Southampton – Sunderland 1:0 (kon.) | West Ham – Chelsea 2:1 (kon.) | Manchester United – Manchester City 1:0 (kon.)
koniec
Manchester United
1:0 (0:0)
Manchester City
Streda 26.10.2016, 21:00 • Old Trafford, Manchester • Anglický Ligový pohár
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Hezký večer. Co nejsrdečněji vás vítám u sledování textového přenosu z osmifinálového utkání Anglického ligového poháru, ve kterém se v rámci třaskavého derby představí Manchester United proti Manchesteru City. Tak si to nenechte ujít!
     
    Vstup do probíhajícího ročníku vyšel oběma týmům skvěle, oba manchesterské celky se ale v posledních týdnech zadrhly. United jsou momentálně v Premier League až sedmí, v minulém kole dokonce schytali potupnou porážku 0:4 proti Chelsea. Pod palbou kritiky se ocitl především Marouane Fellaini, experti a fanoušci ale nenechali nit suchou ani na letních posilách Pogbovi a Ibrahimovićovi.

    Citizens jsou v ligové tabulce stále na prvním místě, na movitý klub už se ale zvládli bodově dotáhnout Arsenal s Liverpoolem. V součtu všech soutěží svěřenci Pepa Guardioly nezvítězili už pětkrát v řadě, o víkendu překvapivě remizovali 1:1 s osmým Southamptonem. „Byli jsme tam všichni a mluvili spolu o nastalé situaci,“ vyjádřil se Guardiola k jeho pozápasovém proslovu v kabině, který trval bezmála hodinu.

    Oba slavné manchesterské kluby budou mít ideální příležitost odrazit se zpět k výšinám. První vzájemný zápas v sezóně ovládli Citizens 2:1, kdo se bude radovat dnes na Old Trafford?
     
    Úvodné zostavy:

    Manchester United: de Gea – Valencia, Rojo, Blind, Shaw – Carrick, Herrera – Mata, Pogba, Rashford – Ibrahimović.
    Náhradníci: Romero – Depay, Lingard, Young, Fellaini, Schneiderlin, Darmian.

    Manchester City: Caballero – Maffeo, Otamendi, Kompany, Clichy – García, Fernando, Sané – Navas, Iheanacho, Nolito.
    Náhradníci: Gunn – Sterling, Gündoğan, Agüero, Kolarov, Fernandinho, Adarabioyo.

    Rozhodca: Mike Dean.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Úvodný výkop zápasu mali hostia. Snažili sa preniknúť po pravej strane, no veľmi dobre zasiahol navrátilec v zostave Luke Shaw.
     
    2
    Hneď na začiatku stretnutia mali hostia veľkú šancu. Jesús Navas centroval z pravej strany, presným pasom našiel Leroya Saného, no ten hlavičkoval nad bránu.
     
    3
    Červení diabli nemohli pokračovať vo svojej útočnej akcií. Marcus Rashford sa síce dostal do šestnástky, no ešte predtým bol v ofsajde Zlatan Ibrahimović.
     
    4
    Jesús Navas sa kolmou prihrávkou snažil nájsť svojho spoluhráča, no lopta končí len v moci brankára Davida de Geu. Ten rozohráva útočnú akciu.
     
    5
    V úvode stretnutia majú mierne navrch hostia, ktorí si vypracovali územnú prevahu. Teraz ale strácajú loptu po faule Vincenta Kompanyho.
     
    6
    Antonio Valencia v spolupráci s Juanom Matom založil útočnú akciu domácich. V nevhodný moment sa ale pošmykol, a tak prišiel o loptu.
     
    7
    Marcus Rashford si teraz počínal nedovolene, keď v strede poľa fauloval brazílskeho záložníka Fernanda. Mike Dean tak prisudzuje loptu hosťom.
     
    8
    Úvodné minúty sú zatiaľ skôr v znamení nedovolených zákrokov. Teraz sa jedným z nich previnil Kelechi Iheanacho, hoci sa rozhodnutiu arbitra čuduje.
     
    9
    A ďalší nedovolený zákrok v strede ihriska. Faulovaným hráčom bol tento raz Nolito, ktorého poslal na trávnik holandský obranca Daley Blind.
     
    10
    Jesús Navas kolmou prihrávkou hľadal v pokutovom území Aleixa Garcíu. Ten bol v súboji s Michaelom Carrickom, no pokutový kop si napriek kontaktu nevybojoval.
     
    11
    Zverenci úspešného trénera Pepa Guardiolu majú stále výraznú územnú prevahu. Domáci si zatiaľ nevypracovali smerom dopredu absolútne nič.
     
    12
    Predošlé tvrdenie sa snažil zmeniť Marcus Rashford. Ten prenikal po ľavej strane, no dobre ho zastavil španielsky krajný obranca Pablo Maffeo.
     
    13
    Mike Dean prvýkrát v zápase vyťahuje žltú kartu. Potrestaným hráčom je Kelechi Iheanacho, ktorý v strede poľa nepríjemne zasiahol Daleyho Blinda.
     
    14
    Michael Carrick poslal dlhý pas za obrannú líniu súpera. Na jeho center si nabiehal Juan Mata, no v čase prihrávky bol v postavení mimo hry.
     
    15
    A ďalší nedovolený zákrok, opäť v podaní Kelechiho Iheanacha. Nigeríjčan sa okamžite ospravedlňuje, keďže na svojom konte má už žltú kartu.
     
    16
    Nolito si teraz splnil aj svoje defenzívne povinnosti. Zachytil kolmú prihrávku Michaela Carricka a zakladá rýchly brejk hostí.
     
    17
    V úvode zápasu nesledujeme nejakú reklamu na futbal. Hra sa odohráva najmä v strede poľa, teda mimo nebezpečných priestorov.
     
    18
    Zlatan Ibrahimović posielal dlhú na Marcusa Rashforda. Lopta však bola príliš prudká, a tak bude odkopávať len brankár Willy Caballero.
     
    20
    Ani táto akcia Manchestru United sa neskončila úspešne. Nicolás Otamendi si bez problémov poradil, a tak bude nasledovať len ďalší odkop.
     
    21
    Ani z tejto útočnej akcie nič nebolo. Na druhej strane ihriska chytá loptu do svojich rukavíc španielsky brankár David de Gea.
     
    22
    Nicolás Otamendi fauloval približne 23 metrov od hosťujúceho pokutového územia. Po faule na Juana Matu tak budú domáci zahrávať nebezpečný priamy kop.
     
    23
    Priamy kop domáceho mužstva rozohral švédsky kanonier Zlatan Ibrahimović. Ten ale trafil len dobre postavený múr, a tak bude nasledovať roh.
     
    24
    Ani následný rohový kop neznamenal pre zverencov Pepa Guardiolu žiadne nebezpečenstvo. K lopte sa dostal síce Antonio Valencia, no zakončiť nedokázal.
     
    25
    Hra sa odvíja v blízkosti domáceho pokutového územia. Do rozohrávky sa zapojil aj brankár David de Gea, ktorý posunul loptu na Luka Shawa.
     
    26
    Antonio Valencia môže byť rád, že nemusí ísť predčasne pod sprchy. Domáci futbalista zákerne fauloval Fernanda a pokojne mohol byť vylúčený.
     
    28
    Dnešný zápas poriadne zaostáva za očakávaniami. Najmä zverenci Josého Mourinha sú smerom dopredu veľmi statickí a ešte neohrozili Willyho Caballera.
     
    29
    Domáci sa dostali na dostrel šestnástky súpera, no Paul Pogba si v súboji s Jesúsom Navasom počínal nedovolene. Mike Dean píska nedovolený zákrok.
     
    30
    Máme za sebou polhodinu hry a bohužiaľ musíme konštatovať, že okrem šance nemeckého mladíka Leroya Saného sme nevideli nič zaujímavé.
     
    31
    Zlatan Ibrahimović sa pekne zbavil obrancu, ale jeho prihrávka na Paula Pogbu bola nepresná. Dobre zapracoval hosťujúci kapitán Vincent Kompany.
     
    32
    Zlatan Ibrahimović teraz dobre napádal rozohrávku súpera. Pod tlakom sa ocitol Vincent Kompany a napokon musel poslať loptu mimo hracieho priestoru.
     
    33
    Tentokrát budú vhadzovať hostia, keďže kombinácia Červených diablov opäť stroskotala už v zárodku. Willy Caballero všetko sleduje z úctivej diaľky.
     
    34
    Hosťom sa črtala šanca na prečíslenie, no Leroy Sané celú akciu pokazil. Loptu totiž poslal presne medzi Nolita a Kelechiho Iheanacha.
     
    36
    Po aktivite Paula Pogbu sa dostal do streleckého zakončenia Zlatan Ibrahimović. Jeho pokus ale dokázal zblokovať Nicolás Otamendi, a tak bude nasledovať len roh.
     
    37
    Marcus Rashford sa dostával do šance, no v poslednej chvíli výborne zasiahol krajný obranca Pablo Maffeo. Anglický reprezentant zaváhal, a tak budeme svedkami ďalšieho rohu.
     
    38
    Prvýkrát v zápase musel zasahovať brankár Willy Caballero. Z pravej strany centroval Paul Pogba, no jeho pas smerujúci na Zlatana Ibrahimovića hosťujúci brankár vyrazil.
     
    39
    Akcia domáceho tímu nemôže pokračovať. V postavení mimo hry sa totiž ocitol francúzsky záložník Paul Pogba. Odkopávať bude brankár Willy Caballero.
     
    40
    Kelechi Iheanacho si vytvoril priestor na ľavej strane. Nigeríjčan vystrelil svojou ľavačkou, no jeho pokus včas stihol zblokovať Michael Carrick.
     
    41
    Zlatan Ibrahimović zbytočne stratil loptu v stredovom kruhu. Hostia sa dostali do kontry, ale loptu kryje dobrým zákrokom David de Gea.
     
    42
    Jesús Navas prenikal po pravej strane, no veľmi dobrý obranný zákrok predviedol Luke Shaw. Hostia napriek tomu pokračujú v útočnej aktivite.
     
    44
    Španielsky záložník Ander Herrera sa teraz hnevá na hlavného rozhodcu. Mike Dean totiž prisudzuje loptu hosťom, ktorí budú vhadzovať.
     
    45
    Prvý polčas sa pomaly chýli k svojmu záveru. Napriek tomu, že sme veľa prerušení nevideli, hlavný rozhodca nadstavuje ešte jednu minútu.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Vážení športoví priatelia, ak ste prvý polčas zmeškali, rozhodne nemáte čo ľutovať. Videli sme v ňom len jednu šancu, ktorú už v druhej minúte zahodil Leroy Sané. Okrem tohto momentu sa ale nedialo prakticky nič zaujímavé. Územnú prevahu síce mali Citizens, no tí nedokázali prekonať spoľahlivého brankára Davida de Geu. Druhý počas sa začína o 22:02 hod.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Pep Guardiola spravil počas polčasovej prestávky jedno striedanie. V dnešnom zápase končí Vincent Kompany a na jeho miesto prichádza Aleksandar Kolarov.
     
    47
    Manchester City sa dostal do náznaku šance. Ich akcia však musela byť prerušená, keďže v postavení mimo hry bol Španiel Nolito.
     
    48
    V úvode druhého polčasu majú miernu územnú prevahu domáci hráči. Teraz však prichádzajú o loptu, kedže fauloval Paul Pogba.
     
    49
    Najväčšiu šancu zápasu mal domáci Paul Pogba! Zlatan Ibrahimović mu krásne posunul loptu do priestoru ľavého krídla, no jeho zakončenie skončilo na pravej žrdi.
    49. Pogba (MAN)
     
    50
    Paul Pogba sa dostal do ďalšej streleckej pozície. Tentokrát vystrelil spoza pokutového územia, ale jeho technická strela minula bránu.
     
    51
    Ander Herrera sa nepresadil v osobnom súboji. Nicolás Otamendi bol faulovaný, a tak pri lopte ostanú hosťujúci futbalisti.
     
    52
    Willy Caballero musel zasahovať po strele z ľavého krídla. Z ťažkej pozície vystrelil Juan Mata, no argentínsky brankár jeho pokus vyrazil.
     
    54
    Manchester United dal gól!
    Domáci futbalisti predvádzajú v druhom polčase oveľa lepší výkon a zaslúžene sa dostávajú do vedenia. Zlatan Ibrahimović vyhral osobný súboj, presnou prihrávkou našiel v pokutovom území JUANA MATU a ten prízemnou strelou prekonal Willyho Caballera.
    54. Mata (MAN) - 1:0
     
    55
    Červení diabli vstúpili do druhého dejstva oveľa lepšie a konečne ich výkon stojí za to. Citizens sú pod tlakom a musia sa viac-menej brániť.
     
    56
    Paul Pogba spadol v pokutovom území po kontakte s Nicolásom Otamendim. Hlavný rozhodca ale na biely bod neukazuje.
     
    57
    Televízne kamery si okamžite všimli, že za postrannou čiarou sa rozcvičuje hneď trojica hráčov Manchestru City. Pep Guardiola zrejme bude onedlho striedať.
     
    58
    Jesús Navas sa teraz nepresadil na pravej strane, a tak bude nasledovať len odkop od brány Davida de Geu. Citizens sa snažia získať územnú prevahu.
     
    59
    Jesús Navas sa dostal k centru, no tentokrát v súboji s Lukeom Shawom neuspel. Domáci obranca dokonca vybojoval odkop od brány.
     
    60
    Hodinu hry nám ukončilo ofsajdové postavenie Juana Matu. Práve španielsky hráč je jediným strelcom zápasu, keď zužitkoval pas Zlatana Ibrahimovića.
     
    61
    Domáci futbalisti sa okamžite stiahli na vlastnú polovicu ihriska. Citizens sa snažia získať kontrolu nad zápasom a vyrovnať skóre duelu.
     
    62
    Luke Shaw opäť dobre zapracoval, keď dokázal zblokovať center Jesúsa Navasa. Napriek tomu hostia pokračujú vo svojej útočnej aktivite.
     
    63
    Pep Guardiola reaguje na priebeh zápasu svojim prvým striedaním. Na trávnik prichádza Raheem Sterling, ktorý vymieňa nevýrazného Leroya Saného.
     
    64
    Marcus Rashford si vytvoril priestor na ľavej strane a poslal nebezpečný center do pokutového územia. Ten nezachytil Aleksandar Kolarov a takmer z toho bol druhý gól. Zlatan Ibrahimovć ale loptu dobre netrafil.
     
    65
    Raheeem Sterling sa po svojom príchode na trávnik previnil nedovoleným zákrokom. Zozadu fauloval Andera Herreru a môže byť rád, že nedostal kartu.
     
    66
    Pekná akcia v podaní domácich. Zlatan Ibrahimović šikovnou pätičkou hľadal nabiehajúceho Marcusa Rashforda, no pri lopte bol prvý Willy Caballero.
     
    68
    Hostia mali výhodu rohového kopu. Ten z pravej strany zahral Alex García, no loptu odhlavičkoval do bezpečia dnes spoľahlivý Daley Blind.
     
    69
    Raheeem Sterling vybojoval pre hosti nebezpečný priamy kop. Anglický reprezentant bol faulovaný približne 25 metrov od brány a loptu si už berie Aleksandar Kolarov.
     
    70
    Aleksandar Kolarov zahral priamy kop veľmi zle. Srb loptu až príliš nadvihol, a tak ju nasmeroval vysoko nad bránu Davida de Geu.
     
    71
    Posledné striedanie v podaní hostí. Na ihrisko prichádza argentínsky útočný klenot Sergio Agüero, ktorý nahradzuje španielskeho hráča Nolita.
     
    72
    Hostia mali po aktivite Raheema Sterlinga výhodu rohového kopu. Do zakončenia sa ale nedostali, kedže loptu kryje David de Gea.
     
    73
    Prvýkrát v zápase strieda aj domáci tréner José Mourinho. Ten z ihriska sťahuje strelca gólu Juana Matu a na ihrisko posiela defenzívnejšieho Morgana Schneiderlina.
     
    74
    Mike Dean prerušuje hru po zákroku Fernanda na Zlatana Ibrahimovića. Domáci útočník v dnešnom zápase môže pokračovať bez ošetrenia.
     
    75
    Do konca zápasu ostáva približne štvrťhodinka. Pri lopte ostanú hostia, keďže nedovoleným zákrokom sa prezentoval striedajúci Morgan Schneiderlin.
     
    76
    Teraz sme sledovali pomerne rozháraný úsek hry. Najskôr zbytočne stratil loptu Raheem Sterling, no následne o ňu prišiel aj Paul Pogba.
     
    77
    A ďalší nedovolený zákrok. Tentokrát sa voči pravidlám previnil Aleix García, a tak si domáci futbalisti môžu aspoň na pár sekúnd vydýchnuť.
     
    78
    Aleix García poslal veľmi dobrý pas smerom do domácej šestnástky. Na loptu si nabiehal Sergio Agüero, no pred ním zasiahol Antonio Valencia.
     
    79
    Marcus Rashford sa dostal do rýchleho brejku, no svojim pasom Paula Pogbu nenašiel. Po obrannom zákroku Pabla Maffea mali domáci roh, ale nezakončili.
     
    81
    Stretnutie sa nám prehuplo do poslednej desaťminútovky. Z ľavej strany posielal center do pokutového územia Gaël Clichy, ale Sergia Agüera nenašiel.
     
    82
    V dnešnom zápase si zahrá aj mladý anglický reprezentant Jesse Lingard. Ten strieda svojho krajana Marcusa Rashforda.
     
    83
    Citizens stupňujú svoj tlak. Tentokrát posielal loptu do pokutového územia Raheem Sterling, no našiel len pripraveného Daleyho Blinda.
     
    84
    Opäť veľmi dobre zapracoval Daley Bilnd. Holandský obranca teraz odhlavičkoval do bezpečia aj center Gaëla Clichyho z ľavej strany.
     
    85
    Na dlhší časový úsek sa dostali k lopte aj domáci. Dlhý pas na Paula Pogbu ale nebol presný, a tak môžu ďalšiu akciu rozbehnúť Citizens.
     
    86
    Sergio Agüero sa teraz hnevá na postranného rozhodcu. Ten zdvihol zástavku po jeho kontakte s Michaelom Carrickom a trošku prekvapujúco prisúdil loptu domácim.
     
    87
    Morgan Schneiderlin nemohol vo svojej akcii pokračovať, keďže sa ocitol v postavení mimo hry. O pár sekúnd na to fauloval Aleksandar Kolarov.
     
    88
    Zverenci Pepa Guardiolu sa nevedia dostať do záverečného tlaku. Súper veľmi dobre bráni a dokonca hostí nepúšťa ani na jeho polovicu ihriska.
     
    89
    Citizens takým hádzanárskym spôsobom obliehali pokutové územie domácich. Sergio Agüero posielal loptu do šestnástky, no pri nej je David de Gea.
     
    90
    Hrací čas dnešného stretnutia sa naplnil. Hlavný arbiter Mike Dean však ešte pridáva štyri minúty. Hostia tak stále majú šancu na vyrovnanie.
     
    90+1
    Po zákroku na Nicolása Otamendiho dostáva žltú kartu Paul Pogba. Následne sa strhla menšia výmena názorov a potrestaný je aj Zlatan Ibrahimović.
     
    90+2
    Hostia sa absolútne nevedia dostať do nebezpečných priestorov. Červení diabli sa bez problémov bránia a zápas zrejme dovedú do úspešného konca.
     
    90+3
    Raheem Sterling sa s veľkou námahou dostal k centru, no našiel len pripraveného Antonia Valenciu. Následne hostia strácajú loptu, keďže bol faulovaný Zlatan Ibrahimović.
     
    90+4
    Morgan Schneiderlin to teraz spravil veľmi dobre. Podržal loptu v okolí rohovej zástavky a pre svoj tím vybojoval v absolútnom závere vhadzovanie.
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    Futbalisti Manchestru United postupujú do ďalšieho kola anglického ligového pohára. V prestížnom derby zdolali Citizens 1:0, keď sa ako jediný strelecky presadil Juan Mata. Červení diabli vstúpili výborne do druhého polčasu, prvých desať minút boli jasne lepším tímom a aj jeden strelený gól im stačil na víťazstvo. Naopak, Manchester City sa s touto pohárovou súťažou lúči bez streleckého pokusu smerom na bránu súpera. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný večer. (22:56:55)

    Miroslav Kováčik

    Góly: 54. Mata

    Karty:   26. Valencia (MAN), 90+1. Pogba (MAN), 90+1. Ibrahimović (MAN) – 13. Iheanacho (MAC)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 2:0. Střely mimo: 2:3. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 17:14.
    Manchester United: de Gea – Valencia, Rojo, Blind, Shaw – Carrick, Herrera – Mata, Pogba, Rashford – Ibrahimović.
    Náhradníci: Romero – Depay, Lingard, Young, Fellaini, Schneiderlin, Darmian.

    Manchester City: Caballero – Maffeo, Otamendi, Kompany, Clichy – García, Fernando, Sané – Navas, Iheanacho, Nolito.
    Náhradníci: Gunn – Sterling, Gündoğan, Agüero, Kolarov, Fernandinho, Adarabioyo.

    Rozhodca: Mike Dean