Novosibirsk – Omsk 1:3 (kon.) | Jekaterinburg – Barys 3:4 (kon.)
koniec
Avtomobilist Jekaterinburg
3:4 (0:2, 2:2, 1:0)
Barys Nur-Sultan
cz Streda 07.12.2016, 15:00 • Uralec Arena • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Československá stopa

    Petr Koukal (JEK) – (0+1), 2 střely, čas na ledě 18:15
    Jan Buchtele (JEK) – (0+0), 1 střela, čas na ledě 11:40 (17:39:07)
     
    V Uralec Areně se uskutečnila gólová přestřelka, která svého vítěze poznala v týmu Barys Astana, ten si z Jekatěrinburgu odveze plný počet bodů za výhru 4:3. Obě mužstva se prezentovala ofenzivní hrou a vytvořila si řadu gólových příležitostí. Spravedlivá by jistě byla remíza, ale hostující celek byl dnes o jednu trefu šťastnější.
     
    Konec zápasu.
     
    59:57
    Tři vteřiny před koncem třetí třetiny se ještě bude vhazovat v útočném pásmu Jekatěrinburgu. Čeká nás důležité buly.
     
    59:38
    Hosté v plném počtu.
     
    59:37
    Avtomobilist si v početní výhodě vytvořil několik nebezpečných momentů, ale kotouč za Karlssonova záda nedotlačil.
     
    58:43
    Nápor domácího klubu sílí.
     
    58:00
    Přesně dvě minuty před koncem základní hrací doby vyzkouší Avtomobilist Jekatěrinburg hru bez brankáře a domácí publikum si hlasitým skandováním žádá vyrovnávací gól.
     
    57:38
    Tohle je pro kazašský tým velmi nepříjemné. Trivino (Barys Astana) se v osobním souboji provinil zcela zbytečným sekáním a oslabí svůj tým.
     
    56:26
    Po špatném vyhození Karlssona se domácí zmocnili kotouče a adresovali ho na modrou čáru, odkud neobsazený Kivistö pohrozil gólamovi Barysu tvrdým projektilem. Jeho chybu ovšem nepotrestal.
     
    56:00
    Zpoza brány se vynořil Michnov a pokusil se zasunout puk k přední tyči, s betonem švédského legionáře v dresu astanského Barysu ale nepohnul.
     
    54:50
    Avtomobilist Jekatěrinburg hraje v kompletním složení.
     
    54:37
    Do Dallmanovy rány vpadl obětavý obránce.
     
    53:53
    Puškarjov se dostal k odraženému kotouči, cílené zařízení z dobré pozice minul.
     
    52:50
    Za katr usedne Koukal (Avtomobilist Jekatěrinburg). Důvodem je krosček.
     
    52:36
    Pořádně rušno bylo také na opačné straně kluziště. Pořádnou dělovku totiž vyprodukoval Michnov a strážce astanské pokladnice měl co dělat, aby kotouč vytěsnil mimo tři tyče.
     
    51:43
    Trivino se šikovně prosmýkl mezi dvěma obránci a tváří v tvář Sochatskému neuspěl. Kdyby ano, zřejmě už mohlo být o osudu utkání rozhodnuto. Takhle ale zůstává rozdíl pouze jednogólový a v závěrečných minutách je v Uralec Areně zaděláno na pořádné drama.
     
    50:44
    Ve snaze zachytit přihrávku do mezikruží ztratil Timašov rovnováhu a společně s gólmanem doklouzal až do branky.
     
    50:00
    A s útokem přicházejí opět domácí. Monja zprava lehkou křižnou střelou pošimral Karlssonův beton a dorážka Torčeňuka skončila po odrazu v ochranné síti.
     
    48:56
    Z levé části kluziště vypustil střelecký pokus Bochenski a Sochatského donutil k zákroku betonem.
     
    46:46
    O minutu později měl příležitost také Garejev, nicméně skvěle chytající švédský gólman vyrovnání odmítl.
     
    45:48
    To je neuvěřitelné, co Simakov neproměnil! Před útočníkem domácího týmu zívala zcela prázdná branka, ale zakončující hráč ji trestuhodně netrefil... Za Karlssonem už se dokonce rozsvítilo červené světlo. Této promarněné šance musí neúspěšný autor střely opravdu hodně litovat.
     
    44:14
    Avtomobilist se snaží pálit ze všech pozic, aby co nejdříve vyrovnal. Od modré čáry to teď zkoušel Kivistö, ale hradbu složenou z bílých dresů astanského klubu neprostřelil.
     
    43:46
    Hosté v plném počtu.
    42:48 Arťom GAREJEV - 3:4
     
    42:48
    Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
    Rychlými přihrávkami hokejisté Avtomobilistu vyšachovali obranu Barysu ze hra a z prostoru mezi kruhu se prosadil nikým neobsazený ARŤOM GAREJEV. Využitá dvojnásobná přesilovka znamená třetí kontaktní gól. Asistence: Petr Koukal a Michal Čajkovský.
     
    41:46
    Karlsson záměrně posunul svou branku a rozhodčí přerušili hru. Trest za svého gólmana odpyká Markelov. Tohle budou pro Barys Astana nepříjemné okamžiky, neboť tým z hlavního města kazachstánu bude muset bránit pouze ve třech.
     
    41:32
    Domácí útočnou aktivitou donutili soupeře k nedovolenému zákroku. Za podražení si dvouminutový trest odpyká Rymarev (Barys Astana).
     
    40:48
    Svěřenci Vladimira Krikunova se vydali vstříc útočnému pásmu a rychlými přihrávkami se snaží rozpohybovat defenzivu astanského Barysu.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Hlavní aktéři se vracejí z kabin, aby vstoupili do závěrečné tercie.
     
    Trend z první třetiny si mužstva přenesla do druhé periody a v ní si rovněž s chutí zastřílela. Avtomobilist se celkem dvakrát přiblížil svému soupeři nadostřel, ale hostující tým pokaždé odskočil znovu na rozdíl dvou branek. V úvodní části padly dva góly, v té druhé čtyři. Pokud bude přímá úměrnost fungovat i nadále, máme se ve zbytku utkání jistě na co těšit.
     
    Závěrečná tercie začne přibližně v 16:54.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:47
    Brankář Avtomobilistu si v závěrečných vteřinách druhé dvacetiminutovky připsal důležitý zákrok a jeho tým si tak "gól do šatny" neodnese.
     
    38:40
    Monja nedokázal zachytit prudkou přihrávku a po zakázaném uvolnění se hra vrátí před zraky Sochatského.
     
    37:46
    Jekatěrinburští hokejisté se s nepříznivým stavem snaží něco udělat, ale přelstít důsledně bránící defenzivu astanského klubu se jim nedaří.
    35:56 Konstantin PUŠKARJOV - 2:4
     
    35:56
    Astana právě vstřelila branku!
    Po Dallmanově předávce kotouče si KONSTANTIN PUŠKARJOV najel do pravého kruhu. V něm naznačil, že bude přihrávat, ale nakonec napřáhl ke střele a tu zastavila až síť ta zády náhradníka Sochatského. Asistence: Kevin Dallman.
     
    34:09
    Domácí vyhodili kotouč přes všechny čáry a bylo jim proto odpískáno zakázané uvolnění. Sochatskij je připraven čelit buly po jeho pravé ruce.
     
    33:24
    Hra musela být přerušena pro postavení útočícího hráče v brankovišti. Turbinova střela se tak do statistik nezapočítá.
     
    32:08
    Na opačné straně protlačil puk do sítě Michnov a už měl ruce nad hlavou. Jenže jeho gólovou radost rychle utnul rozhodčí, který pro posunutí branky z ukotvení rozpažil a gól v souladu s pravidly neuznal.
     
    31:36
    Znovu mohli hokejisté kazašského celku utéct domácím na rozdíl dvou gólů. Zprava se do gólové příležitosti řítil Boyd, jenž si šikovně nabruslil až před Sochatského, ale na novém strážci jekatěrinburské svatyně si vylámal všechny zuby.
    30:02 Alexej SIMAKOV - 2:3
     
    30:02
    Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
    Příznivci domácího klubu mají díky dalšímu kontaktnímu gólu důvod k radosti. Karlsson vyrazil střelu Alexeje Vasilevského pouze před sebe, na pohotovou dorážku ALEXEJE SIMAKOVA už nestačil a nezbylo mu nic jiného, než se smutným výrazem ve tváři vylovit hraí předmět ze sítě. Asistence: Alexej Vasilevskij.
     
    28:16
    Barys Astana je kompletní.
     
    27:18
    Střídání v týmu Avtomobilist Jekatěrinburg: ze hřiště odchází Igor Ustinskij, přichází Vladimir Sochatskij.
    27:18 Corey TRIVINO - 1:3
     
    27:18
    Astana právě vstřelila branku!
    Ve vlastním oslabení se na svém území zmocnil kotouče zmocnil COREY TRIVINO a sólový průnik zakončil křižnou střelou z pravého kruhu. Ustinskij nedokázal zakročit a trenér ho po třetím inkasovaném gólu odvolal z branky. Bez asistence.
     
    26:16
    Vyloučení? Ano, je to opravdu tak. Krosček Boyda rozhodčí nepřehlédli a členu první útočné formace astanského Barysu vyměřili dvouminutový trest.
     
    25:58
    Vrátit svému celku dvoubrankový náskok měl v úmyslu Kučin, proti jeho střele švihem vyprodukované po projetí modré čáry však Ustinskij vytáhl exkluzivní semafor.
    23:39 Arťom GAREJEV - 1:2
     
    23:39
    Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
    Přesně deset vteřin po vypršení přesilové hry vznikla v předbrankovém prostoru nepřehledná skrumáž. Gubin z ní vyšťoural kotouč pro ARŤOMA GAREJEVA a ten zblízka trefil odkrytou levou část branky. Jeho kontaktní gól pochopitelně rozradostněl domácí příznivce. Asistence: Oleg Gubin a Michal Čajkovský.
     
    23:29
    Hosté v plném počtu.
     
    22:30
    Hosté během krátkého časového sledu už potřetí vyhodili puk z obranného pásma.
     
    21:55
    Avtomobilistu se nedaří trvale se usadit v útočném pásmu.
     
    21:29
    Tohle střídání se vůbec nepovedlo a Barys Astana bude pykat za příliš mnoho hráčů na ledě. Trest odsedí Starčenko.
     
    20:39
    Na opačné straně se pokoušel prosadit Koukal, z levé strany se snažil trefit škvíru mezi Karlssonovými betony, ty ovšem rychle sklaply k sobě.
     
    20:17
    První útočnou akci druhé tercie vymysleli hosté, Boydova přihrávka zpoza branky ale správného adresáta nenašla.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Hokejisté jsou zpátky na ledě. Duel bude pokračovat druhou třetinou.
     
    První část utkání nabídla střelecké galapředstavení, přestože puk se v síti zatřepetal pouze dvakrát. Gólmani obou mužstev se museli opravdu hodně činit a připsali si několik důležitých zákroků. Gólový účet zápasu otevřel v sedmé minutě Kučin a na jeho trefu o pět minut později navázal Starčenko. Klub z hlavního města Kazachstánu si tak do prostřední tercie přinese dvougólový náskok.
     
    Druhá třetina začne přibližně v 15:54.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:04
    Puku se záhy zmocnili domácí a v pravém kruhu pro vhazování si vytvořil místo pro střelu Monja, jenž nasměroval puk přímo do Karlssonovy nastavené lapačky.
     
    18:20
    Gólman Astany zastavil nahození ze středního pásma, díky tomu mohou jeho spoluhráči provést rozehrávku.
     
    17:06
    Tičar roztáhl hru na levou stranu, odkud do připraveného Karlssona vystřelil obránce Čajkovský.
     
    15:54
    Domácí své úvodní oslabení přečkali bez úhony a nyní už hrají v plném počtu.
     
    15:31
    Na modré napřáhl Savčenko a trefil Ustinského pravý beton.
     
    14:45
    St. Pierreho střela přes hradbu těl sice neprošla, ale k odraženému kotouči se ihned dostal Dawes a Ustinského vyděsil pohotovým zakončením z prostoru mezi kruhu.
     
    14:20
    Hosté vyhráli vhazování a po krátké kombinační souhře vypustil Dallman střelu od modré čáry. Ustinskij puk nejprve vyrazil před sebe, ale dotírající Boyd se k dorážce nedostal, protože gólman Avtomobilistu kotouč hbitě přikryl pod svou lapačku.
     
    13:54
    Prvním vyloučeným hráčem utkání se stal Alexej Vasilevskij (Avtomobilist Jekatěrinburg), jenž se provinil nedovoleným bráněním.
     
    13:29
    Lipinovo nahození od modré se stalo snadnou kořistí brankáře jekatěrinburského Avtomobilistu. Vhazovat se bude po jeho pravici.
     
    12:55
    Z pravé strany se přes svého strážce prodral Belgibajev a vší silou se pokusil zamést puk k bližší tyči, při tom ale narazil na Ustinského beton, který zůstal pevně přikován k ledu.
    11:49 Roman STARČENKO - 0:2
     
    11:49
    Astana právě vstřelila branku!
    Nebezpečné střely domácím hráčům nebyli nic platné a Barys jde do dvoubrankového vedení. Kazašský tým se dostal do rychlé protiakce, St. Pierre z pravé strany kluziště po otočce adresoval kotouč do předbrankového prostoru a tam se puk od nastavené čepele hole ROMANA STARČENKA odrazil k levé brankové konstrukci. Ustinskij se ke své tyči nestačil přesunou včas a podruhé kapituloval. Asistence: Jevgenij Rymarev a Martin St. Pierre.
    10:01 Koukalova střela
     
    10:01
    Domácí tým pokračuje v ofenzivních činnostech. Do palebné pozice si nabrusil Koukal a pumelicí z pravého okraje kruhu pro vhazování pořádně provětral Karlssonovo lapací zařízení.
     
    09:33
    Romanov od levého mantinelu oslovil najíždějícího Golyševa a jeho pohotová rána skončila v Karlssonově výstroji.
     
    08:44
    Vysunutí hráči Barysu se rozhodli napadnout rozehrávku svých protivníků, vybojovat puk se jim ovšem nepovedlo.
     
    07:20
    Šanci na vyrovnání měl Romanov, jenž se rozjel podél pravého hrazení a po překročení modré čáry zplodil nepříjemný pokus, který Karlsson musel krotit nadvakrát.
    06:10 Ivan KUČIN - 0:1
     
    06:10
    Astana právě vstřelila branku!
    Po hektickém začátku utkání je tady první gól. S odhodlaným výrazem ve tváři vnikl do útočné zóny IVAN KUČIN, a přestože se jeho bekhendová střela z pravého kruhu neujala, následná dorážka už síť rozvlnila. Bez asistence.
     
    04:46
    K pravé tyči si najížděl Simakov a očekával přihrávku. Ta opravdu přišla, ale zastavila se o hůl jednoho z obránců.
     
    02:53
    Také hráči zakašského mužstva si vytvořili obrovskou příležitost k otevření gólového účtu utkání. Po chytré přihrávce se v předbrankovém prostoru objevil Boyd, avšak Ustinskij ho skvěle vychytal.
     
    01:35
    Tempo hry je od úvodních vteřin na vysoké úrovni a hra se přelévá z jedné strany na druhou.
     
    00:14
    Přestože vhazování vyhráli hosté a kupředu pospíchal Dawes, od puku byl v souladu s pravidly odstaven a domácí z rychlého protiútoku pořádně zahrozili. Nabídku na levé křídlo obdržel Buchtele a jeho nebezpečnou ránu letící do bližšího horního růžku branky Karlsson vyrazil ramenem. Švédský gólman si těžký zákrok připsal už po čtrnácti vteřinách hry.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Hráči zaujali svá postavení na úvodním buly.
     
    Domácí zápas odehrají v červených dresech a hosté budou hrát v dresech bílé barvy.
     
    Hlavní aktéři se nacházejí na ledové ploše a jsou připraveni vyslechnout hymny Kazachstánu a Ruské federace.
     
    Hokejisté obou týmů před chvílí dokončili rozbruslení a vrátili se zpátky do svých kabin, kde jsou jim z úst trenérů udíleny poslední taktické pokyny před zahajovacím vhazováním.
     
    Úvodní sestavy:

    Avtomobilist Jekatěrinburg: Ustinskij (Sochatskij) – Čajkovský, Alexej Vasilevskij, Kivistö, Megalinskij, Timašov, Turbin, Ščemerov – Tičar, Koukal, Buchtele – Michnov, Gubin, A. Garejev – Torčeňuk, Česalin, Monja – Simakov, Golyšev, A. Romanov – Miťakin.

    Barys Astana: H. Karlsson (Poulin) – Dallman, M. Semjonov, Barker, Savčenko, Lipin, Šalapov, Trjasunov – Bochenski, Dawes, Boyd – Rymarev, R. Starčenko, St. Pierre – Markelov, Chudjakov, Kučin – Belgibajev, Grenc, Trivino – Puškarjov.

    Rozhodčí: Lavrentěv, Oskirko – Ivanov, Černyšov.
     
    Nejproduktivnější hráči

    Avtomobilist Jekatěrinburg:
    Alexandr Torčeňuk (RUS) – 20 (9+11)
    Rok Tičar (SLO) – 15 (10+5)
    Arťom Garejev (RUS) – 15 (9+6)

    Barys Astana:
    Nigel Dawes (KAZ) – 34 (19+15)
    Brandon Bochenski (KAZ) – 31 (9+22)
    Martin St. Pierre (CAN) – 23 (10+13)
     
    Výsledky posledních vzájemných duelů

    13.11.2016 Barys Astana – Jekatěrinburg 4:0
    14.09.2016 Jekatěrinburg – Barys Astana 3:2pn
    11.09.2016 Barys Astana – Jekatěrinburg 3:4
    17.08.2016 Barys Astana – Jekatěrinburg 3:6
    05.01.2016 Barys Astana – Jekatěrinburg 4:3
     
    Předchozí klání

    Minulý zápas ani jednomu z mužstev nevyšel. Avtomobilist cestoval do hlavního města, kde podlehl moskevskému Dynamu 1:4 a Barys se představil v Jaroslavli, kde utrpěl debakl 1:7.
     
    Postavení v tabulce

    Oba celky jsou zařazeny do Východní konference. Jekatěrinburg odehrál devětatřicet zápasů, na svém kontě má šestačtyřicet bodů a patří mu jedenáctá pozice. Barys Astana má oproti svému soupeři tři utkání k dobru a se ziskem sedmačtyřiceti bodů se nachází na desátém místě. Středeční duel tak bude soubojem tabulkových sousedů.
     
    Příjemné středeční odpoledne přeji všem fanynkám a fanouškům ledního hokeje. Kontinentální hokejová liga má dnes ve svém programu pouze dvě utkání a v tomto textovém online přenosu vám zprostředkujeme duel mezi Avtomobilistem Jekatěrinburg a Barysem Astana. Úvodní buly střetnutí je naplánováno na 15 hodin a jeho průběhem vás s potěšením provede Lukáš Jasoněk.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

    Lukáš Jasoněk

    Góly a asistencie: 24. A. Garejev (Gubin, Čajkovský), 31. Simakov (Alexej Vasilevskij), 43. A. Garejev (Koukal, Čajkovský) – 7. Kučin, 12. R. Starčenko (Rymarev, St. Pierre), 28. Trivino, 36. Puškarjov (Dallman)


    Avtomobilist Jekaterinburg: Ustinskij (28. Sochatskij) – Čajkovský, Alexej Vasilevskij, Kivistö, Megalinskij, Timašov, Turbin, Ščemerov – Tičar, Koukal, Buchtele – Michnov, Gubin, A. Garejev – Torčeňuk, Česalin, Moňa – Simakov, Golyšev, Romanov – Miťakin.
    Barys Nur-Sultan: H. Karlsson (Poulin) – Dallman, M. Semjonov, Barker, Savčenko, Lipin, Šalapov, Trjasunov – Bochenski, Dawes, Boyd – Rymarev, R. Starčenko, St. Pierre – Markelov, Chuďakov, Kučin – Belgibajev, Grents, Trivino – Puškarjov.

    Rozhodca: Lavrentěv, Oskirko – Ivanov, Černyšov