Vladivostok – Jugra Chanty-Mansijsk 4:1 (kon.) | Novokuzneck – Riga 0:6 (kon.) | Novosibirsk – Helsinki 3:0 (kon.)
Omsk – Dinamo Minsk 0:1 (kon.) | Barys – Čeljabinsk 3:4 (kon.) | Togliatti – Petrohrad 2:3 (po pr.)
Záhreb – Ufa 3:2 (1:0 po s.n.) | HC Slovan – Metallurg Magnitogorsk sk 2:4 (kon.)
koniec po predl.
Lada Togliatti
2:3 (1:2, 0:0, 1:0 - 0:1)
SKA Petrohrad
cz Piatok 23.12.2016, 16:00 • Lada Arena • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
    Pavel Dacjuk - kapitán SKA Petrohrad

    Pavel Dacjuk @hcska ???????????? #madeofhockey #repost

    Fotka zveřejněná uživatelem CCM Hockey Czech Republic (@ccmhockeyczechrepublic),


     
    V duelu, v němž nebudeme moc sledovat žádného českého krajánka, půjde vlastně jen o to, zda-li Petrohrad potvrdí roli jasného favorita na půdě Togliatti. Zatímco hosté vládnou celé KHL, ovšem pouze jen o bod před CSKA, jehož útoky musí neustále odrážet, domácím zápas od zápas klesají šance na možné play-off.
     
    Pouhých šest porážek z odehraných 39 kol, z toho jen dvě v normální hrací době, taková je bilance SKA v letošní sezóně, v níž logicky a očekávaně holá útočit na titul. Jeho bilance od začátku října je prostě úctyhodná. Z 23 utkání pouze jednou jedinkrát prohrál, a to v půlce listopadu s Jekatěrinburgem.
     
    Ladě, která je v tabulce Východní konference na 12. místě a na osmé místo ztrácí v tuhle chvíli deset bodů, má především v prosinci velké potíže sama se sebou. Všudy všeho vyhrála jen jednou, a to na ledě Spartaku, jinak hned čtyřikrát padla. Naposledy neměla co ztratit v zápase proti CSKA a nakonec podlehla po bojovném výkonu 4:5. Podobné vzepětí proti Petrohradu by se jí zajisté hodilo do krámu.
     
    Z celkových historicky osmi utkání KHL se Ladě z osmi případů nepodařilo svého protivníka porazit ani jednou. Pouze jednou v roce 2015 na svém ledě dokázala favorita potrápit, nakonec s ním ale padla 2:3 po prodloužení.
     
    Úvodní sestavy:

    Lada Togliatti: I. Ježov (Masalskis) – Aronson, Sinicyn, Gurkin, Korjagin, Maleňkich, Volgin – A. Strelcov, V. Strelcov, Bočarov – A. Ivanov, V. Komarov, Filatov – Zernov, Bělousov, Valujskij – Mokšancev, Děmagin, Kostromitin.

    SKA Petrohrad: Koskinen (Šesťorkin) – Judin, Čudinov, Vojnov, Zubarev, Rukavišnikov, Zub, Hersley – Dadonov, Šipačov, Kovalčuk – Tichonov, Koskiranta, Moses – Ketov, Kablukov, Širokov – Chochlačjov, Prochorkin, N. Gusev – Děrgačjov.

    Rozhodčí: Sergejev, Fatějev – Gorděnko, Tomilov.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:40
    Už zkraje utkání se odvážná Lada dostala k hned dvěma střeleckým pokusům. Ten druhý vyslal golfem z blízkosti Bělousov, avšak pálil pouze mimo.
     
    01:05
    Hned od úvodních minut se hraje ve vysokém tempu, ono ani proti Petrohradu vlastně nejde hrát jinak. Teď vepředu bojoval o touš Bočarov, nicméně hosté situaci uhlídali.
     
    02:53
    Na obou stranách se čeinil oba brankáři. Ani Koskinen, ani Ježov však neměli mezi třemi tyčemi větší potíže. Vhazovat se nyní bude před domácím brankářem.
     
    03:25
    lada nehraje proti favoritovi utkání vůbec ustrašeně. Koskinen musí být hned od začátku ve velkém pozoru. Teď znovu schoval puk pod svou lapačku po menším závaru.
     
    04:30
    Směrem dopředu je to ze strany Petrohradu poměrně rozhárané. Zatím vystřelil celkem třikrát, nicméně Rukavišnikov, Kovalčuk ani Hersley výrazněji neohrozili Ježova.
     
    05:31
    Dadonov ve velké příležitosti! Po pěkné kombinaci se na pravé straně ocitl v opravdu dobré střelecké pozici, přihrávku mu adresoval ze středu pole Kovalčuk, jenže puk trestuhodně vůbec netrefil ve snaze ho vystřelit. Teď měli domácí velké štěstí.
     
    06:11
    Oba týmy se snaží hrát směrem dopředu, soustředí se na dění na ledě, ne na nějaké zbytečné potyčky či pošťuchování. hra má tempo, přelévá se z jedné strany na druhou, byť jsou spíše vidět nepřesnosti.
     
    06:59
    První komerční přestávka vyplní program této třetiny. branky jsme se zatím nedočkali, každopádně vidíme svižný hokej. A to je pro nezaujatého fanouška jedině dobře, že se na hrací ploše stále něco děje.
     
    08:00
    Oba gólmani se v poslední minutě nezapotili ani jednou. Tedy alespoň ne Koskinen. Jeho protikolega Ježov musel aspoň sbírat puk za brankou po soupeřových nahozeních.
     
    09:08
    Togliatti právě vstřelilo branku!
    Lada nehrála do této chvíle opravdu vůbec, vůbec špatně, a za svojí odvážnost si vedení možná i zasloužila. Nicméně kapitán NIKITA FILATOV měl velké štěstí, že Koskinen mezi třemi tyčemi trestuhodně chyboval. Poté, co se domácí forvard protáhl na pravé straně kolem svých strážců, zkusil z téměř nulového úhlu zakončit. A svou střelou překvapil hostujícího muže ve výstroji. Asistence: Andrej Ivanov, Jefim Gurkin.
    09:08 Nikita FILATOV - 1:0
     
    09:52
    Ježov zatím působí mezi třemi tyčemi jistým dojmem. Teď si na něj vyskakoval Rukavišnikov, ovšem bez většího úspěchu. Puk skončil v gólmanově lapačce.
     
    10:28
    V obrovské možnosti se ocitl V. Strelcov! V mezikruží byl dočista sám, nicméně přes ležícího obránce nakonec nezamířil přesně. Lada je i nadále Petrohradu více než rovnocenným protivníkem.
     
    11:29
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Hosté nakonec velmi brzy odpověděli na protivníkův zásah z desáté minuty. JEVGENIJ DADONOV se na pravé straně ocitl zcela sám, měl dostatek času, aby si rozmyslel, kam puk usměrní, a svou střelu namířil nechytatelně pod břevno. Bez asistence.
    11:29 Jevgenij DADONOV - 1:1
     
    12:29
    Moses se u modré čáry snažil kombinovat s Tichonovem, nakonec však o puk brzy přišli. Tenhle útok byl až příliš naivní.
     
    13:16
    Širokov nabil na modrou čáru na Zubareva, ten se snažil vyslat co nejtvrdší střelu směrem na bránu, jeho počínání ale nenalezlo úplně tu správnou realizaci.
     
    14:07
    SKA začíná navyšovat obrátky, stále častěji se dostává do útočného pásma snadným způsobem. Nyní Chochlačjov z levé strany nebezpečně přihrával před branku. Ovšem bez následného kýženého a chtěného úspěchu.
     
    15:07
    Tohle by si možná nedovolil ani starší žák, ale tohle je zkrátka Kovalčuk. Ve vlastním pásmu dělal kličku do středu pole. A málem na to Petrohrad oplatil, hostující útočník o puk přišel. Nicméně domácí z celé situaci nic nevytěžili.
     
    15:37
    Vyloučení v týmu Lada Togliatti (Jefim Gurkin – 2 min., podražení).
     
    16:19
    Nějakou třetinku z oslabení má Lada za sebou. Její soupeř se zatím k ničemu vážnějšímu nedostal. Každopádně už v obranném pásmu chystá útok.
     
    16:52
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Jak umí být hokej jednoduchý. Hosté předvedli povedenou kombinaci, po které NIKITA GUSEV snadno zamířil do poloprázdné brány nad ležícího Ježova. Od Šipačova od pravého mantinelu, přes Dadonova do středu, až na levou stranu k rozhodujícímu autorovi této trefy – to byla osa , po které tato akce vznikla. Asistence: Jevgenij Dadonov, Vadim Šipačov.
    16:52 Nikita GUSEV - 1:2
     
    18:40
    Petrohrad možná inkasovaná branka probudila. I proto v posledních deseti minutách na ledě prakticky dominuje.
     
    19:00
    Zahlášena poslední minuta této třetiny.
     
    19:23
    Filatov je opravdu hodně při chuti proti favoritovi tohoto utkání. Najel si z leví strany do kruhu, odtud logicky vypálil, nicméně trefil pouze ten prostor, kde stál brankář Koskinen.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    V prvních deseti minutách hrála Lada s favoritem, nad nímž nikdy v rámci KHl nevyhrála, vyrovnaný hokej, a dokonce se ujala vedení. Jenže Petrohrad zkrátka ukázal svou kvalitu a strhl vedení nakonec na svou stranu. Každopádně se máme ve druhé třetině na co těšit. Zatím vidíme pěkný s svižný hokej plný šancí na obou stranách.
     
    Další třetina začne přibližně v 16:51.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    22:00
    V prvních dvou minutách druhé třetiny jsme zatím neviděli žádnou vyloženější šanci. Jak Ježov, tak na druhé straně Koskinen mohli zůstat mezi třemi tyčemi v klidu.
     
    22:37
    Na pravé straně se nejprve do zakončení tlačil Tichonov, ale neuspěl. Následně už prověřil více Ježova po přihrávce Širokova volný Ketov, nicméně domácí brankář dokázal zasáhnout.
     
    23:40
    Filatov je na levé straně k neudržení. Když už jde nějaká akce Lady po levé straně, je to právě přes tohoto forvarda. Tentokráte ale jeho přihrávka před branku nebyla přesná.
     
    24:22
    Bělousov ve velké šanci! Dostal nabito na pravý kruh a tvrdě vypálil. Jeho střela se nakonec neujala. Každopádně tohle bylo velké varování pro favorizovaný Petrohrad.
     
    25:28
    Tohle byla škoda pro hosty, kteří předvedli rychlý přechod do útoku. Jenže Širokov nakonec nedostal do středu pole přesnou přihrávku.
     
    26:10
    Vyloučení v týmu SKA Petrohrad (Nikolaj Prochorkin – 2 min., podražení).
     
    26:39
    Tichonov hodně nebezpečně podnikal výpad směrem dopředu v oslabení. Už si tahal puk hokejkou do středu, nakonec byl ale na poslední chvíli odzbrojený. Jinak by měl Ježov zřejmě potíže.
     
    27:22
    Valujskij se snažil založit pásmo, nakonec se však puk dostal mimo hrací plochu. Vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    28:05
    Vyloučení v týmu Lada Togliatti (Jefim Gurkin – trestné střílení, hákování).
     
    28:05
    Širokov možná až příliš váhal se zakončením během tohoto trestného střílení. Snažil se Ježova oklamat kličkou do forhendu a následně skórovat nad jeho beton, nicméně domácí brankář si se situací dobře poradil.
     
    28:10
    Hosté v plném počtu.
     
    28:16
    Kovalčuk se zase dostal za obranu soupeře! Defenzíva domácího celku je v posledních minutách hodně děravá. Jenže jeho únik dokázal zlikvidovat Ježov.
     
    28:29
    Dadonov vypálil od levého mantinelu, Ježov nepředvedl úplně jistý zákrok, nicméně Kovalčuka k dorážce nepustil. Vhazovat se bude zase před domácí brankou v krátkém sledu.
     
    29:13
    Valujskij zkusil vypálit z pravé strany, jeho střela ale byla sražená do ochranné sítě. Lada se v posledních minutách nedokáže absolutně vůbec prosadit.
     
    29:44
    Širokov nyní kroužil na pravé straně, nakonec se pokusil překvapit Ježova, jeho pokus ovšem postrádal přesnost. Petrohrad stále nedokáže najít tu správnou cestičku za pojišťujícím gólem.
     
    30:25
    První lajny Lady nyní udělal vítr v soupeřově obraně. Bočarov nejprve dobře kombinoval s A. Strelcovem, následně se jeden z dalších hráčů propracoval ke střeleckému pokusu ze středu pole, avšak jeho rána byla zablokována.
     
    31:23
    Koskinen si nebyl jistý, jestli může puk rozehrát dál, a tak ho schoval radši pod svojí lapačku. Vhazovat se bude po jeho lapačce.
     
    32:47
    Vyloučení v týmu SKA Petrohrad (Vjačeslav Vojnov – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    33:05
    Jednoznačný ofsajd. Snad Valujskij zaváhal s rozehrávkou na modré čáře a už své počínání nedokázal následně zastavit. Uvidíme, jestli Lada dokáže využít tuhle početní výhodu.
     
    33:44
    Filatov se na levé straně snažil přihrávat před branku, jenže nahrávka adresáta nenašla. Petrohrad dokázal dostat puk ze svého pásma. Prochorkin přitom ztratil hůl, takže během jízdy posunoval touš z vlastní třetiny hřiště rukavicí. Kuriózní situace, to určitě ano.
     
    34:47
    Hosté v plném počtu.
     
    35:40
    Branky jsme se ve druhém dějství nedočkali, a to bylo k vidění hned několik šancí, především na straně hostujícího celku. Ten zatím svoje těsné vedení nedokázal pojistit.
     
    37:10
    Rukavišnikov vjel do pásma, následně přihrál svému spoluhráči dozadu, ten ale nemířil přesně. Nakonec ani Zubarev od modré čáry nestřílel přesně.
     
    37:57
    Vojnov byl na pravé straně docela sám, jenže si možná vjel až o příliš ostrého úhlu, takže nemohl pořádně zakončit. Každopádně Petrohrad teď delší dobu drží útočné pásmo.
     
    38:28
    Kovalčuk ukázal, že je platným hráčem i do defenzívy. Teď mu sice unikl po pravé straně Filatov, který je jednoduše všude, ale čistým zákrokem ho ruská hvězda dokázala odzbrojit.
     
    39:00
    Zahlášena poslední minuta druhé třetiny.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Petrohrad ve druhém dějství nepřidal ke svému dvoubrankovému účtu žádnou další trefu. A jeho náskok se zdá býti pořád dosti ošemetný. Togliatti je na ledě horším celkem, to je poznat, každopádně může věřit na úspěch. Tohle manko bez problémů může ještě stáhnout.
     
    Další třetina začne přibližně v 17:41.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:35
    Dadonov se spolu s Kovalčukem dostali do útočného pásma, nakonec vznikl před brankářem Ježovem závar, ovšem bez gólové tečky.
     
    40:54
    Vyloučení v týmu Lada Togliatti (Viktor Komarov – 2 min., podražení).
     
    41:10
    Lada se nyní ubránila a vyhodila puk do bezpečí. Každopádně jí teď čekají krušné chvíle. Petrohradské přesilovky jsou zkrátka notně obávanou zbraní.
     
    41:54
    Minuta z početní výhody SKA je pryč. Zatím se těžko hostujícímu celku daří založit útočné pásmo. není to úplně nejlepší početní výhoda ze strany Petrohradu.
     
    42:45
    Snad třikrát se snažil zakončovat Kovalčuk, nicméně Ježov i nadále předvádí výtečný výkon. Za dva inkasované góly nemohl, ty prostě polapit nemohl. V ostatních případech si vede parádně. Nutno pochválit i domácí obranu, ta soupeře taktéž dobře držela na uzdě.
     
    42:54
    Domácí v plném počtu.
     
    43:38
    Tygřím skokem se po puku vrhl Ježov. Ketov na něj vystřelil z levé strany, domácímu brankáři sice touš vypadl na ledovou plochu, následně však situaci napravil.
     
    44:10
    Zernova ve středu pole opravdu hodně nevybíravě atakoval Zubarev. Tenhle moment vzbudil velké vášně. Domácí útočník se těžko zvedá ze země. Přitom jeho soupeř ho narazil, ačkoli sám neměl pod kontrolou puk.
     
    44:18
    Vyloučení v týmu SKA Petrohrad (Andrej Zubarev – 2 min., nedovolené bránění).
    Vyloučení v týmu SKA Petrohrad (Ilja Kovalčuk – 5 min., bodnutí špičkou hole + osobní trest do konce utkání). Trest odpyká Alexandr Děrgačjov.
     
    45:00
    Togliatti právě vstřelilo branku!
    Domácí využívají hodně rozporuplnou nařízenou přesilovku skvělým způsobem. TAYLOR ARNOSON napřáhl z pravé strany, propálil vše, co mu stálo v cestě, a zamířil přesně ke vzdálenější tyčce. Koskinen na tenhle pokus ne úplně dobře viděl. Asistence: Sergej Děmagin.
    45:00 Taylor ARONSON - 2:2
     
    46:12
    Ivanov se dostal k do parádní pozice! Jenže z mezikruží nakonec zamířil jen vedle. Lada je pochopitelně notně povzbuzená o vyrovnávací trefu.
     
    47:00
    Situace, která předcházela vyrovnávací trefě, byla poměrně hodně sporná. Srážku Zubareva se Zernovem totiž dávali rozhodčí za vinu ve finále hlavně Kovalčukovi. A ten počastoval arbitry nevybíravými výrazy, takže se ještě předčasně pakoval z ledové plochy.
     
    47:55
    Ještě minuta a půl zbývá z početní výhody Lady. Pro pyšný SKA by byl další gól jen další obrovskou ránou do jeho nabytého sebevědomí.
     
    49:18
    Hosté v plném počtu.
     
    49:40
    Hosté přežili poměrně krušné chvíle. Kvůli Kovalčukově vyloučení se museli pět minut bránit oslabení. Nakonec vše přežili ve zdraví. Každopádně s tímhle výsledkem zatím nemohou být spokojeni.
     
    50:15
    Lada je opravdu hodně na koni, dopředu jí žene také vyprodaná aréna! Mokšancev předvedl pěknou individuální akci a nakonec bekhendem z blízkosti zakončoval. Koskinen si dokázal poradit.
     
    51:45
    Bude to ještě hodně zajímavá koncovka tohoto dějství. Do konce zbývá nějakých osm minut. A dění na ledě je zcela vyrovnané.
     
    52:15
    Lada v útočném pásmu předvedla několik dobrých kombinací a ataků. Koskinen musel být v plné pohotovosti. Nakonec odolal. SKA se ve třetím dějství stále nemůže najít.
     
    52:27
    Vyloučení v týmu Lada Togliatti (Jefim Gurkin – 2 min., držení hole).
     
    53:05
    Čudinov i Vojnov vyzkoušeli své střelecké schopnosti tvrdým zakončením! Ježov dokázal odolat. Petrohrad každopádně rozjel svůj velký kolotoč během přesilové hry.
     
    54:10
    Vojnovova rána! Ježov po svém zákroku vůbec nevěděl, kde má puk. Ještěže se nikdo z hostujících hráčů nedostal k dorážce. Tedy naštěstí pro Ladu. Zatím je to jinak parádní přesilovka ze strany SKA.
     
    54:27
    Domácí v plném počtu.
     
    56:11
    Ježov je i nadále pod sprškou střel! Dadonov, Šipačov, pořád je to někdo. Petrohrad nasadil k opravdu velkému tlaku. Odolá domácí brankář? Do konce utkání zbývají nějaké čtyři minuty.
     
    57:40
    Lada se brání jen s vypětím všech sil. Ještěže že mají domácí v brance Ježova. Ten musí být snad každých pět až deset sekund ve velké pohotovosti. Dotáhnout utkání alespoň do prodloužení, to je v tuhle jednoznačný cíl celku z Togliatti.
     
    57:45
    Oddechový čas pro domácí.
     
    58:15
    Vysílený Bočarov bránil puk v útočnému pásmu v rohu kluziště a šetřil cenné vteřinky. Nebude ale trvat dlouho, a Petrohrad se zřejmě brzy dostane před Ježova.
     
    58:59
    Hersley střílel od modré čáry! Zase se však žádný z hráčů hostujícího celku nedostal k zakončení. Čas SKA netrpělivě ubíhá.
     
    59:38
    Tichonov se dostal do středu pole, jenže nakonec tam nedostal přesnou přihrávku. To bylo zřejmě to poslední, co nám třetí třetina nabídne. A za chvilku se dočkáme prodloužení.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Po vyloučení Kovalčuka, který mimochodem dostal i osobní trest do konce utkání, Petrohrad inkasoval vyrovnávací branku. A ačkoli se v závěru hodně snažil o strhnutí vítězství na svou stranu, proti urputnému a odvážnému soupeři nakonec nedokázal uspět. V téhle bouřlivé atmosféře to hosté zajisté ještě budou mít hodně těžké.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:30
    Jen připomeňme, že v KHL nyní zavedli prodloužení o třech hráčích na ledě. Hra je tak daleko otevřenější, šance na obou stranách se povětšinou jenom množí.
     
    61:12
    Tohle snad ani nešlo neproměnit! Parádní kombinaci předvedl Dadonov s Širokovem, prvně jmenovaný měl před sebou prázdnou bránu, jenže pod tlakem soupeře nakonec trestuhodně minul. Bude se jinak vylučovat, budeme tu mít přesilovku 4 na 3.
     
    61:16
    Vyloučení v týmu Lada Togliatti (Andrej Ivanov – 2 min., hákování).
     
    61:35
    Vojnov se v mezikruží odvážil tvrdě vypálit, jakmile dostal přihrávku z pravé strany, pálil však jen do připraveného a i nadále skvělého Ježova.
     
    62:02
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Přece si hosté vysloužili rozhodující branku v početní výhodě. Ten tlak na Ladu byl už jednoduše neúprosný, nakonec se jedná vlastně o zasloužené vítězství petrohradského celku. Gusev přihrál na druhou stranu VADIMU ŠIPAČOVOVI, který dělovkou propálil Ježova. Asistence: Nikita Gusev, Vjačeslav Vojnov.
    62:02 Vadim ŠIPAČOV - 2:3
     
    Konec zápasu.
     
    Ani tentokráte se nepodařilo Ladě utnout svou mizernou bilanci s SKA, a i podeváté v řadě se svým protivníkem prohrála. Podobně jako v roce 2015 padla 2:3 po prodloužení. Nutno podotknout, že hosté si nakonec asi pomyslný bod navíc zasloužili. Povětšinou dominovali, nicméně těžko hledali recept na výborného brankáře Ježova. Domácí se každopádně za svůj výkon nemusejí v žádném případě stydět.
     
    Z mé strany vše, u dalších on-line přenosů brzy na shledanou. (18:30:03)

    Patrik Sandev

    Góly a asistencie: 10. Filatov (A. Ivanov, Gurkin), 45. Aronson (Děmagin) – 12. Dadonov, 17. N. Gusev (Dadonov, Šipačov), 63. Šipačov (N. Gusev, Vojnov)


    Lada Togliatti: I. Ježov (Masalskis) – Aronson, Sinicyn, Gurkin, Koriagin, Malenkich, Volgin – Strelcov, V. Strelcov, Bočarov – A. Ivanov, V. Komarov, Filatov – Zernov, Belousov, Valujskij – Mokšancev, Děmagin, Kostromitin.
    SKA Petrohrad: Koskinen (Šesťorkin) – Judin, Čudinov, Vojnov, Zubarev, Rukavišnikov, Zub, Hersley – Dadonov, Šipačov, Kovaľčuk – Tichonov, Koskiranta, Moses – Ketov, , Širokov – Chochlačov, Prochorkin, N. Gusev – Dergačov.

    Rozhodca: Sergejev, Fatějev – Gorděnko, Tomilov