Novosibirsk – Omsk 1:3 (kon.) | Jekaterinburg – Barys 3:4 (kon.)
koniec
Avtomobilist Jekaterinburg
3:4 (0:2, 2:2, 1:0)
Barys Nur-Sultan
cz Streda 07.12.2016, 15:00 • Uralec Arena • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:37
    Avtomobilist si v početní výhodě vytvořil několik nebezpečných momentů, ale kotouč za Karlssonova záda nedotlačil.
     
    58:43
    Nápor domácího klubu sílí.
     
    58:00
    Přesně dvě minuty před koncem základní hrací doby vyzkouší Avtomobilist Jekatěrinburg hru bez brankáře a domácí publikum si hlasitým skandováním žádá vyrovnávací gól.
     
    57:38
    Tohle je pro kazašský tým velmi nepříjemné. Trivino (Barys Astana) se v osobním souboji provinil zcela zbytečným sekáním a oslabí svůj tým.
     
    56:26
    Po špatném vyhození Karlssona se domácí zmocnili kotouče a adresovali ho na modrou čáru, odkud neobsazený Kivistö pohrozil gólamovi Barysu tvrdým projektilem. Jeho chybu ovšem nepotrestal.
     
    52:50
    Za katr usedne Koukal (Avtomobilist Jekatěrinburg). Důvodem je krosček.
     
    51:43
    Trivino se šikovně prosmýkl mezi dvěma obránci a tváří v tvář Sochatskému neuspěl. Kdyby ano, zřejmě už mohlo být o osudu utkání rozhodnuto. Takhle ale zůstává rozdíl pouze jednogólový a v závěrečných minutách je v Uralec Areně zaděláno na pořádné drama.
     
    46:46
    O minutu později měl příležitost také Garejev, nicméně skvěle chytající švédský gólman vyrovnání odmítl.
     
    45:48
    To je neuvěřitelné, co Simakov neproměnil! Před útočníkem domácího týmu zívala zcela prázdná branka, ale zakončující hráč ji trestuhodně netrefil... Za Karlssonem už se dokonce rozsvítilo červené světlo. Této promarněné šance musí neúspěšný autor střely opravdu hodně litovat.
    42:48 Arťom GAREJEV - 3:4
     
    42:48
    Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
    Rychlými přihrávkami hokejisté Avtomobilistu vyšachovali obranu Barysu ze hra a z prostoru mezi kruhu se prosadil nikým neobsazený ARŤOM GAREJEV. Využitá dvojnásobná přesilovka znamená třetí kontaktní gól. Asistence: Petr Koukal a Michal Čajkovský.
     
    41:46
    Karlsson záměrně posunul svou branku a rozhodčí přerušili hru. Trest za svého gólmana odpyká Markelov. Tohle budou pro Barys Astana nepříjemné okamžiky, neboť tým z hlavního města kazachstánu bude muset bránit pouze ve třech.
     
    41:32
    Domácí útočnou aktivitou donutili soupeře k nedovolenému zákroku. Za podražení si dvouminutový trest odpyká Rymarev (Barys Astana).
     
    39:47
    Brankář Avtomobilistu si v závěrečných vteřinách druhé dvacetiminutovky připsal důležitý zákrok a jeho tým si tak "gól do šatny" neodnese.
    35:56 Konstantin PUŠKARJOV - 2:4
     
    35:56
    Astana právě vstřelila branku!
    Po Dallmanově předávce kotouče si KONSTANTIN PUŠKARJOV najel do pravého kruhu. V něm naznačil, že bude přihrávat, ale nakonec napřáhl ke střele a tu zastavila až síť ta zády náhradníka Sochatského. Asistence: Kevin Dallman.
     
    31:36
    Znovu mohli hokejisté kazašského celku utéct domácím na rozdíl dvou gólů. Zprava se do gólové příležitosti řítil Boyd, jenž si šikovně nabruslil až před Sochatského, ale na novém strážci jekatěrinburské svatyně si vylámal všechny zuby.
    30:02 Alexej SIMAKOV - 2:3
     
    30:02
    Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
    Příznivci domácího klubu mají díky dalšímu kontaktnímu gólu důvod k radosti. Karlsson vyrazil střelu Alexeje Vasilevského pouze před sebe, na pohotovou dorážku ALEXEJE SIMAKOVA už nestačil a nezbylo mu nic jiného, než se smutným výrazem ve tváři vylovit hraí předmět ze sítě. Asistence: Alexej Vasilevskij.
     
    27:18
    Střídání v týmu Avtomobilist Jekatěrinburg: ze hřiště odchází Igor Ustinskij, přichází Vladimir Sochatskij.
    27:18 Corey TRIVINO - 1:3
     
    27:18
    Astana právě vstřelila branku!
    Ve vlastním oslabení se na svém území zmocnil kotouče zmocnil COREY TRIVINO a sólový průnik zakončil křižnou střelou z pravého kruhu. Ustinskij nedokázal zakročit a trenér ho po třetím inkasovaném gólu odvolal z branky. Bez asistence.
     
    26:16
    Vyloučení? Ano, je to opravdu tak. Krosček Boyda rozhodčí nepřehlédli a členu první útočné formace astanského Barysu vyměřili dvouminutový trest.
    23:39 Arťom GAREJEV - 1:2
     
    23:39
    Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
    Přesně deset vteřin po vypršení přesilové hry vznikla v předbrankovém prostoru nepřehledná skrumáž. Gubin z ní vyšťoural kotouč pro ARŤOMA GAREJEVA a ten zblízka trefil odkrytou levou část branky. Jeho kontaktní gól pochopitelně rozradostněl domácí příznivce. Asistence: Oleg Gubin a Michal Čajkovský.
     
    21:29
    Tohle střídání se vůbec nepovedlo a Barys Astana bude pykat za příliš mnoho hráčů na ledě. Trest odsedí Starčenko.
     
    14:45
    St. Pierreho střela přes hradbu těl sice neprošla, ale k odraženému kotouči se ihned dostal Dawes a Ustinského vyděsil pohotovým zakončením z prostoru mezi kruhu.
     
    13:54
    Prvním vyloučeným hráčem utkání se stal Alexej Vasilevskij (Avtomobilist Jekatěrinburg), jenž se provinil nedovoleným bráněním.
     
    12:55
    Z pravé strany se přes svého strážce prodral Belgibajev a vší silou se pokusil zamést puk k bližší tyči, při tom ale narazil na Ustinského beton, který zůstal pevně přikován k ledu.
    11:49 Roman STARČENKO - 0:2
     
    11:49
    Astana právě vstřelila branku!
    Nebezpečné střely domácím hráčům nebyli nic platné a Barys jde do dvoubrankového vedení. Kazašský tým se dostal do rychlé protiakce, St. Pierre z pravé strany kluziště po otočce adresoval kotouč do předbrankového prostoru a tam se puk od nastavené čepele hole ROMANA STARČENKA odrazil k levé brankové konstrukci. Ustinskij se ke své tyči nestačil přesunou včas a podruhé kapituloval. Asistence: Jevgenij Rymarev a Martin St. Pierre.
    10:01 Koukalova střela
     
    10:01
    Domácí tým pokračuje v ofenzivních činnostech. Do palebné pozice si nabrusil Koukal a pumelicí z pravého okraje kruhu pro vhazování pořádně provětral Karlssonovo lapací zařízení.
     
    07:20
    Šanci na vyrovnání měl Romanov, jenž se rozjel podél pravého hrazení a po překročení modré čáry zplodil nepříjemný pokus, který Karlsson musel krotit nadvakrát.
    06:10 Ivan KUČIN - 0:1
     
    06:10
    Astana právě vstřelila branku!
    Po hektickém začátku utkání je tady první gól. S odhodlaným výrazem ve tváři vnikl do útočné zóny IVAN KUČIN, a přestože se jeho bekhendová střela z pravého kruhu neujala, následná dorážka už síť rozvlnila. Bez asistence.
     
    02:53
    Také hráči zakašského mužstva si vytvořili obrovskou příležitost k otevření gólového účtu utkání. Po chytré přihrávce se v předbrankovém prostoru objevil Boyd, avšak Ustinskij ho skvěle vychytal.
     
    00:14
    Přestože vhazování vyhráli hosté a kupředu pospíchal Dawes, od puku byl v souladu s pravidly odstaven a domácí z rychlého protiútoku pořádně zahrozili. Nabídku na levé křídlo obdržel Buchtele a jeho nebezpečnou ránu letící do bližšího horního růžku branky Karlsson vyrazil ramenem. Švédský gólman si těžký zákrok připsal už po čtrnácti vteřinách hry.

    Lukáš Jasoněk

    Góly a asistencie: 24. A. Garejev (Gubin, Čajkovský), 31. Simakov (Alexej Vasilevskij), 43. A. Garejev (Koukal, Čajkovský) – 7. Kučin, 12. R. Starčenko (Rymarev, St. Pierre), 28. Trivino, 36. Puškarjov (Dallman)


    Avtomobilist Jekaterinburg: Ustinskij (28. Sochatskij) – Čajkovský, Alexej Vasilevskij, Kivistö, Megalinskij, Timašov, Turbin, Ščemerov – Tičar, Koukal, Buchtele – Michnov, Gubin, A. Garejev – Torčeňuk, Česalin, Moňa – Simakov, Golyšev, Romanov – Miťakin.
    Barys Nur-Sultan: H. Karlsson (Poulin) – Dallman, M. Semjonov, Barker, Savčenko, Lipin, Šalapov, Trjasunov – Bochenski, Dawes, Boyd – Rymarev, R. Starčenko, St. Pierre – Markelov, Chuďakov, Kučin – Belgibajev, Grents, Trivino – Puškarjov.

    Rozhodca: Lavrentěv, Oskirko – Ivanov, Černyšov