Strýcová – Šafářová 2:1 (kon.)
koniec
Barbora Strýcová
Barbora Strýcová (4)
2
7 3 7  
Lucie Šafářová
Lucie Šafářová
1
5 6 64  
cz Streda 04.01.2017, 02:11WTA Auckland - ASB Classic (tvrdý povrch) • Osemfinále
Predzápasové kurzy
     
    7:6
    Parádní česká bitva končí postupem Barbory Strýcové. Strýcová si chtěla dojít hned po podání pro vítězný úder na síť. Šafářová bojovala o každý jeden úder navíc, ale na stopbal již nedosáhla.
     
    6-4
    Barbora Strýcová musela při prvním mečbolu přes druhé podání. Šafářová si hlídala údery od základní lajny, nutila hrát soupeřku bekhendem a nakonec ukončila výměnu bekhendem po lajně. Strýcová má ještě dvě šance na ukončení zápasu.
     
    6-3
    Opět povedené první podání, ale tentokrát se dostala do útoku Strýcová, která přešla k síti a smečí si vybojovala tři mečboly.
     
    4-2
    A přidává eso na boční lajnu. Při výměně stran vede o dva body a je na nejlepší cestě k postupu do čtvrtfinále.
     
    3-2
    Od základní lajny byla přesnější Strýcová, který na rozdíl od své soupeřky neudělala chybu. Nyní je o minibrejk vpředu právě Barbora.
     
    0-2
    Strýcová začíná prvním servisem do středu kurtu. Druhý úder menší z hráček jde mimo dvorec. První minibrejk je na světě.
     
    6:6
    Šafářová se dostala po prvním servisu do hry a podobně jako v předešlé rozehře umístila míček k lajně. Český souboj již nemůže být více vyrovnaný.
     
    30-40
    Barbora Strýcová musela po těsném autu přes druhý servis. Od základní lajny ale dokázala diktovat hru. Šafářová však přešla z obrany do útoku a je tu brejkbol po vynikajícím úderu k lajně.
     
    6:5
    I proti setbolu musela Lucie Šafářová přes druhé podání. Strýcová se opřela do returnu po lajně, následně přiběhla k síti a deblově uklidila míček volejem hned za pásku.
     
    A-40
    Nyní to měla Šafářová jen přes druhé podání. Od základní lajny byla aktivní Strýcová, která si rozběhala soupeřku a po chybě Šafářové tu je další brejkbol.
     
    40-30
    Lucie Šafářová poslala první podání do autu. Sérii vysokých úderů přerušila až vynikající stopbal Strýcové. Je tu brejkbol.
     
    5:5
    Přetažený první servis končí v autu. Strýcová hrála kratší údery, ale dokázala si rozběhat soupeřku a donutit jí k chybě. 5:5.
     
    4:5
    Lucie Šafářová musela přes druhý servis. Strýcová se opřela do returnu po lajně. Následovala dlouhá výměna od základní lajny, Strýcová se vydala k síti, ale její volej z nedobré pozice končí jen na pásce.
     
    4:4
    Strýcová trefila první podání do středu kurtu, ale Šafářová výborně reagovala. Následuje už jen přetažený úder Strýcové a ve třetím setu je srovnáno.
     
    40-A
    Šafářová vrátila podání na tělo přesně k nohám soupeřky. Strýcová se však dostala zpět do výměny a od základní lajny byla i o něco aktivnější, ale přichází její chyba do autu. Brejkbol.
     
    40-A
    Strýcová musela přes druhý servis. Šafářová výborně returnovala křížem, celou akci zakončila forhendem po lajně. Brejkbol.
     
    0-40
    A jsou tu tři brejkboly. Strýcová chtěla velmi rychle ukončit výměnu, ale netrefila kurt.
     
    4:3
    Opět tu je nečistý úder od menší z hráček. Míček končí až za základní lajnou a nyní si tak Šafářová drží svůj servis.
     
    4:2
    A znovu vytáhla perfektní servis do středu. Šafářová měla nahraný úder ve středu pole, ale chybuje. Gem tak jde na stranu podávající hráčky.
     
    40-A
    Strýcová si rozhodila soupeřku a měla ukončit výměnu úderem do protipohybu. Šafářová však dokázala míček vrátit a poté sama zakončila od sítě. Třetí brejkbol.
     
    15-40
    Lucie Šafářová přidává také povedený return po lajně. Strýcová musela hodně makat, aby se vůbec udržela ve výměně. Nakonec ale z obrany hraje jen do sítě a jsou tu dva brejkboly také pro Lucii.
     
    3:2
    Znovu musela levoruká hráčka přes druhé podání. Strýcová trefila returnem přesně lajnu a Lucie si již nedokázala dostat do optimální pozice. Brejk je na světě.
     
    40-15
    Strýcová byla přesná s returnem a po úderu na lajnu jsou tu dva brejkboly pro lépe nasazenou hráčku.
     
    2:2
    Barbora Strýcová musela přes druhé podání. Šafářová skvěle returnovala k základní lajně, ale Barbora se stačila vrátit do hry a poté již přichází úder do sítě.
     
    1:2
    Šafářové se v tomto gemu nedaří první servis. Strýcová skvěle returnovala pod nohy soupeřky. Úder po lajně však končí v síti a Šafářová si drží svůj servis.
     
    1:1
    Od základní lajny byla aktivnější Strýcová, která hrála soupeřce do forhendu. Svým bekhendem si vynutila chybu a je ve třetím setu srovnáno.
     
    0:1
    Barbora Strýcová přidává chybu od základní lajny a lépe tak vstupuje do rozhodujícího setu Šafářová.
     
    3:6
    I proti setbolu musela menší z hráček přes druhé podání. Šafářová poslala return pod nohy soupeřce a ta přidává jen úder do sítě. Uvidíme třetí sadu!
     
    40-A
    Strýcová musela přes druhý servis. Šafářová znovu tlačila na returnu a vše zakončila forhendem po lajně. Druhý setbol.
     
    30-40
    Znovu jen druhé podání pro Strýcovou. Šafářová hodně riskuje na returnu a to se jí nyní vyplatilo. Je tu první setbol ve druhé sadě.
     
    3:5
    Znovu velmi povedené první podání, tentokrát ven z kurtu. Strýcová se stačila vrátit do hry, ale následně vyhazuje úder do autu.
     
    3:4
    Barbora Strýcová musela přes druhý servis. Lucie Šafářová se sice navezla do returnu, ale míček nepřešel síť. A rázem to je jen o jeden gem.
     
    2:4
    Lucie Šafářová musela přes druhý servis proti brejkbolu. Strýcová skvěle returnovala křížem a následně přichází přetažený úder podávající hráčky. Jeden brejk je zpět.
     
    40-15
    Šafářová poslala první podání do sítě. To druhé již končí přesně na středové lajně. Strýcová musela běhat ze strany na stranu a vybojovala si dva brejkboly. Šafářová zazdila smeč od sítě.
     
    1:4
    Druhé eso v gemu pro lépe postavenou hráčku na žebříčku. Pro Strýcovou to je však teprve první získaný gem ve druhém setu.
     
    0:4
    Lucie Šafářová nyní drtí svou soupeřku. Po vyšší returnu se přisunula do útoku a nekompromisním úderem po lajně bere další gem na svou stranu.
     
    0:3
    Barbora Strýcová je zcela mimo hru ve druhém setu. Po lehčím úderu do středu kurtu od soupeřky se Barbora opřela do forhendu, ale ten zastavila síť. Druhý brejk pro Lucii.
     
    15-40
    Z vysokého úderu nedokázala Strýcová nic využít. Naopak hraje jen do sítě a jsou tu dva brejkboly.
     
    0:2
    Nyní již Barbora Strýcová nedokázala přehodit return přes síť a brejk jen a úvod druhého setu potvrzen.
     
    0:1
    Šafářová si šla pro první brejk. Od základní lajny byla mnohem aktivnější a po zásluze jde do vedení. Strýcová napálila svůj forhend jen do sítě.
     
    30-40
    Povedené první podání do středu kurtu. Je tu také první brejkbol pro Lucii, která byla nyní trpělivější ve výměně.
     
    7:5
    První podání vynesla páska do autu. Strýcová musela ustupovat druhému podání na tělo, ale zvládla situaci a poté již přichází chyba od základní lajny od Šafářové. První sada končí!
     
    A-40
    Strýcová to nyní měla těžké, ale je tu další setbol. Šafářová z nevýhodné pozice hraje jen do deblového území.
     
    A-40
    Šafářová musela v důležitý moment přes druhé podání. Strýcová byla od základní lajny aktivnější a je tu druhý setbol. Šafářová přetáhla svůj bekhend za základní lajnu.
     
    6:5
    Barbora Strýcová musela přes druhé podání. Šafářová skvěle poslal míček z prvního úderu pod nohy soupeřky, následně vyzkoušela pozornost kraťasem, ale Strýcová byla připravená a ukončuje výměnu od sítě.
     
    5:5
    Šafářová vytáhla první podání na lajnu, ale Strýcová se dokázala několik úderů bránit, ale nakonec jde tento gem na stranu podávající hráčky. 5:5.
     
    A-40
    Strýcová skvěle returnovala po lajně, Lucie se však dostala k míčku a pokračovalo se ve hře. Následně přichází forhend jen do autu od Šafářové a je tu setbol.
     
    5:4
    Lucie Šafářová si v tomto gemu fiftýn nepřipíše. I na čtvrtý pokus poslala return daleko do autu a bude pod tlakem při vlastním servisu.
     
    4:3
    Lucie Šafářová přetahuje return prvního podání daleko do autu. Strýcová si tak drží i své čtvrté podání a je znovu o krok vpředu. Na první brejk stále čekáme.
     
    3:3
    Šafářová poslala výborně umístěné první podání do středu kurtu a druhým úderem ukončila šestý gem v prvním setu.
     
    3:2
    Barbora Strýcová přitvrdila na podání a donutila soupeřku returnovat jen do sítě. Ani v páté hře nevidíme brejk.
     
    2:2
    Šafářová trefila prvním podáním jen síť. Po druhém podání se již hrálo, ale ne příliš dlouho. Return starší z hráček končí jen v deblovém koridoru.
     
    40-15
    Šafářová trefila první podání na boční lajnu, ale Strýcová byla připravená a po další chybě Lucie jsou tu dva brejkboly.
     
    2:1
    Barbora Strýcová zvolila první podání na tělo. Šafářová sice skvěle přečetla úmysl soupeřky, ale v nedobré pozici returnovala jen do zámezí.
     
    1:1
    Opět šlo první podání jen do sítě. Strýcová returnovala po lajně, ale tím soupeřku nerozhodila. Následoval přetažený forhend a také druhá česká hráčka si drží na úvod své podání.
     
    1:0
    Znovu trefila Barbora Strýcová první servis a znovu se nehrálo. Šafářová nedokázal umístit úder do kurtu a první gem tak jde na konto Strýcové.

    Vít Schück

    čas zápasu: 2:44

    3. set: 1:11

    Strýcová Šafářová
    3. set Stretnutie 3. set
    získané body celkom
    48 112 106 44
    najdlhšia séria získaných bodov
    5 5 6 6
    Setboly
    2 5 2 0
    Mečboly
    2 2 0 0
    víťazné údery *
    0 0
    nevynútené chyby *
    0 0
    úspešnosť na sieti *
    0 %
    0 %
    Štatistiky na podaní
    Čas hier pri vlastnom podaní
    0:27 0:59 1:02 0:21
    Esá **
    2 6 7 2
    Dvojchyby **
    0 2 1 1
    udržané podania
    4 / 6
    67 %
    12 / 17
    71 %
    12 / 16
    75 %
    4 / 6
    67 %
    Odvrátené brejboly
    7 / 9
    78 %
    8 / 13
    62 %
    7 / 11
    64 %
    2 / 4
    50 %
    body pri vlastnom podaní
    29 / 50
    58 %
    67 / 108
    62 %
    65 / 110
    59 %
    23 / 42
    55 %
    body po 1. podaní *
    0 %
    0 %
    body po 2. podaní *
    0 %
    0 %
    úspešnosť 1. podania *
    0 %
    0 %
    úspešnosť 2. podania *
    0 %
    0 %
    priemerná rýchlosť prvého podania *
    priemerná rýchlosť druhého podanie *
    najrýchlejšie podanie *
    Štatistiky na príjme
    Premenené brejkboly
    2 / 4
    50 %
    4 / 11
    36 %
    5 / 13
    38 %
    2 / 9
    22 %
    body pri súperovom podaní
    19 / 42
    45 %
    45 / 110
    41 %
    41 / 108
    38 %
    21 / 50
    42 %
    body po príjme 1, podania *
    0 %
    0 %
    body po príjme 2. podania *
    0 %
    0 %
    Informáciu ku štatistikám

    ** počty es a dvojchýb v priebehu setu sú neoficiálne

    Barbora Strýcová
    Štát: Česká republika
    Dátum narodenia: 28.03.1986
    Vek: 38 rokov
    Držanie: pravák
    Výška: 164 cm
    Hmotnosť: 60 kg
    Nasadený: 4

    Lucie Šafářová
    Štát: Česká republika
    Dátum narodenia: 04.02.1987
    Vek: 37 rokov
    Držanie: lavák
    Výška: 177 cm
    Hmotnosť: 62 kg