Vladivostok – Jugra Chanty-Mansijsk 4:1 (kon.) | Novokuzneck – Riga 0:6 (kon.) | Novosibirsk – Helsinki 3:0 (kon.)
Omsk – Dinamo Minsk 0:1 (kon.) | Barys – Čeljabinsk 3:4 (kon.) | Togliatti – Petrohrad 2:3 (po pr.)
Záhreb – Ufa 3:2 (1:0 po s.n.) | HC Slovan – Metallurg Magnitogorsk sk 2:4 (kon.)
koniec po predl.
Lada Togliatti
2:3 (1:2, 0:0, 1:0 - 0:1)
SKA Petrohrad
cz Piatok 23.12.2016, 16:00 • Lada Arena • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    62:02 Vadim ŠIPAČOV - 2:3
     
    62:02
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Přece si hosté vysloužili rozhodující branku v početní výhodě. Ten tlak na Ladu byl už jednoduše neúprosný, nakonec se jedná vlastně o zasloužené vítězství petrohradského celku. Gusev přihrál na druhou stranu VADIMU ŠIPAČOVOVI, který dělovkou propálil Ježova. Asistence: Nikita Gusev, Vjačeslav Vojnov.
     
    61:16
    Vyloučení v týmu Lada Togliatti (Andrej Ivanov – 2 min., hákování).
     
    61:12
    Tohle snad ani nešlo neproměnit! Parádní kombinaci předvedl Dadonov s Širokovem, prvně jmenovaný měl před sebou prázdnou bránu, jenže pod tlakem soupeře nakonec trestuhodně minul. Bude se jinak vylučovat, budeme tu mít přesilovku 4 na 3.
     
    56:11
    Ježov je i nadále pod sprškou střel! Dadonov, Šipačov, pořád je to někdo. Petrohrad nasadil k opravdu velkému tlaku. Odolá domácí brankář? Do konce utkání zbývají nějaké čtyři minuty.
     
    54:10
    Vojnovova rána! Ježov po svém zákroku vůbec nevěděl, kde má puk. Ještěže se nikdo z hostujících hráčů nedostal k dorážce. Tedy naštěstí pro Ladu. Zatím je to jinak parádní přesilovka ze strany SKA.
     
    53:05
    Čudinov i Vojnov vyzkoušeli své střelecké schopnosti tvrdým zakončením! Ježov dokázal odolat. Petrohrad každopádně rozjel svůj velký kolotoč během přesilové hry.
     
    52:27
    Vyloučení v týmu Lada Togliatti (Jefim Gurkin – 2 min., držení hole).
     
    50:15
    Lada je opravdu hodně na koni, dopředu jí žene také vyprodaná aréna! Mokšancev předvedl pěknou individuální akci a nakonec bekhendem z blízkosti zakončoval. Koskinen si dokázal poradit.
     
    47:00
    Situace, která předcházela vyrovnávací trefě, byla poměrně hodně sporná. Srážku Zubareva se Zernovem totiž dávali rozhodčí za vinu ve finále hlavně Kovalčukovi. A ten počastoval arbitry nevybíravými výrazy, takže se ještě předčasně pakoval z ledové plochy.
     
    46:12
    Ivanov se dostal k do parádní pozice! Jenže z mezikruží nakonec zamířil jen vedle. Lada je pochopitelně notně povzbuzená o vyrovnávací trefu.
    45:00 Taylor ARONSON - 2:2
     
    45:00
    Togliatti právě vstřelilo branku!
    Domácí využívají hodně rozporuplnou nařízenou přesilovku skvělým způsobem. TAYLOR ARNOSON napřáhl z pravé strany, propálil vše, co mu stálo v cestě, a zamířil přesně ke vzdálenější tyčce. Koskinen na tenhle pokus ne úplně dobře viděl. Asistence: Sergej Děmagin.
     
    44:18
    Vyloučení v týmu SKA Petrohrad (Andrej Zubarev – 2 min., nedovolené bránění).
    Vyloučení v týmu SKA Petrohrad (Ilja Kovalčuk – 5 min., bodnutí špičkou hole + osobní trest do konce utkání). Trest odpyká Alexandr Děrgačjov.
     
    44:10
    Zernova ve středu pole opravdu hodně nevybíravě atakoval Zubarev. Tenhle moment vzbudil velké vášně. Domácí útočník se těžko zvedá ze země. Přitom jeho soupeř ho narazil, ačkoli sám neměl pod kontrolou puk.
     
    40:54
    Vyloučení v týmu Lada Togliatti (Viktor Komarov – 2 min., podražení).
     
    38:28
    Kovalčuk ukázal, že je platným hráčem i do defenzívy. Teď mu sice unikl po pravé straně Filatov, který je jednoduše všude, ale čistým zákrokem ho ruská hvězda dokázala odzbrojit.
     
    32:47
    Vyloučení v týmu SKA Petrohrad (Vjačeslav Vojnov – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    28:16
    Kovalčuk se zase dostal za obranu soupeře! Defenzíva domácího celku je v posledních minutách hodně děravá. Jenže jeho únik dokázal zlikvidovat Ježov.
     
    28:05
    Širokov možná až příliš váhal se zakončením během tohoto trestného střílení. Snažil se Ježova oklamat kličkou do forhendu a následně skórovat nad jeho beton, nicméně domácí brankář si se situací dobře poradil.
     
    28:05
    Vyloučení v týmu Lada Togliatti (Jefim Gurkin – trestné střílení, hákování).
     
    26:10
    Vyloučení v týmu SKA Petrohrad (Nikolaj Prochorkin – 2 min., podražení).
     
    24:22
    Bělousov ve velké šanci! Dostal nabito na pravý kruh a tvrdě vypálil. Jeho střela se nakonec neujala. Každopádně tohle bylo velké varování pro favorizovaný Petrohrad.
    16:52 Nikita GUSEV - 1:2
     
    16:52
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Jak umí být hokej jednoduchý. Hosté předvedli povedenou kombinaci, po které NIKITA GUSEV snadno zamířil do poloprázdné brány nad ležícího Ježova. Od Šipačova od pravého mantinelu, přes Dadonova do středu, až na levou stranu k rozhodujícímu autorovi této trefy – to byla osa , po které tato akce vznikla. Asistence: Jevgenij Dadonov, Vadim Šipačov.
     
    15:37
    Vyloučení v týmu Lada Togliatti (Jefim Gurkin – 2 min., podražení).
    11:29 Jevgenij DADONOV - 1:1
     
    11:29
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Hosté nakonec velmi brzy odpověděli na protivníkův zásah z desáté minuty. JEVGENIJ DADONOV se na pravé straně ocitl zcela sám, měl dostatek času, aby si rozmyslel, kam puk usměrní, a svou střelu namířil nechytatelně pod břevno. Bez asistence.
     
    10:28
    V obrovské možnosti se ocitl V. Strelcov! V mezikruží byl dočista sám, nicméně přes ležícího obránce nakonec nezamířil přesně. Lada je i nadále Petrohradu více než rovnocenným protivníkem.
    09:08 Nikita FILATOV - 1:0
     
    09:08
    Togliatti právě vstřelilo branku!
    Lada nehrála do této chvíle opravdu vůbec, vůbec špatně, a za svojí odvážnost si vedení možná i zasloužila. Nicméně kapitán NIKITA FILATOV měl velké štěstí, že Koskinen mezi třemi tyčemi trestuhodně chyboval. Poté, co se domácí forvard protáhl na pravé straně kolem svých strážců, zkusil z téměř nulového úhlu zakončit. A svou střelou překvapil hostujícího muže ve výstroji. Asistence: Andrej Ivanov, Jefim Gurkin.
     
    05:31
    Dadonov ve velké příležitosti! Po pěkné kombinaci se na pravé straně ocitl v opravdu dobré střelecké pozici, přihrávku mu adresoval ze středu pole Kovalčuk, jenže puk trestuhodně vůbec netrefil ve snaze ho vystřelit. Teď měli domácí velké štěstí.

    Patrik Sandev

    Góly a asistencie: 10. Filatov (A. Ivanov, Gurkin), 45. Aronson (Děmagin) – 12. Dadonov, 17. N. Gusev (Dadonov, Šipačov), 63. Šipačov (N. Gusev, Vojnov)


    Lada Togliatti: I. Ježov (Masalskis) – Aronson, Sinicyn, Gurkin, Koriagin, Malenkich, Volgin – Strelcov, V. Strelcov, Bočarov – A. Ivanov, V. Komarov, Filatov – Zernov, Belousov, Valujskij – Mokšancev, Děmagin, Kostromitin.
    SKA Petrohrad: Koskinen (Šesťorkin) – Judin, Čudinov, Vojnov, Zubarev, Rukavišnikov, Zub, Hersley – Dadonov, Šipačov, Kovaľčuk – Tichonov, Koskiranta, Moses – Ketov, , Širokov – Chochlačov, Prochorkin, N. Gusev – Dergačov.

    Rozhodca: Sergejev, Fatějev – Gorděnko, Tomilov