Tisková konference Českého svazu házené (kon.) | TK lyžařky a snowboardistky Ester Ledecké (kon.)
koniec udalosti
Tisková konference Českého svazu házené

cz Štvrtok 03.11.2016, 10:30Tlačové konferencie
     
    Nyní budou představovány nové kombinézy přímo v místě dění této tiskové konference. (11:45:30)
     
    Oficiální část tiskové konference byla ukončena, díky za pozornost.
     
    Mezi třemi prioritními cíli se objevuje rovněž snaha o větší přilákání mladých házenkářů k tomuto sportu. Právě děti totiž v posledních letech české házené chyběly. Ty plánuje český svaz házené nalákat především intenzivnější kooperací se školami a jejich zapojením do mládežnických projektů jakým je například Školní liga miniházené.
     
    Samotné logo značky je primárně tvořeno siluetou hráče, která je modifikací písmena H. Levá stojna písmene symbolizuje slavnou minulost, zatímco pravá její budoucnost. Horizontální propojení obou stojen symbolizuje cestu od slavné minulosti k nadějné budoucnosti. Barevný kód loga je vyveden v národních barvách.
     
    Svaz navíc důkladně definoval hodnoty házené jako značky i emoční a racionální faktory, které představují důvody, proč mít házenou rád, hrát ji či podporovat. Výsledkem analýzy je formulace nové vize, mise a také sloganu, který zní: „Strhující na hřišti, cenná pro život”.
     
    Jinak dnes bylo na tiskové konferenci oficiálně představeno nové logo české házené. Rebranding značky je součástí rozsáhlé koncepce rozvoje tohoto sportu v České republice. Hlavním cílem komplexní strategie je z pohledu Českého svazu házené vytvoření atraktivního „brandu“, který ponese název „Česká házená – Czech Handball“. Do roku 2020 by měla tato značka české házené přinést generálního partnera, růst členské základny o 30 % a výrazné navýšení povědomí o házené v rámci české populace.
     
    Házená se také navíc podle Bendla nyní dostala mezi top pět sportů v České republice, které mají reálnou šanci žádat o dotaci ze státní pokladny. Jak říká sám předseda svazu, je potřeba začít prakticky od píky, případné úspěchy národních týmů by mohly zájem o házenou v ČR zvýšit.
     
    Na tiskové konferenci byl mimo jiné přítomný také předseda českého svazu házené Radek Bendl, který vyjádřil myšlenku případného pořádání EURA 2022 v České republice. V tomto roce už by se mělo pořadatelství Eura týkat celkem tří zemí a Česká republika by ráda šla vzorem Polska, které tento turnaj pořádalo v roce 2016.
     
    Tématem projektu Česká házená – czech handball je také možnost případné změny sportovního odvětví podobně jako v minulosti odbíjená – volejbal, košíková – basketbal. Pojem handball by měl nově symbolizovat zejména mezinárodní házenou.
     
    Česká házená bude nově disponovat novým logem, který údajně házenkářkému svazu dodala soukromá společnost.
     
    Využívat by k tomu česká házená měla také v širším spektru sociálních sítí, zejména Facebooku a Twitteru.
     
    Aktuálně je všem přítomným prezentována strategie rebrandingu české házené, jejímž cílem je zejména nárůst čenské základny a získání poprvé v historii svazu hlavního generálního partnera.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 10:30.

    Radek Barkman