Burnley – Sunderland 4:1 (kon.) | Chelsea – Stoke City 4:2 (kon.) | Leicester – West Ham 1:0 (kon.)
Manchester United – Middlesbrough 2:1 (kon.) | Southampton – West Bromwich 1:2 (kon.) | Swansea – Bournemouth 0:3 (kon.)
Liverpool – Manchester City 1:0 (kon.)
koniec
Chelsea FC
4:2 (1:0)
Stoke City FC
Sobota 31.12.2016, 16:00 • Stamford Bridge, London • Anglická Premier League • 19. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.
     
    Vážení fanúšikovia!

    Anglická futbalová Premier League nezaháľa ani v posledný deň tohto roka. Po včerajšej predohrávke má dnes na programe ďalšiu porciu zápasov 19. kola. Spoločne sa pozrieme na Stamforde Bridge, kde Chelsea FC privíta Stoke City. Zápas sa začína o 16:00.

    CHELSEA FC

    Chelsea si hrá tento rok medzi anglickou elitou „vlastnú ligu“. Ani vstup do súťaže nemali The Blues vôbec zlý, no to, čo prišlo od 7. kola, to nemá v histórii tohto klubu obdobu. Chelsea totiž už 12 ligových duelov nestratilo ani bod a z mužstva trénera Antonia Conteho ide stále väčší rešpekt. Aktuálne má Chelsea na svojom konte už 46 bodov a pred druhým Liverpoolom pohodlný 6-bodový náskok. Londýnčania si zakladajú najmä na fantastickej defenzíve. Doposiaľ inkasovali v 18 zápasoch len 11 gólov a až 11-krát si Thiabut Courtois dokázal udržať čisté konto. Na druhej strane, Chelsea sa darí aj napriek tomu, že z aktuálnej TOP4 má vôbec najslabšiu ofenzívu. Súperových brankárov jej hráči prekonali zatiaľ 38-krát. V tomto smere sa The Blues spoliehajú najmä na Diega Costu, ktorý má na svojom konte už 13 presných zásahov a je tak najlepším kanonierom celej súťaže. V poslednom kole na Boxing Day si Chelsea v peknom zápase poradila s Bournemouthom 3:0. Antonia Conteho môže tešiť fakt, že na dnešný zápas má k dispozícii kompletný káder, keďže nikoho z jeho zverencov netrápia žiadne zdravotné problémy.

    STOKE CITY

    Stoke City sa síce nedarí až do takej miery, ako londýnskemu veľkoklubu, no aktuálne okupuje pozície v pokojnom strede tabuľky. Momentálne patrí Hrnčiarom 13. priečka so ziskom 21 bodov. Stoke by mohlo byť v tabuľke aj vyššie, no z doterajších 18 duelov až 6-krát remizovalo, čo z tohto mužstva robí spoločne s ďalšími štyrmi tímami remízových kráľov súťaže. Zverenci trénera Marka Hughesa často v zápasoch doplácajú na pomerne neproduktívnu ofenzívu. Doposiaľ totiž nastrieľalo len 20 gólov, čo je jedno z najnižších čísel v celej Premier League. Najlepším strelcom je stredopoliar Joe Allen. Ten sa presadil už 5-krát a nielen vďaka tomu patrí v aktuálnom ročníku medzi najväčšie opory The Potters. Čo sa týka defenzívy to so Stoke City až také zlé nie je. Mužstvo okolo kapitána Ryana Shawcrossa inkasovalo zatiaľ 28-krát. V tomto ohľade je na tom z druhej polovice tabuľky lepšie len nováčik z Middlesbrough. V utorok absolvalo Stoke City náročný súboj na Anfield Road, kde síce proti domácemu Liverpoolu viedlo, no napokon utrpelo prehru 1:4. Hrnčiari tak na plný bodový zisk čakajú už štyri zápasy. V poslednom stretnutí kalendárneho roka 2016 nebude môcť tréner Mark Hughes počítať s viacerými oporami. Zranení sú brankár Jack Butland, ale aj Phil Bardsley, Geoff Cameron a Marko Arnautovic.

    POSLEDNÝCH PÄŤ VZÁJOMNÝCH DUELOV:

    Chelsea – Stoke 1:1
    Stoke – Chelsea 1:0
    Stoke – Chelsea 2:1pen.
    Chelsea – Stoke 2:1
    Stoke – Chelsea 0:2
     
    Úvodné zostavy:

    Chelsea FC: Courtois – Azpilicueta, Luiz, Cahill (C) – Moses, Kanté, Fàbregas, Alonso – Willian, D. Costa, E. Hazard.
    Náhradníci: Begović – K. Zouma, Ivanović, Chalobah, Loftus-Cheek, Matić, Batshuayi.

    Stoke City FC: Grant – Johnson, Shawcross (C), Martins Indi, Pieters – Allen, Adam – Diouf, Afellay, Shaqiri – Crouch.
    Náhradníci: Given – Bardsley, Sobhi, Imbula Wanga, Whelan, Bony, Krkić.

    Rozhodca: Robert Madley.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Zápas sa začal, výkop mali hostia zo Stoke City. Prvý nákop na ľavé krídlo, kde má operovať Xherdan Shaqiri však nebol presný.
     
    2
    Eric Pieters sa snažil prebiť po ľavej strane, proti dvojici Moses-Azpilicueta však nemal žiadnu šancu na úspech. Následný center Ibrahima Affelaya odvrátil od bezpečia David Luiz.
     
    3
    Prvýkrát chceli zaútočiť aj domáci, Willianova prihrávka však Diega Costu nenašla. Všetko rieši Bruno Martins Indi.
     
    4
    David Luiz posielal loptu do stredu ihriska na Edena Hazarda. Belgičana však predskočil Glenn Johnson, ktorý zakladá ďalšiu ofenzívnu akciu Stoke.
     
    5
    V piatej minúte registrujeme aj prvý ofsajd zápasu. Ocitol sa v ňom Ibrahim Affelay po kolmici od Joea Allena.
     
    6
    O prvý strelecký pokus zápasu sa postaral Eden Hazard, ktorý ale z hranice šestnástky trafil len Ryana Shawcrossa. Chelsea bude mať k dispozícii rohový kop.
     
    7
    Domáci rozohrali túto štandardnú situáciu nakrátko, lopta sa dostala na os ihriska k N'Golovi Kantému, ktorý len tesne minul pravú žrď brány Leeho Granta.
     
    8
    Gary Cahill si v hlavičkovom súboji s Peterom Crouchom počínal nedovolene a tak je tu príležitosť ohroziť bránu súpera aj pre Stoke City.
     
    8
    Štandardnú situáciu rozohrával Xherdan Shaqiri, ktorý svojim centrom hľadal Petra Croucha. Toho si však defenzíva Chelsea postrážila.
     
    9
    Victor Moses sa chcel presadiť individuálne po pravej strane, zastavil ho však Eric Pieters. Vhadzujú domáci.
     
    10
    César Azpilicueta sa síce čuduje rozhodnutiu hlavného rozhodcu, no v súboji s Ibrahimom Affelayom si evidentne pomáhal rukami.
     
    11
    Loptu pred Thibauta Courtoisa tentokrát posielal Charlie Adam a spoza šestnástky pálil nepresne Xherdan Shaqiri.
     
    12
    Tak teraz sme v priebehu minúty videli veľké problémy oboch brankárov s rozohrávkou. Najskôr sa Lee Grant nedohodol s Ryanom Shawcrossom a následne Thibaut Courtois zbytočne váhal pri rozohrávke "malej domov" od Césara Azpilicuetu.
     
    13
    Cesc Fàbregas pri snahe zasiahnuť loptu trafil len lýtko Joea Allena, a tak sa domáci budú musieť opäť brániť.
     
    14
    Zaujímavé riešenie od Charlieho Adama. Ten poslal zo štandardnej situácie zo vzdialenosti asi 35 metrov do pokutového územia prudkú loptu po zemi, ktorú pred Brunom Martinsom Indim musel odpratávať César Azpilicueta.
     
    15
    Marcos Alonso síce zachránil loptu v poslednej chvíli na hracej ploche, svojim odkopom však našiel len Ryana Shawcrossa.
    15. Diego Costa (CHE)
     
    16
    Shawcross sa teraz musel mať na pozore proti "uličke" Césara Azpilicuetu, ktorá mala nájsť Diega Costu.
     
    17
    Chelsea už viac ako minútu nepožičala svojmu súperovi loptu a Eric Pieters teraz odstavil Victora Mosesa od lopty len za cenu rohového kopu.
     
    18
    Fantastický Lee Grant! Cesc Fàbregas našiel krásnou loptou v pokutovom území Diega Costu, ktorý si loptu spracoval a napálil ju na bránu hostí. Grant však predviedol skvelý zákrok, ktorým príležitosť domáceho kanoniera zneškodnil.
     
    19
    Na opačnej strane si to defenzíva Chelsea opäť trochu komplikovala, až z toho vyplynul rohový kop pre Stoke City.
     
    20
    Po rohovom kope sa už do šance tlačil Joe Allen, toho však v poslednej chvíli od lopty odstavil Gary Cahill. Na opačnej strane Charlie Adam zastavil Diega Costu len za cenu faulu.
     
    21
    Center Cesca Fàbregasa zo štandardnej situácie odvrátil len na rohový kop Mame Diouf.
     
    22
    Lee Grant opäť čaruje! Eden Hazard našiel centrom od pravej rohovej zastávky hlavu Garyho Cahilla, kapitán Chelsea však na gólmana hostí nevyzrel.
     
    23
    Cesc Fàbregas je od začiatku dnešného zápasu veľmi aktívny, tentokrát však svojím dlhým nákopom Diega Costu nenašiel a Lee Grant môže odkopávať od svojej brány.
     
    24
    Mame Diouf toľko váhal s autovým vhadzovaním na Xherdana Shaqiriho, až stredopoliara Stoke City od lopty odstavil Marcos Alonso.
     
    25
    Máme tu aj prvú žltú kartu zápasu. Vidí ju krídelník Chelsea Victor Moses, ktorý stiahol rukami k zemi prenikajúceho Erica Pietersa.
     
    25
    Tak toto Shaqirimu nevyšlo. Švajčiar chcel vypáliť z prvej po prihrávke od Charlieho Adama, bránu Courtoisa však absolútne netrafil.
     
    26
    Thibaut Courtois dnes evidentne nie je v pohode. Teraz už po tretíkrát zaváhal pri rozohrávke. Tentokrát z toho už vyplynul rohový kop pre Stoke City.
     
    27
    Od pravej rohovej zastávky centroval Xherdan Shaqiri a nebezpečne hlavičkoval Charlie Adam! Lopta len tesne minula pravú žrď brány domácich.
     
    28
    Cesc Fàbregas vnikol do pokutového územia, kde chcel odovzdať loptu Willianovi, tam ho však odzbrojil Bruno Martins Indi.
     
    29
    Victor Moses dnes vyzerá byť takisto poriadne nervózny. Hoci už má tento rýchly krídelník domácich na svojom konte žltú kartu, opäť sa dopustil nedovoleného zákroku. Tentokrát poslal k zemi Ibrahima Affelaya a od hlavného rozhodcu sa dočkal dôrazného dohovoru.
     
    30
    Diego Costa vyzval na center Victora Mosesa, ten však trafil len pred ním stojaceho Erica Pietersa.
     
    31
    Skvelú individuálnu akciu predviedol Willian, keď sa dobrou kontrolou lopty zbavil trojice protihráčov, no na hranici pokutového územia stratil stabilitu a spadol. Podľa názoru hlavného rozhodcu bez cudzieho zavinenia.
     
    32
    Už-už sa Xherdan Shaqiri dostával do príležitosti, keď si po nákope z hĺbky poľa pekne obhodil Garyho Cahilla, v poslednej chvíli mu však loptu z nohy odkopol David Luiz.
     
    33
    Tak toto je neuveriteľné! David Luiz našiel fantastickou loptou od jedného pokutového územia k druhému Diega Costu, od ktorého sa lopta dostala k Edenovi Hazardovi a Lee Grant vyťahuje ďalší svetový zákrok!
    33. Eden Hazard (CHE)
     
    34
    Chelsea dala gól!
    Tak predsa len sa domáci dostávajú do vedenia. Rohový kop rozohrával Cesc Fàbregas, presným centrom našiel nikým nekrytého GARYHO CAHILLA a kapitán Chelsea nekompromisne zavesil.
    34. Gary Cahill (CHE) - 1:0
     
    35
    Po oslave gólu si krátke lekárske ošetrenie vyžiadal Marcos Alonso, no vyzerá to, že by to nemalo byť nič vážne.
     
    36
    Willian potiahol ďalší útok The Blues, Diega Costu však tentokrát nenašiel.
     
    37
    Chelsea už sa nemá kam ponáhľať, má nahraté, a tak v týchto chvíľach kontroluje hru kombináciou na polovici ihriska.
     
    38
    Konečne vyšiel center aj Victorovi Mosesovi. Avšak vyššie ako Eden Hazard vyskočil Glenn Johnson.
     
    39
    Fàbregasa je dnes plné ihrisko. Teraz bol na začiatku akcie, po ktorej Eden Hazard trafil ruku Charlieho Adama a domáci budú rozohrávať štandardnú situáciu zo vzdialenosti približne 20 metrov.
     
    40
    K streleckému pokusu zo štandardnej situácie sa odhodlal Diego Costa. Španiel síce bránu Lee Granta vôbec netrafil, no berie to s úsmevom na tvári.
     
    41
    Diego Costa chcel zakombinovať s Edenom Hazardom, toho však opäť tesne pred šestnástkou hostí poslal k zemi, ak sa nemýlim Xherdan Shaqiri.
     
    42
    Hlavný rozhodca Madley ešte dohovára dvojici Diego Costa-Martins Indi, a tak si na center Cesca Fàbregasa musíme chvíľu počkať.
     
    43
    Fàbregas napokon hľadal Davida Luiza, ten sa však previnil útočným faulom, a tak sa príležitosť domácich končí.
     
    44
    Výkop Leeho Granta sa dostal až k Shaqirimu, šikovný Švajčiar sa však neuvoľnil cez Davida Luiza.
     
    45
    Ericovi Pietersovi ušla lopta do autu, a tak vhadzuje domáci César Azpilicueta.
     
    45
    Tak toto bol veľmi škaredý zákrok od Marcosa Alonsa, ktorý pri snahe spracovať vysokú loptu z hĺbky poľa zasiahol Mameho Dioufa nohou priamo do hlavy.
     
    45
    Nadstavovať sa bude jedna minúta.
     
    45+1
    Mužstvá sa už nikam neponáhľajú a čakajú na koniec prvej polovice zápasu.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas zápasu medzi Chelsea a Stoke City ponúkol celkom zaujímavý futbal. Favorizovaný líder tabuľky sa pomalšie rozbiehal, no neskôr si už dokázal vytvárať aj nebezpečné gólové príležitosti. Pochváliť však treba aj gólmana Stoke City Lee Granta, ktorý dnes predvádza skvelý výkon. Napriek tomu raz inkasoval, keď proti presnej hlavičke Garyho Cahilla z 34. minúty nemal žiadnu šancu. Nechajme sa prekvapiť, čo nám ponúkne druhý polčas tohto zaujímavého duelu.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Rozohrávku v druhom polčase obstarala domáca Chelsea. Ani jeden z trénerov sa počas prestávky neodhodlal k zásahu do svojej základnej jedenástky.
     
    46
    César Azpilicueta zastavil rozbehnutého Erica Pietersa už krátko za polovicou ihriska a hlavný rozhodca píska v prospech hostí.
     
    47
    Stoke City FC dalo gól! Tak to je šokujúci úvod druhého polčasu! Charlie Adam poslal do šestnástky domácich fantastickú loptu, ktorou našiel Petra Croucha. Ten predĺžil na BRUNA MARTINSA INDIHO, ktorý vyrovnáva stav stretnutia!
    47. Bruno Martins Indi (STK) - 1:1
     
    48
    Na opačnej strane takmer okamžite po rozohratí pálil už zvnútra šestnástky Willian, no trafil len bočnú sieť Grantovej brány.
     
    49
    David Luiz vymyslel ďalšiu skvelú dlhú prihrávku na Marcosa Alonsa, jeho center však do bezpečia odvrátil Glenn Johnson.
     
    50
    Stoke City vyrovnávajúci gól povzbudil, ďalšiu ich ofenzívnu akciu však totálne pokzail Peter Crouch, ktorý pokazil jednoduchú prihrávku na Ibrahima Affelaya.
     
    51
    Xherdan Shaqiri zastavil prenikajúceho N'Gola Kantého len za cenu faulu, je z toho ďalšie nebezpečenstvo pre bránu Lee Granta.
     
    52
    Center Cesca Fàbregasa odvracia na rohový kop pozorný Charlie Adam.
     
    52
    Lee Grant tentokrát vyboxoval loptu len na kopačky súpera, Victor Moses ju prebral, odovzdal Willianovi, a ten len tesne míňa ľavú žrď brány hostí!
     
    53
    Diego Costa sa agresívne predral do pokutového územia, kde sa snažil z ťažkej pozície odcentrovať, Lee Grant je pozorný.
     
    54
    Nákop Fàbregasa opäť bez väčších problémov vyriešil gólman Stoke City.
     
    55
    Diego Costa vybojoval svojou aktivitou štandardnú situáciu pre svoj tím, keď si vypýtal faul od Ryana Shawcrossa.
     
    56
    Tak v týchto chvíľach je Diega Costu plné ihrisko. Teraz krásnou prienikovou prihrávkou našiel Edena Hazarda a Belgičanov center musel riešiť. Bruno Martins Indi.
     
    57
    Ak dnešný zápas z hráčov Chelsea niekomu nevychádza, tak je to Victor Moses. Ten sa teraz zbytočne zabudol v postavení mimo hry.
     
    58
    Chelsea dala gól!
    Tak teraz Victor Moses úplne poprel moje predchádzajúce tvrdenie. Krásnou prihrávkou našiel v pokutovom území Edena Hazarda, ktorý nabil WILLIANOVI a Brazílčan triafa ukážkovo!
    58. Willian (CHE) - 2:1
     
    59
    Glenn Johnson podcenil dlhú loptu na Edena Hazarda, ten sa dostal za jeho chrbát a prudkým centrom hľadal Diega Costu!
     
    60
    Cesc Fàbregas prišiel do súboja s Joeom Allenom príliš neskoro a vidí žltú kartu. Toto muselo stredopoliara Stoke City bolieť.
     
    61
    Stoke City sa veľmi snaží vyrovnať, no Xherdan Shaqiri teraz v súboji s Cescom Fàbregasom použil nedovolené prostriedky.
     
    62
    Mark Hughes posiela na záverečnú polhodinu čerstvé sily. Z ihriska sťahuje dvojicu Xherdan Shaqiri, Ibrahim Affelay a na ich miesto posiela Bojana Krkića a Gianelliho Imbulu Wangu.
     
    63
    Diegovi Costovi dnes nie je súdené dať gól. Teraz mieril tesne nad bránu Leeho Granta z veľmi nádejnej pozície.
     
    64
    Stoke City FC dalo gól! Šokujúci vývoj na Stamford Bridge! Stoke City sa po druhýkrát v zápase podarilo vyrovnať. Mame Diouf poslal pred Thibauta Courtoisa prudkú loptu, kde si ju našiel PETER CROUCH, a ten triafa presne!
    64. Peter Crouch (STK) - 2:2
     
    65
    Chelsea dala gól!
    Hostia sa z vedenia dlho netešili. Cesc Fàbregas vyčaroval krásnu kolmicu do pokutového územia, ktorou našiel WILLIANA, a ten presnou umiestnenou strelou pridáva svoj druhý gól zápasu!
    65. Willian (CHE) - 3:2
     
    67
    Také skúsené mužstvo, ako je Chelsea, by si už toto vedenie malo ustrážiť. The Blues teraz pomaly kombinujú na polovici Stoke City a hľadajú ďalšiu medzeru v defenzíve hostí.
     
    68
    Marcos Alonso sa ocitol v pokutovom území na zemi po kontakte s Glennom Johnsonom, ani tentoraz z toho penalta pre Chelsea nebude.
     
    69
    Willianovi tento zápas chutí. Eden Hazard mu teraz pekne nabil na strelu z hranice šestnástky, no Brazílčan zatiaľ na hetrik nedosiahol.
     
    70
    Po súboji Marcosa Alonsa a Mameho Dioufa mimo záberu kamier sa teraz chvíľu nehrá a obaja hráči vidia od hlavného rozhodcu žltú kartu.
     
    71
    Gianelli Imbula Wanga síce robil všetko, čo bolo v jeho silách, aby dočiahol na dlhú loptu z hĺbky poľa, napokon je z toho ale len odkop od brány Thibauta Courtoisa.
     
    72
    Imbula Wanga skúšal centrom nájsť Petra Croucha na hranici značky pokutového kopu, tam ho však postrážil Gary Cahill.
     
    73
    Cesc Fàbregas dnes predviedol skvelý výkon a môže ísť oddychovať. Jeho miesto na hracej ploche zaujme Nemanja Matić.
     
    74
    Diego Costa teraz predviedol svetlejšiu stránku svojich futbalových kvalít. Najskôr sa pekne prešmykol cez Ryana Shawcrossa a následne sa vtipnou pätičkou pokúsil nájť N'Gola Kantého.
     
    75
    Center Mamého Dioufa nemal proti pozornému Garymu Cahillovi žiadnu šancu. Stoke City tak bude rozohrávať aspoň ďalší rohový kop.
     
    76
    Tak to je skutočne neuveriteľné! Diego Costa by dnes mohol na ihrisku aj privítať nový rok, aj tak by asi gól nedal. Peter Crouch neuveriteľným spôsobom pokazil jednoduchú prihrávku na Joea Allena, Chelsea sa presunula do rýchleho protiútoku, po ktorom Diego Costa z dalšej nádejnej pozície netriafa bránu Lee Granta!
     
    77
    Stoke City robí v posledných minútach veľký problém prechod do útoku. Ani tentokrát nedokázali hostia nájsť presnou pihrávkou Petra Croucha.
     
    78
    Naopak, hráči Chelsea sú už evidentne v "správnej prevádzkovej teplote" a od tretieho gólu zápas bez väčších problémov kontrolujú.
     
    79
    Peter Crouch bol až príliš agresívny vo výskoku proti Césarovi Azpilicuetovi, a tak rozhodca píska proti hosťujúcemu tímu.
     
    80
    Po sklepnutí od Williana sa Diego Costa ocitol v postavení mimo hry.
     
    81
    Nebezpečný center Glenna Johnsona pred Thibauta Courtoisa! Tentokrát lopta preletela celou šírkou pokutového územia, Peter Crouch k nej však nemal ďaleko!
     
    82
    Ofsajdovú pascu defenzívy súpera si teraz neustrážil pre zmenu Peter Crouch.
     
    83
    Victor Moses má pre dnešok hotovo, nahrádza ho Branislav Ivanović.
     
    84
    Hráči Chelsea by evidentne veľmi dopriali presný zásah Diegovi Costovi, tento center Edena Hazarda na španielskeho kanoniera z rohového kopu však nemal nárok na úspech.
     
    84
    V zápase končí aj strelec dvoch gólov Willian, na jeho miesto prichádza Nathaniel Chalobah.
     
    85
    Chelsea dala gól!
    Tak predsa sa dočkal! Stopérska dvojica Stoke City Shawcross-Martins Indi sa v pokutovom území nedohodla, čo využil DIEGO COSTA, ktorý triafa skutočne parádne!
    85. Diego Costa (CHE) - 4:2
     
    86
    Ďalším hráčom so žltou kartou na svojom konte je stredopoliar Stoke City Charlie Adam.
     
    87
    César Azpilicueta veľmi dobre zapracoval proti Ericovi Pietersovi, ktorého cez seba nepustil k lopte. Odkopávať môže Thibaut Courtois.
     
    88
    Tak domáci už to hrajú na krásu. Kombinácii Hazard-Kanté-Costa-Hazard už chýbala len presná finálna prihrávka a Belgičan by už nemal problém zakončiť.
     
    89
    Teraz však Antonio Conte Edena Hazarda rozhodne nepochváli. Stredopoliar Chelsea sa totiž zbytočne pustil do individuálneho prieniku, namiesto toho, aby si pomohol prihrávkou na Diega Costu.
     
    90
    V absolútnom závere riadneho hracieho času sa do lopty nebezpečne oprel Marcos Alonso, lopta mieril k ľavej žrdi brány hostí, napokon však skončila tesne mimo!
     
    90
    Nadstavovať sa budú tri minúty.
     
    90+1
    Joe Allen sa pustil proti trojici protihráčov, hoci asi sám vedel, že tadiaľto cesta nevedie.
     
    90+2
    N'Golo Kanté prásnou dlhou loptou našiel Marcosa Alonsa, proti jeho centru sa položil Ryan Shawcross.
     
    90+3
    Eric Pieters zaváhal pri centrovanej lopte od Nemanju Matića na Nathaniela Chalobaha. Našťastie pre hostí, spolupráca striedajúcich hráčov nebola úspešná.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Nebolo to také jednoduché, ako sa očakávalo, no Chelsea si do tabuľky pripisuje ďalšie tri body a zaznamenáva 13. víťazstvo v lige v rade. V druhom polčase najskôr vyrovnal Bruno Martins Indi, následne domácich dostal opäť do vedenia Willian. Po druhý raz sa Stoke City podarilo vyrovnať zásluhou Petra Croucha. Už o minútu neskôr sa však po druhý raz v zápase presadil Willian, no a definítivny klinec do rakvy zasadil Stoke City Diego Costa. Pre túto chvíľu je to odo mňa všetko, majte pekného Silvestra! (17:54:15)

    Jakub Kocourek

    Góly: 34. Cahill, 58. Willian, 65. Willian, 85. D. Costa – 47. Martins Indi, 64. Crouch

    Karty:   25. Moses (CHE), 60. Fàbregas (CHE), 70. Alonso (CHE) – 70. Diouf (STK), 86. Adam (STK)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 8:3. Rohy: 8:3. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 12:10.
    Chelsea FC: Courtois – Azpilicueta, Luiz, Cahill (C) – Moses (83. Ivanović), Kanté, Fàbregas (73. Matić), Alonso – Willian (84. Chalobah), D. Costa, E. Hazard.
    Náhradníci: Begović – K. Zouma, Ivanović, Chalobah, Loftus-Cheek, Matić, Batshuayi.

    Stoke City FC: Grant – Johnson, Shawcross (C), Martins Indi, Pieters – Allen, Adam – Diouf, Afellay (62. Imbula Wanga), Shaqiri (62. Krkić) – Crouch.
    Náhradníci: Given – Bardsley, Sobhi, Imbula Wanga, Whelan, Bony, Krkić.

    Rozhodca: Robert Madley