Novokuzneck – Novgorod 2:4 (kon.) | Novosibirsk – Soči 3:1 (kon.) | Omsk – S.Moskva 3:2 (kon.)
Jugra Chanty-Mansijsk – HC Slovan sk 2:1 (kon.) | Čeljabinsk – Nižnekamsk 6:0 (kon.) | Ufa – Kazaň 4:2 (kon.)
Metallurg Magnitogorsk – Togliatti 5:3 (kon.) | Dinamo Minsk – Chabarovsk 3:0 (kon.) | Helsinki – Red Star Kunlun 3:2 (kon.)
Riga – Vladivostok 3:2 (kon.)
koniec
Jugra Chanty-Mansijsk
2:1 (0:0, 1:0, 1:1)
HC Slovan Bratislava
Sobota 12.11.2016, 12:30 • Arena Jugra • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Bratislavský Slovan ukončil trojzápasový trip na ľade súperov smolnou prehrou na ľade Jugry Chanty-Mansijsk. Dovolím si tvrdiť, že bol lepším tímom, no bohužiaľ nevyužil svoje šance. Po góle Václava Nedorosta svietil na tabuli skóre nerozhodný stav, no o rozhodujúci moment sa postaral Roman Ľudučin. V samotnom závere mohol vyrovnať Jonathan Cheechoo, no jeho gól rozhodcovia pre hru vysokou hokejkou neuznali. Dúfajme, že sa aspoň nezranil Václav Nedorost, ktorý tesne pred koncom tvrdo narazil do zadného mantinelu. S týmto konštatovaním sa s vami lúčim, ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok víkendu. Zápasom vás sprevádzal Miroslav Kováčik. (15:16:06)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:56
    GÓL NEPLATÍ! Jonathan Cheechoo mal hokejku nad úrovňou hornej žŕdky. Obrovská škoda, že nezakončoval už Marek Ďaloga, na ktorého zívala prázdna brána.
    59:56 Nešťastný moment pre belasé farby.
     
    59:56
    Infarktový moment v ruskom Chanty-Mansijsk! Jonathan Cheechoo dostal puk za bránkovú čiaru, no zrejme vysokou hokejkou. Rozhodcovia sa zrejme pôjdu ešte poradiť.
     
    59:47
    Do zakončenia sa dostával Radek Smoleňák. Jeho strelu z otočky ale likviduje domáci brankár. Vhadzovať sa však bude po jeho ľavej ruke.
     
    59:29
    Ďalšia obrovská šanca hostí. Václav Nedorost vletel do útočného pásma, no jeho zakončenie vyráža Alexander Šaryčenkov. Následne český hokejista neprijemne narazil do zadného mantinelu.
     
    58:54
    Jeff Taffe mohol vyrovnať! Po strele od modrej čiary sa dostal k dorážke, no z tesnej blízkosti minul bránu Alexandra Šaryčenkova.
     
    58:38
    Belasí prichádzajú o útočné pásmo. Marek Ďaloga nezachytil puk na modrej čiare, no okamžite smerujeme dopredu. Slovan má na ľade to najlepšie čo má.
     
    58:07
    Miloš Říha si zobral oddychový čas a následne sťahuje z brány Barryho Brusta. Slovan hrá vabank a o malú chvíľu bude hrať presilovku o dvoch hráčov.
     
    58:07
    Fantasticky to teraz spravil Marek Ďaloga. Pustil sa proti dvom obrancom súpera a vykoledoval si faul. Dve minúty za podrazenie dostáva Grigorij Želdakov.
     
    57:20
    Slovanisti vynikajúco napádajú rozohrávku súpera. Jugra sa nevie dostať vôbec z vlastného obranného pásma. Čas však hrá v jej prospech.
     
    56:55
    Belasí majú za sebou už viac ako 30 sekúnd svojho oslabenia. Zatiaľ domácim nedovolili nič, no zrejme sa budú snažiť vymyslieť aj niečo smerom dopredu.
     
    56:23
    Bohužiaľ, tlak bratislavského Slovana bude otupený. Na trestnú lavicu totiž putuje český obranca Filip Novák, ktorý sa previnil sekaním.
     
    55:52
    Na ľade je opäť prvá formácia. Filip Novák kolmou prihrávkou hľadal Jeffa Taffeho, no prihrávka na americkému hokejistu neprešla.
     
    54:34
    Domáci teraz zbierajú cenné sekundy v obrannom pásme belasých. Slovanisti už potrebujú striedať, pretože na ľade sú poriadne dlho.
     
    53:57
    Od modrej čiary pálil nepresne Ivan Švárny. Slovan stupňuje svoj tlak a rozhodne by si za dnešný výkon zaslúžil streliť vyrovnávajúci gól.
     
    53:22
    Obrovský závar pred bránou domácich! Najskôr nepríjemne vystrelil Marek Ďaloga, následne dorážal Jonathan Cheechoo, no jeho strela končí len v lapačke Alexandra Šaryčenkova.
     
    52:37
    Miloš Říha poriadne mieša svoje útočné formácie. Verme, že to prinesie ovocie v podobe vyrovnávajúceho gólu. Slovan je teraz jasne lepší.

    Miroslav Kováčik

    Góly a asistencie: 40. K. Majorov (Kulik, Ankudinov), 48. Ľudučin (N. Chlystov) – 44. Nedorost (Rosandić)


    Jugra Chanty-Mansijsk: Šaryčenkov – Valentenko, Želdakov, N. Chlystov, Kulik, Ugolnikov, Ibrahimov, Selezňov, Orlov – Ľudučin, D. Chlystov, Lapenkov – Koroljov, Panov (C), Medvedev – Sokolov, Kurianov, Akmaldinov – Ankudinov, K. Majorov, Buľanskij.
    HC Slovan Bratislava: Brust – Ďaloga, F. Novák, Švarný, Plastino, Rosandić, Starosta, Bačik – Cheechoo, Taffe, Smoleňák (C) – Šťastný, Jeglič, Nedorost – Kopecký, Musatov, Valský – Vopelka, Lušňák, M. Hlinka.