Schalke – Darmstadt 3:1 (kon.) | Hertha – Mainz 2:1 (kon.)
koniec
FC Schalke 04
3:1 (1:1)
SV Darmstadt 98
Nedeľa 27.11.2016, 15:30 • Veltins Arena, Gelsenkirchen • Nemecká Bundesliga • 12. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:30.
     
    Vážení diváci! Vitajte pri sledovaní on-line textového prenosu! Dnes máme na programe 12. kolo Bundesligy, kde FC Schalke 04 privíta na vlastnom trávniku SV Darmstadt 98. Poďme si v krátkosti predstaviť aktuálnu formu oboch celkov.

    FC SCHALKE 04: Futbalisti Schalke momentálne figurujú na 11. priečke so ziskom 14 bodov. Na svojom konte majú šytri víťazstvá, dve remízy a päť prehier. Tím Schalke sa dnes bude snažiť natiahnuť sériu neporaziteľnosti. Aktuálne je na čísle 6. Posledný zápas odohrali na trávniku Wolfsburgu, kde Goretzka v82. minúte zaistil víťazstvo svojmu tímu v pomere 0:1.

    SV DARMSTADT 98: Hráči tohto celku sa nachádzajú na 15. priečke zo ziskom 8 bodov. Dokázali dva-krát zvíťaziť, dva-krát remizovať a sedm-krát prehrať. Svojim súperom nastrieľali 10 gólov a až 21 inkasovali. Posledný zápas odohrali pred zrakmi vlastných fanúšikov. ktorí boli sklamaný po prehre svojich miláčikov po výsledku 0:1 v zápase proti Ingolstadtu, kde sa ako jediný blysol presným zásahom Hartmann.

    Z pozície komentátora sa na vás teší Róbert Gašpárek.
     
    Úvodné zostavy:

    FC Schalke 04: Fährmann – Höwedes (C), Naldo, Nastasić – Schöpf, Goretzka, Geis, Bentaleb, Kolašinac – Meyer, Choupo-Moting.
    Náhradníci: Giefer – Caiçara, Konopljanka, Baba Rahman, Aogo, Reese, Stambouli.

    SV Darmstadt 98: Esser – Fedeckij, Milošević, Sulu (C), Guwara – Sandro Sirigu, Jungwirth – Heller, M. Vrančić, Ben-Hatira – Čolak.
    Náhradníci: Heuer Fernandes – Stroh-Engel, Obinna, Niemeyer, Olijnik, Kleinheisler, Holland.

    Rozhodca: Willenborg – Jablonski, Bornhorst (vš. Německo).
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Domáci mali možnosť úvodného výkopu.
     
    2
    Geis sa pokúšal dopraviť loptu do pokutového územia súpera, ale to sa mu nepodarilo, pretože jeho centrovaný pokus dokázal zachytiť brániaci hráč.
     
    3
    K lopte sa dostal Milošević, ktorý zakladal rýchly útok smerom dopredu, ale zastavil ho hvizd hlavného arbitra, ktorý ukázal, že sa k lopte dostal nedovoleným spôsobom.
     
    4
    Bentaleb vyslal naozaj ťažkú prihrávku svojmu spoluhráčovi smerujúcu na pravé krídlo. Jeho spoluhráč nemal šancu loptu zachytiť a tak putovala až za postrannú čiaru.
     
    5
    Howedes sa činil včasným obranným zákrokom, vďaka čomu nedovolil súperovi zakončiť, ale za cenu rohového kopu.
     
    6
    Hostia zahrávali rohový kop. Centrovanú loptu smerujúcu do hĺbky šestnástky dokázal zachytiť brániaci hráč, ktorý tak upokojil napätý priebeh hry.
    6. Marcel Heller (DAM) - 0:1
     
    6
    Tím Darmstadt práve strelil gól!
    Hostia sa dostali do rýchleho protiútoku. MARCEL HELLER dopravil loptu až do pokutového územia súpera, kde dokázal oklamať domáceho gólmana a následne skórovať do odkrytej brány. Stav stretnutia je 0:1! Asistenciu si pripisuje Sandro Sirigu.
     
    8
    Domáci hráči sa snažia upokojiť napätý priebeh hry tým, že si prihrávajú na vlastnej polovici ihriska.
     
    9
    Hostia sa snažia usadiť na polovici súpera, čo sa im zatiaľ veľmi nedarí.
     
    10
    Domáce publikum sa búri. Nepáči sa im verdikt postranného arbitra, ktorý ukázal, že hostia budú mať výhodu outového vhadzovania na polovici domáceho celku.
     
    11
    Heller si to zle načasoval a v čase prihrávky sa nachádzal v ofsajdovej pasci súpera.
     
    12
    K lopte sa dostal Esser, ktorý nenechal nič na náhodu a poslal loptu, čo najďalej od vlastného vápna.
     
    13
    Choupo-Moting poslal loptu do pokutového územia, čo by bolo celkom fajn, keby napokon žiaden z jeho spoluhráčov na loptu nedosiahol.
     
    14
    Sandro Sirigu si prebral pas a vystrelil. Jeho snaha bola ale zablokovaná.
     
    15
    Maxim Choupo-Moting v snahe odhlavičkovať loptu v pokutovom území súpera fauloval svojho protihráča, vďaka čomu si na svoje konto pripisuje útočný faul.
     
    16
    Dobrá defenzíva v podaní Sandra Sirigu, ktorý v strede poal dokázal zastaviť rozbiehajúci sa útok súpera a tak zabránil možnej rodiacej sa katastrofe.
     
    17
    Ben-Hatira bol v súboji príliš aktívny a snahe získať loptu na polovici súpera fauloval svojho protihráča.
     
    18
    Domáci celok bude zahrávať rohový kop.
     
    19
    Pre centrovanú loptu po rohovom kope si zbehol Howedes, ale jeho hlavičkový pokus z nie príliš ideálnej pozície smeroval mimo brány, ale pokus dobrý.
     
    20
    Jungwirth po súboji spadol na hraciu plochu a hlavný arbiter udelil hosťom výhodu, ktorú sa snažili využiť, ale proti dobrej defenzíve domácich nepochodili.
     
    21
    Goretzka skúsil svoje strelecké šťastie strelou z väčšej vzdialenosti, ale jeho tvrdý projektil bol hosťujúcou defenzívou stečovaný, vďaka čomu jeho strelecký pokus stratil na razancií. To bola ľahká práca pre pozorného Essera.
     
    22
    Sandro Sirigu sa snažil odcentrovať loptu z pravého krídla, čo sa mu po zákroku brániaceho hráča nepodarilo. Dokázal pre svoj tím vybojovať aspoň rohový kop.
     
    23
    Po zahraní rohového kopu sa v šestnástke domácich najlepšie zoorientoval Fährmann, ktorý dokázal loptu vyboxovať za hranicu vlastného vápna.
     
    24
    Meyer sa snažil odcentrovať loptu do šestnástky súpera z voleja, ale jeho pokus mu absolútne nevyšiel, napriek tomu sú aj naďalej pri lopte domáci, ktorí sa na dlhší čas usadili na polovici súpera.
     
    25
    Schopf sa vydal sám dopredu s cieľom pripraviť šancu pre spoluhráčov, ale v tomto rozlete ho zastavil hráč súpera.
     
    26
    Kolašinac dokázal odcentrovať asi z dvadsiatich metrov loptu do šestnástky súpera. Tam sa ku hlavičke dostal jeden z jeho spoluhráčov, ale lopta po tomto pokuse letela len do neba a následne ju poľahky zachytil Esser.
     
    26
    Schalke 04 dalo gól!
    Ďaľší gól, ktorý doprevádzal rýchly protiútok. Tentoraz sa na polovici súpera dostal k lopte Eric Choupo- Moting, ktorý svojim nadýchaným a presným centrom našiel nabiehajúceho SEADA KOLAŠINACA, ktorý svojou presnou hlavičkou smerujúcou pod brvno vyrovnáva nepriaznivý stav stretnutia.
    26. Sead Kolašinac (SCH) - 1:1
     
    28
    Sulu sa dopustil nešetrného zákroku voči súperovi pri snahe získať loptu. Frank Willenborg mal jasný výhľad a fúkol do píšťalky. Hlavný arbiter si všimol porušenie pravidiel a nariadil pokutový kop pre Schalke.
    28. Eric Choupo-Moting (SCH)
     
    28
    Eric Choupo-Moting (FC Schalke 04) nepremenil pokutový kop. Jeho stelecký pokus dokázal Michael Esser nohou vyraziť.
     
    30
    Nebezpečný projektil zo sľubnej štandardnej situácie vyslal Johannes Geis, keď namieril presne do stredu bránky. Michael Esser je pripravený a strelu chytá!
     
    31
    Goretzka zakladal rýchly protiútok po pravom krídle. Jeho výlet skončil až po nedovoleno zákroku jedného z hráčov hostí. Domáci budú zahrávať voľný kop skoro až z postrannej čiary.
     
    32
    Črtajúca sa šanca! Schopf prihrával do pokutového územia s úmyslom vytvoriť šancu pre spoluhráča, ale Michael Esser pohotovo reaguje a zastavuje rodiacu sa šancu.
     
    33
    Goretzka dopravil loptu do pokutového územia súpera, kde sa následne lopta odrazila ku voľnému Meyerovi, ale jeho strelecký pokus smeroval vedľa ľavej tyčky.
     
    34
    Domáci sa na dlhší čas usadili na polovici súpera, kde si dokázali vytvoritˇmenší tlak. Celá kombinácia skončila centrom Meyera, ktorý dokázal pohotovo spáliť číhajúci Michael Esser.
     
    35
    Pri lopte sú domáci hráči, ktorí kombinujú na polovici súpera s cieľom rozhodiť defenzívu Darmstadtu.
     
    36
    Brilantnú prihrávku dostal Eric Choupo-Moting, ale vo veľkej šanci zaváhal. Jeho strela z vnútra pokutového územia minula len o kúsok pravú žrď.
     
    37
    V pokutovom území hľadal svojho spoluhráča Kolešinac, ale našiel len nohu dobre postaveného brániacho hráča, ktorý loptu poslal až za postrannú čiaru.
     
    38
    Ďalekonosnú strelu vyslal Bentaleb, ale jeho strelecký pokus stečoval jeho vlastný spoluhráč, od ktorého sa lopta odrazila vysoko nad. Následuje odkop od brány Darmstadtu.
     
    39
    Bentaleb to s dôrazom prehnal, čo malo za dôsledok, že Willenborg vstúpil hvizdom do zápasu a nariaďuje štandardnú situáciu.
     
    39
    Žltú kartu dostáva Arťom Fedeckij (SV Darmstadt 98) za hranie rukou.
     
    40
    Domáci zahrávali voľný kop po nedovolenom zákroku Artoma Fedeckijho, ale center zo strednej vzdialenosti dopadol len na hlavu brániaceho hráča, ktorý loptu upratal do bezpečnej vzdialenosti.
     
    41
    Máme tu čas na malé štatistické okienko. Držanie lopty je nasledovné: 65:35.
     
    42
    Naldo to v hlavičkovom súboji prehnal s agresivitou. Hlavný arbiter stál dostatočne blízko, aby si toho všimol a včas zareagoval. Faul z kategórie „zbytočných“.
     
    43
    Sead Kolašinac nenašiel pasom v šestnástke žiadneho spoluhráča. Jeho snaha bola zablokovaná.
     
    44
    Vrančić teraz škaredo fauloval svojho protihráča. Za tento zákrok kľudne mohol vidieť aj žlté napomenutie. Domáci budú zahrávať voľný kop z väčšej vzdialenosti.
     
    45
    Ale táto možnosť ostane nevyužitá. Centrovaná lopta po voľnom kope dopadla na hlavu brániaceho hráča a ten loptu upratal za hranicu vlastného vápna.
     
    45+0
    Prvý polčas sa skončil.
     
    V prvom dejstve sme sledovali veľmi atraktívny priebeh stretnutia, kde sa oba celky postarali o množstvo šancí a zaujímavých situácii. Domáci dnes vsadili na kombinačný štýl hry a naopak hostia sa dnes spoliehajú na pevnú defenzívu a nasledné smrteľné protiútoky. Dúfajme, že druhý polčas sa bude niesť v rovnakom duchu.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme FC Schalke 04: z ihriska odchádza Leon Goretzka, prichádza Jevhen Konopljanka.
     
    47
    Hostia budú hneď z úvodu druhého dejstva zahrávať rohový kop.
     
    48
    Na centrovanú loptu po rohovom kope si do pokutového územia zbehol Sandro Sirigu, ktorý sa dostal k dobrej hlavičke na hranici malého vápna, ale jeho pokus zblokovala domáca defenzíva.
     
    49
    Pri lopte sú domáci futbalisti, ktorí si na polovici súpera medzi sebou vymieňajú série krátkych prihrávok s cieľom rozhodiť defenzívu súpera a spôsobiť v nej medzery, ktoré by sa snažili využiť.
     
    50
    Anis Ben-Hatira potrebuje opateru lekárov. Uvidíme, aké vážne to s ním je a či ešte dnes do zápasu zasiahne.
     
    50
    Žltú kartu dostáva Sandro Sirigu (SV Darmstadt 98). To si vyslúžil za podkopnutie.
     
    51
    Domáci rozohrali voľný kop z velkej diaľky nakrátko a tak aj naďalej môžu pokračovať vo svojej útocnej snahe.
     
    52
    Domáci celok si vďaka svojej veľkej aktivite v ofenzíve dokázal vybojovať rohový kop.
     
    53
    Po rohovom kope sa nič zo strany domácich zaujímavé nestalo. K lopte sa dostal brániaci hráč, ktorý zakladal rýchly protiútok. Lopta skončila až v rukaviciach domáceho gólmana.
     
    54
    Schalke po odvrátenom centry bude zahrávať ďaľší rohový kop. Nechajme sa prekvapiť, či bude tentoraz úspešný.
     
    54
    Striedanie v tíme SV Darmstadt 98: z ihriska odchádza Änis Ben-Hatira, prichádza Victor Obinna.
     
    55
    To bola dobrá príležitosť na skórovanie! Na center po rohovom kope si zbehol jeden z domácich hráčov, ktorý dokázal loptu odhlavičkovať. Jeho pokus smeroval tesne mimo brány.
     
    56
    Max Meyer strieľa z hranice pokutového územia po brilantnom sóle. K ľavej tyčke poslal prízemnú strelu. Gólman sa pri tomto pokuse predviedol a pokryl ho fantastickým zákrokom.
     
    57
    Domáci hráči sa usadili na polovici súpera, kde si snažia vytvoriť tlak. Defenzíva hostí zatial dobre vzdoruje a domácim sa momentálne ťažko hľadá dobrá strelecká pozícia.
     
    58
    Sead Kolešinac dokázal pekne oklamať brániaceho hráča. Dokázal si tak loptu spracovať, že obrancovi prešla pomedzi nohy. Sead Kolešinac to však nevychytal a prakticky oklamal aj sám seba. O loptu napokon prišiel.
     
    59
    Hráči Schalke 04 kombinujú na vlastnej polovici ihriska, kde sa snažia nájsť reept na zatiaľ dobre fungujúcu defenzívu Darmstadtu 98.
     
    60
    Schalke 04 dalo gól!
    Max Meyer perfektným centrom našiel nabiehajúceho ERIC CHOUPO-MOTING v pokutovom území súpera, ktorého zakončenie v páde si našlo cestu až do siete hosťujúceho celku.
    60. Eric Choupo-Moting (SCH) - 2:1
     
    62
    Pri lopte sú opäť domáci hráči, ktorí na vlastnej polovici ihriska vyčkávajú na ten správny moment prekvapenia.
     
    63
    Štatistika strieľ je nasledovná: 17:5.
     
    64
    Tempo hry sa po druhom góle Schalke troška ukľudnilo. Domáci si s veľkým kľudom na kopačkách prihrávajú na vlastnej polovici ihriska.
     
    65
    Zástavka letí do neba! Konopljanka je tým hráčom, ktorý sa nechal chytiť v ofsajdovej pasci súpera.
     
    66
    Napriek tomu, že hostia prehrávajú, tak ani nejavia nejakú snahu smerom dopredu. Domáci majú priebeh stretnutia jasne pod kontrolou a je vidieť, že si dominanciu nad dnešným súperom veľmi užívajú.
     
    67
    Domáci majú výhodu outového vhadzovania na polovici súpera, po ktorom sa tam budú chcieť usadiť.
     
    68
    Hostia sa po dlhšej dobe dostali spoločne s loptou na polovicu súpera, ale ich útočnú snahu im prekazil postranný rozhodca, ktorý ukázal, že Čolak sa v čase prihrávky nachádzal v postavení mimo hry.
     
    69
    Striedanie v tíme FC Schalke 04: z ihriska odchádza Nabil Bentaleb, prichádza Benjamin Stambouli.
     
    70
    Eric Maxim Choupo-Moting sa snažil po prvom dotyku s loptou dostať za hranicu veľkého vápna súpera, ale v jeho výlete mu jeden z obrancov súpera vystavil červenú. Po skvelom zákroku ho o loptu obral.
     
    71
    Sead Kolašinac nacentroval do šestnástky, ale Michael Esser vybehol zo svojho priestoru a zmocnil sa lopty.
     
    72
    Trojica obrancov Schalke si na vlastnej polovici medzi sebou prihráva loptu a do útoku sa veľmi neponáhľajú. Prečo by aj mali?
     
    73
    Konopljanka sa snažil vysunúť svojho lepšie postaveného spoluhráča, ale lopta sa až k nemu nedostala po zákroku brániaceho hráča, ktorý dokázal tento úmysel vycítiť a loptu zachytiť.
     
    74
    Striedanie v tíme SV Darmstadt 98: z ihriska odchádza Sandro Sirigu, prichádza Denis Olijnik.
     
    75
    Obinna sa snažil loptu doviesť, čo najbližšie ku vápnu súpera, ale to sa mu po obrannom zákroku Howedesa nepodarilo. Hostia budú vhadzovať na polovici súpera.
     
    76
    Eric Maxim Choupo-Moting si prevzal prihrávku svojho spoluhráča na hranici veľkého vápna súpera. Prehodil si loptu na svoju silnejšiu nohu a následne spoza obrancu zakončil. Jeho technické zakončenie skončilo tesne vedľa pravej tyčky.
     
    78
    Domáci futbalisti sa usadili na polovici súpera, kde zbierajú cenné sekundy vo vlastný prospech.
     
    79
    Skvelá obranná činnosť v podaní Miloševića, ktorý dokázal zachytiť rozohrávku Konopljanku a tak zabránil možnému nebezpečenstvu.
     
    80
    Ostáva desať minút do konca riadneho hracieho času a hostia sú dnes smerom dopredu veľmi mizerní. Nejavia žiadny záujem skórovať. Nechajme sa prekvapiť, ako sa to celé vyvinie a či si dokážu hostia vytvoriť záverečný tlak.
     
    81
    Črtajúca sa šanca! Sead Kolašinac prihrával do pokutového územia s úmyslom vytvoriť šancu pre spoluhráča, ale Michael Esser pohotovo reaguje a zastavuje rodiacu sa šancu.
     
    82
    Domáca ofenzíva výborne napáda rozohrávku súpera na ich vlastnej polovici, vďaka čomu sa hosťujúcemu celku ťažko dostáva na polovicu súpera.
     
    83
    Jedna z mála šancí, čo hostia dostanú. Darmstadt s možnosťou ohroziť súpera po rohovom kope.
     
    84
    Centrovaná lopta po rohovom kope mala príliš malú výškú, čo využil brániaci hráč, ktorý pohotovo zasiahol a rohový kop odvrátil.
     
    85
    Striedanie v tíme SV Darmstadt 98: z ihriska odchádza Florian Jungwirth, prichádza Dominik Stroh-Engel.
     
    86
    Hostia sa usadili na polovici súpera začínajú si vytvárať záverečný tlak. Už nemajú čo stratiť a útočia skoro s každým hráčom v poli.
     
    87
    Hostia vďaka svojej aktivite zahrávali rohový kop, ale ani tento pokus nebude úspešný. Centrovanú loptu po rohovom kope si Fährman zo vzduchu stiahol do svojej moci.
     
    88
    Striedanie v tíme FC Schalke 04: z ihriska odchádza Max Meyer, prichádza Dennis Aogo.
     
    89
    K lopte sa dostal aj Michael Esser, ktorý okamžite dlhým nákopom hľadá spoluhráčov postavených vpredu.
     
    90
    Schalke 04 dalo gól!
    Evgen Konopljanka vyslal krátky pas do pokutového územia, kde zaspal jeden z brániacich hráčov, ktorý si neustrážil nabiehajúceho ALESSANDRA SCHÖPFA, ktorý dokázal loptu v páde poslať až za chrbát Michaela Essera. Už je viac-menej rozhodnuté.
    90. Alessandro Schöpf (SCH) - 3:1
     
    90+2
    Na štadióne panuje výborná atmosféra. Domáci fanúšikovia už oslavujú víťazstvo svojich miláčikov. Zápas sa už len dohráva. Ani jeden z tímov už nejaví väčšiu snahu do útoku.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 7:2.
    Střely mimo: 9:3.
    Rohy: 5:6.
    Ofsajdy: 2:3.
    Fauly: 8:11.
     
    Sledovali sme pomerne atraktívny priebeh zápasu, kde nám oba celky ponúkli hneď štyri kúsky a mnoho zaujímavých šancí. Domáci si dnes vďaka svojej jasnej dominancií odnášajú plný bodový zisk. Hráči Schalke nám predvádzali pekný kombinačný štýl hry a naopak hostia sa sústredili viac na defenzívu a nasledné rýchle kontry. Odo mňa to je na dnes všetko. Dúfam, že sa vám prenos páčil. Ja ďakujem za pozornosť a prajem príjemný zvyšok dňa. Z pozície komentátora sa vám hlásil Róbert Gašpárek. (17:23:58)

    Róbert Gašpárek

    Góly: 26. Kolašinac, 60. Choupo-Moting, 90. Schöpf – 6. Heller

    Karty:   39. Fedeckij (DAM), 50. Sandro Sirigu (DAM)

    Nepremenená penalta: 28. Choupo-Moting (SCH), brankár Esser zneškodnil


    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 9:3. Rohy: 5:6. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 8:11.
    FC Schalke 04: Fährmann – Höwedes (C), Naldo, Nastasić – Schöpf, Goretzka (46. Konopljanka), Geis, Bentaleb (69. Stambouli), Kolašinac – Meyer (88. Aogo), Choupo-Moting.
    Náhradníci: Giefer – Caiçara, Konopljanka, Baba Rahman, Aogo, Reese, Stambouli.

    SV Darmstadt 98: Esser – Fedeckij, Milošević, Sulu (C), Guwara – Sandro Sirigu (74. Olijnik), Jungwirth (85. Stroh-Engel) – Heller, M. Vrančić, Ben-Hatira (54. Obinna) – Čolak.
    Náhradníci: Heuer Fernandes – Stroh-Engel, Obinna, Niemeyer, Olijnik, Kleinheisler, Holland.

    Rozhodca: Willenborg – Jablonski, Bornhorst (vš. Německo)