Vladivostok – Jugra Chanty-Mansijsk 4:1 (kon.) | Novokuzneck – Riga 0:6 (kon.) | Novosibirsk – Helsinki 3:0 (kon.)
Omsk – Dinamo Minsk 0:1 (kon.) | Barys – Čeljabinsk 3:4 (kon.) | Togliatti – Petrohrad 2:3 (po pr.)
Záhreb – Ufa 3:2 (1:0 po s.n.) | HC Slovan – Metallurg Magnitogorsk sk 2:4 (kon.)
koniec
HC Slovan Bratislava
2:4 (1:2, 1:1, 0:1)
Metallurg Magnitogorsk
Piatok 23.12.2016, 19:00 • Aréna Ondreja Nepelu, Bratislava • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    54:48
    Nebezpečná hra so zdvihnutou hokejkou len za dve minúty pre Chabarova, Šťastný veru išiel na striedačku s bolestivým držaním tela.
     
    51:40
    Sersen vypálil od modrej z jej stredu, Košečkinovi v pokľaku puk prekĺzol okolo ruky, no tesne minul pravú žrď jeho bránky.
     
    50:20
    Antipin si nakorčuľoval na pravú stranu k bránkovisku, dostal tam puk, vystrelil, Pogge vytiahol skvelý zákrok a puk zblokoval do rohu klziska.
     
    47:09
    Kovář pekne vystrelil z ľavého kruhu, Pogge šiel do pokľaku a puk schoval niekde medzi svojimi betónmi.
     
    45:38
    Nedovolené bránenie videli arbitri, a tak poslali na trestnú Šťastného, presilovku si zahrá teraz Metallurg.
    44:41 Danis Zaripov - 2:4
     
    44:41
    Metallurg Magnitogorsk dal gól!
    Chyba domácich, už druhá v zápase, ktorá znamenala gól, nahodený puk Pogge zrazil pred seba, nerozumel si s Ďalogom, nuž a prišiel tretí, aby zvíťazil, DANIS ZARIPOV puk poslal do siete domácich. Asistencia: Ján Kovář.
     
    41:59
    Za vrazenie dostal dve minúty trestu Timkin, nuž, ten pobyt tam na trestnej by mu patrilo skrátiť.
     
    39:59
    Moziakin si prevzal v strednom pásme puk, nemal už dostatok času, vypálil však príklepom od modrej, Pogge puk bezpečne schoval do lapačky.
     
    38:35
    Siomin spoza bránky nakorčuľoval do pred bránkového priestoru a zakončil, Pogge cez masku puk zrazil dole na ľad, malú skrumáž defenzíva domácich napokon zvládla a puk upratala do bezpečia.
     
    37:43
    Tereščenko pálil od modrej, len to tak zazvonilo na pravom betóne Poggea, ktorý puk vyrazil, aby vzápätí zlikvidoval aj dorážku Osalu z pravej strany.
     
    37:11
    Cheechoo poslal vpred Taffeho, Jeff potiahol puk do pásma, poslal ho vľavo Hlinkovi, ktorý už nedokázal prihrávku pred bránkovisko opätovať, puk cez ľavé rameno Košečkin vyrazil späť do hry.
    35:06 Tomáš Filippi - 2:3
     
    35:06
    Metallurg Magnitogorsk dal gól!
    Kundrátek stratil na modrej puk, ten poskakoval za kruhmi, do bezpečia ho nedokázal upratať ani Surový, zmocnil sa ho TOMÁŠ FILIPPI, ktorý pomedzi betóny Poggea po ľade zakončil.
     
    32:05
    Sersen inkasuje trest za podrazenie, Slovan sa bude musieť brániť presilovej hre súpera.
     
    31:15
    Lee vystrelil od modrej z jej stredu, Pogge puk vyrazil na pravú stranu, kde sa k dorážke dostal Moziakin, ktorý pálil z ostrého uhla, Pogge vychytal v páde na ľad aj kapitána „Magnitky“.
     
    28:25
    Lušňák ušiel defenzíve hostí a vystrelil z pravého kruhu, Košečkin puk zrazil za svoju bránku.
     
    26:28
    Siomin a Sersen, obaja po dve minúty za hrubosť. Hrať budeme štyria proti štyrom.
    22:07 Žiga Jeglič - 2:2
     
    22:07
    Slovan Bratislava dal gól!
    Ivan Švarný vystrelil spoza kruhov, puk pred bránkoviskom do siete hostí usmernil cloniaci ŽIGA JEGLIČ. Hostia si vyžiadali videorozhodcu a dlho sme situáciu posudzovali, hlavný napokon ukázal na stredový kruh. Asistencie: Ivan Švarný
     
    21:22
    Podrazenie Jegliča, na lavicu hanby putuje Siomin, presilová hra pre belasých.
     
    17:20
    Osala od bránkovej čiary dostal puk na vrchol ľavého kruhu, pohotovo vystrelil, Pogge cez svoju hokejku puk vyrazil späť do hry.
    15:46 Jeff Taffe - 1:2
     
    15:46
    Slovan Bratislava dal gól!
    JEFF TAFFE rozburácal vypredanú arénu, keď nakorčuľoval za nahodeným pukom, skončil na kolenách, no zakončil a puk poslal pod brvno bránky hostí. Asistencie: Jonathan Cheechoo a Michal Hlinka.
    15:16 Alexander Siomin - 0:2
     
    15:16
    Metallurg Magnitogorsk dal gól!
    Lušňák to myslel dobre, keď sa chcel uvoľniť sťahovačkou na medzikružie, hostia mu puk vypichli a do brejku sa dostal ALEXANDER SIOMIN, ktorý po kľučke puk poslal pod brvno bránky Poggea. Asistencia: Chris Lee.
    08:58 Alexander Siomin - 0:1
     
    08:58
    Metallurg Magnitogorsk dal gól!
    Z ľavého kruhu si medzi kruhy s pukom na hokejke nakorčuľoval ALEXANDER SIOMIN, vystrelil švihom a puk umiestnil do siete domácich. Asistencia: Oskar Osala.
     
    05:15
    Nedovolené bránenie a na trestnú usadol Tereščenko, presilovku ako prvý v zápase si zahrá Slovan.
     
    01:56
    Šanca pred bránkou Metallurgu, Musatov dostal spoza bránky puk pred bránkovisko, mohol sa opýtať svojho krajana, kam to chce, Igor vystrelil, Vasilij ho vychytal.
     
    01:00
    Puk po buly smeroval na modrú, tam sa príklepom do puku oprel Bereglazov a Pogge prvý krát v zápase ukazuje pekný zákrok, puk schoval vo svojej lapačke.

    Vladimír Korduliak

    Góly a asistencie: 16. Taffe (Cheechoo, M. Hlinka), 23. Jeglič (Švarný) – 9. A. Sjomin (Osala), 16. A. Sjomin (Lee), 36. Filippi, 45. Zaripov (Jan Kovář)


    HC Slovan Bratislava: Pogge (Pavlas) – Sersen (C), Kundrátek, Plastino, Švarný (A), Starosta, Ďaloga, Rosandič, Pätoprstý – M. Hlinka, Taffe (A), Cheechoo – Nedorost, Chipchura, Jeglič – Musatov, Surový, Petráš – Vopelka, Lušňák, Šťastný
    Metallurg Magnitogorsk: Košečkin (Zagidulin) – Antipin, J. Biriukov, Bereglazov, Lee (A), Chabarov, S. Tereščenko, Železkov, Budkin – Moziakin (C), Kovář, Zaripov (A) – Osala, Santala, A. Siomin – Kosov, Filippi, Timkin – Platonov, Dm. Kazionov, De. Kazionov

    Rozhodca: Jeřábek (CZE), Ovčinnikov – Lazarev, Otmachov

    Diváci: 10.055