Wolfsberger – Austria 0:3 (kon.) | Salzburg – Admira Wacker Mödling 0:1 (kon.) | Rapid Viedeň – Sturm Graz 1:2 (kon.)
koniec
RZ Pellets Wolfsberger AC
0:3 (0:0)
FK Austria Viedeň
cz Nedeľa 27.11.2016, 14:00 • Lavanttal-Arena, Wolfsberg • Rakúska Bundesliga • 16. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00.
     
    Úvodní sestavy:

    Wolfsberger AC: Dobnik – Wernitznig, Drescher, Rnić, Klem – Standfest, Rabitsch, Offenbacher, Nutz – Sanogo, Prosenik
    Náhradníci: Baldauf, Topcagić, Hellquist, Jacobo, Tschemegg, Zundel, Kofler

    FK Austria Vídeň: Hadžikić – Larsen, Filipović, Rotpuller, Martschinko – Serbest, Holzhauser – Venuto, Grunwald, Pires – Kayode
    Náhradníci: Windbichler, Mohammed, Tajouri, Friesenbichler, Prokop, Salamon, Pentz.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí fotbalisté obstarali výkop do dnešního utkání. Wolfsberger se okamžitě hnal do útoku, jenže přihrávku na pravou stranu pohlídal obránce Larsen.
     
    2
    Austria už se zmocnila míče a hostující fotbalisté nyní kombinují na polovině hrací plochy. Nikdo z hráčů v černých dresech soupeřovu rozehrávku neatakuje.
     
    3
    Martschinko operoval s míčem na levé straně hrací plochy. Hostující obránce si chtěl míč po autovém vhazování připravit na centr, ale obrana stačila zasáhnout.
     
    4
    V úvodu utkání se hraje hodně bojovně. Austria se sice nastěhovala na polovinu domácího celku, ale pozorný Wernitznig připravil soupeře o míč.
     
    5
    Martschinko obdržel vysokou přihrávku na levou stranu a domácího Offenbacher jej nešikovným skluzem poslal k zemi. Austria bude rozehrávat přímý kop.
     
    6
    Exekuce přímého kopu se ujal Holzhauser. Hostující záložník vyslal centr na zadní tyč, ale nikdo z hostujících hlavičkářů na jeho pobídku nedosáhl.
     
    7
    Venuto se hnal za přihrávkou na levou stranu, jenže pozorný obránce Rnić se před něj skvěle natlačil tělem a nepustil hostujícího rychlíka k centru.
     
    8
    Austria se hnala do otevřené obrany domácího celku, jenže Kayode poslal hodně nepřesnou přihrávku na pravou stranu a Venuto už míč nedohnal na hrací ploše.
     
    9
    Venuto si řekl o přihrávku na levou stranu. Aktivní záložník hostujícího celku si dobrým zpracováním posunul míč před obránce, ale nakonec byl faulován.
     
    10
    Austria zahrávala první rohový kop dnešního souboje. Centr od rohového praporku přilétl na malé vápno, kde se zakončení snažil Rotpuller, ale domácí zadáci jej k míči nepustili.
     
    11
    Austria je zatím jednoznačně aktivnějším celkem. Hosté kombinují s míčem na kopačkách a domácí celek k balónu vůbec nepouštějí.
     
    12
    Pires podklouzl těsně před hranicí pokutového území. Hostující záložník se chystal zakončovat, ale v klíčový moment jej zradilo obutí.
     
    13
    Venuto si znovu řekl o přihrávku na levou stranu. Hostující fotbalista si míč tentokrát posunul kupředu, ale pod nohy se mu včas položil Sanogo.
     
    14
    Holzhauser byl jako první u míče na polovině hrací plochy, ale jeden z domácích záložníků jej ostrým skluzem poslal k zemi. Rozhodčí nechává karty v kapse.
     
    15
    Standfest poslal vysoký centr do pokutového území. Za míčem se dral Prosenik, ale před domácím hlavičkářem zasáhl obránce Filipović.
     
    16
    Před branku celku z hlavního města přilétl další centrovaný míč z pravé strany hřiště. Brankář Hadžikić tentokrát dával dobrý pozor a došel si pro balón.
     
    17
    Venuto dostal mnoho prostoru na levé straně hřiště, posunul si míč mezi dva obránce do pokutového území, ale vracející se Rabitsch mu míč odkopl na roh.
     
    18
    Hosté si vypracovali první velkou šanci! Po rohovém kopu se k odraženému míči dostal Rotpuller, který však z otočky poslal míč těsně vedle zadní tyče!
     
    19
    Na druhé straně si za obranu Austrie sbíhal Prosenik, ale domácí útočník nemohl pokračovat ve hře, jelikož se nechal lapit do ofsajdové pasti.
     
    20
    Pires se skvěle vrátil až před pokutové území hostujícího celku, natlačil se před soupeře a vybojoval autové vhazování pro Austriu.
     
    21
    Rotpuller na polovině hrací plochy nedovoleným způsobem zastavil rodící se akci domácího celku a může být rád, že neuviděl žlutou kartu.
     
    22
    Domácí navíc zahrávali přímý kop. Centrovaný míč přilétl na vzdálenější tyč, kde číhal Drescher, ale domácí stoper se do zakončení neprobil.
     
    23
    Drescher si pohlídal dlouhou přihrávku podél levé postranní čáry a nekompromisním odkopem poslal míč daleko od domácí svatyně.
     
    24
    Serbest si zpracoval míč na polovině hostujícího celku, potáhl si jej vpřed a z dobrých třiceti metrů vyslal spíše propagační střelu. Míč končí vysoko nad brankou.
     
    25
    Nutz si dělal prostor na hranici pokutového území. Domácí fotbalista si však nezpracoval míč podle svých představ a jeden z obránců jej připravil o šanci.
     
    26
    Austria zahrávala další rohový kop. Centrovaný míč se tentokrát snášel přímo do branky, ale gólman Dobnik jej dokázal vyškrábnout nad břevno.
     
    27
    Domácí brankář přečetl další přihrávku hostujících záložníků za obranu Wolfsbergeru. Gólman domácího celku si pro míč došel na hranici vápna.
     
    28
    Na druhé straně se do vápna hnal Sanogo, ale domácí útočník při snaze udělat si prostor ke střele nedovoleně atakoval vracejícího se Grunwalda.
     
    29
    Venuto se ve skluzu natahoval po nepřesné střele, ale nejaktivnější fotbalista na hřišti ani přes obrovskou snahu nedokázal zakončit.
     
    30
    Je za námi půlhodina hry a my stále čekáme na úvodní branku. Hra je zatím plná nepřesností na obou stranách a ani jeden z týmů se nedostává do šancí.
     
    31
    Na světě je první žlutá karta! Klem u postranní čáry skluzem zastavil akci hostujícího celku a vidí žlutou kartu!
     
    32
    Domácí v posledních minutách zařadili vyšší rychlostní stupeň. Klem postupoval s míčem podél postranní čáry, ale nakonec si jej ukopl do zámezí.
     
    33
    Hra je přerušena. Na trávníku zůstává ležet domácí útočník Prosenik, jež utržil nějaký šrám v hlavičkovém souboji na polovině hrací plochy.
     
    34
    Domácí útočník už je však na nohou a pokračuje se ve hře. Wolfsberger sportovně odevzdal míč hostujícímu celku.
     
    35
    Před branku Austrie přilétl prudký centr z levé strany. Po míči se natahoval právě Prosenik, ale v těžké pozici nakonec nedokázal zakončit.
     
    36
    Venuto nasadil jesličky jednoho z domácích obránců. Za přihrávkou do vápna poté spěchal Kayode, ale brankář Dobnik byl u míče jako první.
     
    37
    Domácí sice vstřelili branku, ale ta nemůže platit! Míč se po tvrdé střele odrazil od břevna k Prosenikovi, ale ten dorážel v ofsajdu!
    37. Neuznaná branka z ofsajdu
     
    38
    Po delší době se osmělila také Austria. Před domácí branku přilétl prudký centr z levé strany, ale nikdo v červeném dresu se nedostal k hlavičce.
     
    39
    Standfest měl spoustu času na odcentrování do pokutového území. Domácí fotbalista však centrem našel jen jednoho z hráčů Austrie.
     
    40
    Hosté se v závěru prvního poločasu tlačí na polovinu domácího celku, ale obrana Wolfsbergeru zatím nenechává domácím prostor ke kombinaci.
     
    41
    Pokračuje se v hodně opatrném tempu. Ani jeden z celků se nemůže usadit před pokutovým územím soupeře.
     
    42
    Venuto potáhl balón po levé straně. Domácí fotbalista vyslal prudkou pobídku do pokutového území, kterou ale nedostihl nikdo v červeném.
     
    43
    Na centrovaný míč před branku domácího celku si naskočil Kayode, ale sám z malého vápna poslal hlavičku vedle zadní tyče!
     
    44
    Austria zahrávala rohový kop. Exekuce se však hostům vůbec nepovedla. Brankář Dobnik vyrazil z brankové čáry a schoval míč do rukavic.
     
    45
    Nastavuje se jedna minuta!
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    První poločas je minulostí! Úvodní pětačtyřicetiminutovka přinesla spíše bojovný fotbal s minimem šancí. Hosté byli přeci jen o něco aktivnější a dostali se do šancí. V té největší však selhal Rotpuller. Na druhé straně se dokonce rozvlnila síť, ale Prosenik poslal míč do branky z ofsajdu. Na hřišti jinak kralují obrany. Do kabin se proto odchází za bezbrankového stavu.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Hosté zahájili výkopem druhý poločas dnešního souboje. Austria se okamžitě hnala do útoku, ale obrana Wolfsbergeru byla pozorná.
     
    47
    Před branku domácího celku přilétl zajímavý centr těsně nad zemí. Po míči se natahoval Pires, ale zadáci domácího celku mu nedovolili zakončit.
     
    49
    Domácí brankář pohlídal nepřesnou přihrávku do pokutového území a nechal míč projít do zámezí. Domácí gólman bude odkopávat.
     
    50
    Hlavní arbitr si všiml nedovoleného zákroku obránce Klema na levé straně hřiště. Austria bude rozehrávat přímý kop z dobré pozice.
     
    51
    Centrovaný míč se snesl na přední tyč, kde se k hlavičce dral Rotpuller, ale před hostujícím stoperem zasáhl Drescher.
     
    52
    Pires centroval z pravé strany na malé vápno, kde se snažil hlavičkovat Grunwald, ale ani on ani obránci domácího celku na míč nedosáhli.
     
    53
    Hra je přerušena. Jeden z domácích obránců totiž zůstává ležet v pokutovém území. Uvidíme, zda bude schopen pokračovat v utkání.
     
    54
    Sanogo se dopustil nedovoleného zákroku na polovině soupeře a za svůj prohřešek vidí žlutou kartu!
     
    55
    Střídání v týmu Wolfsberger AC: ze hřiště odchází Klem, přichází Baldauf.
     
    56
    Oba týmy pokračují i po změně stran v hodně bojovném výkonu. Hraje se převážně v blízkosti půlící čáry.
     
    57
    Austria právě vstřelila branku!
    Tak jsme se přeci jen dočkali úvodní branky! Austria se ujímá vedení! ISMAEL TAJOURI dostal přihrávku do běhu, potáhl míč až na hranici pokutového území a přesnou střelou k tyči otevřel skóre!
    57. Ismael TAJOURI - 0:1
     
    59
    A další šance hostujícího celku! Kapitán Grunwald se krásně otočil na hranici pokutového území, nicméně jeho pohotová rána levačkou minula branku!
     
    60
    Hostující stoper Filipović obdržel přihrávku do hodně složité pozice. Zadák Austrie si však dokázal poradit a míč odehrál na druhou stranu hřiště.
     
    61
    Po dlouhé době se probudili také domácí fandové, kteří nyní hlasitě podporují svůj celek a ženou Wolfsberger za vyrovnáním.
     
    62
    Střídání v týmu Wolfsberger AC: ze hřiště odchází Sanogo, přichází Jacobo.
     
    63
    Austria se i po vstřelení vedoucí branky tlačí před pokutové území domácího celku. Hosté přenášejí těžiště hry z jedné strany na druhou.
     
    64
    A nyní jsme se dokonce dočkali zakončení. Venuto si potáhl míč na střed hřiště a pravačkou zkoušel překvapit Dobnika. Domácí brankář byl pozorný.
     
    65
    Další rodící se akci hostujícího celku zastavuje zdviženým praporkem asistent rozhodčího, jež signalizuje ofsajd.
     
    66
    Drescher se nyní skvěle vrátil do obrany a přesně načasovaným skluzem odpravil míč z nebezpečného prostoru. Austria se tlačí do útoku.
     
    67
    Na druhé straně se za centrem z pravé strany probíjel Prosenik. Domácí útočník zakončoval v pádu hlavou, ale jeho pokus skončil vedle branky.
     
    68
    Hosté se řítili do otevřené obrany domácího celku. Přihrávku na levou stranu obdržel Venuto, jež si míč stáhl do středu hřiště, jenže obránce mu zamezil v zakončení.
     
    69
    Do kombinace Austrie se zapojil také hostující brankář Hadžikić. Gólman hostů obdržel malou domů, počkal si na pohyb soupeře a nakopl míč na polovinu domácích.
     
    70
    Domácí zahrávali rohový kop. Střídající Jacobo poslal míč na malé vápno, kde se pokoušel vypálit Nutz, ale Pires srazil jeho ránu na další roh.
     
    71
    Ani z dalšího rohového kopu nebezpečí pro hostující branku nepřišlo. Obránci Austrie byli pozorní a vyhlavičkovali míč ven ze šestnáctky.
     
    72
    Domácí fanoušci se teď hodně zlobí na hlavního arbitra. Rozhodčí totiž neodpískal sporný zákrok na hranici pokutového území.
     
    73
    Žlutou kartu dostává Kayode (FK Austria Vídeň).
     
    74
    Nutz si za hranicí pokutového území navedl míč na levačku a vyslal povedenou střelu. Hadžikić se parádně prolétl vzduchem a míč vyrazil!
     
    75
    Austria zahrávala rohový kop. Centrovaný míč se snesl na malé vápno, kam vyrazil brankář Dobnik a padající balón vyboxoval do bezpečí.
     
    76
    Střídání v týmu FK Austria Vídeň: ze hřiště odchází Kayode, přichází Friesenbichler.
     
    77
    Austria právě vstřelila branku!
    Je rozhodnuto! Austria navyšuje své vedení na 2:0! Hosté podnikli další výpad do otevřené obrany. Na přihrávku na malé vápno si naběhl LUCAS VENUTO, jež dopravil míč do odkryté branky!
    77. VENUTO - 0:2
     
    79
    Hosté už nikam nespěchají a naopak spíše vyčkávají na hru domácího celku. Brankář Hadžikić si dal nyní načas s rozehrávkou od branky.
     
    80
    Střídání v týmu FK Austria Vídeň: ze hřiště odchází Venuto, přichází Prokop.
     
    81
    Před branku hostujícího celku se snesl vysoký centr z pravé strany, za kterým se hnal Prosenik, nicméně hlavička domácího útočníka končí vysoko nad brankou.
     
    82
    Hra je přerušena. Pires si v hlavičkovém souboji ve vlastním pokutovém území přivodil nějaký šrám a nyní bude muset být ošetřen.
     
    83
    Domácí zahrávali rohový kop a bylo z toho nebezpečí pro branku Austrie! K hlavičce se totiž dostal Drescher, ale jeho pokus Hadžikić udržel na brankové čáře!
     
    84
    Hosté jsou stále mnohem aktivnějším celkem a drží se na polovině svého soupeře. Austria zatím s naprostým klidem kontroluje svůj náskok.
     
    85
    Na druhé straně se do pokutového území prodíral střídající Jacobo. Domácí fotbalista prošel s míčem po pravé straně a vybojoval alespoň roh.
     
    86
    Centr od rohového praporku však nebezpečí pro branku Hadžikiće nepřinesl. Hostující brankář dával dobrý pozor a došel si pro balón na malé vápno.
     
    87
    Hostující kapitán Grunwald prošel s míčem na polovinu domácího celku, kde si povodil dva soupeře a poté přihrál zpět na své zadáky.
     
    88
    Střídání v týmu FK Austria Vídeň: ze hřiště odchází Holzhauser, přichází Windbichler.
     
    89
    Závěr utkání už se pouze dohrává. Ani jeden z týmů už se nikterak nežene do útoku a Austria chce dohrát duel s míčem na kopačkách.
     
    90
    Nastavují se dvě minuty!
     
    90+2
    Austria právě vstřelila branku!
    Austria nakonec přidává i třetí branku! V samotném závěru utekl domácí obraně střídající KEVIN FRIESENBICHLER, jež potvrdil výhru hostujícího celku!
    90+2. Kevin FRIESENBICHLER - 0:3
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Austria Vídeň nakonec vítězí na půdě Wolfsbergeru 3:0! V první půli se hrálo hodně bojovně a bylo k vidění minimum šancí. Domácí se sice dostali do vedení, ale Prosenikův gól nemohl kvůli ofsajdu platit! Po přestávce už na hrací ploše kralovala Austria! V 57. minutě poslal hosty pěknou střelou do vedení Tajouri. Domácí poté vrhli všechny síly do útoku, ale Venuto potrestal otevřenou obranu druhou brankou! Poté už si Austria náskok pohlídala a v závěru nastaveného času ještě přidal třetí branku Friesenbichler!
     
    Z mé strany je to vše. Děkuji Vám za pozornost a přeji Vám pěkný zbytek dne! (15:51:34)

    Tomáš Kubečka

    Góly: 57. Tajouri, 77. Venuto, 90+2. Friesenbichler

    Karty:   31. Klem (WAC), 54. Sanogo (WAC) – 73. Kayode (AUV)


    RZ Pellets Wolfsberger AC: Dobnik – Wernitznig, Drescher, Rnić, Klem (55. Baldauf) – Standfest, Rabitsch, Offenbacher, Nutz – Sanogo (62. Jacobo), Prosenik
    Náhradníci: Baldauf, Topcagić, Hellquist, Jacobo, Tschemegg, Zundel, Kofler

    FK Austria Viedeň: Hadžikić – Larsen, Filipović, Rotpuller, Martschinko – Serbest, Holzhauser (88. Windbichler) – Venuto (80. Prokop), Grunwald, Pires – Kayode (76. Friesenbichler)
    Náhradníci: Windbichler, Mohammed, Tajouri, Friesenbichler, Prokop, Salamon, Pentz