servis. Tenistky si do konce setu držely vlastní podání a tak tato sada skončila 6:3 pro Češku.
    Ve druhém setu se Kateřina Siniaková dostala ke dvěma brejkům, vedla 4:1 a šla podávat. Riskeová se ještě nevzdala a snížila na 3:4. Za tohoto stavu musela dvacetiletá rodačka z Hradce Králové odvracet i brejkbol, který však zneškodnila. Zbytek zápasu si již pohlídala a po využití druhého mečbolu mohla slavit titul!
    Katka měla z vítězství pochopitelně velkou radost

     
    Konec zápasu
     
    4:6
    Siniaková získává první titul v kariéře, když ve finále poráží 39. světa, Alison Riskeovou 6:4 6:3! V závěrečné výměně turnaje se česká tenistka mohla spolehnout na bekhendovou chybu soupeřky do sítě!
     
    30-40
    Nervy pracují na plné obrátky, Kateřina Siniaková vytváří dvojchybu!
     
    15-40
    Alison Riskeová chybuje těsně vedle postranní lajny do autu, což muselo potvrdit i jestřábí oko! Dva mečboly!
     
    15-30
    I přesto se však následně tenistka na podání dostává v téhle hře do vedení.
     
    15-15
    Siniaková se na sebe může zlobit! Nejprve fantasticky doběhla míček a pokoušela se soupeřku prohodit po lajně. Ta stála u sítě, odkud zahrála pouze vysoký míček za síť. Češka měla šanci ukončit výměnu vítězně, když hrála bekhend po lajně! Chybovala však do autu!
     
    0-15
    Míčky v této výměně létaly od Američanky často těsně k základní lajně. Aktivní Siniaková celou dobu vedla tempo výměny a nakonec také uspěla, Riskeová totiž byla donucena jeden z úderů odehrát do sítě.
     
    4:5
    Konec přestávky, podávat bude Kateřina Siniaková. Česká tenistka může po tomto gemu získat premiérový titul, stačí jí k tomu udržet si vlastní servis!
     
    4:5
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    4:5
    Po kratší výměně se Kateřina Siniaková chybuje do sítě a dovoluje tak soupeřce snížit na 4:5.
     
    A-40
    Alison Riskeová výborně zapodávala. Siniaková sice vrátila balónek z returnu na druhou stranu. Ten byl však příliš vysoký a Riskeová neměla problém zahrát bekhendový winner kros.
     
    40-40
    Tenistka na podání bez jakéhokoliv tlaku vytváří nevynucenou chybu za základní lajnu a diváci tak uvidí shodu!
     
    40-30
    Kateřina Siniaková se opřela do returnu po lajně a nedala soupeřce šanci, Alison Riskeová returnovala ze středu základní lajny jenom do sítě.
     
    40-15
    Američanka má na kontě dva gemboly. Poděkovat může v této chvíli soupeřce, která se dopustila nevynucené chyby.
     
    30-15
    Riskeová se dostala k síti, před kterou jí čekal úkol zahrát těžký volej. S tím se nevypořádala, chybovala totiž do autu.
     
    30-0
    Siniaková se pokoušela zahrát bekhendový úder po lajně, nedokázala však správně seřadit mířidla a poslala tak úder za základní čáru.
     
    15-0
    Alison Riskeová do následujícího vstupuje úspěšněji.
     
    3:5
    Kateřina Siniaková opětovně zahrává winner a vede tak již 5:3!
     
    40-A
    Česká mladá hráčka poněkolikáté v turnaji potvrzuje, že čím větší je na ní vyvíjený tlak, tím hraje lépe! Potvrdila to i v tento okamžik, kdy dvěma údery do forhendu soupeřky nedala Američance šanci. Ten druhý byl vítězný!
     
    40-40
    Aktivní Kateřina Siniaková se propracovala k winneru po lajně a srovnává na shodu.
     
    A-40
    A Alison Riskeová získává brejkbol! Američanka nejprve zahrála úder k lajně, po kterém se vrhla k síti. Již viděla soupeřku vracet se na střed kurtu, tak odehrála těžký forhendový volej do protipohybu! Siniaková se snažila s míčkem ještě něco udělat, vrátit se k tomu již nedokázala! Češka navíc ještě uklouzla, ale vypadá v pořádku!
     
    40-40
    Alison Riskeová se v ke konci výměny odhodlala k forhendu po lajně. Vítězný úder z toho sice nepramenil, Siniaková ovšem nedokázala vrátit míček přes pásku. Shoda.
     
    30-40
    Kateřina Siniaková sice musela využít až druhého podání, přesto získává důležitý míček na svoji stranu. Podání s vysokým kickem na kříž totiž Riskeová returnovala do autu.
     
    30-30
    Riskeová uspala svoji soupeřku forhendovými krosy, aby následně mohla zahrát fantastický forhend po lajně. Vytlačená Siniaková stála na druhé polovině kurtu, k míčku se ani nedostala.
     
    15-30
    Alison Riskeová též hrála v následující výměně rozhodující forhend ze záklonu. Tento úder poslala Američanka po lajně, k radosti českých fanoušků však chybovala těsně do autu.
     
    15-15
    Kateřina Siniaková svůj forhendový úder lehce ze záklonu posílá až za základní lajnu.
     
    0-15
    Kateřina Siniaková začíná důležitou hru výborným prvním podáním, starší protihráčka returnuje pouze do sítě.
     
    3:4
    Konec přestávky, podávat bude Kateřina Siniaková.
     
    3:4
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    3:4
    Alison Riskeová si pomáhá výborným servisem, Siniaková returnuje pouze do spodu sítě. Američanka snižuje na 3:4, Češka má však set a brejk k dobru!
     
    40-0
    Siniaková si patrně myslela, že tento úder z rakety Riskeové skončí pouze v autu a tak podvědomě přestala hrát. Nakonec z toho však byl winner pro její protihráčku.
     
    30-0
    Hráčka na returnu znovu chybuje do sítě a osmá nasazená tak získává pohodlné vedení 30:0.
     
    15-0
    Diváci chtějí vidět ještě dlouhý tenis a tak povzbuzují nyní tenistku na podání. Povzbudili ji i nyní, kdy Alison Riskeová míček na lajnu. Kateřina Siniaková byla donucena vrátit míček pouze do sítě.
     
    2:4
    Siniaková ukončuje hru stejně jako v předcházejícím gemu Riskeová dvojchybou a utkání tak bude minimálně ještě trochu napínavé!
     
    40-15
    Kateřina Siniaková bude muset odvracet dva brejkboly! Tenistky se utkaly v dlouhé výměně od základní lajny, kterou svoji bekhendovou chybou po lajně ukončila česká hráčka!
     
    30-15
    I když tam Kateřině padlo první podání, tak přesto soupeřka zahrála return přesně pod nohy na základní lajnu. To Siniaková a svůj úder vyhodila pouze vedle postranní lajny do autu.
     
    15-15
    Následně si Češka pomáhá kvalitním servisem, který protihráčka returnuje za základní čáru!
     
    15-0
    Jenže samo to rozhodně nepůjde a Siniaková se bude muset ještě pořádně koncentrovat. Nyní se to úplně nezadařilo, jeden z úderů skončil ze středu základní lajnu pouze v autu.
     
    1:4
    Konec přestávky, podávat bude Kateřina Siniaková.
     
    1:4
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    1:4
    Alison Riskeová vytváří dvojchybu a posílá tak svoji soupeřku do velice výhodné pozice! Siniaková má set k dobru a v tom druhém i dva brejky. České tenistce zbývají vyhrát dva gemu k tomu, aby uspěla konečně ve finálovém zápase!
     
    15-40
    Siniaková má dva brejkboly v řadě poté, co aktuálně 39. hráčka světa posílá svůj úder po lajně za základní čáru!
     
    15-30
    Rodačka z České republiky v tento moment pozorovala, jak výše postavená hráčka na žebříčku chybuje svým bekhendem po lajně do autu.
     
    15-15
    Následně si pomáhá kvalitním podáním do bekhendu protihráčky, která returnuje jenom za základní čáru.
     
    0-15
    Na začátku pátého gemu jsme mohli sledovat, jak se trochu trápící Alison Riskeová dopustila nevynucené chyby do autu.
     
    1:3
    Kateřina Siniaková potvrzuje brejk poté, co svým servisem vyhnala soupeřku ven z kurtu. Ta sice pomocí forhendu ještě vrátila míček na druhou stranu, připravená Siniaková se ovšem postarala o forhendový winner po lajně! Češka má našlápnuto k premiérovému titulu!
     
    15-40
    O poznání kratší rozehru ukončila rodačka z Pittsburghu chybou za základní lajnu.
     
    15-30
    Hned na to ale nastala dlouhá výměna, kterou nedokázala ukočírovat hráčka na returnu. Ta se totiž dopustila nevynucené chyby vedle postranní lajny do autu.
     
    15-15
    Tohle je škoda, česká tenistka se dopouští třetí dvojchyby v dnešním duelu.
     
    0-15
    Tenistky předvedly jednu z delších a razantních výměn. V závěru této rozehry posadila hráčka na podání míček před lajnu, po kterém se vydala na síť, kde zahrála obtížný bekhendový volej kros.
     
    1:2
    Konec přestávky, podávat bude Kateřina Siniaková.
     
    1:2
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    1:2
    Tohle vypadá dobře, rodačka z Hradce Králové získává brejk! Dvacetiletá tenistka se během výměny dostala k forhendu po lajně, po kterém musela zahrát bekhend s dolní rotací. Tento úder nadělal protihráčce obrovské problémy, neboť svůj forhend vyhodila daleko za základní čáru! 2:1 pro Češku, která půjde podávat na potvrzení brejku!
     
    15-40
    První šance je zahozená. Riskeová sice musela využít až druhého servisu, return Češky však dopadl až za základní lajnu.
     
    0-40
    Siniaková se propracovává ke třem brejkbolům v řadě poté, co se postarala o vítězný úder!
     
    0-30
    Následně soupeřka pouze returnovala na druhou stranu, což jí však stačilo na zisk fiftýnu. Alison Riskeová totiž snadno odevzdala míček do sítě.
     
    0-15
    Na začátek nového gemu se po krátké výměně prezentuje osmá nasazená lacinou nevynucenou chybou ze základní lajnu.
     
    1:1
    Riskeová sice dokázala vrátit podání na druhou stranu, pouze za cenu toho, že tenistka na podání zahrála rychlý winner po lajně. Srovnáno na 1:1.
     
    30-40
    Dvacetiletá hráčka si však pomáhá kvalitním servisem, který pramenil v přímý bod. Podání mířilo do forhendu soupeřky.
     
    30-30
    Jenže rodačka z Hradce Králové sama dramatizuje tento gem, když podruhé v této hře snadno kazí jeden z úderů do sítě.
     
    15-30
    Česká tenistka trefuje servis na téčko, po kterém protihráčka returnuje pouze za základní čáru.
     
    15-15
    Tenistky se prezentovala kratší výměnou, po které se hráčka na servisu dopustila nevynucené chyby do sítě. A nutno dodat, že se jednalo o chybu jednoduchou.
     
    0-15
    Kateřina Siniaková se na úvod druhé hry prezentuje aktivní hrou, po které se dostala i na síť, kde zahrála agresivní volej do rohu kurtu. A vyplatilo se, neboť Riskeová se snažila míček doběhnout, právě razance u sítě pomohla Češce vybojovat fiftýn.
     
    1:0
    Konec přestávky, podávat bude Kateřina Siniaková.
     
    1:0
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    1:0
    Američanka opětovně honila soupeřku ze strany na stranu, Siniaková na to celé doplatila, když sotva stačila doběhnout jeden z mnoha razantních úderů.
     
    40-30
    Kateřina Siniaková sice doběhla úder do forhendové strany, přesto kontraúder skončil pouze vedle postranní lajny v autu.
     
    30-30
    Alison Riskeová však dostává protihráčku sama do hru druhou vlastní dvojchybou v tomto utkání.
     
    30-15
    Kateřina Siniaková a není se čemu divit! Česká hráčka vybrala před síti obtížný forhend soupeřky pod nohy, po kterém měla výbornou příležitost získat fitýn díky bekhendu krosem. Tento úder ovšem skončil v autu!
     
    15-15
    Kateřina Siniaková dobíhala těžký a rychlý forhend po lajně soupeřky, která se jen dívala, jak stejný úder Češky skončil přibližně půl metru v autu.
     
    0-15
    Alison Riskeová se po forhendové přestřelce krosem od základní lajny prezentuje na úvod nového setu chybou z této strany do autu.
     
    0:0
    Konec přestávky, podávat bude Alison Riskeová.
     
    0:0
    Do úvodního setu vstoupila sice lépe Alison Riskeová, která ve třetí hře získala rebrejk. Soupeřka ovšem dokázala reagovat rebrejkem, který poté podpořila v šestém gemu, když opětovně dokázala osmé nasazené vzít servis.
    Z většiny zaplněný stadión sleduje pohledný tenis od obou hráček.
     
    0:0
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    3:6
    Kateřina Siniaková vyhrává úvodní sadu finálové duelu v poměru 6:3, když závěrečný míček zahrává vítězným úderem po lajně!
     
    0-40
    Skvělý servis do forhendu a return v autu znamená tři setboly v řadě!
     
    0-30
    Siniaková nejprve zahrála bekhend krosem, po kterém se po stejném úderu mohla již radovat ze zisku fiftýnu.
     
    0-15
    Výborné první podání přišlo do forhendu, ze které se Riskeová snažila dostat míček přes pásku, balónek ovšem skončil jen před síti.
     
    3:5
    Kateřina Siniaková zahrála svůj return pouze do sítě a soupeřka tak snižuje na 3:5! Rodačka z Hradce Králové však bude podávat na vítězství v setu!
     
    40-30
    Riskeová se musela dostat k síti, kde se musela vypořádat s těžkým úderem po lajně. Ten zpátky do kurtu pro dvouhru vrátit nedokázala.
     
    40-15
    Riskeová nejprve zahrála z rohu kurtu úder krosem, aby následně poslala míček po lajně. Bojovná Siniaková sice i tento těžký úder vrátila na druhou stranu, přesto Američanka výborně zapracovala na síti, kde odehrála pohodlný forhendový volej po lajně.
     
    30-15
    Slabší druhé podání se projevilo na returnu mladé Češky, která zahrála winner z forhendu po lajně. Vypadalo to vcelku jednoduše.
     
    30-0
    Alison Riskeová následně výborně zapodávala právě do bekhendové strany. Soupeřka returnovala do sítě.
     
    15-0
    Jednu z nejdelších výměn tohoto utkání se hráčka na returnu snažila zakončit winnerem z bekhendu po lajně, úmysl však skončil jenom v síti.
     
    2:5
    Konec přestávky, podávat bude Alison Riskeová.
     
    2:5
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    2:5
    Protihráčka z Ameriky se pokoušela v následující výměně zahrát úder po lajně. Tato varianta zapadla jenom do autu a dvacetiletá tenistka z Hradce Králové tak potvrzuje brejk na 5:2!
     
    40-A
    Následně přichází první eso v dnešním zápase, které zamířilo do forhendu protihráčky.
     
    40-40
    Ten je odvrácený po výborném bekhendovém winneru po lajně!
     
    A-40
    Situace se komplikuje. Kateřina Siniaková sice byla přesnější a aktivnější tenistkou v této výměně, to však nemění nic na skutečnost, že jeden z úderů nakonec zahrála do autu! Brejkbol!
     
    40-40
    Podruhé v utkání se ovšem členka TK Sparty Praha dopouští dvojchyby.
     
    40-A
    V autu následně končí i forhend její soupeřky, která při forhendu krosem netrefuje kurt pro dvouhru. Třetí gembol v této hře.
     
    40-40
    Brejk ještě potvrzený není a může za to špatné postavení české hráčky, která se špatně dostala pod míček. Nebylo tedy divu, že tento balónek zahrála při bekhendu krosem do autu.
     
    30-40
    Riskeová zariskovala úder po lajně, Češka byla schopna vrátit míček pouze za základní čáru. I přes to však zbývá ještě jeden gembol na potvrzení brejku.
     
    15-40
    Kateřina Siniaková byla aktivnější tenistkou, za což si i vysloužila i fiftýn, když bekhend ze středu základní lajny poslala krosem. Na ten protihráčka reagovala chybou z bekhendové strany do sítě.
     
    15-30
    Nejprve to vypadalo, že forhend Češky po lajně by mohl zapadnout do kurtu, přesto několik centimetrů chybělo k tomu, aby se postarala o vítězný úder.
     
    0-30
    Ačkoliv dvacetiletá tenistka musela využít až druhého servisu, přesto osmá nasazená vyhodila return pouze za základní čáru.
     
    0-15
    Rodačka z Pittsburghu nedokázala vrátit přes pásku rychlé podání Siniakové.
     
    2:4
    Kateřina Siniaková vede 4:2! Česká tenistka se do vedení o dva gemy dostala poté, co zkušenější hráčka podruhé za sebou chybovala za základní čáru!
     
    15-40
    Siniaková má dva brejkboly v řadě! Riskeová působila v téhle výměně trochu rozhozeně, což potvrdila i nečekaným vyhozením se z forhendu za základní čáru!
     
    15-30
    Podruhé v zápase jsme sledovali dvojchybu, poprvé se této nevynucené chyby dopustila Američanka.
     
    15-15
    Aktuálně 52. tenistka světa možná lehce kouká nevěřícným pohledem, jak tento ne příliš obtížný forhend mohla zahrát jenom do autu.
     
    0-15
    Tenistka na podání se po několika úderech dopustila nevynucené chyby do sítě, když se pokoušela zahrát forhendový úder kros.
     
    2:3
    Konec přestávky, podávat bude Alison Riskeová.
     
    2:3
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    2:3
    Kateřina Siniaková si udržela servis a vede 3:2! V tento okamžik ukázala Češka výbornou bojovnost, když vrátila na druhou stranu bekhend soupeřky po lajně, která hnedka zkrátila výměnu. To se jí však vymstilo, neboť rychlé nohy Katky doběhly balónek a rodačka z Hradce Králové dokázala zahrát winner kros!
     
    40-A
    Následně se podruhé v gemu dostává do výhody, když mohla sledovat, jak míček z rakety soupeřky skončil v za základní lajnou.
     
    40-40
    Konec gemu ale ještě nenastala, unáhlená dvacetiletá hráčka z Česka vyhodila úder do autu.
     
    40-A
    Katku v současné chvíli drží servis! Potvrdilo se to i nyní, kdy po podání na téčko se dostala k síti, před kterou zahrála vítězný úder.
     
    40-40
    Třetí brejkbol se podařilo rovněž odvrátit! Kateřina Siniaková výborně zapodávala na téčko, její zkušenější protihráčka vrátila míček jen do sítě.
     
    40-30
    I druhá nepříjemná záležitost je odvrácená, return Američanky skončil pouze v síti.
     
    40-15
    První hrozba je odvrácená poté, co Riskeová se dostala ke svému forhendu do kolen, nedokázala ovšem míček přehrát přes pásku.
     
    40-0
    Tři brejkboly pro osmou nasazenou tenistku, Siniaková chybuje za základní lajnu!
     
    30-0
    Alison Riskeová působila jistě a agresivně. Možná lehce nesoustředěná soupeřka se po pár míčcích dopustila chyby do sítě.
     
    15-0
    Rodačka z Hradce Králové se pokoušela zariskovat bekhend po lajně. Tato varianta se ovšem nevyplatila, neboť tento balónek přepálila do autu.
     
    2:2
    Na světě je rebrejk! Kateřina Siniaková výborně zareturnovala svým bekhendem krosem, aby posléze mohla zasadit do kurtu vítězný úder na druhou polovinu kurtu k lajně! 2:2!
     
    30-40
    První šance je nevyužitá po jednoduché chybě české hráčky za základní čáru.
     
    15-40
    Kateřina Siniaková si vypracovává dva brejkboly! Může za to vděčit i své protihráčce, která chybovala ze středu základní lajny do autu! Chyba nastala z forhendové strany!
     
    15-30
    Siniaková se však následně prezentuje svoji velkou zbraní, když bekhend po lajně zahrála vítězně.
     
    15-15
    Tentokrát byla hráčka na síti již úspěšnější. Nejprve si totiž zajistila slibnou šanci úderem k lajně, aby poté bez problémů mohla smečovat na druhou polovinu kurtu.
     
    0-15
    Alison Riskeová se po returnu soupeřky na střed kurtu dostávala na síť, nedokázala si však poradit s míčkem pod nohy, který zahrála vedle postranní lajny do autu.
     
    2:1
    Konec přestávky, podávat bude Alison Riskeová. Diváci ještě docházejí na zápas, prodleva mezi přestávkami se tedy o trochu prodloužila.
     
    2:1
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    2:1
    První brejk v zápase! V kratší rozehře byla agresivnější hráčkou rodačka z Pittsburghu, která nakonec donutila svoji protihráčku k bekhendové chybě do autu, když se snažila o úder po lajně!
     
    40-0
    Přicházející první brejkboly v tomto duelu a rovnou tři! Kateřina Siniaková nedokázala svůj forhendový úder kros zkrotit a poslala ho pouze za základní lajnu!
     
    30-0
    Následně byli diváci svědky první dvojchyby v tomto utkání, druhý servis skončil v síti.
     
    15-0
    Kateřina Siniaková se pokusila svoji soupeřku překvapit bekhendovým zkrácením. Tento recept bohužel nevyšel a skončil jenom v síti.
     
    1:1
    Nyní přišlo na řadu až druhé podání, přesto rodačka z Hradce Králové nedokázala dostat return přes pásku. Je tu rychlé srovnání čistou hrou. Dnešní publikum je oproti předcházejícím duelům Katky mnohem bouřlivější.
     
    40-0
    Zkušenější tenistka zaservírovala na téčko. Siniaková sice na toto podání dosáhla, to bylo však jediné, na co se nyní zmohla.
     
    30-0
    Česká hráčka se po delší výměně dopustila nevynucené chyby za základní lajnu.
     
    15-0
    Riskeová začala na svém podání velice aktivně a ihned začala diktovat tempo, když nejprve poslala forhend křížem, aby následně poslala do kurtu forhendový volej kros.
     
    0:1
    Konec přestávky, podávat bude Alison Riskeová.
     
    0:1
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    0:1
    Siniaková sice poprvé v utkání musela využít až druhého podání, přesto tento servis na kříž byl účinný, neboť Alison Riskeová returnovala jen do sítě. Gem pro Češku.
     
    15-40
    Následně tu ale nastal nádherný winner z forhendu křížem, po kterém se osmá nasazená pouze ohlédla.
     
    15-30
    Právě po returnu soupeřky se Kateřina Siniaková překvapivě uchýlila k forhendové chybě do sítě.
     
    0-30
    I podruhé v řade jsme mohli sledovat první podání na téčko, které Riskeová returnovala pouze za základní lajnu.
     
    0-15
    Úvodní krátkou výměnu duelu získává na své konto česká tenistka, která se na začátku mohla spolehnout na nevynucenou chybu soupeřky za základní lajnu.
     
    0:0
    Utkání právě začalo.
     
    Tenistky si jdou již již sednout na lavičku, za okamžik toto finále vypukne!
     
    Ten sice vyhrála Američanka, překvapivě si ovšem vybrala příjem. Siniaková tedy počtvrté v řadě začne zápas na podání.
     
    Ještě jednou přeji všem fanoušků tenisu krásné tenisové ráno! Obě hráčky se již dostaly na hlavní kurt, za malou chvíli proběhne los o podání.
     
    Vzájemné zápasy

    Tenistky se v profesionální kariéře střetly jednou. Bylo tomu tak v roce 2016, když ve čtvrtfinále turnaje v Tokiu vyhrála bez problémů Kateřina Siniaková 6:2 6:4.
     
    Účasti ve finále

    Alison Riskeová
    Tenistka, který si díky tenisu vydělala již přes dva miliony amerických dolarů, se ve své kariéře účastnila čtyř finále, pouze to v Tianjinu v roce 2014 bylo pro ní úspěšné.

    Kateřina Siniaková
    Její soupeřka na triumf z WTA stále ještě čeká, i když se již probojovala do dvou finálových zápasů. Nejprve v červenci uplynulého roku nestačila v Båstadu Siegemundovou ve dvou setech, aby o necelé dva měsíce později podlehla i McHaleové v Tokiu.
     
    Souhrn obou tenistek

    Alison Riskeová
    Americká hráčka začala minulou sezónu v Šen-čenu, kde dokráčela až do finále, ve kterém zcela jasně podlehla Agnieszce Radwańské. Na následujících turnajích se jí příliš nedařilo, většího úspěchu dosáhla až vybojovaným semifinále v San Antoniu. V antukové části sezóny sice dvakrát uspěla v kvalifikaci, přes brány osmifinále však neprošla ani jednou. Riskeová se tak rozhodla odskočit si na turnaj ITF v Eastbourne, kde dokázala triumfovat. Tento výsledek jí nakopl a hned v Nottinhamu přidala další finále. Do konce sezóny se ještě probojovala do semifinále ve Stanfordu, čtvrtfinále v Tokiu a Guangzhou a především do neúspěšného finálového klání v Tianjinu. V uplynulém ročníku ani jednou nevyhrála první kolo některého z grandslamových turnajů.
    V dosavadní kariéře získala šestadvacetiletá tenistka jeden titul, dvakrát reprezentovala svoji ve Fed Cupu a největšího úspěchu dosáhla na GS na US Open(4. kolo 2013).

    Kateřina Siniaková
    Uplynulý rok začínala mladá naděje na 108. příčce, na jejím konci se ocitala na pozici číslo 52. V jeden okamžik dokonce dvacetiletá tenistka pronikla i do elitní padesátky(49. místo). Mezi největší úspěchy Siniakové v minulém roce řadíme 3. kolo ve Wimbledonu a dvě finále na okruhu WTA (Bastad, Tokio). Rodačka z Hradce Králové si připsala i jedno čtvrtfinále, do kterého se probojovala právě v čínském Šen-čenu.
    Nečekaných úspěchů dosáhla Kateřina Siniaková ještě ve čtyřhře. Nejprve společně s Barborou Krejčíkovou šokovaly celý svět, když na French Open došly až do semifinále, kde nestačily na pár Makarovová/Vesninová. Pouze o kolo méně si stejná dvojice připsala na US Open
     
    Cesta turnajem

    Alison Riskeová
    V současné době 39. tenistka světa narazila v úvodním kole turnaje na domácí Lin Čuovou, kterou zdolala ve dvou tie-breacích. Následující kolo mělo být pro Američanku papírově mnohem těžší, v osmifinále se totiž střetla s Pironkovovou. Bulharku však jednoznačně rozebrala 6:1 6:1. Opravdový test nastal až ve čtvrtfinále a nutno dodat, že z duelu s Agnieszkou Radwańskou vyvázla na výbornou. Se třetí hráčkou planety sice musela jít do tří setů, v tom závěrečném ovšem nadělila Polce neslavného ,,kanára". Boj o finále svedla Riskeová s Giorgiovou. Proti Italce neztratila ani jednou podání a po výsledku dvakrát 6:3 se představí v sobotním finále.

    Kateřina Siniaková
    Česká tenistka zvládla vstup do letošní sezóny přímo fantasticky. V prvním kole zdejšího podniku Kateřina Siniaková porazila Shuai Pengovou, bývalou čtrnáctou hráčku světa, 6:3 7:5 Ještě většího úspěchu, kterým se dostala do podvědomí fanoušků, dosáhla v osmifinále, ve kterém přešla přes Simonu Halepovou! Rumunku zdolala 6:3 4:6 7:5! Již po tomto duelu se zdálo, že čtvrtfinále by nemuselo být pro rodačku z Hradce Králové konečnou. A tato skutečnost se potvrdila. Bývalá druhá juniorka světa se mezi posledními osmi hráčkami nenechala překvapit Stojanovičovou, tu porazila po setech 6:3 6:4. Semifinále přichystalo pro Kateřinu druhou hráčku TOP 10 během týdne, když potkala Johannu Kontaovou. Ačkoliv Britka vyhrála první set 6:1, Siniaková se nevzdala a dokázala tento duel otočit díky vítězným setům 6:4 6:4.
     
    Všem tenisovým příznivcům přeji krásné sobotní ráno! Kateřina Siniaková se na turnaji v Šen-čenu probojovala do finále, ve kterém narazí na Alison Riskeovou. Pokud česká tenistka v tomto duelu uspěje, připíše si svůj premiérový titul na okruhu WTA a zároveň se posune do elitní čtyřicítky světového žebříčku! Utkání se odehraje na Centr kurtu a jeho začátek je naplánovaný na 7:00!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 07:00.

    Radek Štohl

    čas zápasu: 1:15

    2. set: 0:41

    Riskeová-Amritrajová Siniaková
    2. set Stretnutie 2. set
    získané body celkom
    28 53 63 32
    najdlhšia séria získaných bodov
    7 8 5 5
    Setboly
    0 0 3 2
    Mečboly
    0 0 2 2
    víťazné údery *
    0 0
    nevynútené chyby *
    0 0
    úspešnosť na sieti *
    0 %
    0 %
    Štatistiky na podaní
    Čas hier pri vlastnom podaní
    0:15 0:25 0:35 0:17
    Esá **
    0 0 1 0
    Dvojchyby **
    2 3 5 3
    udržané podania
    3 / 5
    60 %
    5 / 9
    56 %
    8 / 10
    80 %
    4 / 5
    80 %
    Odvrátené brejboly
    1 / 3
    33 %
    2 / 6
    33 %
    5 / 7
    71 %
    1 / 2
    50 %
    body pri vlastnom podaní
    15 / 28
    54 %
    26 / 49
    53 %
    40 / 67
    60 %
    19 / 32
    59 %
    body po 1. podaní *
    19 / 33
    58 %
    30 / 45
    67 %
    body po 2. podaní *
    7 / 16
    44 %
    10 / 22
    45 %
    úspešnosť 1. podania *
    33 / 49
    67 %
    45 / 77
    58 %
    úspešnosť 2. podania *
    0 %
    0 %
    priemerná rýchlosť prvého podania *
    priemerná rýchlosť druhého podanie *
    najrýchlejšie podanie *
    Štatistiky na príjme
    Premenené brejkboly
    1 / 2
    50 %
    2 / 7
    29 %
    4 / 6
    67 %
    2 / 3
    67 %
    body pri súperovom podaní
    13 / 32
    41 %
    27 / 67
    40 %
    23 / 49
    47 %
    13 / 28
    46 %
    body po príjme 1, podania *
    15 / 45
    33 %
    14 / 33
    42 %
    body po príjme 2. podania *
    12 / 22
    55 %
    9 / 16
    56 %
    Informáciu ku štatistikám

    Aktuálnosť štatistík označených *: po 2. setu

    ostatné štatistky sú počítané priebežne automaticky

    ** počty es a dvojchýb v priebehu setu sú neoficiálne

    Alison Riskeová-Amritrajová
    Štát: USA
    Dátum narodenia: 03.07.1990
    Vek: 34 rokov
    Držanie: pravák
    Výška: 175 cm
    Hmotnosť: 66 kg
    Nasadený: 8

    Kateřina Siniaková
    Štát: Česká republika
    Dátum narodenia: 10.05.1996
    Vek: 28 rokov
    Držanie: pravák
    Výška: 174 cm
    Hmotnosť: 69 kg