La Coruña – Sevilla 2:3 (kon.) | Barcelona – Malaga 0:0 (kon.) | Eibar – Vigo 1:0 (kon.)
Atlético Madrid – Real Madrid 0:3 (kon.)
koniec
Atlético Madrid
0:3 (0:1)
Real Madrid
Sobota 19.11.2016, 20:45 • Estadio Vicente Calderón • Španielska LaLiga • 12. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Po dnešnom futbalovom večeri bude najdiskutovanejšou postavou opäť Cristiano Ronaldo. Portugalský futbalista totiž zaznamenal hattrick, ktorým rozhodol madridského derby. Kým prvý gól dosiahol z priameho kopu, ten druhý strelil z penalty a hattrick dokonal po rýchlom brejku a presnej prihrávke Garetha Balea. Biely balet bol dnes jasne lepší a svoj náskok na čele La Ligy navyšuje na štyri body pred druhou Barcelonou. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný zvyšok večera. Týmto prenosom vás sprevádzal Miroslav Kováčik. (22:42:51)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Z poslednej akcie zápasu mohli domáci skórovať. Kévin Gameiro šikovne prestrčil loptu na Yannicka Ferreiru-Carrasca ale ten z tesnej blízkosti trafil len Keylora Navasa.
     
    90+1
    Hlavný rozhodca pridáva ešte dve minúty. O víťazovi zápasu je rozhodnuté, tak nemá dôvod naťahovať dnešné madridské derby.
     
    90
    V záverečnej minúte riadneho hracieho času mohol streliť čestný gól Yannick Ferreira-Carrasco. Ten sa predral do zakončenia, ale z vnútra šestnástky trafil len Nacha Fernándeza.
     
    89
    Real Madrid ešte mohol vyšperkovať svoje dnešné predstavenie. Daniel Carvajal z pravej strany poslal center na hlavu Luku Modrića, ale ten mieril nad bránu.
     
    88
    Domácim futbalistom sa ani teraz nepodarilo zakončiť. Po dnešnom zápase budú veľmi sklamaní a pripíšu si tretiu prehru z posledných štyroch zápasov.
     
    87
    Brankár Keylor Navas teraz musel riešiť nebezpečnú situáciu, keď spoza pokutového územia vystrelil Koke. Jeho pokus ale vyrazil Kostaričan na roh.
     
    86
    Posledné striedanie v podaní hostí. V dnešnom zápase končí Lucas Vázquez a na záverečné minúty prichádza mladý Marco Asensio.
     
    85
    Real Madrid bez väčších problémov kontroluje priebeh zápasu a vyzerá to tak, že jeho hlavným cieľom bude udržať čisté konto Keylora Navasa.
     
    84
    Za piskotu domácich tribún končí v zápase Cristiano Ronaldo. Na jeho miesto prichádza James Rodríguez, ktorý v predošlých dueloch nedostával veľa priestoru.
     
    84
    Štvrtým potrestaným mužom v domácom drese je krajný obranca Juanfran. Pre neho je to druhá žltá karta v prebiehajúcej sezóne.
     
    83
    Domáci priaznivci síce pískajú pri rozohrávke súpera, no hosťom to určite nevadí. Už teraz je jasné, že si do tabuľky pripíšu cenné tri body.
     
    81
    Ďalší rohový kop Atlética zahral aktívny Yannick Ferreira-Carrasco. Po skrumáži sa snažil zakončiť Saúl Ñíguez, no v rozhodujúcom momente minul loptu.
     
    80
    Domáci futbalisti zahrali priamy kop na prvú žrď. Biely balet si ale dokázal poradiť a odvrátil loptu do bezpečného priestoru.
     
    79
    Ešte pred samotným priamym kopom bude striedať Real Madrid. Tréner Zinedine Zidane sťahuje z trávnika Isca a do hry posiela Karima Benzemu.
     
    78
    Domáci budú rozohrávať priamy kop. Navyše, hlavný rozhodca siaha do svojho vrecka, a tak je ďalším potrestaným hráčom Lucas Vázquez.
    77. Cristiano Ronaldo (REA) - 0:3
     
    77
    Real Madrid dal gól! Je rozhodnuté. Gareth Bale opäť ukázal, aký je platný v rýchlostných súbojoch. Juanfranovi nedal žiadnu šancu, nezištnou prihrávkou našiel na druhej strane CRISTIANA RONALDA a ten poľahky zaznamenáva svoj druhý hattrick v sezóne -0:3.
     
    76
    Real Madrid kontroluje vývoj dnešného dôležitého zápasu. Pred víkendovým programom mohol prísť o vedúcu priečku, no vyzerá to tak, že svoj náskok ešte zvýši.
     
    75
    Domáci sú značne frustrovaní. Do druhého polčasu síce vstúpili dobre, no napriek tomu prehrávajú o dva góly. Tentokrát fauloval Filipe Luís.
     
    74
    Antoine Griezmann si teraz nedal pozor na svoje postavenie, a tak postranný rozhodca musel zdvihnúť svoju zástavku. Pokračovať tak budeme rozohrávkou hostí.
     
    73
    Gareth Bale bol nedovolene atakovaný, a tak hostia ostanú pri lopte. Hriešnikom tohto momentu je domáci krajný obranca Juanfran.
     
    72
    O odpoveď sa okamžite snažil Yannick Ferreira-Carrasco. Jeho strela ale mierila len do stredu brány, kde bol pripravený Keylor Navas.
    71. Cristiano Ronaldo (REA) - 0:2
     
    71
    Real Madrid dal gól! Ťažko povedať či skutočne išlo o nedovolený zákrok domáceho obrancu, no to je vlastne teraz úplne jedno. CRISTANO RONALDO poslal loptu k pravej žrdi a po druhýkrát v dnešnom dueli prekonal Jana Oblaka – 0:2.
     
    71
    Ešte predtým ako Cristiano Ronaldo rozohrá pokutový kop, dostáva za nešportové správanie žltú kartu uruguajský obranca Diego Godín.
    70. Cristiano Ronaldo (REA)
     
    70
    Pokutový kop pre Real Madrid! Cristiano Ronaldo spadol na zem v osobnom súboji so Stefanom Savićom a hlavný rozhodca dnešného zápasu ukazuje na biely bod.
     
    68
    Na druhej strane musel zasahovať Jan Oblak. K odrazenej lopte sa dostal Isco, no jeho volej spoza šestnástky vyrazil slovinský brankár na rohový kop.
     
    67
    Yannick Ferreira-Carrasco sa teraz nerozpakoval a vystrelil spoza pokutového územia. Jeho pokus ale mieril len do stredu brány, kde bol pripravený Keylor Navas.
     
    66
    Šanca sa teraz črtala pre Cristiana Ronalda. Strelec jediného gólu utekal za loptou, no v porovnaní s ním bol pri nej rýchlejšie Stefan Savić.
     
    65
    Biely balet predvádza mimoriadne takticky vyspelý výkon. Necháva síce domácich hrať, no do vážnejších šancí ich nepúšťa. Navyše, po faule na Matea Kovačića bude rozohrávať.
     
    64
    Atlético Madrid sa teraz nedokázalo presadiť po ľavej strane. Svoje obranné povinnosti si do bodky splnil spoľahlivý Daniel Carvajal.
     
    63
    Po ďalšom tvrdom súboji sa do seba minimálne slovne pustili Cristiano Ronaldo a Koke. Hlavný rozhodca to vyriešil šalamúnsky a obom dáva žltú kartu.
     
    62
    Dvojnásobné striedanie domáceho tímu je realitou. V zápase končí Gabi, ktorý už videl žltú kartu a na jeho miesto prichádza Ángel Correa. Končí aj útočník Fernando Torres, ktorého vymení Kévin Gameiro.
     
    61
    Domáci tím si takmer vybojoval aspoň rohový kop, no obrana súpera si zatiaľ počína výborne. Jedinú vážnejšiu šancu mal len Antoine Griezmann.
     
    60
    Máme za sebou hodinu hry. Na striedačke domáceho tímu je poriadne rušno a vyzerá to tak, že Diego Simeone pošle na trávnik hneď dvoch nových hráčov.
     
    58
    Hostia mali výhodu priameho kopu z pravej strany. Ten tradične zahral Luka Modrić a po jeho presnom centri hlavičkoval Gareth Bale. Waleské zakončenie ale nebolo presné.
     
    57
    Real Madrid sa dostal do nájdeného prečíslenia, no nepresnou prihrávkou zbrzdil akciu Luka Modrić. Po následnom centri z ľavej strany ešte vystrelil Daniel Carvajal, ale jeho pokus bol zrazený.
     
    56
    Ako som už spomínal, pribúda nám nedovolených zákrokov. Najskôr fauloval Diego Godín a následne aj chorvátsky záložník Mateo Kovačić.
     
    55
    Domáci mali výhodu rohového kopu. Koke poslal loptu do nebezpečného priestoru, no svoje centimetre dokonale zužitkoval Raphaël Varane.
     
    54
    Tempo hry nám stúpa najmä vďaka domácim futbalistom. K strele spoza šestnástky sa odhodlal Gabi, no tá bola včas zblokovaná.
     
    53
    Center Garetha Balea z ľavej strany odvrátil Filipe Luís. Následne sa lopta odrazila na kopačku Isca, ktorého strelu ešte tečoval Cristiano Ronado. Portugalčan ale bol v tesnom ofsajde.
     
    52
    Nervozita stúpa, a tak nám pribúdajú aj nedovolené zákroky. Hlavný rozhodca ale má situáciu pod kontrolou a príliš hru nekúskuje.
     
    51
    V prvom polčase ho nebolo ani vidno, no v druhom polčase je pri streleckej chuti. Antoine Griezmann vystrelil z dobrých 25 metrov, no Keylor Navas si poradil.
    50. Antoine Griezmann (ATM)
     
    50
    Antoine Griezmann dostal fantastickú kolmú prihrávku do pokutového územia. Francúz sa zbavil Daniela Carvajala, bol síce v ťažkej pozícii, no napriek tomu vystrelil. Jeho pokus ale mieril vedľa brány.
    49. Yannick Ferreira-Carrasco (ATM)
     
    49
    Diego Simeone tradičným spôsobom burcuje nielen svojich zverencov, ale aj divákov priamo na Štadióne Vicenteho Calderóna. Atlético je zatiaľ v druhom polčase lepšie.
     
    48
    Yannick Ferreira-Carrasco najskôr rozohral rozohral rohový kop, no našiel len rukavice Keylora Navasa. O pár sekúnd neskôr vystrelil spoza šestnástky, no minul bránu.
     
    47
    Postupne prevzali iniciatívu domáci, ktorí sa snažia prenikať najmä cez krajné priestory. Zatiaľ sa im to ale príliš nedarí, keďže Real sa dobre bráni.
     
    46
    Do druhého dejstva nastúpili obe mužstvá v nezmenených zostavách. Momentálne sú pri lopte hostia, ktorí kombinujú na vlastnej polovici.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Prvý polčas madridského derby máme za sebou. Biely balet môže byť rozhodne spokojnejší, pretože po góle Cristiana Ronalda z priameho kopu vedie 0:1. Portugalského kanoniera bolo vidno, no to sa nedá povedať o Antoinovi Griezmannovi. Ten si podobne ako celé Atlético Madrid nevypracoval vážnejšiu príležitosť, a tak v druhom polčase musí zmeniť svoj herný prejav. Ten sa začne po pätnásťminútovej prestávke, tak ho sledujte v našom online prenose.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    44
    Antoine Griezmann bol teraz faulovaný v okolí stredového kruhu. Nedovoleným spôsobom ho zastavil Gareth Bale, ktorý môže byť rád, že nedostal žltú kartu.
     
    43
    Fernando Torres poslal nebezpečný center do hosťujúcej šestnástky. Tam sa snažil presadiť zatiaľ neviditeľný Antoine Griezmann, no dobre zasiahol Raphaël Varane.
     
    42
    Fernando Torres vybojoval pre svoj tím rohový kop. Ten z ľavej strany zahral Koke, no s jeho centrom si obrana hostí bez problémov poradila.
     
    41
    Prvý polčas sa pomaly chýli k svojmu koncu. Pri lopte je opäť kostarický brankár Keylor Navas, ktorý si v pohode prišiel po centrovanú loptu.
     
    40
    Real rozohral rohový kop na prednú žrď, no svojim obrancom výrazne pomohol Fernando Torres. Následne sa hostia previnili nedovoleným zákrokom.
     
    39
    Marcelo si teraz pekne potiahol loptu na os ihriska a svojou pravačkou vystrelil. Včas ale jeho strelu zblokoval Gabi, a tak bude nasledovať len odkop.
     
    38
    Teraz vidíme pomerne veľa nepresností na oboch stranách. Po aktivite Cristiana Ronalda bude vhadzovať, ktorý vedie Francúz Zinedine Zidane.
     
    36
    Domáci to skúšajú najmä po svojej pravej strane. Tentokrát centroval Yannick Ferreira-Carrasco a veľa nechýbalo k tomu, aby sa jeho spoluhráči dostali do zakončenia.
     
    35
    Isco zatiaľ pokračuje v hre, hoci má nejaké ťažkosti. Každopádne, hostia teraz kombinujú na vlastnej polovici ihriska a strážia si svoj náskok.
     
    34
    Na trávniku sa teraz ocitol Isco, no hlavný rozhodca faul nepíska. Španiel má ale zrejme nejaké zdravotné problémy, a tak je otázne či neuvidíme striedanie.
     
    33
    Keylor Navas si poradil s ďalším centrom z pravej strany. Kostaričan zatiaľ chytá vo veľkej pohode a likviduje jeden center za druhým.
     
    32
    Domáci mali teraz obrovské šťastie. Po dlhej prihrávke za obrannú líniu postupoval sám na bránu Isco, no predsa len ho zastavila zástavka postranného rozhodcu.
     
    31
    Isco teraz posunul loptu na Cristiana Ronalda. Ten sa elegantne zbavil Diega Godína, no jeho strela z vnútra pokutového územia nebola razantná.
     
    30
    Na konci polhodiny sme videli siahodlhú kombináciu Realu Madrid. Domáci ale veľmi dobre vytláčali jeho rozohrávku, a tak musel hrať aj Keylor Navas.
     
    29
    Po krátkom ošetrení madridské derby pokračuje ďalej. Zatiaľ sú na tom lepšie hostia, ktorí zásluhou svojej najväčšej hviezdy vedú najtesnejším rozdielom.
     
    28
    Keylor Navas bol opäť v permanencii, keď kryl center Kokeho z pravej strany. Tvrdo však bol zasiahnutý Nacho Fernández a musí byť ošetrovaný.
     
    27
    Mateo Kovačić si teraz slnil svoje obranné úlohy a odvrátil loptu na rohový kop. Loptu však po centri z pravej strany poslal do bezpečia Daniel Carvajal.
     
    26
    David Fernandez Borbalan prvýkrát siaha do svojho vrecka. Po nedovolenom zákroku na Luku Modrića dostáva žltú kartu domáci kapitán Gabi.
     
    25
    Domáci sa okamžite snažili o odpoveď, no center z pravej strany bez problémov kryje brankár Keylor Navas. Ten ešte vážnejšie zasahovať nemusel.
    23. Cristiano Ronaldo (REA) - 0:1
     
    23
    Real Madrid dal gól! Hostia sa v polovici prvého polčasu dostávajú do jednogólového vedenia. Priamy kop tradičným spôsobom zahral CRISTIANO RONALDO, jeho strela bola tečovaná domácim múrom a napokon zapadla do brány Jana Oblaka – 0:1.
     
    22
    Stefan Savić si teraz počínal nedovolene v súboji s Lucasom Vázquezom. Loptu si už berie Cristiano Ronaldo, ktorý rozohrá priamy kop z dobrej vzdialenosti.
    21. Luka Modrić (REA)
     
    21
    Opäť musel zasahovať Jan Oblak. Chorvátsky záložník Luka Modrič sa totiž dostal k strele spoza šestnástky, no jeho prízemný pokus končí v rukaviciach domáceho gólmana.
     
    20
    Isco dostal výbornú prihrávku od Marcela, v pokutovom území si spracoval loptu a vybojoval pre svoj tím rohový kop. Opäť včas zasiahol Juanfran.
     
    19
    V tomto úseku hry sme videli množstvo tvrdých osobných súbojov. Hlavný rozhodca David Fernandez Borbalan ale necháva hre voľný priebeh.
     
    18
    Marcelo si teraz počínal ako ostrieľaný hráč. Vo vlastnom pokutovom území si dovolil riskantnú kľučku na Fernanda Torresa a rozvíja akciu Realu.
     
    17
    Center z pravej strany nebol presný, a tak bude nasledovať len odkop od brány Jana Oblaka. Aj vďaka nemu majú Los Colchoneros druhú najlepšiu obranu v La Lige.
     
    16
    Čoraz častejšie sa do kombinácie dostáva aj Real Madrid. Domáci tím ale vyťahuje tradične agresívnu obranu, čím znepríjemňuje rozohrávku svojmu súperovi.
     
    15
    Máme za sebou úvodnú štvrťhodinu zápasu. Veľkú šancu na otvorenie skóre mal Cristiano Ronaldo, no napriek tomu je stav duelu bezgólový.
     
    14
    Domáci priaznivci okamžite začali bučať na Cristiana Ronalda a možno aj kvôli tomu si majster Európy nepotykal so spracovaním a stratil loptu.
     
    13
    Ďalšia útočná akcia slávnejšieho madridského klubu sa úspešne neskončila, a tak bude odkopávať len slovinský brankár Jan Oblak.
    12. Cristiano Ronaldo (REA)
     
    12
    Ako blesk z jasného neba mohli udrieť hostia. Marcelo poslal skvelý center z ľavej strany na hlavu Cristiana Ronalda, no parádny zákrok na bránkovej čiare predviedol Jan Oblak.
     
    11
    Biely balet sa len sporadicky dostáva do kombinácie, a tak to skúša vďaka rýchlym brejkom. Teraz sa jeden z nich snažil rozvinúť Isco, no fauloval ho Koke.
     
    10
    Na trávniku sa teraz nehrá, pretože po súboji s Fernandom Torresom sa za pravý členok drží obranca Nacho Fernández. Vyzerá to ale tak, že bude môcť pokračovať bez ošetrenia.
     
    9
    V úvode zápasu majú značnú územnú prevahu domáci futbalisti. Tí sa teraz dokonca dostali aj do zakončenia, ale Saúl Ñíguez z ťažkej pozície minul bránu.
     
    8
    Tentokrát si svoje defenzívne povinnosti splnil Nacho Fernández. Dobre reagoval na dlhú loptu za obranu a v osobnom súboji si poradil s Fernandom Torresom.
     
    7
    Domáci zahrali priamy kop veľmi dobre. Gabi prudko nakopol loptu do nebezpečného priestoru a hostia môžu byť radi, že sa dobre zorientoval Marcelo.
     
    6
    Daniel Carvajal sa teraz síce čuduje, no nič to nemení na tom, že priamy kop, respektívne skrátený rohový kop, budú po aktivite Filipeho Luísa zahrávať domáci.
     
    5
    Veľmi dobre teraz zasiahol Juanfran. Lopta z kopačky Isca totiž smerovala na nabiehajúceho Garetha Bala, no španielsky obranca odvrátil loptu na roh.
     
    4
    Los Colchoneros z tohto priameho kopu nič nevyťažili. Myslím, že to bol práve Gareth Bale, kto vyskočil najvyššie a poslal loptu do bezpečného priestoru.
     
    3
    Domáci tím bude zahrávať prvú štandardnú situáciu. Juanfran si šikovne zakryl loptu telom a nedovolene ho poslal k zemi Gareth Bale.
     
    2
    Hneď od začiatku zápasu sa nám trávniku iskrí. Tentokrát bol tvrdým spôsobom poslaný na zem Cristiano Ronaldo, ktorý v tomto ročníku strelil zatiaľ päť gólov.
     
    1
    Úvodný výkop dnešného madridského derby mali hosťujúci futbalisti. V prvej útočnej akcii ale neuspeli, keďže sa nedovoleným zákrokom previnil Isco.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Atlético Madrid: Oblak – Torres Juanfran, Savić, Godín, Luís – Ñíguez, Koke, Gabi (C), Ferreira-Carrasco – F. Torres, Griezmann.
    Náhradníci: Moyà – Hernández, Gameiro, Tiago, Gaitán, Á. Correa, Vrsaljko.

    Real Madrid CF: Navas – Carvajal, Varane, Nacho Fernández, Marcelo (C) – Modrić, Kovačić, Isco – L. Vázquez, Ronaldo, Bale.
    Náhradníci: Casilla – Coentrão, Ramos, Danilo, James Rodríguez, Benzema, Asensio.

    Rozhodca: David Fernandez Borbalan.
     
    Vážení diváci, vítam vás pri sledovaní online priameho prenosu zo španielskej La Ligy. Super futbalovú sobotu uzavrie atraktívne madridské derby, ktoré bude hostiť štadión Vicenteho Calderóna. Zápas kola sa začína o 20:45 hod.

    ALTÉTICO MADRID

    Atlético Madrid je momentálne až na štvrtom mieste ligovej tabuľky. V posledných troch kolách totiž dvakrát prehralo, vďaka čomu nabralo na svojho mestského rivala šesťbodovú stratu. V domácom prostredí ale Los Colchoneros ťahajú sériu štyroch víťazných zápasov, v ktorých dokopy nastrieľali 17 gólov. Až traja hráči zaznamenali aspoň päť presných zásahov, pričom tým najlepším je šesťgólový Antoine Griezmann. Ten si z reprezentačnej prestávky odniesol zranenie nohy, ale v mimoriadne dôležitom zápase hodlá nastúpiť. Naďalej sú však zranení Augusto Fernández, Nicolás Gaitán či brankár André Moreira. Zverenci Diega Simeoneho sa tradične prezentujú výbornou obranou a v jedenástich dueloch inkasovali len osemkrát. Navyše, v posledných šiestich vzájomných zápasoch na domácej pôde Atlético neprehralo a inkasovalo len tri góly.

    REAL MADRID

    Real Madrid je aktuálnym lídrom španielskej futbalovej súťaže. Pred druhou Barcelonou má náskok dvoch bodov, a tak vie, že o svoju lídersku pozíciu dnes môže prísť. Ako jediný v tejto sezóne ešte neprehral a od nečakanej remízy s Eibarom vyhral posledné štyri stretnutia. Biely balet v nich dosiahol priemer štyri strelené góly na zápas. V každom z týchto duelov strelil gól Álvaro Morata, no dnes ďalší do zbierky nepridá. Španielovi totiž diagnostikovali zranenie dvojhlavého stehenného svalu, a tak zrejme príde aj o blížiace sa El Clásico. Okrem neho sa nepríjemne zranil Tony Kroos a na listine zranených hráčov figurujú aj Casemiro, Pepe či Sergio Ramos. Francúzsky tréner Zinedine Zidane tak musí značne improvizovať v obrane a je otázne, koho vlastne zaradí do základnej zostavy. Tradične kľúčovými hráčmi mužstva sú Cristiano Ronaldo a Gareth Bale, ktorí zhodne strelili už päť gólov.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 23. Ronaldo, 71. Ronaldo (pen.), 77. Ronaldo

    Karty:   26. Gabi (ATM), 63. Koke (ATM), 71. Godín (ATM), 84. Torres Juanfran (ATM) – 63. Ronaldo (REA), 78. L. Vázquez (REA)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 5:7. Střely mimo: 6:4. Rohy: 8:6. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 21:14.
    Atlético Madrid: Oblak – Torres Juanfran, Savić, Godín, Luís – Ñíguez, Koke, Gabi (C) (62. Á. Correa), Ferreira-Carrasco – F. Torres (62. Gameiro), Griezmann.
    Náhradníci: Moyà – Hernández, Gameiro, Tiago, Gaitán, Á. Correa, Vrsaljko.

    Real Madrid: Navas – Carvajal, Varane, Nacho Fernández, Marcelo (C) – Modrić, Kovačić, Isco (79. Benzema) – L. Vázquez (86. Asensio), Ronaldo (84. James Rodríguez), Bale.
    Náhradníci: Casilla – Coentrão, Ramos, Danilo, James Rodríguez, Benzema, Asensio.

    Rozhodca: David Fernandez Borbalan