Arsenal – Tottenham 1:1 (kon.) | Hull City – Southampton 2:1 (kon.) | Liverpool – Watford 6:1 (kon.)
Swansea – Manchester United 1:3 (kon.) | Leicester – West Bromwich 1:2 (kon.)
koniec
Hull City AFC
2:1 (0:1)
Southampton FC
Nedeľa 06.11.2016, 15:15Anglická Premier League • 11. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Skvelý obrat Hullu, ktorý na úvod dostal gól a dokonca prišiel o dvoch zranených útočníkov. Snodgrass však bol veľkým oživením, keďže prvý gól dal a na druhý prihral. Skvele zahral aj kapitán Michael Dawson. Podľa mňa man of the match. (17:29:04)
     
    90+6
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Ošetrovanie ešte potreboval Mbokani, takže čas sa natiahne.
     
    90+3
    Skvelý zákrok Marshalla po tom, ako Boufal našiel na hranici päťky Rodrigueza. Škótsky gólman sa vyznamenal a následne mu pomohol Clucas, ktorý odkopol hlavičku po rohovom kope z bránkovej čiary. Obrovské šance hostí.
     
    90+3
    Nápor hostí pokračuje, ale stroskotáva na defenzíve Hullu. Strela Rodrigueza neprešla a domáci následne odkopli čo najďalej.
     
    90+1
    Žltú kartu dostáva Oriol Romeu (Southampton FC).
     
    90+1
    Nadstavujú sa 4 minúty.
     
    90
    Austin blízko gólu, no nepremenil veľkú šancu. Najskôr chcel sklepnúť loptu pre Rodrigueza na hranicu päťku, ale tá sa k nemu vrátila a tak tvrdo vypálil, lenže len ležiaceho Dawsona. Ten dnes hrá skvele. Strelil gól a zblokoval veľké množstvo striel.
     
    89
    Zas a znova nízky center. Hull sa ubránil, lenže dopredu neprešiel, aj keď má loptu Forster. Southampton sa ťažko dostáva späť dopredu.
     
    88
    Ani ten nebol kopnutý najlepšie, pretože domáci dostali loptu až na polovicu ihriska, ale následne fauluje Snodgraas pri postrannej čiare.
     
    88
    Centrovaný pas van Dijka nenašiel, ale Huddlestone odvrátil len na ďalší rohový kop.
     
    87
    Austin sa ocitol úplne sám asi dva metre za hranicou šestnástky smerom k bráne a z kroku po prihrávke mieril k žrdi, no Marshall vytiahol skvelý zákrok.
     
    86
    Yoshida skvele potiahol loptu okolo niekoľkých hráčov až do šestnástky súpera, kde ju prenechal na Rodrigueza, lenže ten trafil iba Daviesa a následne loptu berie Marshall.
     
    85
    Mason to zakrútil dobre, lenže hostia loptu dostali aspoň za šestnástku, odkiaľ hrozne nepresne pálil Huddlestone.
     
    84
    Dobrý center Elmohamadyho hľadal Mbokaniho, ktorý bol síce ustrážený, no Hull naďalej ostane v ofenzíve a po zrazenom centri znova Elmohamadyho bude nasledovať roh.
     
    83
    Žltú kartu dostáva Maja Jošida (Southampton FC).
     
    81
    Rodríguez si na krídle zasekol protihráča a následne dobre centroval na zadnú tyč, avšak lopta na Austina bola pridlhá a tak ju zakončiť nedokázal.
     
    80
    Striedajúci Ward-Prowse tak aj učinil, ale priestor troch žrdí netrafil. Lopta však preletela asi len meter nad brvnom.
     
    79
    Po poslednom neúspešnom priamom kope prichádza ďalšia možnosť. Teraz je to možno aj na priamu strelu.
     
    77
    Striedanie v tíme Southampton FC: z ihriska odchádza Nathan Redmond, prichádza Jay Rodriguez.
    Striedanie v tíme Southampton FC: z ihriska odchádza Jordy Clasie, prichádza James Ward-Prowse.
     
    77
    Priamy kop pre hostí môže so zápasom ešte niečo urobiť, ale musí to prísť veľmi rýchlo, pretože Hull zaťahuje oponu.
     
    76
    Austin po dlhom šprinte jeho spoluhráča pálil k žrdi z veľmi dobrej pozície, ale Marshall bol na mieste a dokázal loptu aspoň vyraziť.
     
    74
    Striedanie v tíme Hull City AFC: z ihriska odchádza Harry Maguire, prichádza Tom Huddlestone.
     
    73
    Žltú kartu dostáva Ryan Bertrand (Southampton FC).
     
    73
    Nepodarený center na prednú tyč Elmohamady okamžite dostal preč. Následne ušla hosťom lopta a tak ju Hull odpálil až na ich polovicu.
     
    72
    Davis si narazil s Austinom a z hranice šestnástky sa aj dostal do zakončenia, lenže jeho rana bol zrazená a nasledovať bude rohový kop.
     
    71
    Kolmica na Redmonda do šestnástky presná nebola. Elmohamady loptu zachytil, následne si trúfol aj na jasličky pre Bertranda a dostal ju preč.
     
    70
    Southampton sa drží pred šestnástkou Hullu, ale nedarí sa jeho hráčom nič zaujímavé vymyslieť. Domáci sa stiahli do pozornej defenzívy a nerobia chyby.
     
    67
    Vysoký pas od Clasieho chytil pred Austinom Marshall, ale dostal sa do menšej kolízie s týmto Angličanom. Píska sa faul, ale gólman domácich bude v poriadku.
     
    66
    Striedanie v tíme Southampton FC: z ihriska odchádza Dušan Tadić, prichádza Sofiane Boufal.
    63. Michael Dawson (HLL) - 2:1
     
    63
    Hull City dalo gól!
    Domáci predviedli famózny obrat za dve minúty a zrazu sú na koni. Opäť pri tom tom Snodgrass, ktorý poslal skvelý center z priameho kopu presne na hlavu kapitána MICHAELA DAWSONA a ten sa trafil perfektne do rohu brány.
     
    62
    Odpoveď mohla prísť krátko na to, avšak center Redmonda našiel iba Dawsona, ktorý napálil Austina a od neho iba lopta za čiaru.
    61. Robert Snodgrass (HLL) - 1:1
     
    61
    Hull City dalo gól!
    Je vyrovnané! Po úvode sa zdalo, že domáci sú v rozklade, ale Hull postupne zlepšoval výkon a teraz prišlo vyvrcholenie, keď Clucas našiel ROBERTA SNODGRASSA v šestnástke zle stráženého a tento striedajúci futbalista takmer roztrhol sieť.
     
    60
    Roh však hosťom nevyšiel a naopak, dopredu prešiel Hull, ktorý dokonca získal priamy kop. Center do malého vápna bol veľmi dobrý, lenže Maguire nedokázal v skvelej pozícii zakončiť na bránu, iba tesne vedľa.
     
    59
    Tadič v šestnástke súpera povyzvŕtal dvoch protihráčov, zamotal im hlavy, ale následne poslal center len do nich a následne sa odráža na rohový kop.
     
    57
    Žltú kartu dostáva Jordy Clasie (Southampton FC).
     
    57
    Redmond sa dostal pred Marshalla, ale z hranice päťky a mierneho uhlu cez padajúceho obrancu súpera zakončiť nedokázal. Respektíve áno, lenže iba do rukavíc gólmana Hullu.
     
    56
    Tadičova prihrávka do šestnástky bola zrazená, ale k adresátovi sa dostala. Ten kopol do protihráča a bude to roh.
     
    54
    Vyzeralo to na rýchly protiútok Southamptonu, lenže Tadič zaváhala tak sa hostia držia pred šestnástkou súpera a posúvajú si loptu z nohy na nohu.
     
    53
    Center zľava do šestnástky Hullu pripravil Tadič proti nohe Bertranda, ale ten kopol do prázdna, nakoľko mu loptu posunul Elmohamady.
     
    52
    Snodgrass síce poslal sprava zaujímavý center, ale Mbokani sa k lopte na hranici päťky cez Yoshidu nedostal, takže to bolo v konečnom dôsledku zbytočné.
     
    51
    Po rohovom kope sa znova dostal k hlavičke holandský obranca van Dijk hrajúci v skvelej forme a dokázal opečiatkovať brvno.
     
    49
    Nízky center takmer narobil problémy hráčom Hullu, pretože lopta sa všelijako pred päťkou podrážala, no nakoniec sa dostala zo šestnástky preč.
     
    48
    Tadičove zakončenie po rýchlej akcii Southmaptonu nebolo úplne presné, ale hlavne zrazené na roh, takže hostia ostanú vpredu.
     
    47
    Po prvom priamom kope v druhom polčase sa mohlo meniť skóre, pretože na Davisov center si výborne nabehol van Dijk a poslal hlavičku pod brvno. Skvelým zákrokom sa blysol Marshall a navyše sa pískal ofsajd.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    45+4
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+3
    Romeu si perfekte splnil defenzívne povinnosti a zastavil rýchly pokus o protiútok ťahaný Livermoreom. Dopredu môže ísť zas Southampton.
     
    45+1
    Austin si hľadal miesto v šestnástke protivníka, lenže cez prehustený priestor nedokázal prihrať ani vystreliť a tak vrátil loptu dozadu, kde o ňu Southampton prišiel.
     
    45+1
    Nadstavujú sa 4 minúty.
     
    45+1
    Ten hosťom vôbec nevyšiel a po dlhom odkope mohol ísť dopredu Mbokani. Dôrazný Yoshida mu ale loptu uchmatol.
     
    45
    Austin v ďalšom zakončení. Znova si nabehol do šestnástky, kde dostal kolmicu, lenže teraz bol z uhlu a mieril to cez obrancu k žrdi. Marshall vyrazil na roh.
     
    44
    Po prihrávke za obranu Hullu pre Austina sa lopta anglickému útočníkovi zle odrazila a tak ju nedokázal zakončiť, ale po následnom odkope domácich tu bude roh. Ten končí tvrdou ranou Clasieho z druhej vlny, brankár Marshall chytá.
     
    43
    Ryan Mason síce poslal loptu smerom na bránu, ale z rohu šestnástky ako keby len prihrával svojmu krajanovi Forsterovi v bráne hostí.
     
    42
    Center sprava, ktorý vyslal Elmohamady nebol presný ani náhodou a lopta tak prešla bez ďalšieho dotyku za autovú čiaru.
     
    40
    Yoshida bol napádaný Clucasom a o loptu prišiel, keďže mu ušla za autovú čiaru. Hull ale začína akciu zo zadných radov a na rýchly prechod dopredu to nevyzerá.
     
    39
    Bertrandov pas z krídla na stred útoku nebol presný, ale Hull pri lopte dlho nevydržal. Stratil ju za niekoľko krátkych sekúnd.
     
    37
    Snodgrass veľmi dlho váhal a snažil sa na krídle vymyslieť, ako prejde okolo van Dijka, ale nakoniec mu zrýchlenie nepomohlo, nakoľko Holanďan kopol do lopty a tá sa od Škóta odrazila za čiaru.
     
    35
    Austin si počkal na krídle, kým mu nabehne Redmond, ale následne si s ním nerozumel, keďže poslal kolmicu úplne inde, ako rýchly krídelník bežal.
     
    33
    Pekná kombinácia Hullu sa takmer dostala k zakončeniu, avšak Henriksen ešte prihrával doprava, odkiaľ prišiel center presne na hlavu van Dijka.
     
    32
    Vysoká lopta do šestnástky Hullu spadla do miest, kde stál Austin, lenže toho dokázal bez faulu postrážiť Davies. Hneď na to ešte zabojoval Maguire a získal aut.
     
    30
    Clucasa je zatiaľ dnes vidieť. Teraz sa síce dostal k rohovej zástavke, ale loptu po nastrelení Yoshidu udržal. Následný center do šestnástky od toho istého hráča už natoľko presný nebol.
     
    29
    Žltú kartu dostáva Dušan Tadić (Southampton FC).
     
    28
    Situáciu rozohral samotný Tadič, no našiel iba hráčov domáceho celku. Následne sa zrazili a to veľmi nepríjemne práve Tadič s Masonom. Skôr tam ale išli o to, že srbský záložník trafil Angličana šlapákom do kolena. Tu mala prísť minimálne žltá karta.
     
    27
    Clucas fauloval niekoľko metrov pred vlastnou šestnástkou Tadiča, takže hosťom poskytol možnosť na center pred Marshalla.
     
    26
    Striedanie v tíme Hull City AFC: z ihriska odchádza William Keane, prichádza Robert Snodgrass.
     
    24
    Naozaj to nevyzerá dobre. Osobne mám pocit, že Keane bude musieť ihrisko opustiť. Už aj hlavný arbiter ukazuje, že treba nosidlá. Bývalého hráča Manchestru United trápi koleno. Hull bude druhýkrát v prvom polčase striedať.
     
    23
    Will Keane sa snažil dostať sa cez poslednú prekážku, ktorou bol van Dijk, ale následne spadol a ostal ležať na zemi. Potrebuje ošetrenie. Aj toto bolo bez zavinenia súpera, takže keby Hull prišiel o oboch útočníkov, to by bola pohroma.
     
    22
    Southampton drží loptu na svojich kopačkách a nikam sa s ňou neponáhľa. Necháva hráčov Hullu behať. Samozrejme, že hosťom to stačí.
     
    20
    Mason znova v pozícii tvorivého hráča, avšak pas za defenzívu pre Mbokaniho neprešiel. Southampton teraz upokojil hru v strede poľa.
     
    19
    Ryan Mason našiel pred šestnástkou súpera miesto pre mladého Clucasa, ktorý vystrelil k bližšej žrdi, lenže bránu Forstera minul.
     
    16
    Clasie poslal veľmi nebezpečný center tesne nad zemou, na ktorý číhala dvojica hráčov hosťujúceho tímu, ale nakoniec sa k lopte nedostal ani jeden.
     
    16
    Center z krídla našiel iba hlavu van Dijka. Southampton je späť v ofenzíve, lenže neponáhľa sa a keďže sa Hull sformoval, prichádza prihrávka do zadných radov.
     
    15
    Tadič si počkal na nábeh Yoshidu, prihral mu na krídlo, avšak Japonec odcentroval veľmi zle. Dopredu sa tak vydávajú domáci.
     
    14
    Hull City drží loptu, no len pred vlastnou šestnástkou. K tej súperovej sa po inkasovanom góle "tigre" ani nepriblížili.
     
    12
    Tadič dostal pekný pas na hranicu šestnástku. Rýchlo prihral pod seba, odkiaľ zakončoval Austin z dobrej pozície, ale iba do prvého brániaceho hráča pred ním, ktorým bol Dawson.
     
    11
    Hull dostal hneď na úvod dve tvrdé rany. Najskôr inkasovaný gól a potom aj prišiel o útočníka Hernándeza. Uvidíme, či sa dokáže dať dokopy a vrátiť sa do stretnutia.
     
    9
    Striedanie v tíme Hull City AFC: z ihriska odchádza Abel Hernández, prichádza Dieumerci Mbokani.
     
    8
    Abel Hernández ostáva sedieť na zemi po súboji v strede poľa, ale samotné zranenie nebolo spôsobené ním. Pravdepodobne pôjde o stehenný sval a nutné striedanie.
    6. Charlie Austin (SOT) - 0:1
    6. 0:1
     
    6
    Southampton dal gól!
    CHARLIE AUSTIN problém nemal a skúsené strelil svoj piaty gól v posledných siedmych ligových dueloch.
     
    5
    Na druhej strane bol vo vlastnom pokutovom území neskoro Davies a po faule na Yoshidu sa píska penalta.
     
    5
    José Fonte spravil chybu pri rozohrávke a do šestnástky hostí sa dostal Hernández, lenže prihrávkou pre Keaneho našiel len Forstera.
     
    4
    Dušan Tadič si v šestnástke súpera pomohol nedovoleným spôsobom a tak loptu po faule na Clucasa stráca.
     
    3
    Dobrý prechod domácich po ľavej strane skončil centrovanou loptou a následným zákrokom Bertranda, ktorý po Clucasovom pase prihral dovoleným spôsobom svojmu brankárovi Forsterovi.
     
    2
    Pas na krídlo Redmonda nenašiel, ale stopér Davies odkopol iba za postrannú čiaru, takže hostia môžu v akcii pokračovať a prišiel aj nebezpečný center Tadiča, lenže nabiehajúceho Austina nenašiel.
     
    1
    Po výkope hostí sa k lopte okamžite dostáva Hull a nakopáva ju smerom dopredu, lenže Bertrand akciu zastavil.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Hull City AFC: Marshall – Maguire, Davies, M. Dawson (C) – Elmohamady, Henriksen, Livermore, R. Mason, Clucas – A. Hernández, W. Keane.
    Náhradníci: Jakupović – Meyler, Huddlestone, Snodgrass, Mbokani, Tymon, Bowen.

    Southampton FC: Forster – Jošida, Fonte (C), van Dijk, Bertrand – Clasie, Romeu, S. Davis – Tadić – Redmond, Austin.
    Náhradníci: Taylor – Jay Rodriguez, Martina, Ward-Prowse, Boufal, Højbjerg, McQueen..
     
    Hull City AFC

    Nováčik ligy začal veľmi dobre, keď porazil majstra z Leicesteru a následne aj Swansea na jej pôde, ale čo sa deje teraz, to si nevedia v Hulle vysvetliť. Šesť zápasov v rade samé prehry a to ešte prišli debakle 1:4 s Arsenalom, 1:5 proti Liverpoolu a dokonca Bournemouth (!) vyhral 6:1! Klub v rozklade má tak len sedem bodov a je v zostupovom pásme. Navyše dostal až 23 gólov, čo je najviac z celej ligy. Možno by to chcelo zmenu brankára. Na svoju šancu márne čaká Slovák Dušan Kuciak. Najlepším strelcom je Škót Robert Snodgrass s tromi presnými zásahmi.

    Southampton FC

    Desiate miesto nie je presne to, čo by "svätci" očakávali, ale dá sa predpokladať, že sa to bude zlepšovať. Naposledy síce prišla domáca remíza so skvele hrajúcou Chelsea, ale pred tým ťahal tím Claudeho Puela sériu piatich stretnutí bez porážky. Počas nej porazil napríklad aj West Ham alebo remizoval s Leicesterom. Doterajšie porážky však prišli so silnými tímami (Chelsea, Man. Utd a Arsenal), takže ak chce Southampton pomýšľať na cestu tabuľkou hore, bude musieť takého duely zvládať lepšie. Šancu na to bude mať hneď po repre pauze, kedy hostí Liverpool a následne aj Everton.

    Zároveň hrajú "svätci" Európsku ligu, kde sa to v spočiatku jasnej skupiny, aspoň podľa predpokladov, zamotáva. Najväčší favorit Inter Miláno je posledný a v štvrtom kole, teda zatiaľ poslednom, ho tam pripevnil práve Southampton domácou výhrou 2:1. Na prvú Spartu Praha stráca so ziskom siedmych bodov dva, tretí Hapoel Beer Sheva má štyri body.

    Tím vo všetkých súťažiach strelecky ťahá Charlie Austin. V lige dal štyri góly, ďalšie dva pridal v EL a jeden v Ligovom pohári. Dobre je na to aj defenzíva, keďže menej ako desať southamptonských gólov v PL inkasoval len Tottenham (5) a Chelsea (9).
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:15.

    Matej Kubove

    Góly: 61. Snodgrass, 63. M. Dawson – 6. Austin

    Karty:   29. Tadić (SOT), 57. Clasie (SOT), 73. Bertrand (SOT), 83. Jošida (SOT), 90+1. Romeu (SOT)


    Hull City AFC: Marshall – Maguire (74. Huddlestone), Davies, M. Dawson (C) – Elmohamady, Henriksen, Livermore, R. Mason, Clucas – A. Hernández (9. Mbokani), W. Keane (26. Snodgrass).
    Náhradníci: Jakupović – Meyler, Huddlestone, Snodgrass, Mbokani, Tymon, Bowen.

    Southampton FC: Forster – Jošida, Fonte (C), van Dijk, Bertrand – Clasie (77. Ward-Prowse), Romeu, S. Davis – Tadić (66. Boufal) – Redmond (77. Jay Rodriguez), Austin.
    Náhradníci: Taylor – Jay Rodriguez, Martina, Ward-Prowse, Boufal, Højbjerg, McQueen.