Burnley – Sunderland 4:1 (kon.) | Chelsea – Stoke City 4:2 (kon.) | Leicester – West Ham 1:0 (kon.)
Manchester United – Middlesbrough 2:1 (kon.) | Southampton – West Bromwich 1:2 (kon.) | Swansea – Bournemouth 0:3 (kon.)
Liverpool – Manchester City 1:0 (kon.)
koniec
Liverpool FC
1:0 (1:0)
Manchester City
Sobota 31.12.2016, 18:30 • Anfield Road, Liverpool • Anglická Premier League • 19. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:30.
     
    Vážení fanúšikovia!

    Do konca roka 2016 zostávajú skutočne už len posledné hodiny a anglická Premier League si pre svojich fanúšikov v tento deň prichystala skutočnú lahôdku. Vo veľkom šlágri 19. kola sa proti sebe postavia dvaja ašpiranti na ligový titul. FC Liverpool privíta na Anfield Road Manchester City. Toto mimoriadne zaujímavé stretnutie sa začína o 18:30.

    FC LIVERPOOL

    Liverpool predvádza v tejto sezóne skutočne skvelé výkony. Mužstvo z mesta The Beatles sa totiž po 18 kolách nachádza na priebežnej druhej priečke ligovej tabuľky, keď doposiaľ nazbieralo veľmi slušných 40 bodov. Zverenci trénera Jürgena Kloppa sa môžu pochváliť najlepšou ofenzívnou v súťaži. Súperových brankárov prekonali už 45-krát, čo znamená priemer 2,5 gólu na zápas. Najlepším strelcom mužstva je Senegalčan Sadio Mané, ktorý sa presadil už 8-krát. Na druhej strane, v ofenzíve to Liverpoolčanom škrípe a Lorius Karius so Simonom Mignoletom inkasujú až príliš veľa gólov. V doteraz odohratých osemnástich dueloch ich inkasovali už 21. Aktuálne sa tím okolo kapitána Jordana Hendersona nachádza vo fantastickej forme, keď v posledných troch zápasoch nestratilo ani bod a Middlesbrough, Everton a Stoke City zdolalo s celkovým skóre 8:1. The Reds aktuálne príliš netrápia ani zranenia, keď členom základnej zostavy so zdravotnými problémami je Philippe Coutinho. Brazílčan sa síce tento týždeň vrátil späť do plného tréningu, no jeho štart v dnešnom šlágri je nepravdepodobný. Na druhej strane, vrátiť by sa mohol dôležitý pilier defenzívy Joel Matip. Kto sa dnes na ihrisku určite neobjaví, to je dlhodobo zranené duo Danny Ings – Marko Grujić.

    MANCHESTER CITY

    Manchester City môže byť s tým, čo v tejto sezóne Premier League predvádza, tiež veľmi spokojný. Podobne ako jeho dnešný súper si síce neodpustil zopár zbytočných zaváhaní, no napriek tomu sa drží na 3. priečke so ziskom veľmi slušných 39 bodov. Aj Citizens sa môžu pochváliť veľmi kvalitnou ofenzívou. Doposiaľ nastrieľali už 39 gólov, čo činí priemer presne 2 góly na zápas. Najlepším strelcom je ešte stále 10-gólový Argentínčan Sergio Agüero. Ten by mal byť dnes Pepovi Guardiolovi opäť k dispozícii potom, čo si odpykal 4-zápasový dištanc za vylúčenie v stretnutí s Chelsea. Takmer totožné čísla ako Liverpool má ManCity aj v kolónke inkasovaných gólov, keď inkasovalo už 20-krát. Dokonca aj forma mužstva okolo kapitána Pabla Zabaletu je rovnako skvelá ako v prípade The Reds. Aj The Sky Blues zvíťazili v posledných troch ligových stretnutiach. Postupne si poradili s Watfordom, Arsenalom aj nováčikom Hullom City. To všetko s celkovým skóre 7:1. Spomínali sme, že do zostavy City sa vracia Sergio Agüero, chýbať však naďalej budú veľkí smoliari Vincent Kompany, Fabian Delph a İlkay Gündoğan.

    POSLEDNÝCH PÄŤ VZÁJOMNÝCH DUELOV:
    Liverpool – Manchester City 3:0
    Liverpool – Manchester City 1:2pen.
    Manchester City – Liverpool 1:4
    Liverpool – Manchester City 2:1
    Manchester City – Liverpool 3:1
     
    Úvodné zostavy:

    Liverpool FC: Mignolet – Clyne, Lovren, Klavan, Milner – Can, Henderson, Wijnaldum – Mané, Lallana, Firmino.
    Náhradníci: Karius – Sturridge, A. Moreno, Lucas Leiva, Origi, Ejaria, Arnold.

    Manchester City: Bravo – Zabaleta, Otamendi, Stones, Kolarov – Fernandinho, Y. Touré – Sterling, Silva, De Bruyne – Agüero.
    Náhradníci: Caballero – Sagna, Fernando, Navas, Clichy, Iheanacho, Aleix Garcia.

    Rozhodca: Craig Pawson.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Hlavný bod silvestrovského programu Premier League sa začal! Výkop mali hostia z Manchestru.
     
    1
    Už v prvej minúte si Citizens vybojovali zaujímavú štandardnú situáciu. James Milner totiž poslal k zemi Raheema Sterlinga. Lopta je asi 20 metrov od Simona Mignoleta.
     
    2
    K streleckému pokusu sa odhodlal Aleksandar Kolarov, loptu však napálil len do húštiny tiel stojacej pred ním.
     
    3
    Futbalisti City vstúpili do tohto duelu skutočne aktívne. Ragnar Klavan už asi dvakrát odvracal loptu pred dobiedzajúcim Raheemom Sterlingom.
     
    4
    Sterling sa chce proti svojmu bývalému klubu ukázať. To však platí aj o Jamesovi Milnerovi. Títo dvaja zviedli v úvodných minútach niekoľko zaujímavých súbojov 1 na 1, úspešnejší bol zatiaľ vždy obranca Liverpoolu.
     
    5
    Prvá ofenzívna snaha Liverpoolu sa končí nepresným nákopom Nathaniela Clynea na Roberta Firmina. Vhadzuje Aleksandar Kolarov.
     
    5
    Sergio Agüero vytvoril tlak na rozohrávku Simona Mignoleta, a ten musel loptu poslať len do autu.
     
    6
    Podobnú chybu však teraz vyrobila aj dvojica Claudio Bravo-Fernandinho, Jordan Henderson sa ale k lopte nedostal.
     
    7
    Veľká komplikácia pre domácich. Sergio Agüero si obhadzoval Ragnara Klavana a estónsky stopér musel kanoniera hostí zastaviť len za cenu žltej karty.
     
    8
    Vyzerá to tak, že Klavan dnes nie je celkom vo svojej koži. Tentokrát sa previnil faulom proti Fernandinhovi.
     
    9
    Liverpool dal gól! Domáci sa ujímajú rýchleho vedenia! Z ľavej strany centoval Adam Lallana a do vzduchu sa fantasticky zavesil GEORGIONIO WIJNALDUM! Skvostná hlavička holandského stredopoliara!
    9. Georginio Wijnaldum (LIV) - 1:0
     
    9
    Okamžite po rozohratí musel Simon Mignolet riešiť center Kevina De Bruyneho z ľavej strany.
     
    10
    Manchester City sa síce snaží, no zatiaľ nevie nájsť ten správny recept, ktorým by prekonal defenzívu domáceho tímu.
     
    11
    Po ľavej strane to opäť skúšal Kevin De Bruyne, no tentokrát stroskotal na Nathanielovi Clyneovi.
     
    12
    Dejan Loveren hľadal dlhou loptou Adama Lallanu, pred ním však dobre zasiahol Nicolás Otamendi.
     
    13
    Kevin De Bruyne tentoraz na pravej strane, no na agresívne hrajpceho Ragnara Klavana nevyzrel.
     
    14
    Rozbehnutý Raheem Sterling tvrdo narazil na stenu menom Jordan Henderson. Vhadzuje Pablo Zabaleta.
     
    15
    Tak táto lopta Fernandinha na Sergia Agüera definovala doterajší priebeh zápasu. Citizens síce majú územnú prevahu, no zatiaľ im absolútne nič nevychádza, zatiaľčo Liverpool využil svoju doteraz jedinú gólovú príležitosť.
     
    16
    Prvýkrát na seba upozornil aj Sadio Mané. Kanonier Liverpoolu obišiel Nicolása Otamendiho, a ten mu musel loptu odkopnúť na rohový kop.
     
    17
    Odvrátenú loptu z pokutového územia chcel na Adama Lallanu vrátiť Dejan Lovren, no Chorvátov pas bol až príliš dlhý.
     
    18
    Liverpool po prvý raz v zápase dlhšie časové obdobie obliehal pokutové územie súpera, až z toho vyplynul center Adama Lallanu, ktorý musel riešiť John Stones.
     
    19
    Na opačnej strane dobre čítal hru Simon Mignolet, ktorý včas vyštartoval z brány a loptu pred Sergiom Agüerom odkopol do bezpečia.
     
    20
    Tak takto to Raheem Sterling rozhodne nechcel. Krídelník hostí zamýšľal vysokou loptou hľadať Sergia Agüera, no lopta skončila len na tribúne za Simonom Mignoletom.
     
    21
    Liverpool sa snažil prekabátiť defenzívu súpera, no Adam Lallana bol v momente dlhej prihrávky Jordana Hendersona v postavení mimo hry.
     
    22
    Jürgen Klopp teraz rozhodne pochváli Dejana Lovrena, ktorý včas vystúpil z defenzívnej línie a vystavil tak Sergia Agüera do ofsajdu.
     
    23
    Tribúny Anfield Road teraz búria. Roberto Firmino totiž predviedol skvelú prácu s loptou. Raheem Sterling ho odstaviť nedokázal, a tak mu prišiel na pomoc Nicolás Otamendi. Ten stiahol Brazílčana na zem, no píšťalka Craiga Pawsona zostáva nemá.
     
    24
    Tak teraz mal Fernandinho poriadne šťastie. Po jeho škaredom zákroku na Adama Lallanu totiž u hlavného rozhodcu obišiel len s dohovorom.
     
    25
    Roberto Firmino skákal do súboja s Claudiom Bravom a gólman hostí len neisto boxuje.
     
    25
    Georginio Wijnaldum sa pokúsil odcentrovať, lopta z jeho kopačky však opustila priestory ihriska.
     
    26
    Krásna kombinácia Liverpoolu. Firmino zakombinoval s Lallanom, ten posunul na Wijnalduma, no strelec úvodného gólu zápasu tentokrát mieri len na tribúnu za bránou Claudia Brava.
     
    27
    Po sérii neprehľadných súbojov v strede poľa pokazil dlhú prihrávku na Davida Silvu Aleksandar Kolarov, čím daroval autové vhadzovanie Nathanielovi Clyneovi.
     
    28
    Nádherná lopta Jamesa Milnera! Ľavý bek domácich našiel krásnym pasom Roberta Firmina, no brazílsky snajper si tento pas nedokázal spracovať tak, aby mohol ohroziť Claudia Brava!
    28. Roberto Firmino (LIV)
     
    29
    Lopta na Raheema Sterlinga z hĺbky poľa nebola príliš presná a končí v aute. James Milner ešte pred vhadzovaním o niečom debatuje s postranným rozhodcom.
     
    30
    Emre Can si narovnal loptu z ľavej strany na os ihriska a jeho strela len tesne minula ľavý roh Bravovej svätyne!
    30. Emre Can (LIV)
     
    31
    Sergio Agüero si dnes už po niekoľký raz neustrážil svoju pozíciu na hranici ofsajdovej pasce.
     
    32
    Simon Mignolet sa dnes poriadne zahráva so "svojím osudom". Teraz mal znova šťastie, keď mimo pokutového územia musel dávať poriadny pozor, aby ho Agüero neobral o loptu.
     
    33
    Emre Can v snahe odobrať loptu Yayovi Tourému nepríjemne zasiahol členok stredopoliara Manchestru City. Zatiaľ je to len s dohovorom od hlavného arbitra.
     
    34
    Aleksandar Kolarov si musel dať pozor pred dobiedzajúcim Sadiom Maném a loptu radšej poslal len do autu.
     
    35
    Tak teraz Georginio Wijnaldum zbytočne špekuloval, keď chcel Adamovi Lallanovi zbytočne vrátiť loptu efektnou pätičkou, čo dobre predvídal Nicolás Otamendi.
     
    36
    Citizens to nevyšlo po ľavom krídle, tak to skúsili sprava. Tam však Raheem Sterling svoj center nasmeroval len do náručia Simona Mignoleta.
     
    37
    Sadio Mané si dobre prikryl loptu proti Aleksandarovi Kolarovovi a srbský bek hostí ho musel faulovať. Všetko sa to však odohralo ešte na polovici domácich.
     
    38
    Kevin De Bruyne sa na polovici ihriska pekne zbavil Jordana Hendersona, Raheem Sterling však následne stroskotal na Emrem Canovi.
     
    39
    Dnes zatiaľ pomerne nevýrazný David Silva našiel na ľavej strane Aleksandara Kolarova, ktorý sa snažil z prvej centrovať. Lopta z jeho ľavačky však preplachtila celou šírkou ihriska.
     
    40
    Hráči Manchestru City síce držia loptu na svojich kopačkách. Stále sa však nevedia vysporiadať s dobre organizovanou defenzívou domácich.
     
    41
    Dejan Lovren hľadal vysokou loptou na hrote operujúceho Sadia Maného, ten však pri svojich fyzických parametroch nemal šancu proti Aleksandarovi Kolarovovi.
     
    42
    Ragnar Klavan dnes naozaj nie je vo svojej koži. V tejto chvíli cez neho poľahky prešiel Kevin De Bruyne a stopér Liverpoolu musel ísť na zem, aby zblokoval strelu belgického stredopoliara City.
     
    43
    Následný rohový kop hosťom absolútne nevyšiel a nevydareným centrom De Bruyneho sa sami vyhnali spred Simona Mignoleta.
     
    44
    Tak toto je veľká chyba Roberta Firmina! Jordan Henderson vystihol rozohrávku Manchestru v strede poľa a vyslal do protiútoku 2 na 1 Firmina spoločne s Lallanom. Brazílsky zakončovateľ mohol ísť pokojne sám na Claudia Brava, no nepochopiteľne zvolil prihrávku na Lallanu, ktorý bol v postavení mimo hry.
     
    45
    Nadstavovať sa bude jedna minúta.
     
    45+1
    No a na záver prvého polčasu sme ešte videli súboj dvoch sedmičiek Jamesa Milnera s Raheemom Sterlingom, v ktorom si domáci ľavý bek počínal nedovolene.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas šlágra medzi Liverpoolom a Manchestrom City ponúkol veľmi zaujímavé futbalové predstavenie. Liverpool sa dostal do rýchleho vedenia, keď sa krásnou hlavičkou presadil Georginio Wijnaldum. Potom sa domáci stiahli do defenzívy, na ktorú zverenci Pepa Guardiolu nedokázali nájsť žiaden recept. V druhom polčase tak bude rad na hosťoch. Ak si chcú totiž Citizens udržať kontakt s čelom tabuľky, bezpodmienečne musia v druhej štyridsaťpäťminútovke aspoň raz skórovať.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Druhý polčas tohto zaujímavého šlágra sa začal. Vyzerá to tak, že ani jeden zo stratégov na lavičkách oboch tímov sa zatiaľ neodhodlal k zásahu do svojej základnej zostavy.
     
    46
    No a hneď v úvode druhej polovice duelu mohol ísť Liverpool do dvojgólového vedenia! Nathanielovi Clyneovi k úspešnému zakončeniu po centri Georginia Wijnalduma chýbalo len lepšie spracovanie.
     
    47
    Raheem Sterling to má dnes na pravom krídle so skúseným Jamesom Milnerom mimoriadne ťažké. Znova sa o tom presvedčil, keď ho ľavý bek dokázal už po niekoľký raz odstaviť od lopty.
     
    48
    Hlavný rozhodca v tejto chvíli upokojuje vášne, ktoré vzplanuli medzi Adamom Lallanom a Pablom Zabaletom.
     
    49
    Nathaniel Clyne je v úvode druhého polčasu mimoriadne aktívny. Tentokrát si chcel naraziť so Sadiom Maném, John Stones ich ale od lopty odstavil.
     
    50
    Futbalisti Liverpoolu zatlačili hostí pred ich vlastné pokutovvé územie a hľadajú medzeru v ich defenzíve.
     
    52
    Domáci však teraz pokazili kombináciu na hranici pokutového územia a musia začať opäť z vlastnej polovice ihriska.
     
    53
    Nakopávanú loptu Georginia Wijnalduma dobre predvídal Claudio Bravo, vyštartoval z brány a môže rozohrávať.
     
    54
    Raheem Sterling už začína byť poriadne nervózny. Teraz sa mu nepáči verdikt čiarového rozhodcu, ktorý mu odmával ofsajd.
    54. Sergio Agüero (MAC)
     
    55
    Hostia predviedli peknú rýchlu akciu. David Silva našiel na hranici pokutového územia Sergia Agüera, ten ale neprekročil svoj dnešný tieň a posiela loptu len do náručia Simona Mignoleta.
    55. David Silva (MAC)
     
    56
    No a razom mohlo byť vyrovnané! David Silva si posunul loptu na os ihriska a jeho točená strela len tesne minula ľavú žrď Mignoletovej brány!
     
    58
    Tieto minúty patria Citizens. David Silva vysunul Raheema Sterlinga a jeho strieľaný center na Sergia Agüera zblokoval na rohový kop Ragnar Klavan.
     
    59
    Zaujímavé riešenie štandardnej situácie zo strany hostí. Po rohovom kope totiž z voleja spoza šestnástky zakončoval Aleksandar Kolarov, ktorý však trafil len pred sebou stojaceho súpera.
     
    60
    Dejan Lovren prerušil aktivitu City taktickým faulom na Kevina De Bruyneho v blízkosti poliaceho kruhu.
     
    61
    John Stones teraz ukázal, prečo je považovaný za jeden z najväčších talentov na pozícii obrancu. Mladý anglický reprezentant totiž krásnym obranným zákrokom v strede poľa odzbrojil Sadia Maného. Vznikla z toho príležitosť pre Kevina De Bruyneho, ktorý však svojou strelou trafil len Dejana Lovrena.
    61. Kevin De Bruyne (MAC)
     
    62
    Momentálne sa chvíľu nehrá. Jordan Henderson si vyžiadal lekárske ošetrenie. Vyzerá to, akoby sa kapitánovi Liverpoolu pustila z nosa krv.
     
    64
    No a Jordan Henderson nebude môcť pokračovať v dnešnom dueli. Na jeho miesto prichádza Divock Origi.
     
    65
    Adam Lallana prišiel vypomôcť defenzíve, no proti Sergiovi Agüerovi si počínal nedovolene.
     
    66
    Tak čo teraz robil Roberto Firmino, to vie asi len on. Divock Origi vystihol chybnú rozohrávku súpera, vyslal svojho spoluhráča do protiútoku na ľavej strane, no Firmino v momente, keď mal zvolič center do pokutového územia začal proti Aleksandarovi Kolarovovi tancovať na lopte až o ňu prišiel.
     
    67
    Na opačnej strane mal Manchester City opäť príležitosť ohroziť bránu domácich po štandardnej situácii, no s týmto centrom Kevina De Bruyneho si Simon Mignolet bez problémov poradil.
     
    68
    Ani ďalšia kombinácia zverencov Pepa Guardiolu nebola úspešná, a tak môže od svojej brány znova rozohrávať belgický gólman domácich.
     
    69
    Aleksandar Kolarov dnes patrí k najlepším hráčom na ihrisku. Teraz už po niekoľký raz za dnešný večer dokázal niektorého z hráčov súpera odzbrojiť dôležitým zákrokom. V tomto prípade to bol Sadio Mané.
     
    70
    Divock Origi opäť prenikal po ľavej strane a po jeho aktivite rozohrávali futbalisti Liverpoolu rohový kop. Ich aktivita sa však skončila po útočnom faule Adama Lallanu na Raheema Sterlinga.
     
    71
    Sergio Agüero to mal proti dvojnásobnej presile súpera ťažké, napokon však cez Nathaniela Clynea dokázal vybojovať pre svoj tím aspoň rohový kop.
     
    72
    Tak toto znova veľká škoda pre Liverpool. Sadio Mané sa veľmi pekne uvoľnil cez Aleksandara Kolarova, no Divock Origi sa po jeho prihrávke neuvoľnil cez Johna Stonesa.
     
    73
    Tentokrát to bol Nicolás Otamendi, kto zachraňoval defenzívu Manchestru City pred samostatným nájazdom Roberta Firmina.
     
    74
    Kevin De Bruyne chcel prestrčiť loptu cez Nathaniela Clynea na Sergia Agüera, ani tentokrát však proti pravému bekovi The Reds neuspel.
     
    75
    Emre Can išiel do súboja s Raheemom Sterlingom s evidentným úmyslom faulovať, za čo si vyslúžil od hlavného arbitra žltú kartu.
     
    76
    Center Fernandinha odvracia na rohový kop pred Agüerom Dejan Lovren.
     
    76
    Po nevydarenom centri Kevina De Bruyneho síce priame nebezpečenstvo pre Simona Mignoleta nevzniklo, no hostia zostávajú usadení pred pokutovým územím súpera.
     
    77
    No a Emre Can odvracia pred Kevinom De Bruynem na ďalšiu štandardnú situáciu pre City.
     
    78
    Po miernych zmätkoch v defenzíve Liverpoolu všetko vyriešil rezolútnym odkopom opäť Emre Can, ktorý dokonca takmer našiel Divocka Origiho operujúceho na hranici ofsajdu.
     
    79
    Aleksandar Kolarov sa síce čuduje, v súboji proti Nathanielovi Clyneovi však použil ruky, a tak je z toho lopta pre domácich.
     
    80
    Po dlhšom čase zaútočili hráči Manchestru City po pravej strane. Opäť v tom mal prsty Kevin De Bruyne. No ani tentokrát nebol úspešný a znova mu nevyšiel ani následný center od rohovej zastávky.
     
    81
    Čas pre hostí plynie veľmi rýchlo. Pablo Zabaleta musel nedovoleným zákrokom pri postrannej čiare zastaviť Jamesa Milnera.
     
    81
    Sadio Mané si chcel naraziť s Emrem Canom, no ich úmysel vystihol Fernandinho.
     
    82
    Liverpool ale zostáva v tlaku, Divock Origi trafil Johna Stonesa a James Milner sa pri rozohrávke rohového kopu z pravej strany nikam neponáhľa.
     
    83
    Veľmi slušný center ľavého beka The Reds. Ten hľadal v pokutovom území Dejana Lovrena, chorvátskeho stopéra si však defenzíva Manchestru City postrážila.
     
    84
    Dvaja zverenci Jürgena Kloppa sa teraz na ľavej strane trochu nezhodli v kombinácii, a tak bude od svojej brány odkopávať Claudio Bravo.
     
    85
    Strela z kopačky jedného z domácich hráčov teraz doslova visela na vlásku, no ani jeden z trojice Origi-Mané-Firmino sa k nej neodhodlal.
     
    86
    Napokon Sadio Mané prestrčil loptu na Nathaniela Clynea a pred ním odpratáva do bezpečia John Stones.
     
    87
    Pep Guardiola strieda. Z ihriska odchádza kapitán Manchestru Pablo Zabaletu a na jeho miesto na posledných pár minút prichádza Jesús Navas.
     
    88
    Aleksandar Kolarov si musel dať pozor pri vysokej lopte proti dobiedzajúcemu Sadiovi Manému, no všetko s prehľadom zvládol.
     
    88
    Tak teraz sa mohlo pískať! Po kontakte s Adamom Lallanom na hranici pokutového územia totiž spadol David Silva, no píšťalka hlavného rozhodcu aj tentokrát mlčí.
     
    89
    V tejto chvíli striedajú obaja kouči. Na strane hostí z ihriska odchádza Yaya Touré, ktorého nahrádza Kelechi Iheanacho. Jürgen Klopp posiela do hry namiesto Sadia Maného Lucasa Leivu.
     
    90
    Nadstavovať sa budú až štyri minúty.
     
    90+1
    Hostia tak majú posledné desiatky sekúnd aspoň na dosiahnutie vyrovnávajúceho gólu, no domáci Liverpool ich zatiaľ aktívnou hrou nepúšťa ani do náznaku gólovej príležitosti.
     
    90+2
    Skvelá spolupráca dvojice Milner-Wijnaldum, ktorá nepustila k centru Kevina De Bruyneho a Simon Mignolet môže pri výkope od svojej brány ušetriť ďalšie drahocenné sekundy.
     
    90+3
    Citizens záver zápasu absolútne nezvládajú. Divock Origi nedal pokoj Nicolásovi Otamendimu pri rohovej zastávke a stopér domácich si musel pomôcť faulom, za ktorý je "odmenený" žltou kartou.
     
    90+4
    Liverpool to teraz spravil skutočne skvelo takticky, keď zo situácie pri pokutovom území hostí vyťažil rohový kop a opäť tak zbiera ďalšie cenné sekundy.
     
    90+5
    Hráme už cez nadstavenú štvorminútovku. Claudio Bravo vykopával od vlastnej brány, rozhodca Craig Pawson odpískal postavenie mimo hry Sergia Agüera. Usopriadatelia ešte musia odpratať nejaký predmet, ktorý pristál na hracej ploche a zdá sa, že po výkope Simona Mignoleta bude hotovo.
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    Po veľmi kvalitnom prvom polčase sme v tom druhom už taký pohľadný futbal nevideli. Vďaka skutočne výstavnej hlavičke Georginia Wijnalduma už z 9. minúty zápasu tak Liverpool zaknihoval mimoriadne dôležité víťazstvo na záver kalendárneho roka 2016. To je nielen na dnes, ale aj pre tento rok odo mňa všetko! Užite si dnešného Silvestra a s anglickou Premier League aj zajtra dovidenia! (20:26:12)

    Jakub Kocourek

    Góly: 9. Wijnaldum

    Karty:   7. Klavan (LIV), 75. Can (LIV) – 90+3. Otamendi (MAC)


    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 1:2. Střely mimo: 3:4. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 12:12.
    Liverpool FC: Mignolet – Clyne, Lovren, Klavan, Milner – Can, Henderson (64. Origi), Wijnaldum – Mané (89. Lucas Leiva), Lallana, Firmino.
    Náhradníci: Karius – Sturridge, A. Moreno, Lucas Leiva, Origi, Ejaria, Arnold.

    Manchester City: Bravo – Zabaleta (87. Navas), Otamendi, Stones, Kolarov – Fernandinho, Y. Touré (89. Iheanacho) – Sterling, Silva, De Bruyne – Agüero.
    Náhradníci: Caballero – Sagna, Fernando, Navas, Clichy, Iheanacho, Aleix Garcia.

    Rozhodca: Craig Pawson