Burnley – Sunderland 4:1 (kon.) | Chelsea – Stoke City 4:2 (kon.) | Leicester – West Ham 1:0 (kon.)
Manchester United – Middlesbrough 2:1 (kon.) | Southampton – West Bromwich 1:2 (kon.) | Swansea – Bournemouth 0:3 (kon.)
Liverpool – Manchester City 1:0 (kon.)
koniec
Chelsea FC
4:2 (1:0)
Stoke City FC
Sobota 31.12.2016, 16:00 • Stamford Bridge, London • Anglická Premier League • 19. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90
    V absolútnom závere riadneho hracieho času sa do lopty nebezpečne oprel Marcos Alonso, lopta mieril k ľavej žrdi brány hostí, napokon však skončila tesne mimo!
     
    86
    Ďalším hráčom so žltou kartou na svojom konte je stredopoliar Stoke City Charlie Adam.
    85. Diego Costa (CHE) - 4:2
     
    85
    Chelsea dala gól!
    Tak predsa sa dočkal! Stopérska dvojica Stoke City Shawcross-Martins Indi sa v pokutovom území nedohodla, čo využil DIEGO COSTA, ktorý triafa skutočne parádne!
     
    84
    V zápase končí aj strelec dvoch gólov Willian, na jeho miesto prichádza Nathaniel Chalobah.
     
    83
    Victor Moses má pre dnešok hotovo, nahrádza ho Branislav Ivanović.
     
    81
    Nebezpečný center Glenna Johnsona pred Thibauta Courtoisa! Tentokrát lopta preletela celou šírkou pokutového územia, Peter Crouch k nej však nemal ďaleko!
     
    76
    Tak to je skutočne neuveriteľné! Diego Costa by dnes mohol na ihrisku aj privítať nový rok, aj tak by asi gól nedal. Peter Crouch neuveriteľným spôsobom pokazil jednoduchú prihrávku na Joea Allena, Chelsea sa presunula do rýchleho protiútoku, po ktorom Diego Costa z dalšej nádejnej pozície netriafa bránu Lee Granta!
     
    73
    Cesc Fàbregas dnes predviedol skvelý výkon a môže ísť oddychovať. Jeho miesto na hracej ploche zaujme Nemanja Matić.
     
    70
    Po súboji Marcosa Alonsa a Mameho Dioufa mimo záberu kamier sa teraz chvíľu nehrá a obaja hráči vidia od hlavného rozhodcu žltú kartu.
    65. Willian (CHE) - 3:2
     
    65
    Chelsea dala gól!
    Hostia sa z vedenia dlho netešili. Cesc Fàbregas vyčaroval krásnu kolmicu do pokutového územia, ktorou našiel WILLIANA, a ten presnou umiestnenou strelou pridáva svoj druhý gól zápasu!
    64. Peter Crouch (STK) - 2:2
     
    64
    Stoke City FC dalo gól! Šokujúci vývoj na Stamford Bridge! Stoke City sa po druhýkrát v zápase podarilo vyrovnať. Mame Diouf poslal pred Thibauta Courtoisa prudkú loptu, kde si ju našiel PETER CROUCH, a ten triafa presne!
     
    63
    Diegovi Costovi dnes nie je súdené dať gól. Teraz mieril tesne nad bránu Leeho Granta z veľmi nádejnej pozície.
     
    62
    Mark Hughes posiela na záverečnú polhodinu čerstvé sily. Z ihriska sťahuje dvojicu Xherdan Shaqiri, Ibrahim Affelay a na ich miesto posiela Bojana Krkića a Gianelliho Imbulu Wangu.
     
    60
    Cesc Fàbregas prišiel do súboja s Joeom Allenom príliš neskoro a vidí žltú kartu. Toto muselo stredopoliara Stoke City bolieť.
     
    59
    Glenn Johnson podcenil dlhú loptu na Edena Hazarda, ten sa dostal za jeho chrbát a prudkým centrom hľadal Diega Costu!
    58. Willian (CHE) - 2:1
     
    58
    Chelsea dala gól!
    Tak teraz Victor Moses úplne poprel moje predchádzajúce tvrdenie. Krásnou prihrávkou našiel v pokutovom území Edena Hazarda, ktorý nabil WILLIANOVI a Brazílčan triafa ukážkovo!
     
    52
    Lee Grant tentokrát vyboxoval loptu len na kopačky súpera, Victor Moses ju prebral, odovzdal Willianovi, a ten len tesne míňa ľavú žrď brány hostí!
    47. Bruno Martins Indi (STK) - 1:1
     
    47
    Stoke City FC dalo gól! Tak to je šokujúci úvod druhého polčasu! Charlie Adam poslal do šestnástky domácich fantastickú loptu, ktorou našiel Petra Croucha. Ten predĺžil na BRUNA MARTINSA INDIHO, ktorý vyrovnáva stav stretnutia!
    34. Gary Cahill (CHE) - 1:0
     
    34
    Chelsea dala gól!
    Tak predsa len sa domáci dostávajú do vedenia. Rohový kop rozohrával Cesc Fàbregas, presným centrom našiel nikým nekrytého GARYHO CAHILLA a kapitán Chelsea nekompromisne zavesil.
    33. Eden Hazard (CHE)
     
    33
    Tak toto je neuveriteľné! David Luiz našiel fantastickou loptou od jedného pokutového územia k druhému Diega Costu, od ktorého sa lopta dostala k Edenovi Hazardovi a Lee Grant vyťahuje ďalší svetový zákrok!
     
    25
    Máme tu aj prvú žltú kartu zápasu. Vidí ju krídelník Chelsea Victor Moses, ktorý stiahol rukami k zemi prenikajúceho Erica Pietersa.
     
    22
    Lee Grant opäť čaruje! Eden Hazard našiel centrom od pravej rohovej zastávky hlavu Garyho Cahilla, kapitán Chelsea však na gólmana hostí nevyzrel.
     
    18
    Fantastický Lee Grant! Cesc Fàbregas našiel krásnou loptou v pokutovom území Diega Costu, ktorý si loptu spracoval a napálil ju na bránu hostí. Grant však predviedol skvelý zákrok, ktorým príležitosť domáceho kanoniera zneškodnil.
     
    7
    Domáci rozohrali túto štandardnú situáciu nakrátko, lopta sa dostala na os ihriska k N'Golovi Kantému, ktorý len tesne minul pravú žrď brány Leeho Granta.

    Jakub Kocourek

    Góly: 34. Cahill, 58. Willian, 65. Willian, 85. D. Costa – 47. Martins Indi, 64. Crouch

    Karty:   25. Moses (CHE), 60. Fàbregas (CHE), 70. Alonso (CHE) – 70. Diouf (STK), 86. Adam (STK)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 8:3. Rohy: 8:3. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 12:10.
    Chelsea FC: Courtois – Azpilicueta, Luiz, Cahill (C) – Moses (83. Ivanović), Kanté, Fàbregas (73. Matić), Alonso – Willian (84. Chalobah), D. Costa, E. Hazard.
    Náhradníci: Begović – K. Zouma, Ivanović, Chalobah, Loftus-Cheek, Matić, Batshuayi.

    Stoke City FC: Grant – Johnson, Shawcross (C), Martins Indi, Pieters – Allen, Adam – Diouf, Afellay (62. Imbula Wanga), Shaqiri (62. Krkić) – Crouch.
    Náhradníci: Given – Bardsley, Sobhi, Imbula Wanga, Whelan, Bony, Krkić.

    Rozhodca: Robert Madley