Čang – Cibulková sk 1:2 (kon.)
koniec
Šuaj Čang
Šuaj Čang
1
6 4 4  
Dominika Cibulková
Dominika Cibulková
2
2 6 6  
Streda 04.01.2017, 02:12 • Pat Rafter Arena • WTA Brisbane - Brisbane International presented by Evie (tvrdý povrch) • 2. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 02:00.
     
    Slovenská tenisová jednotka Dominika Cibulková vstupuje do novej sezóny v austrálskom Brisbane. Jej prvou súperkou bude Číňanka Šuaj Čangová. Zápas je na programe o 02:00 hod.

    ŠUAJ ČANG

    Šuaj Čangová je momentálne vo svetovom rebríčku na 23. mieste. Minulý rok začínala až v druhej stovke, no skvelými výkonmi dosiahla svoje kariérne maximum. Číňanka vyhrala v sezóne až 48 zápasov, čo sa jej nepodarilo dokopy za roky 2014 a 2015. Za zmienku stojí spomenúť najmä štvrťfinálovú účasť z Australian Open, kde ju zastavila Johanna Kontaová. Okrem toho prešla do tretieho kola na Indian Wells či na newyorskom grandslame. Šuaj Čangová sa v Brisbane predstavuje po tretíkrát v kariére a postupom do druhého kola dosiahla svoj najlepší výsledok. V pondelok zdolala Nemku Lauru Siegemundovú, hoci prvý set prehrala. Až šesťkrát získala podanie svojej súperky a vyhrala po setoch 6:4, 6:7 a 3:6.

    DOMINIKA CIBULKOVÁ

    Dominika Cibulková má za sebou životnú sezónu. Vyšiel jej najmä záver sezóny, ktorý korunovala premiérovou účasťou na Turnaji majsteriek. V Singapure sa dokonca radovala z celkového triumfu a vyskočila na piate miesto svetového rebríčka. V sezóne vyhrala 55 zápasov, pričom viac triumfov dosiahla len Angelique Kerberová. Celé Slovensko svojimi výkonmi pobláznila a tenisová verejnosť je veľmi zvedavá, ako sa jej bude vodiť v roku 2017. Svetový rebríček je poriadne vyrovnaný, a tak sa Bratislavčanka potrebuje dobre pripraviť na Australian Open. Podobne ako vlani začína sezónu v austrálskom Brisbane, v ktorom obhajuje osemfinálovú účasť. Vtedy nestačila na Talianku Robertu Vinciovú po setoch 1:6, 1:6. Teraz má však oveľa lepšiu východiskovú pozíciu a mohla by postúpiť ďalej.
     
    Obe hráčky už prišli na kurt, a tak nás od debutu Dominiky Cibulkovej v tejto sezóne delia už len minúty. Predzápasový žreb vyhrala jej čínska súperka, ktorá celé stretnutie otvorí na podaní.
     
    0:0
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    0-15
    Celé stretnutie otvorila na podaní Šuaj Čang. Prvý bod zápasu si ale vďaka presnému forhendu pripisuje na svoje konto Dominika Cibulková.
     
    0-30
    Čínska tenistka posiela loptičku len do siete, a tak bude mať problémy so servisom už v úvodnom geme zápasu. Zatiaľ pôsobí pomerne nervózne.
     
    15-30
    Šuaj Čang sa po prvýkrát v zápase zapisuje na tabuľu skóre. Aj ona predviedla krásny forhendový úder, ktorý zapadol presne do rohu kurtu.
     
    30-30
    Čínska tenistka sa dostáva z najhoršieho. Pomohla si dobrým servisom a donútila našu hráčku poslať loptičku za základnú čiaru.
     
    40-30
    Eso z druhého podania! Šuaj Čang otáča priebeh prvého gemu a má šancu získať svoje podanie. Dominika Cibulková sa ale rozhodne nevzdáva.
     
    1:0
    Veľmi dobrá dĺžka úderov zo strany čínskej tenistky. Dominika Cibulková si nedokázala včas odstúpiť a z ťažkej pozície poslala loptičku len do siete.
     
    15-0
    Dominika Cibulková začína na podaní tým najhorším možným spôsobom. Bratislavčanka otvára sezónu svojou prvou dvojchybou.
     
    15-15
    Slovenská tenistka konečne prerušuje sériu získaných bodov svojej súperky. Tentokrát si pomohla priamym bodom z podania.
     
    30-15
    Dominika Cibulková mala vo výmene prevahu, ale pri snahe o zahranie víťazného úderu posiela loptičku iba do polovice siete.
     
    30-30
    Našťastie našej tenistke pomáha aj zbytočná chyba čínskej hráčky. Šuaj Čang posiela loptičku z forhendovej strany len do siete.
     
    40-30
    Dominika Cibulková svojou druhou dvojchybou v tomto geme doslova daruje čínskej súperku výhodu prvého brejkbalu v zápase.
     
    40-40
    Slovenská tenistka teraz hrala agresívne a išla si za ziskom bodu. Napokon sa jej to podarilo a skóre druhého gemu upravuje na zhodu.
     
    40-A
    Šuaj Čang musela reagovať na úder súperky, ktorý bol tečovaný páskou. Snažila sa prejsť na sieť, no pri prechodovom údere poslala loptičku do autu.
     
    1:1
    Šuaj Čang posiela svoj return za základnú čiaru. Dominika Cibulková si tak aj napriek menším problém drží svoje podanie a vyrovnáva na 1:1.
     
    15-0
    Šuaj Čang začína na svojom podaní veľmi dobre. Loptičku poslala priamo na T-čko a jej súperka už nedostala loptičku na druhú stranu.
     
    15-15
    Dominika Cibulková sa teraz dostala do hry vďaka výbornému returnu. Zatlačila svoju súperku a výmenu ukončila forhendovým víťazným úderom.
     
    30-15
    Čínska tenistka v úvode stretnutia veľmi dobre podáva. Ani teraz nedokázala slovenská hráčka dostať loptičku na druhú stranu dvorca.
     
    40-15
    Ďalšie skvelé podanie. Šuaj Čang má tak výhodu dvoch gembalov a má veľkú šancu dostať sa do opätovného vedenia.
     
    40-30
    Dominika Cibulková sa ešte drží v hre o tretí gem. Výrazne jej k tomu ale pomohla súperka, ktorá zahrala prvú dvojchybu v zápase.
     
    40-40
    A máme tu zhodu. Čínska tenistka opäť zahrala dvojchybu a prichádza tak o možnosť ukončiť svojom gem na podaní.
     
    A-40
    Dominika Cibulková teraz spravila veľkú chybu. Súperka zahrala veľmi slabý druhý servis, no napriek tomu loptičku poslala za základnú čiaru.
     
    40-40
    Tretí gem ešte nekončí. Tentokrát sa skvelou dĺžkou úderov predviedla naša tenisová jednotka a donútila Číňanku chybovať.
     
    A-40
    Loptu získava Čang.
     
    2:1
    Šuaj Čang napokon zvláda svoj gem na podaní a druhým esom v zápase sa dostáva do vedenia. Po krátkej prestávke pôjde podávať Dominika Cibulková.
     
    0-15
    Dominika Cibulková tlačila už svojim prvým úderom. Napokon jej tlaku nedokázala čínska tenistka odolať a poslala loptičku do siete.
     
    15-15
    Dominika si opäť nedostatočne odstúpila od loptičky, ktorá dopadla tesne pred základnú čiaru. Následne trafila forhendom len sieť.
     
    15-30
    Slovenská hráčka sa od úvodu snaží hrať súperke najmä do bekhendovej strany. Táto taktika zatiaľ pomerne dobre vychádza.
     
    15-40
    Priamym bodom z podania sa Bratislavčanka dostáva k výhode dvoch gembalov. Podarí sa jej využiť hneď ten prvý a vyrovná skóre?
     
    2:2
    Podarilo sa! Dominika Cibulková si bez väčších problémov drží svoje podanie a vyrovnáva skóre prvého setu na 2:2. Podávať pôjde Šuaj Čang.
     
    15-0
    Šuaj Čang podáva v úvode stretnutia vynikajúco. Pri svojom treťom geme na podaní zaznamenáva už tretie nechytateľné podanie.
     
    30-0
    Aj ďalší bod putuje na konto čínskej tenistky. Výrazne jej k tomu ale pomohla zbytočná nevynútená chyba Dominiky Cibulkovej.
     
    30-15
    Tentokrát netrafila priestor kurtu čínska tenistka, ktorá si tak mierne komplikuje situáciu. Stále ale vedie pri svojom podaní 30:15.
     
    40-15
    Čínska tenistka bude mať dve šance na potvrdenie svojho podania. Dobrým servisom si otvorila kurt a forhendom ukončila výmenu.
     
    40-30
    Dominika Cibulková ešte zabojovala. Bola vo veľmi náročnej pozícii, no luxusným úderom dokázala obhodiť súperku na sieti.
     
    40-40
    A máme tu ďalšiu zhodu pri podaní čínskej tenistky. Šuaj Čang totiž posiela z bekhendovej strany loptičku len do polovice siete.
     
    A-40
    V ten správny čas vytiahla Šuaj Čang ďalšie nechytateľné podanie. Po štvrtom ese tak putuje výhodu na stranu čínskej tenistky.
     
    3:2
    Šuaj Čang napokon zvládla aj tretí gem pri svojom podaní. V jeho závere jej pomohla chyba súperky, ktorá loptičku nasmerovala len do siete.
     
    0-15
    Šuaj Čang bola teraz aktívna a snažila sa výmenu ukončiť forhendovým úderom po čiare. Ten sa ale našťastie do kurtu nevošiel.
     
    15-15
    Čínska tenistka si teraz spomínaným forhendom po čiare výrazne pomohla. Našu hráčku dostala do úzkych a výmenu ukončila volejom pri sieti.
     
    15-30
    Krásny bekhendový úder po čiare ukončuje doposiaľ najdlhšiu výmenu zápasu. Tú vo svoj prospech získava slovenská hráčka.
     
    30-30
    To je škoda. Dominika Cibulková si pomohla dobrým servisom, no tentokrát výmenu ukončila nevynútenou chybou z forhendu.
     
    30-40
    Šuaj Čang predviedla veľmi dobrý return, vďaka ktorému sa dostala do prevahy. Našťastie pri pokuse o víťazný úder poslala loptičku za základnú čiaru.
     
    40-40
    Čínska hráčka dobre reaguje na servis Dominiky Cibulkovej. Aj tentokrát bol základom úspechu veľmi dobrý return, ktorý spadol tesne pred základnú čiaru.
     
    40-A
    Dominika Cibulková bola vo výmene lepšia a donútila súperku chybovať. Zaslúžene tak výhoda putuje práve na jej konto.
     
    40-40
    Dominika Cibulková výhodu gembalu nevyužila. Loptičku totiž z forhendovej strany poslal len do polovice siete.
     
    A-40
    Dominika Cibulková poslala loptičku len za základnú čiaru, a tak bude musieť čeliť druhému brejkbalu súperky v prvom sete.
     
    40-40
    Výborne! Konečne našej hráčke padol do kurtu prvý servis, z ktorého pramení priamy bod. Šuaj Čang tak ponúknutú šancu nevyužila.
     
    40-A
    Šuaj Čang sa snažila ukončiť výmenu priamo z returnu. Jej forhendový úder ale končí ďaleko za základnou čiarou.
     
    40-40
    Maratónsky gem pokračuje ďalej. Tentokrát Číňanka našla returnom základnú čiaru a svoju súperku následne donútila k chybe.
     
    40-A
    Výhoda tentokrát putuje na stranu slovenskej tenistky. Dúfajme, že sa Dominike Cibulkovej podarí využiť svoju šancu a vyrovnať skóre.
     
    40-40
    Ani teraz nie je šiesty gem na konci. Šuaj Čang bola aktívna, prešla si na sieť a výmenu ukončila bekhendovým volejom pri sieti.
     
    A-40
    Dominika Cibulková daruje svojej súperke výhodu ďalšieho brejkbalu. Dopustila sa totiž svojej tretej dvojchyby v zápase.
     
    4:2
    Bohužiaľ, prvý brejk dnešného zápasu putuje na konto čínskej tenistky. Tá získala podanie Dominiky Cibulkovej a dostáva sa do vedenia o dva gemy.
     
    15-0
    Šuaj Čang pokračuje vo svojom výbornom výkone. Na konci dlhej výmeny predviedla krásny víťazný úder z forhendovej strany.
     
    30-0
    Po víťaznom údere z forhendovej strany, prichádza nechytateľný úder aj z bekhendu. Šuaj Čang je momentálne lepšou hráčkou na kurte.
     
    30-15
    Dominika Cibulková si v správny moment zobrala na pomoc jastrabie oko. To ukázalo, že úder jej súperky skončil tesne vedľa bočnej čiary.
     
    30-30
    Šuaj Čang robí ďalšiu zbytočnú chybu. Síce to vyzeralo, že bude mať tri gembaly, no aktuálne je stav vyrovnaný. Dominika sa dostáva na dosah brejkbalu.
     
    40-30
    Skvelý servis v podaní čínskej tenistky. Tá zaznamenáva svoje piate eso v prvom ese a môže tak potvrdiť brejk z predošlej hry.
     
    5:2
    Priamym bodom z podania ukončuje Šuaj Čang siedmy gem prvého setu. Dominika Cibulková si volá na pomoc trénera Mateja Liptáka.
     
    15-0
    Dominika Cibulková podáva na udržanie v prvom sete. Nové loptičky jej zatiaľ šťastie nepriniesli, keďže zahrala nevynútenú chybu.
     
    15-15
    Tentokrát si Slovenka pomohla dobrým servisom na telo. Šuaj Čang posiela loptičku z náročnej pozície len za základnú čiaru.
     
    30-15
    Bohužiaľ, Dominika Cibulková posiela loptičku len do siete, a tak jej čínska súperka potrebuje v prvom sete získať už len dve loptičky.
     
    40-15
    Slovenská hráčka posiela loptičku len za základnú čiaru. To znamená, že Šuaj Čang má dve šance ukončiť prvý set vo svoj prospech.
     
    40-30
    Dominika Cibulková sa ešte drží v hre o prvý set. V ten správny moment vytiahla kvalitný prvý servis, z ktorého pramení priamy bod.
     
    40-40
    Šuaj Čang nezvládla tento moment a jednoduchý úder poslala len do siete. Dominika Cibulková tak odvrátila obe hrozby straty setu.
     
    40-A
    Loptu získava Cibulková.
     
    40-40
    Dominika Cibulková posiela úder mimo priestoru kurtu, a tak bude musieť o svoje podanie ešte tvrdo bojovať. Zhoda číslo dva.
     
    A-40
    Ach tie dvojchyby. Slovenská tenistka robí ďalšiu zbytočnú chybu, vďaka ktorej má jej súperka k dispozícii tretí setbal.
     
    6:2
    Prvý set pozná svoju víťazku. Možno prekvapujúco, no zaslúžene bola úspešnejšia Šuaj Čang, ktorá menej chybovala a vyhrala prvé dejstvo hladko 6:2.
     
    15-0
    Druhý set otvorila na podaní čínska tenistka. Do hry musela zapojiť len druhý servis, no pomáha jej zbytočná chyba svetovej päťky.
     
    30-0
    Ďalší priamy bod z podania. Šuaj Čang má výborný servis a pokiaľ si udrží jeho razanciu, bude to mať naša hráčka veľmi náročné.
     
    30-15
    Slovenská tenistka teraz predviedla dobrý return, keď loptička dopadla súperke priamo pod nohy. Šuaj Čang nedokázala dostatočne reagovať.
     
    40-15
    Ďalšie eso v podaní čínskej tenistky. Šuaj Čang tak nemá v úvode setu problémy so servisom a má výhodu dvoch gembalov.
     
    1:0
    Šuaj Čang sa aj v druhom sete dostáva do tesného vedenia. Dominika Cibulková sa ešte snažila skorigovať skóre, no pri sieti nebola úspešná.
     
    15-0
    Dominika Cibulková si kvalitným servisom pripravila pozíciu, no následný úder poslala za základnú čiaru. Veľká chyba v podaní našej hráčky.
     
    15-15
    Tentokrát svetovej päťke pomáha nevynútená chyba čínskej tenistky. Dominika Cibulková tak vyrovnáva skóre druhého gemu.
     
    15-30
    Výborne! Slovenská tenistka si pomohla kvalitným servisom a otáča skóre vo svoj prospech. Z jej tímu sa konečne ozýva aj povestné "POME".
     
    15-40
    Dominika Cibulková predviedla ďalší výborný servis, ktorý skončil presne na podávacom T-čku. Bratislavčanka má dva gembaly.
     
    30-40
    Šuaj Čang zvládla pomerne náročnú situáciu na sieti. Volej síce hrala spod úrovne pásky, no napriek tomu zahrala skvele.
     
    40-40
    Dominika Cibulková nevyužíva svoju gembalovú šancu. Loptičku totiž opäť posiela len za základnú čiaru čínskej tenistky.
     
    A-40
    Dominika Cibulková zbytočne posiela loptičku len do siete, a tak daruje svojej súperke výhodu brejkbalovej príležitosti.
     
    40-40
    V kľúčový moment slovenskej tenistke zafungoval prvý servis. Vďaka priamemu bodu z podania sa dostáva Slovenka na zhodu.
     
    40-A
    Šuaj Čang sa snažila zakončiť výmenu vo svoj prospech, ale z forhendovej strany nasmerovala loptičku len do siete.
     
    40-40
    Dominika Cibulková svoju výhodu nedokázala zužitkovať. Loptička končí za základnou čiarou, čo znamená ďalšiu zhodu.
     
    A-40
    Dominika Cibulková nezažíva vydarený vstup do novej sezóny. Robí až príliš veľa chýb, čo jej súperka dokonale využíva.
     
    2:0
    Šuaj Čang získava šiesty gem za sebou. V druhom sete má tak na konte potrebný brejk a pokiaľ nestratí podanie, postúpi v Brisbane do osemfinále.
     
    0-15
    Dominika Cibulková teraz hrala súperke len do bekhendovej straty a táto taktika priniesla ovocie v podobe získaného fiftínu.
     
    0-30
    Dominika Cibulková v tomto geme ovplýva úderovou istotou. Svoju súperku tlačí do defenzívy a vďaka víťazným úderom si vytvorila náskok.
     
    0-40
    Tak sa na to pozrite! Dominika Cibulková nedala súperke šancu vďaka víťaznému returnu po čiare, a tak má tri šance získať jej podanie.
     
    2:1
    Dominika Cibulková okamžite reaguje na predošlý stratený servis. Čistou hrou berie podanie svojej súperke a znižuje jej náskok v druhom sete na 2:1.
     
    0-15
    Dominika Cibulková vstupuje výborne aj do štvrtej hry. V jej úvode si pomohla kvalitným servisom a priamym bodom z podania.
     
    15-15
    Tentokrát nebol servis našej tenistky tak razantný. Šuaj Čang si naň počkala a víťazným úderom z forhendovej strany vyrovnáva.
     
    15-30
    Dominika Cibulková získava úderovú istotu. Teraz predviedla krásny forhendový úder po čiare, na ktorý Šuaj Čang nestihla reagovať.
     
    15-40
    Prvýkrát sa slovenská tenistka pokúsila o skrátenie hry. To vyšlo priam dokonale a Dominike Cibulkovej prináša výhodu dvoch gembalov.
     
    2:2
    Dominika Cibulková sa definitívne vracia späť do zápasu. Dotiahla manko dvoch gemov, a tak sa druhý set začína prakticky odznova.
     
    15-0
    Slovenská tenistka sa snažila výmenu ukončiť forhendovým winnerom, no loptičku nasmerovala mimo priestoru dvorca.
     
    30-0
    Následne prichádza siedme eso čínskej tenistky. Vyzerá to tak, že Šuaj Čang nebude mať na servise vážnejšie problémy.
     
    30-15
    Dominika Cibulková predsa len dramatizuje priebeh piateho gemu, keď vytrvalo hrala súperke do bekhendu a napokon ukončila výmenu víťazným úderom.
     
    30-30
    Šuaj Čang z forhendovej strany posiela loptičku len do siete. Dominika Cibulková sa tak predsa len dostáva na dosah brejkbalu.
     
    30-40
    Čínska tenistka to opäť nezvládla a loptičku nasmerovala len do siete. Dominika Cibulková má tak veľkú šancu získať podanie svojej súperky.
     
    2:3
    Je to tam! Šuaj Čang opäť chybovala a loptičku poslala za základnú čiaru. Pravdivosť výroku čiarového rozhodcu potvrdilo aj jastrabie oko.
     
    0-15
    Dominika Cibulková si na úvod šiesteho gemu pomáha priamym bodom z podania. Šuaj Čang je zjavne rozladená a nespokojná so svojou hrou.
     
    15-15
    Bohužiaľ, podobnými zbytočnými chybami slovenská tenistka vracia súperku do boja o tento gem. Loptička skončila za základnou čiarou.
     
    15-30
    Z pravej strany ale opäť prichádza na rad výborný servis. Šuaj Čang posiela loptičku ďaleko za základnú čiaru a stráca bod.
     
    15-40
    Dominika Cibulková si dobrým servisom otvorila celý dvorec a výmenu zakončila parádnym bekhendovým úderom po čiare.
     
    2:4
    Dominika Cibulková získava štvrtý gem za sebou, čo je vynikajúca správa. V druhom sete má tak potrebný dvojgemový náskok.
     
    0-15
    Šuaj Čang nutne potrebuje získať tento gem, no lepšie začína slovenská tenistka, ktorá výmenu ukončila víťazným úderom.
     
    0-30
    Slovenská tenistka predviedla skvelý return, ktorý spadol presne pred základnú čiaru. Šuaj Čang následne poslala loptičku len do siete.
     
    15-30
    Tentokrát treba čínsku tenistku pochváliť. Vďaka aktívnej hre si prešla na sieť a na svoje konto si pripisuje cenný bod.
     
    30-30
    Po dobrom servise prichádza aj víťazný bekhendový úder čínskej hráčky. Šuaj Čang sa tak vracia do hry o siedmy gem druhého setu.
     
    40-30
    Tak toto je obrovská škoda. Šuaj Čang musela ísť po kratšom údere na sieť, Slovenka mala dostatok času na obhodenie, no loptičku posiela do siete.
     
    3:4
    Šuaj Čang prerušuje sériu získaných gemov slovenskej tenistky. Poslednú výmenu zakončila Dominika Cibulková, ale len úderom za základnú čiaru.
     
    0-15
    Dominika Cibulková musela ísť do výmeny len cez svoje druhé podanie. Šuaj Čang sa okamžite dostala do prevahy, no výmenu ukončila trestuhodnou chybou na sieti.
     
    0-30
    Tentokrát predviedla slovenská tenistka výborný servis a ona bola tou dominantnou hráčkou. Výmenu ukončila víťazným úderom z forhendu.
     
    15-30
    Dominika Cibulková mala pred druhým podaním menšie problémy s loptičkou. Do hry tak poslala druhú, no počas výmeny ju nasmerovala do autu.
     
    15-40
    Šuaj Čang to vôbec nemyslela zle. Po vyššom údere našej hráčky mala dostatok času, ale forhendový úder sa do kurtu nevošiel.
     
    30-40
    Slovenská tenistka má v zápase často problém s dĺžkou svojich úderov. Aj teraz nasmerovala loptičku len základnú čiaru čínskej hráčky.
     
    40-40
    Dominika Cibulková nevyužíva ani svoj druhý gembal. Dôvodom bolo slabé druhé podanie, ktoré mladá Šuaj Čang dokázala potrestať.
     
    40-A
    Tentokrát mala slovenská tenistka šťastie. Šuaj Čang totiž trafila loptičku len rámom rakety, a tak nemohla trafiť priestor kurtu.
     
    3:5
    Dominika Cibulková mala pri svojom servise menšie problémy, ale napokon drží svoje podanie a dostáva tak svoju súperku pod tlak.
     
    15-0
    Dominika Cibulková poslala loptičku opäť len za základnú čiaru. O pravdivosti výroku čiarového rozhodcu nás presvedčila aj moderná technika.
     
    15-15
    Následne ale zbytočne chybuje aj Šuaj Čang. Ani jej úder príliš nevyšiel a skončil za základnou čiaru našej tenistky.
     
    30-15
    Šuaj Čang v správny čas vytiahla zo svojich tenisových schopností kvalitný servis, ktorý znamená priamy bod z podania.
     
    30-30
    Slovenská tenistka teraz mala aj kus šťastia. Pomerne zbytočne sa tlačila na sieť a mala šťastie, že ju súperka nedokázala obhodiť.
     
    40-30
    Čínska tenistka predviedla fantastický druhý servis. Dominika Cibulková takéto podanie vôbec nečakala a sama sa tomu len smeje.
     
    40-40
    Šuaj Čang ešte neukončila gem pri svojom podaní. Aj ona totiž často posiela loptičky za základnú čiaru svojej súperky. Zhoda.
     
    A-40
    Setbal pre našu hráčku z toho zatiaľ nebude. Šuaj Čang predviedla dobrý servis a získava výhodu na svoju stranu.
     
    4:5
    To je škoda. Teraz sme videli veľmi peknú výmenu z oboch strán. Bohužiaľ, na jej konci bol úder Dominiky Cibulkovej smerujúci len do siete.
     
    0-15
    Slovenská tenistka podáva na víťazstvo v druhom sete. Začína veľmi dobre, keď si pomohla priamym bodom z podania.
     
    0-30
    Pekná výmena z oboch strán. Šuaj Čang ale neudržala nervy na uzde a chcela výmenu ukončiť forhendovým úderom po čiare. Ten sa ale do kurtu nevošiel.
     
    0-40
    Je to výborné! Po bekhendovej prestrelke sa teší zo zisku bodu slovenská tenistka a má tak rovno tri šance ukončiť druhý set vo svoj prospech.
     
    4:6
    Dominika Cibulková víťazí v druhom sete! Jeho úvod síce nezachytila, no v ďalšom priebehu spresnila svoju hru, zlepšila servis a diktovala tempo zápasu.
     
    0-15
    Rozhodujúci set dnešného zápasu odštartovala na podaní Šuaj Čang. Prvý bod ale získava vďaka víťaznému úderu slovenská tenistka.
     
    15-15
    Tentokrát si čínska teniska pomohla servisom, otvorila si celý dvorec a výmenu zakončila precíznym, bekhendovým úderom po čiare.
     
    15-30
    Výborne. Dominika Cibulková bola teraz veľmi trpezlivá. Počkala si na kratší úder svojej súperky a následne výmenu ukončila víťazným bekhendom.
     
    30-30
    Return našej tenistky bol trošku nedôrazný. Šuaj Čang toto okamžite dokázala využiť a donútila Slovenku k chybe.
     
    30-40
    Šuaj Čang predviedla dobrý servis, vytvorila si pozíciu pre útok, no z jasnej pozície posiela loptičku len vedľa bočnej čiary.
     
    0:1
    Dominika Cibulková výborne vystupuje do rozhodujúceho setu. V prvom geme zahrala tri víťazné údery a zaslúžene získava servis čínskej súperky.
     
    0-15
    Dominika Cibulková dominuje na kurte a svojou tradičnou nátlakovou hrou ničí mladú Číňanku. Navyše, tej akoby začali dochádzať sily.
     
    15-15
    Tentokrát ale treba pochváliť čínsku tenistku, ktorá prekvapila našu hráčku a donútila ju poslať loptičku len do autu.
     
    15-30
    Slovenská hráčka predviedla skvelý servis von z dvorca. Vďaka tomu si otvorila kurt a výmenu ukončila víťazným úderom z forhendu.
     
    15-40
    Šuaj Čang posiela svoj return ďaleko za základnú čiaru. Slovenská tenistka má tak dve šance na potvrdenie brejku z predošlého gemu.
     
    30-40
    Prvú možnosť ešte bratislavská rodáčka nedokázala využiť. Loptičku totiž posiela len do polovice siete. Stále však má ešte jednu šancu.
     
    0:2
    Výborne! Šuaj Čang posiela svoj return opäť len za základnú čiaru. To znamená, že Dominika Cibulková potvrdzuje brejk z predošlého gemu.
     
    0-15
    Dominika Cibulková vstupuje lepšie aj do tretieho gemu. Krásne si počkala na úder súperky a forhendovým úderom po čiare ukončuje výmenu.
     
    0-30
    Tentokrát prichádza víťazný úder priamo z returnu. Slovenská tenistka tak má obrovskú šancu vypracovať si ďalšie brejkbaly.
     
    15-30
    Trojica šancí na prelomenie podania z toho nebude. Dominike Cibulkovej totiž úder príliš nevyšiel a skončil za základnou čiarou.
     
    15-40
    Šuaj Čang to teraz nezvládla. Výmenu chcela zakončiť víťazným úderom po čiare, no svojou chybou daruje Dominike dva brejkbaly.
     
    30-40
    Tak to je obrovská škoda. Dominika Cibulková mohla ukončiť tento gem priamo z returnu, no loptička z jej rakety skončila tesne vedľa postrannej čiary.
     
    0:3
    Tentokrát to už ale slovenská tenistka zvládla. Šuaj Čang išla príliš ambiciózne na sieť a aktuálna svetová päťka ju nemala problém obhodiť.
     
    0-15
    Dominika Cibulková vládne dnešnému zápasu. Štvrtú hru rozhodujúceho setu otvára krásnym forhendovým víťazným úderom.
     
    0-30
    Slovenská tenistka teraz využila kratší úder svojej súperky a zahrala ďalší nekompromisný víťazný úder z forhendovej strany.
     
    15-30
    Po dlhšej dobe sa o slovo hlási aj Šuaj Čang. Čínska tenistka sa teraz oprela do svojho úderu a znižuje náskok slovenskej tenisky.
     
    15-40
    Loptu získava Cibulková.
     
    30-40
    Štvrtá hra ešte nekončí. Dominika Cibulková sa totiž previnila dvojchybou, keď jej bola zahlásená netradičná chyba nohou.
     
    0:4
    Čínska tenistka záver dnešného zápasu nezvládla najmä v hlave. Aj teraz poslala loptičku ďaleko za základnú čiaru, a tak stráca ďalší gem.
     
    15-0
    Ak chce Šuaj Čang ešte niečo urobiť s týmto zápasom, musí si udržať servis. Začína dobre, keď dosiahla priamy bod z podania.
     
    30-0
    Následne prichádza ďalšie vynikajúce podanie. Tentokrát je z toho čisté eso. V tejto štatistike sa Číňanka pomaly dostáva na číslo desať.
     
    30-15
    Šuaj Čang si sama komplikuje cestu za ziskom piateho gemu rozhodujúceho setu. Loptičku totiž posiela len do polovice siete.
     
    40-15
    Z ľavej strany prichádza ďalší skvelý servis. Dominika Cibulková loptičku nedokázala poslať na druhú stranu a navyše spadla na zem.
     
    1:4
    Šuaj Čang ešte vykresala iskričku nádeje a drží svoje podanie. Dominika Cibulková ale stále má náskok troch gemov.
     
    15-0
    Dominika Cibulková sa snažila zakončiť výmenu forhendovým winnerom, no loptička skončila tesne vedľa postrannej čiary.
     
    30-0
    Tak toto nevyzerá dobré. Šuaj Čang získava pri podaní slovenskej tenistky ďalší bod a má na dosah brejkbalové šance.
     
    40-0
    Slovenská tenistka si zbytočne komplikuje cestu za výhrou. Loptičku poslala len do siete, a tak má jej súperky tri brejkbaly.
     
    2:4
    Čistou hrou berie čínska tenistka podanie Dominiky Cibulkovej. V poslednom prípade využila slabší druhý servis a zahrala víťazný úder z returnu.
     
    15-0
    Šuaj Čang pokračuje vo svojej sérii získaných bodov. Dobrým servisom si pripravila pozíciu a výmenu zakončila nekompromisným forhendom.
     
    30-0
    Dominika Cibulková netrafila loptičku práve najlepšie a nasmerovala ju až na základnú čiaru čínskej hráčky.
     
    40-0
    A ďalší víťazný úder v podaní čínskej hráčky. Vyzerá to tak, že Šuaj Čang sa vracia do zápasu a ešte zabojuje o postup do tretieho kola.
     
    40-15
    Čistá hra z toho napokon nebude. Šuaj Čang bola opäť útočná, no tentokrát jej forhend skončil tesne vedľa postrannej čiary.
     
    3:4
    Tak napokon Číňanka drží svoje podanie. Náskok Dominiky Cibulkovej sa tak stenčil na jeden gem. Teraz však bude mať pri podaní výhodu nových loptičiek.
     
    0-15
    Slovenská tenistka začína veľmi dobre a priamym bodom z podania otvára ôsmy gem rozhodujúceho setu.
     
    15-15
    Šuaj Čang sa podarilo vyrovnať. Prechod na sieť akoby trošku vyplašil našu tenistku, ktorá následne poslala loptičku len do siete.
     
    30-15
    Bohužiaľ, slovenská tenistka opäť začína chybovať. Verme, že sa jej podarí tento gem otočiť a pôjde si za víťazstvom.
     
    30-30
    Svetovej päťke teraz výrazne pomohla jej súperka. Šuaj Čang mala šancu zaútočiť, no svoj return po druhom podaní poslala do siete.
     
    40-30
    Dominika Cibulková robí nevynútenú chybu, a tak bude musieť čeliť hrozbe straty podania. Šuaj Čang má veľkú šancu vyrovnať skóre zápasu.
     
    4:4
    Neuveriteľný kolaps slovenskej tenistky. Tá mala rozhodujúci set absolútne pod kontrolou, no prišli zbytočné chyby a máme tu zrazu vyrovnaný stav 4:4.
     
    15-0
    Šuaj Čang hrá opäť ako v polovici prvého setu. Výborne podáva a snaží sa diktovať tempo výmien. Po dlhej dobe sa dostáva do vedenia.
     
    15-15
    Tentokrát to čínska tenistka prehnala so svojou razanciou a forhendový úder nasmerovala za základnú čiaru.
     
    30-15
    Z pravej strany ale prichádza vynikajúci servis. Šuaj Čang sa dostáva v deviatom geme do opätovného vedenia.
     
    30-30
    Dominika Cibulková teraz predviedla skvelú hru, rozbehala si svoju súperku a výmenu ukončila víťazným úderom z forhendu.
     
    40-30
    Šuaj Čang sa teší, pretože jej opäť zafungovalo prvé podanie. Čínska tenistka má obrovskú šancu získať piaty gem za sebou.
     
    40-40
    Šuaj Čang nezvládla dôležitosť okamihu a dvojchybou výrazne pomáha slovenskej tenistke. Tá sa tak zadarmo dostáva na zhodu.
     
    40-A
    Šuaj Čang vyhadzuje svoj forhendový úder, a tak môže Dominika Cibulková získať späť svoje stratené podanie.
     
    4:5
    Výborne! Dominika Cibulková zatlačila svoju súpera a donútila ju chybovať. Berie si tak stratené podanie späť a bude podávať na víťazstvo.
     
    0-15
    Dominika Cibulková začína veľmi dobre. Vo výmene bola aktívnejšia a dočkala sa chyby svojej čínskej súperky.
     
    0-30
    Dominika Cibulková opäť ťaží z chyby čínskej hráčky. Svetová päťka potrebuje v dnešnom zápase získať ešte dve loptičky.
     
    15-30
    Bratislavská rodáčka si situáciu komplikuje zbytočnou dvojchybou. Dúfajme, že po nasledujúcej výmene sa dočkáme mečbalu.
     
    30-30
    To snáď nie je možné. Štvrté pokazené podanie za sebou znamená druhú dvojchybu v podaní slovenskej tenistky.
     
    40-30
    Šuaj Čang sa dokonca dostáva k brejkbalu. Našu hráčku si povodila po kurte a výmenu zakončila forhendovým volejom pri sieti.
     
    40-40
    Dominike Cibulkovej prichádza na pomoc skvelé prvé podanie. Šuaj Čang posiela loptičku mimo kurtu, a tak skóre upravuje na zhodu.
     
    40-A
    Šuaj Čang robí ďalšiu chybu, a tak sa Dominika Cibulková predsa len dostáva k prvému mečbalu. Verme, že jej bude stačiť na dnešný triumf.
     
    4:6
    Je dobojované. Dominika Cibulková to napokon zvládla a rok 2017 začína trojsetovým víťazstvom. V závere predviedla dobré podanie, na ktoré súperka nedokázala nájsť odpoveď.
     
    Koniec zápasu
     
    Dominika Cibulková postupuje v austrálskom Brisbane do tretieho kola. V prvom tohtoročnom zápase sa na víťazstvo poriadne nadrela a na začiatku druhého setu to s ňou nevyzeralo práve najlepšie. Slovenka však potvrdila, že je veľká bojovníčka a napokon zápas doviedla do úspešného konca. V ďalšom kole sa môže tešiť na nevyspytateľnú Francúzku Alizé Cornetovú. Ja vám ďakujem za pozornosť a pokiaľ práve vstávate, tak vám prajem pekné skoré ráno a úspešný deň. (04:38:15)

    Miroslav Kováčik

    čas zápasu: 2:18

    3. set: 0:42

    Čang Cibulková
    3. set Stretnutie 3. set
    získané body celkom
    30 95 97 30
    najdlhšia séria získaných bodov
    9 9 5 5
    Setboly
    0 3 2 1
    Mečboly
    0 0 1 1
    víťazné údery *
    0 0
    nevynútené chyby *
    0 0
    úspešnosť na sieti *
    0 %
    0 %
    Štatistiky na podaní
    Čas hier pri vlastnom podaní
    0:18 0:54 1:05 0:19
    Esá **
    2 9 0 0
    Dvojchyby **
    1 3 7 3
    udržané podania
    2 / 5
    40 %
    9 / 14
    64 %
    9 / 14
    64 %
    3 / 5
    60 %
    Odvrátené brejboly
    1 / 4
    25 %
    1 / 6
    17 %
    6 / 11
    55 %
    1 / 3
    33 %
    body pri vlastnom podaní
    15 / 30
    50 %
    49 / 89
    55 %
    57 / 103
    55 %
    15 / 30
    50 %
    body po 1. podaní *
    32 / 52
    62 %
    37 / 67
    55 %
    body po 2. podaní *
    15 / 37
    41 %
    20 / 36
    56 %
    úspešnosť 1. podania *
    52 / 89
    58 %
    67 / 103
    65 %
    úspešnosť 2. podania *
    0 %
    0 %
    priemerná rýchlosť prvého podania *
    priemerná rýchlosť druhého podanie *
    najrýchlejšie podanie *
    Štatistiky na príjme
    Premenené brejkboly
    2 / 3
    67 %
    5 / 11
    45 %
    5 / 6
    83 %
    3 / 4
    75 %
    body pri súperovom podaní
    15 / 30
    50 %
    46 / 103
    45 %
    40 / 89
    45 %
    15 / 30
    50 %
    body po príjme 1, podania *
    30 / 67
    45 %
    20 / 52
    38 %
    body po príjme 2. podania *
    16 / 36
    44 %
    22 / 37
    59 %
    Informáciu ku štatistikám

    Aktuálnosť štatistík označených *: po 3. setu

    ostatné štatistky sú počítané priebežne automaticky

    ** počty es a dvojchýb v priebehu setu sú neoficiálne

    Šuaj Čang
    Štát: Čína
    Dátum narodenia: 21.01.1989
    Vek: 35 rokov
    Držanie: pravák
    Výška: 177 cm
    Hmotnosť: 65 kg

    Dominika Cibulková
    Štát: Slovensko
    Dátum narodenia: 06.05.1989
    Vek: 35 rokov
    Držanie: pravák
    Výška: 160 cm
    Hmotnosť: 58 kg
    Miriam Bleyová