Burnley – Sunderland 4:1 (kon.) | Chelsea – Stoke City 4:2 (kon.) | Leicester – West Ham 1:0 (kon.)
Manchester United – Middlesbrough 2:1 (kon.) | Southampton – West Bromwich 1:2 (kon.) | Swansea – Bournemouth 0:3 (kon.)
Liverpool – Manchester City 1:0 (kon.)
koniec
Liverpool FC
1:0 (1:0)
Manchester City
Sobota 31.12.2016, 18:30 • Anfield Road, Liverpool • Anglická Premier League • 19. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+3
    Citizens záver zápasu absolútne nezvládajú. Divock Origi nedal pokoj Nicolásovi Otamendimu pri rohovej zastávke a stopér domácich si musel pomôcť faulom, za ktorý je "odmenený" žltou kartou.
     
    89
    V tejto chvíli striedajú obaja kouči. Na strane hostí z ihriska odchádza Yaya Touré, ktorého nahrádza Kelechi Iheanacho. Jürgen Klopp posiela do hry namiesto Sadia Maného Lucasa Leivu.
     
    87
    Pep Guardiola strieda. Z ihriska odchádza kapitán Manchestru Pablo Zabaletu a na jeho miesto na posledných pár minút prichádza Jesús Navas.
     
    86
    Napokon Sadio Mané prestrčil loptu na Nathaniela Clynea a pred ním odpratáva do bezpečia John Stones.
     
    75
    Emre Can išiel do súboja s Raheemom Sterlingom s evidentným úmyslom faulovať, za čo si vyslúžil od hlavného arbitra žltú kartu.
     
    64
    No a Jordan Henderson nebude môcť pokračovať v dnešnom dueli. Na jeho miesto prichádza Divock Origi.
     
    56
    No a razom mohlo byť vyrovnané! David Silva si posunul loptu na os ihriska a jeho točená strela len tesne minula ľavú žrď Mignoletovej brány!
     
    46
    No a hneď v úvode druhej polovice duelu mohol ísť Liverpool do dvojgólového vedenia! Nathanielovi Clyneovi k úspešnému zakončeniu po centri Georginia Wijnalduma chýbalo len lepšie spracovanie.
     
    44
    Tak toto je veľká chyba Roberta Firmina! Jordan Henderson vystihol rozohrávku Manchestru v strede poľa a vyslal do protiútoku 2 na 1 Firmina spoločne s Lallanom. Brazílsky zakončovateľ mohol ísť pokojne sám na Claudia Brava, no nepochopiteľne zvolil prihrávku na Lallanu, ktorý bol v postavení mimo hry.
    30. Emre Can (LIV)
     
    30
    Emre Can si narovnal loptu z ľavej strany na os ihriska a jeho strela len tesne minula ľavý roh Bravovej svätyne!
    28. Roberto Firmino (LIV)
     
    28
    Nádherná lopta Jamesa Milnera! Ľavý bek domácich našiel krásnym pasom Roberta Firmina, no brazílsky snajper si tento pas nedokázal spracovať tak, aby mohol ohroziť Claudia Brava!
    9. Georginio Wijnaldum (LIV) - 1:0
     
    9
    Liverpool dal gól! Domáci sa ujímajú rýchleho vedenia! Z ľavej strany centoval Adam Lallana a do vzduchu sa fantasticky zavesil GEORGIONIO WIJNALDUM! Skvostná hlavička holandského stredopoliara!
     
    7
    Veľká komplikácia pre domácich. Sergio Agüero si obhadzoval Ragnara Klavana a estónsky stopér musel kanoniera hostí zastaviť len za cenu žltej karty.

    Jakub Kocourek

    Góly: 9. Wijnaldum

    Karty:   7. Klavan (LIV), 75. Can (LIV) – 90+3. Otamendi (MAC)


    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 1:2. Střely mimo: 3:4. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 12:12.
    Liverpool FC: Mignolet – Clyne, Lovren, Klavan, Milner – Can, Henderson (64. Origi), Wijnaldum – Mané (89. Lucas Leiva), Lallana, Firmino.
    Náhradníci: Karius – Sturridge, A. Moreno, Lucas Leiva, Origi, Ejaria, Arnold.

    Manchester City: Bravo – Zabaleta (87. Navas), Otamendi, Stones, Kolarov – Fernandinho, Y. Touré (89. Iheanacho) – Sterling, Silva, De Bruyne – Agüero.
    Náhradníci: Caballero – Sagna, Fernando, Navas, Clichy, Iheanacho, Aleix Garcia.

    Rozhodca: Craig Pawson