Košice – Bardejov 3:1 (kon.) | Šamorín – Slovan Bratislava U21 2:0 (kon.)
koniec
FC Košice
3:1 (1:1)
Partizán Bardejov
Nedeľa 06.11.2016, 14:00 • Štadión Lokomotívy, Košice • MONACObet liga
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 14:00.
     
    V Košiciach si dnes sily zmerajú domáci FC VSS Košice a Partizán Bardejov. Ten pricestuje do metropoly východného Slovenska v pozícii outsidera.

    FC VSS Košice môže byť s doterajším priebehom súťaže spokojný. Na čele tabuľky si totiž po 13 kolách vypracoval pred druhým Bardejovom pohodlný 4-bodový náskok, ktorý znamená, že aj v prípade dnešnej prehry Košíc by sa poradie na čele rebríčka nemenilo. FC VSS disponuje suverénne najlepšou obranou v lige, inkasoval totiž len 4 góly, pričom sám ich do sietí súperov pridal 16. Celkový počet bodov Košíc je 32 a v prospech domácich bude hrať nepochybne aj fakt, že v poslednom zápase zdolali mestského rivala FC Lokomotívu Košice.

    Posledné 3 zápasy Košíc:

    FC VSS Košice – MFK Tatran Liptovský Mikuláš 2:1
    ŠK Odeva Lipany – FC VSS Košice 0:2
    FC VSS Košice – FC Lokomotíva Košice 1:0

    Partizán Bardejov patrí v ostatných rokoch medzi príjemné ligové prekvapenia. Bardejovčania sa pravidelne držia na najvrchnejších priečkach tabuľky skupiny Východ, pričom inak tomu nie je ani v tejto chvíli. Pred Bardejovom, ktorý má na svojom konte dovedna 28 bodov za 9 víťazstiev a 1 remízu, je už práve len jeho dnešný súper. Aj skóre hostí činí priaznivý pomer, v tomto prípade 25:11.

    Posledné 3 zápasy Bardejova:

    Partizán Bardejov – FK Spišská Nová Ves 5:0
    MŠK Rimavská Sobota – Partizán Bardejov 0:2
    Partizán Bardejov – MFK Tatran Liptovský Mikuláš 3:2
     
    Vážení čitatelia, priamo na štadióne v Košiciach aktuálne nemáme svojho redaktora. Ak sa na zápas chystáte a chceli by ste informácie o aktuálnom výsledku sprostredkovať aj ostatným fanúšikom, prosíme, napíšte nám správu.
     
    Úvodné zostavy:

    FC VSS Košice: Ružinský – Jonec, Vancák (C), Morgan, Šinglár, Tóth, Ivanov, Đorđević, Andreev, Grega, Trebuňák
    Náhradníci: Deronja, Takáč, Bavoľár, Drame, Čikić, Bilić, Kuták

    Partizán Bardejov: Novák – Jacko, Grohoľ, Góra, Verčimák, Horodník, Staš, Macej, Andraščík (C), Hamuľak, Šosták
    Náhradníci: Belunek, Pyda, Patarocha, Makela, Gmitter

    Rozhodca: Chmura – Benko, Perát – Straka.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    2
    Bardejov zahrával v úvode prvého polčasu prvý rohový kop v stretnutí, avšak gól z tejto štandardnej situácie nepadol.
     
    3
    Hostia naďalej ostávajú pri lopte a pokúsia sa proti obrane svojho dnešného hostiteľa niečo vymyslieť.
     
    4
    Bardejov dal gól! Tak napokon je z toho rýchly gól hostí, ktorí sa už po štyroch minútach hry ujímajú vedenia. Pre Košice nejde vôbec o optimálny štart, budeme zvedaví, ako budú domáci reagovať. Presadil sa MICHAL HAMUĽAK.
     
    6
    FC VSS Košice v snahe o rýchlu odpoveď teraz loptu držal na polovici svojho súpera, avšak tam sa neudialo nič podstatné.
     
    8
    Prvý polčas plynie v upršaných Košiciach rýchlo, hostia stále vedú po góle z úvodu zápasu. Partizánu sa darí držať svojho súpera na dištanc.
     
    9
    Prvý rohový kop v zápase rozohrávali aj domáce Košice. Tie ale štandardku nezvládli podľa svojich predstáv a loptu do siete neposlali.
     
    10
    Úvodných 10 minút zápasu je už minulosťou, Bardejov vedie pomerom 1:0. Hostia sa teraz s loptou usadili na polovici súpera, kde sa pokúsia kombinovať.
     
    12
    Hra sa voľne presúvala zo strany na stranu, diváci prítomní na Štadióne Lokomotívy nevideli na trávniku žiadne zaujímavejšie futbalové momenty.
     
    14
    Žltú kartu dostáva Verčimák (Partizán Bardejov).
     
    15
    Hostia mali loptu na svojich kopačkách, preto sa s jej odkopom rozhodne nemali kam ponáhľať. Bardejov ostáva na vlastnej polovici ihriska.
     
    16
    Tretí roh v zápase patril domácim hráčom. Tí sa rozostavili v pokutovom území súpera, avšak loptu sa im do siete poslať nepodarilo.
     
    17
    Ďalší roh pre FC VSS Košice.
     
    18
    Aj v tomto prípade sa domáci futbalisti pokúsili využiť výhodu štandardnej situácie na strelenie vyrovnávajúceho gólu, ten však nepadol.
     
    19
    Košičania si na svoje konto pripísali presnú strelu, lopta ale skončila v moci gólmana hostí. Ten tak môže hru upokojiť a bez problémov rozohrať.
     
    21
    Z prvého polčasu medzičasom uplynulo už dvadsať minút. Diváci prítomní na štadióne s výsledkom spokojní zatiaľ byť nemôžu, Partizán totiž stále vedie pomerom 1:0.
     
    22
    Bardejov sa musel brániť, avšak napokon tú útočnú akciu svojho súpera zvládol a dostal sa k lopte. Smerom dopredu tak pôjdu tentokrát hostia.
     
    23
    Ani Partizán ale pred bránou svojho súpera nič zaujímavé nevymyslel. Stále tak pokračujeme za stavu 0:1.
     
    25
    Do konca riadnej hracej doby ostáva ešte 20 minút, pochopiteľne, ak neberieme do úvahy prípadný nadstavený čas. Trávnik v Košiciach sa poriadne klzký, napokon, metropola východu sa celý deň pasuje s dažďom.
     
    26
    Tím FC VSS Košice dal gól!
    A je vyrovnané! Bardejov sa tešil z vedenia relatívne krátko, ešte do polčasovej prestávky sa totiž presného zásahu dočkal aj favorit. Autorom vyrovnávajúceho gólu je NIKOLA ĐORĐEVIĆ.
     
    28
    Pokračujeme tak prakticky od začiatku. Budeme zvedaví na to, ktorému z tímov bude remízový stav vyhovovať viac.
     
    29
    Do útoku sa hrnuli povzbudené Košice, ktoré by chceli v krátkom časovom slede pridať aj druhý gól, avšak na ten si budú musieť pravdepodobne ešte počkať. Defenzíva hostí je totiž výrazne proti.
     
    30
    Do konca prvého polčasu ostáva 15 minút.
     
    32
    Útoky sa v tejto chvíli rýchlo striedali na oboch stranách, ani jeden z celkov si ale výraznejšiu gólovú príležitosť vypracovať nedokázal.
     
    33
    Pokračujeme v rýchlom tempe, na svojich kopačkách majú loptu futbalisti FC VSS Košice. Budeme zvedaví, čo sa im podarí smerom dopredu vymyslieť.
     
    34
    Napokon z toho nebolo nič zaujímavé, a tak tu máme priestor aj pre hosťujúci Bardejov. Vysoké nasadenie dáva tomuto zápasu ten správny lesk.
     
    35
    Do konca prvého polčasu ostáva posledných 10 minút.
     
    35
    Sledovali sme piaty rohový kop v zápase, v poradí už štvrtý pískaný v prospech domáceho celku. Táto štandardka sa ale gólom nekončí, FC VSS sa do vedenia nedostal.
     
    37
    Čas do konca prvého polčasu sa nám pomerne rýchlo kráti, ostáva posledných 7 minút. Budeme zvedaví na to, či sa ešte hlavný arbiter Chmura rozhodne úvodnú časť predĺžiť o nejaké sekundy.
     
    38
    Žltú kartu dostáva Góra (Partizán Bardejov).
     
    40
    Domáce Košice boli pomerne dlho usadené pred bránou svojho súpera, spomenúť ale musíme aj defenzívu súpera. Bardejov totiž domácim aktívne znemožnoval zakončiť.
     
    41
    Pískal sa útočný faul domácich futbalistov, ktorý Košičanov pripravil o možnosť hrať s loptou. Voľným kopom tak bude pokračovať Partizán.
     
    42
    Ani Bardejov si ale v rozohrávke smerom dopredu celkom nerozumel. Záver prvého polčasu prináša niekoľko zbytočne stratených lôpt na oboch stranách.
     
    43
    Útok hostí sa neskončil gólom, naopak, Bardejov sa bude musieť niekoľko minút pred koncom prvého polčasu brániť súperovmu útoku.
     
    44
    Sledujeme hluchú pasáž zápasu, oba celky už takticky vyčkávajú na hvizd hlavného arbitra, ktorý ich pošle do šatní.
     
    44
    Hostia kombinovali s loptou na polovici svojho súpera, tam ale smerovala jedna z prihrávok len za postrannú čiaru. Aj preto majú k dispozícii vhadzovanie spoza čiary Košice.
     
    45
    Beží posledná minúta prvého polčasu.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Skončil sa prvý polčas zápasu medzi FC VSS Košice a Partizánom Bardejov, po 45 minútach hry platí nerozhodný stav 1:1. Hostia šli do vedenia už v 4. minúte, avšak 26. minúta priniesla vyrovnanie, a tak sa máme v druhom polčase ešte rozhodne na čo tešiť.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    47
    Po 15-minútovej prestávke môžeme v zápase pokračovať druhým polčasom. Budeme zvedaví, či sa ešte niektorému celku podarí skórovať, alebo sa budú body deliť.
     
    49
    Domáci budú zahrávať ďalší rohový kop.
     
    50
    Košičania zahrali v poradí 5. rohový kop, lopta smerovala k bráne Bardejova. Napokon z toho ale nebolo nič vážne a gól sme nevideli.
     
    51
    Po vzore prvej polovice zápasu beží poriadne rýchlo aj druhý polčas, z ktorého uplynulo už 6 minút. Hráči sú možno ešte stále zahriatí zo šatní, v druhej polovici zápasu totiž nepredviedli zatiaľ nič zaujímavé.
     
    52
    Platí to aj po útočnej akcii Bardejova, ktorá bola zastavená príliš rýchlo na to, aby z nej mohlo prísť lepšie strelecké zakončenie.
     
    52
    Striedanie v tíme Partizán Bardejov: z ihriska odchádza Jacko, prichádza Pyda.
     
    53
    Následný protiútok Košíc nepriniesol taktiež nič zaujímavé, a tak pokračujeme v divácky neatraktívnom futbale, ktorému chýba viac presnosti na oboch stranách.
     
    55
    V prospech Košičanov bol teraz nariadený priamy voľný kop, domáci celok má pred sebou zaujímavú štandardnú situáciu.
     
    56
    Domáci ale napokon len potvrdili moje slová, a síce, že z podobných situácii dnes góly zatiaľ nepadali. Uvidíme, či sa to v ďalšom priebehu zápasu zmení.
     
    57
    Košičania ťahali jednu z mnohých útočných akcií v dnešnom zápase, loptu ale stratili a následne ju už do svojej moci získať nedokázali.
     
    58
    Podobná situácia nastala aj na opačnej strane ihriska, kde si futbalisti Partizána Bardejov celkom nerozumeli. Pokračujeme za stavu 1:1.
     
    60
    Zo zápasu ubehla už rovná hodina hry. Ostáva nám posledných 30 minút., pochopiteľne, za predpokladu, že sa hlavný arbiter Chmura rozhodne nenadstaviť ani sekundu k dobru.
     
    61
    Tím FC VSS Košice dal gól!
    Tento fakt by pritom domácim rozhodne vyhovoval, Košičania totiž otáčajú stav zápasu a dostávajú sa do vedenia! FC VSS pridáva v druhom polčase druhý gól, konkrétne NIKOLA ĐORĐEVIĆ.
     
    62
    Nuž, na ťahu je tentokrát Bardejov. Budeme zvedaví, ako budú jeho hráči reagovať.
     
    63
    Bardejov sa teraz snažil smerom dopredu čo najrýchlejšie rozohrať, aj preto sme sledovali pohotový odkop lopty od brány hostí.
     
    65
    Partizán teraz rozhodne nemá čas na zbytočné straty lôpt, ktorými sa prezentoval v ostatných minútach. Hostia by to mali hrať viac priamočiaro, v opačnom prípade narazia na pozornú defenzívu domácich Košíc.
     
    66
    Naopak, domácim futbalistom bude teraz pobyt lopty v okolí stredového kruhu vyhovovať. Každopádne, ani mladý tím Košíc sa nebude chcieť na jednogólové vedenie dlhší čas spoliehať.
     
    67
    Pokus o protiútok domácich sa skončil neúspešne, lopta totiž na ich útočnej polovici preťala postrannú čiaru. Do svojich rúk ju už berú hostia, ktorí budú vhadzovať.
     
    68
    Bol nariadený rohový kop v prospech Bardejova.
     
    69
    Keďže poslali domáci loptu v snahe ubrániť sa opätovne len za vlastnú bránkovú čiaru, celá situácia sa zopakuje ešte raz.
     
    70
    Ani tento roh sa gólom nekončí.
     
    71
    Tím FC VSS Košice dal gól!
    Naopak, Košičania sa s loptou rýchlo presunuli pred bránku súpera, kde sa im podarilo pridať aj tretí presný zásah. Zdá sa, že o víťazovi je už viac-menej rozhodnuté. Presadil sa SERGEI IVANOV.
     
    71
    Striedanie v tíme Partizán Bardejov: z ihriska odchádza Macej, prichádza Patarocha.
     
    73
    Futbalisti Bardejova sú priebehom druhého polčasu značne zaskočení. Každopádne, fanúšikovia FC VSS Košice môžu oslavovať, ich miláčikom sa totiž podarilo výsledok otočiť z 0:1 na 3:1.
     
    74
    Košičania kontrolujú loptu na polovici svojho dnešného súpera, takéto obrázky ba realizačný tím FC VSS videl do konca stretnutie čo najčastejšie.
     
    75
    Beží posledných 15 minút druhého polčasu.
     
    75
    Žltú kartu dostáva Morgan (FC VSS Košice).
     
    76
    Rohový kop v prospech Bardejova.
     
    76
    Striedanie v tíme Partizán Bardejov: z ihriska odchádza Hamuľak, prichádza Belunek.
     
    77
    Hostia pôsobia bezradným dojmom a hoci by svojho súpera ešte radi výraznejšie potrápili, absolútne sa im to nedarí. Naopak, Košice hrajú presne to, čo potrebujú.
     
    78
    Lopta sa teraz nachádza veľmi ďaleko od bránky domáceho celku, čo bude Košiciam v najbližších minútach rozhodne vyhovovať.
     
    79
    FC VSS bude navyše zahrávať jeden z mnohých rohových kopov. Lopta poletí od rohovej zástavky už po desiatykrát, 6 rohov z toho mali k dispozícii práve Košice.
     
    80
    Táto štandardka síce futbalistom Košíc nevyšla, hráčom FC VSS ale tento fakt rozhodne neprekáža.
     
    81
    Do konca dnešného stretnutia ostáva posledných 10 minút. Samozrejme, tento fakt bude pravdivý len za predpokladu, že sa hlavný arbiter Chmura rozhodne k zápasu nenadstaviť ani jednu sekundu.
     
    82
    Stále sa Bardejov nedokáže s loptou na dlhší čas usadiť na polovici svojho súpera. Aj preto platí stav 3:1 v prospech VSS, ktorý sa už pravdepodobne meniť nebude.
     
    83
    Nepresná strela domácich, loptu tak berie do rúk gólman Partizánu. Ten sa pokúsi poslať svojich spoluhráčov do prípadného útočného výpadu.
     
    84
    Avšak len neúspešne. Pokračujeme tak v hre na jednu bránu.
     
    85
    Posledných 5 minút do konca stretnutia. Hostia už pôsobia rezignovaným dojmom a pravdepodobne sú si dnešnej prehry vedomí.
     
    85
    Striedanie v tíme FC VSS Košice: z ihriska odchádza Andreev, prichádza Čikić.
     
    86
    Ďalšie predlžovanie zápasu sa v tejto chvíli javí ako absolútne zbytočné. Lopta totiž lieta veľmi ďaleko od brány domácich a takto to zrejme ostane až do konca.
     
    87
    Košičania pokračujú v kvalitnej defenzíve a nepúšťajú svojho súpera do blízkosti vlastného pokutového územia. Presnejšie strely sú tak akousi utópiou.
     
    88
    Rohový kop v prospech FC VSS.
     
    88
    Striedanie v tíme FC VSS Košice: z ihriska odchádza Trebuňák, prichádza Kuták.
     
    89
    Aj naďalej platí, že držia loptu na svojich kopačkách prevažne domáci futbalisti. Zdá sa tak, že v tomto zápase už k žiadnemu prekvapeniu nepríde a Košice si na svoje konto pripíšu tri body.
     
    90
    Predošlá štandardka domácim síce nevyšla, absolútne ich to ale nemrzí. Čakáme už len na údaj o nadstavenom čase.
     
    90
    Nadstavovať sa bude jedna minúta.
     
    90
    Striedanie v tíme FC VSS Košice: z ihriska odchádza Ivanov, prichádza Takáč.
     
    90+1
    Symbolických 60 sekúnd nadstaveného času sa pomaly blíži ku svojmu koncu, lopta je ďaleko od oboch svätýň. Môžeme tak skonštatovať, že gól už dnes nepadne.
     
    90+1
    Koniec zápasu.
     
    Skončilo sa dnešné stretnutie 2. futbalovej ligy, v ktorom FC VSS Košice poráža Partizán Bardejov pomerom 3:1 a do tabuľky si pripisuje ďalšie tri body. Košičania sa aj naďalej vezú na víťaznej vlne a na čele tabuľky tak získavajú pomerne slušný náskok.

    S týmto konštatovaním sa už s vami lúčim a prajem vám ešte pekný zvyšok dňa. Stretnutím vás sprevádzal Lukáš Pancurák. (15:47:29)

    Lukáš Pancurák


    Hľadáme spravodajcu pre tím Partizán Bardejov. Viac informácií tu.

    Góly: 26. Đorđević, 61. Đorđević, 71. Ivanov – 4. Hamuľak

    Karty:   75. Morgan (VSS) – 14. Verčimák (BAR), 38. Góra (BAR)


    FC Košice: Ružinský – Jonec, Vancák (C), Morgan, Šinglár, Tóth, Ivanov, Đorđević, Andreev, Grega, Trebuňák
    Náhradníci: Deronja, Takáč, Bavoľár, Drame, Čikić, Bilić, Kuták

    Partizán Bardejov: Novák – Jacko, Grohoľ, Góra, Verčimák, Horodník, Staš, Macej, Andraščík (C), Hamuľak, Šosták
    Náhradníci: Belunek, Pyda, Patarocha, Makela, Gmitter

    Rozhodca: Chmura – Benko, Perát – Straka