Burnley – Sunderland 4:1 (kon.) | Chelsea – Stoke City 4:2 (kon.) | Leicester – West Ham 1:0 (kon.)
Manchester United – Middlesbrough 2:1 (kon.) | Southampton – West Bromwich 1:2 (kon.) | Swansea – Bournemouth 0:3 (kon.)
Liverpool – Manchester City 1:0 (kon.)
koniec
Liverpool FC
1:0 (1:0)
Manchester City
Sobota 31.12.2016, 18:30 • Anfield Road, Liverpool • Anglická Premier League • 19. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Po veľmi kvalitnom prvom polčase sme v tom druhom už taký pohľadný futbal nevideli. Vďaka skutočne výstavnej hlavičke Georginia Wijnalduma už z 9. minúty zápasu tak Liverpool zaknihoval mimoriadne dôležité víťazstvo na záver kalendárneho roka 2016. To je nielen na dnes, ale aj pre tento rok odo mňa všetko! Užite si dnešného Silvestra a s anglickou Premier League aj zajtra dovidenia! (20:26:12)
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+5
    Hráme už cez nadstavenú štvorminútovku. Claudio Bravo vykopával od vlastnej brány, rozhodca Craig Pawson odpískal postavenie mimo hry Sergia Agüera. Usopriadatelia ešte musia odpratať nejaký predmet, ktorý pristál na hracej ploche a zdá sa, že po výkope Simona Mignoleta bude hotovo.
     
    90+4
    Liverpool to teraz spravil skutočne skvelo takticky, keď zo situácie pri pokutovom území hostí vyťažil rohový kop a opäť tak zbiera ďalšie cenné sekundy.
     
    90+3
    Citizens záver zápasu absolútne nezvládajú. Divock Origi nedal pokoj Nicolásovi Otamendimu pri rohovej zastávke a stopér domácich si musel pomôcť faulom, za ktorý je "odmenený" žltou kartou.
     
    90+2
    Skvelá spolupráca dvojice Milner-Wijnaldum, ktorá nepustila k centru Kevina De Bruyneho a Simon Mignolet môže pri výkope od svojej brány ušetriť ďalšie drahocenné sekundy.
     
    90+1
    Hostia tak majú posledné desiatky sekúnd aspoň na dosiahnutie vyrovnávajúceho gólu, no domáci Liverpool ich zatiaľ aktívnou hrou nepúšťa ani do náznaku gólovej príležitosti.
     
    90
    Nadstavovať sa budú až štyri minúty.
     
    89
    V tejto chvíli striedajú obaja kouči. Na strane hostí z ihriska odchádza Yaya Touré, ktorého nahrádza Kelechi Iheanacho. Jürgen Klopp posiela do hry namiesto Sadia Maného Lucasa Leivu.
     
    88
    Tak teraz sa mohlo pískať! Po kontakte s Adamom Lallanom na hranici pokutového územia totiž spadol David Silva, no píšťalka hlavného rozhodcu aj tentokrát mlčí.
     
    88
    Aleksandar Kolarov si musel dať pozor pri vysokej lopte proti dobiedzajúcemu Sadiovi Manému, no všetko s prehľadom zvládol.
     
    87
    Pep Guardiola strieda. Z ihriska odchádza kapitán Manchestru Pablo Zabaletu a na jeho miesto na posledných pár minút prichádza Jesús Navas.
     
    86
    Napokon Sadio Mané prestrčil loptu na Nathaniela Clynea a pred ním odpratáva do bezpečia John Stones.
     
    85
    Strela z kopačky jedného z domácich hráčov teraz doslova visela na vlásku, no ani jeden z trojice Origi-Mané-Firmino sa k nej neodhodlal.
     
    84
    Dvaja zverenci Jürgena Kloppa sa teraz na ľavej strane trochu nezhodli v kombinácii, a tak bude od svojej brány odkopávať Claudio Bravo.
     
    83
    Veľmi slušný center ľavého beka The Reds. Ten hľadal v pokutovom území Dejana Lovrena, chorvátskeho stopéra si však defenzíva Manchestru City postrážila.
     
    82
    Liverpool ale zostáva v tlaku, Divock Origi trafil Johna Stonesa a James Milner sa pri rozohrávke rohového kopu z pravej strany nikam neponáhľa.
     
    81
    Sadio Mané si chcel naraziť s Emrem Canom, no ich úmysel vystihol Fernandinho.
     
    81
    Čas pre hostí plynie veľmi rýchlo. Pablo Zabaleta musel nedovoleným zákrokom pri postrannej čiare zastaviť Jamesa Milnera.

    Jakub Kocourek

    Góly: 9. Wijnaldum

    Karty:   7. Klavan (LIV), 75. Can (LIV) – 90+3. Otamendi (MAC)


    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 1:2. Střely mimo: 3:4. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 12:12.
    Liverpool FC: Mignolet – Clyne, Lovren, Klavan, Milner – Can, Henderson (64. Origi), Wijnaldum – Mané (89. Lucas Leiva), Lallana, Firmino.
    Náhradníci: Karius – Sturridge, A. Moreno, Lucas Leiva, Origi, Ejaria, Arnold.

    Manchester City: Bravo – Zabaleta (87. Navas), Otamendi, Stones, Kolarov – Fernandinho, Y. Touré (89. Iheanacho) – Sterling, Silva, De Bruyne – Agüero.
    Náhradníci: Caballero – Sagna, Fernando, Navas, Clichy, Iheanacho, Aleix Garcia.

    Rozhodca: Craig Pawson