Southampton – Sunderland 1:0 (kon.) | West Ham – Chelsea 2:1 (kon.) | Manchester United – Manchester City 1:0 (kon.)
koniec
Manchester United
1:0 (0:0)
Manchester City
Streda 26.10.2016, 21:00 • Old Trafford, Manchester • Anglický Ligový pohár
Predzápasové kurzy
     
    Futbalisti Manchestru United postupujú do ďalšieho kola anglického ligového pohára. V prestížnom derby zdolali Citizens 1:0, keď sa ako jediný strelecky presadil Juan Mata. Červení diabli vstúpili výborne do druhého polčasu, prvých desať minút boli jasne lepším tímom a aj jeden strelený gól im stačil na víťazstvo. Naopak, Manchester City sa s touto pohárovou súťažou lúči bez streleckého pokusu smerom na bránu súpera. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný večer. (22:56:55)
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Morgan Schneiderlin to teraz spravil veľmi dobre. Podržal loptu v okolí rohovej zástavky a pre svoj tím vybojoval v absolútnom závere vhadzovanie.
     
    90+3
    Raheem Sterling sa s veľkou námahou dostal k centru, no našiel len pripraveného Antonia Valenciu. Následne hostia strácajú loptu, keďže bol faulovaný Zlatan Ibrahimović.
     
    90+2
    Hostia sa absolútne nevedia dostať do nebezpečných priestorov. Červení diabli sa bez problémov bránia a zápas zrejme dovedú do úspešného konca.
     
    90+1
    Po zákroku na Nicolása Otamendiho dostáva žltú kartu Paul Pogba. Následne sa strhla menšia výmena názorov a potrestaný je aj Zlatan Ibrahimović.
     
    90
    Hrací čas dnešného stretnutia sa naplnil. Hlavný arbiter Mike Dean však ešte pridáva štyri minúty. Hostia tak stále majú šancu na vyrovnanie.
     
    89
    Citizens takým hádzanárskym spôsobom obliehali pokutové územie domácich. Sergio Agüero posielal loptu do šestnástky, no pri nej je David de Gea.
     
    88
    Zverenci Pepa Guardiolu sa nevedia dostať do záverečného tlaku. Súper veľmi dobre bráni a dokonca hostí nepúšťa ani na jeho polovicu ihriska.
     
    87
    Morgan Schneiderlin nemohol vo svojej akcii pokračovať, keďže sa ocitol v postavení mimo hry. O pár sekúnd na to fauloval Aleksandar Kolarov.
     
    86
    Sergio Agüero sa teraz hnevá na postranného rozhodcu. Ten zdvihol zástavku po jeho kontakte s Michaelom Carrickom a trošku prekvapujúco prisúdil loptu domácim.
     
    85
    Na dlhší časový úsek sa dostali k lopte aj domáci. Dlhý pas na Paula Pogbu ale nebol presný, a tak môžu ďalšiu akciu rozbehnúť Citizens.
     
    84
    Opäť veľmi dobre zapracoval Daley Bilnd. Holandský obranca teraz odhlavičkoval do bezpečia aj center Gaëla Clichyho z ľavej strany.
     
    83
    Citizens stupňujú svoj tlak. Tentokrát posielal loptu do pokutového územia Raheem Sterling, no našiel len pripraveného Daleyho Blinda.
     
    82
    V dnešnom zápase si zahrá aj mladý anglický reprezentant Jesse Lingard. Ten strieda svojho krajana Marcusa Rashforda.
     
    81
    Stretnutie sa nám prehuplo do poslednej desaťminútovky. Z ľavej strany posielal center do pokutového územia Gaël Clichy, ale Sergia Agüera nenašiel.
     
    79
    Marcus Rashford sa dostal do rýchleho brejku, no svojim pasom Paula Pogbu nenašiel. Po obrannom zákroku Pabla Maffea mali domáci roh, ale nezakončili.
     
    78
    Aleix García poslal veľmi dobrý pas smerom do domácej šestnástky. Na loptu si nabiehal Sergio Agüero, no pred ním zasiahol Antonio Valencia.
     
    77
    A ďalší nedovolený zákrok. Tentokrát sa voči pravidlám previnil Aleix García, a tak si domáci futbalisti môžu aspoň na pár sekúnd vydýchnuť.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 54. Mata

    Karty:   26. Valencia (MAN), 90+1. Pogba (MAN), 90+1. Ibrahimović (MAN) – 13. Iheanacho (MAC)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 2:0. Střely mimo: 2:3. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 17:14.
    Manchester United: de Gea – Valencia, Rojo, Blind, Shaw – Carrick, Herrera – Mata, Pogba, Rashford – Ibrahimović.
    Náhradníci: Romero – Depay, Lingard, Young, Fellaini, Schneiderlin, Darmian.

    Manchester City: Caballero – Maffeo, Otamendi, Kompany, Clichy – García, Fernando, Sané – Navas, Iheanacho, Nolito.
    Náhradníci: Gunn – Sterling, Gündoğan, Agüero, Kolarov, Fernandinho, Adarabioyo.

    Rozhodca: Mike Dean