Novokuzneck – Novgorod 2:4 (kon.) | Novosibirsk – Soči 3:1 (kon.) | Omsk – S.Moskva 3:2 (kon.)
Jugra Chanty-Mansijsk – HC Slovan sk 2:1 (kon.) | Čeljabinsk – Nižnekamsk 6:0 (kon.) | Ufa – Kazaň 4:2 (kon.)
Metallurg Magnitogorsk – Togliatti 5:3 (kon.) | Dinamo Minsk – Chabarovsk 3:0 (kon.) | Helsinki – Red Star Kunlun 3:2 (kon.)
Riga – Vladivostok 3:2 (kon.)
koniec
Jugra Chanty-Mansijsk
2:1 (0:0, 1:0, 1:1)
HC Slovan Bratislava
Sobota 12.11.2016, 12:30 • Arena Jugra • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:56
    GÓL NEPLATÍ! Jonathan Cheechoo mal hokejku nad úrovňou hornej žŕdky. Obrovská škoda, že nezakončoval už Marek Ďaloga, na ktorého zívala prázdna brána.
    59:56 Nešťastný moment pre belasé farby.
     
    59:56
    Infarktový moment v ruskom Chanty-Mansijsk! Jonathan Cheechoo dostal puk za bránkovú čiaru, no zrejme vysokou hokejkou. Rozhodcovia sa zrejme pôjdu ešte poradiť.
     
    59:29
    Ďalšia obrovská šanca hostí. Václav Nedorost vletel do útočného pásma, no jeho zakončenie vyráža Alexander Šaryčenkov. Následne český hokejista neprijemne narazil do zadného mantinelu.
     
    58:54
    Jeff Taffe mohol vyrovnať! Po strele od modrej čiary sa dostal k dorážke, no z tesnej blízkosti minul bránu Alexandra Šaryčenkova.
     
    58:07
    Miloš Říha si zobral oddychový čas a následne sťahuje z brány Barryho Brusta. Slovan hrá vabank a o malú chvíľu bude hrať presilovku o dvoch hráčov.
     
    58:07
    Fantasticky to teraz spravil Marek Ďaloga. Pustil sa proti dvom obrancom súpera a vykoledoval si faul. Dve minúty za podrazenie dostáva Grigorij Želdakov.
     
    56:23
    Bohužiaľ, tlak bratislavského Slovana bude otupený. Na trestnú lavicu totiž putuje český obranca Filip Novák, ktorý sa previnil sekaním.
     
    53:22
    Obrovský závar pred bránou domácich! Najskôr nepríjemne vystrelil Marek Ďaloga, následne dorážal Jonathan Cheechoo, no jeho strela končí len v lapačke Alexandra Šaryčenkova.
     
    48:01
    Po reklamnej prestávke sa v obrovskej šanci ocitol Radek Smoleňák. Výbornú prácu odviedol Václav Nedorost, no jeho krajan mieril len do brankára Alexandra Šaryčenkova.
    47:37 Roman Ľudučin (JUG) - 2:1
     
    47:37
    HC Jugra dala gól!
    Tak toto je veľmi nepríjemný moment pre bratislavský Slovan. Nikita Chlystov sa dostal k strele z pravej strany, jeho pokus Barry Brust len vyrazil a ROMAN ĽUDUČIN vďaka pohotovej dorážke strieľa svoj prvý gól v tomto ročníku KHL. Asistencia: Nikita Chlystov.
     
    44:48
    Pavel Valentenko sa previnil úplne zbytočným faulom po odpískaní. Za napadnutie dostáva dvojminútový trest, a tak sa domáci musia brániť.
    43:38 Václav Nedorost (SBA) - 1:1
     
    43:38
    Slovan Bratislava dal gól!
    Výborne, belasí dokázali vyrovnať skóre dnešného zápasu. Od modrej čiary vystrelil Mislav Rosandić k dorážke sa dostal osamotený VÁCLAV NEDOROST a so šťastím prekonal brankára Alexandra Šaryčenkova. Asistencia: Mislav Rosandič.
    39:02 Konstantin Majorov (JUG) - 1:0
     
    39:02
    HC Jugra dala gól!
    Bohužiaľ, domáci hokejisti sa dostávajú do vedenia. V závere druhej tretiny si vytvorili tlak v útočnom pásme a k odrazenému puku sa dostal Jevgenij Kulik. Jeho tvrdú strelu ešte stihol tečovať KONSTANTIN MAJOROV, vďaka čomu prekonal bezmocného Barryho Brusta. Celú situáciu skúmal aj videorozhodca, no gól domácich je uznaný. Asistencie: Jevgenij Kulik a Andrej Ankudinov.
     
    33:56
    Yevgeni Kulik sa dostal do veľkej šance! Prebral si puk na modrej čiare a pred sebou mal úplne voľný priestor. Následne vystrelil, ale jeho tvrdý projektil mieril vedľa.
     
    33:29
    Tak presilová hra sa konať nebude. Za rovnaký priestupok totiž dostáva trest 2+2 minúty aj Igor Musatov, ktorý si nedal pozor na svoju hokejku.
     
    33:29
    Patrik Lušňák bol nepríjemne zasiahnutý a tentokrát vybojoval pre svoj tím presilovú hru. Keďže je v jeho tvári aj krv, Grigorij Želdakov si na trestnej lavici odsedí štyri minúty.
     
    28:44
    Slovanisti spálili obrovskú šancu na skórovanie. Václav Nedorost poslal ideálny pas na Žigu Jegiča, no ten v jasnej šanci trafil len lapačku domáceho brankára.
     
    27:01
    Belasí budú hrať ďalšiu presilovku. Arťom Buľanskij totiž nešťastne zasiahol hokejkou do tváre Mareka Ďalogu, a tak dostáva menší trest.
     
    25:24
    Slovanisti spravili ďalšiu veľkú chybu v rozohrávke. Do bekhendového zakončenia sa dostal Pavel Medvedev, ale skvelý zákrok pravým betónom predviedol Brust.
     
    24:22
    Slovan opäť zbytočne stratil puk a do šance sa dostal po strele Romana Ľudučina domáci Konstantin Sokolov. To bol osamotený pred bránou, no výborne zasiahol Barry Brust.
     
    23:03
    Bratislavský Slovan si zahrá druhú presilovú hru v zápase. Patrik Lušnák bol podrazený, a tak na trestnú lavicu putuje Alexander Ugolnikov.
     
    17:03
    Presilovú hru si zahrajú aj hokejisti Slovana Bratislava. Dve minúty za nedovolené bránenie totiž dostáva hráč prvej útočnej formácie Roman Ľudučin.
     
    11:22
    Radek Smoleňák mohol otvoriť skóre dnešného zápasu. Prvý slovanistický útok zatlačil svojho súpera, český útočník dostal krížnu prihrávku, no z dobrej pozície minul bránu.
     
    07:04
    Domáci hokejisti si vypracovali prvú veľkú šancu v dnešnom zápase. Konstantin Sokolov dostal ideálnu prihrávku spoza brány, no trafil len Barryho Brusta.
     
    06:00
    Opäť sa bude vylučovať, tentokrát si presilovú hru zahrajú domáci hokejisti. Za držanie hokejky putuje na trestnú lavicu český obranca Filip Novák.
     
    00:27
    V úvode zápasu uvidíme tresty na oboch stranách. Za hrubosť dostávajú vzájomné tresty domáci Denis Chlystov a hosťujúci Radek Smoleňák.

    Miroslav Kováčik

    Góly a asistencie: 40. K. Majorov (Kulik, Ankudinov), 48. Ľudučin (N. Chlystov) – 44. Nedorost (Rosandić)


    Jugra Chanty-Mansijsk: Šaryčenkov – Valentenko, Želdakov, N. Chlystov, Kulik, Ugolnikov, Ibrahimov, Selezňov, Orlov – Ľudučin, D. Chlystov, Lapenkov – Koroljov, Panov (C), Medvedev – Sokolov, Kurianov, Akmaldinov – Ankudinov, K. Majorov, Buľanskij.
    HC Slovan Bratislava: Brust – Ďaloga, F. Novák, Švarný, Plastino, Rosandić, Starosta, Bačik – Cheechoo, Taffe, Smoleňák (C) – Šťastný, Jeglič, Nedorost – Kopecký, Musatov, Valský – Vopelka, Lušňák, M. Hlinka.