Buffalo – Montreal 1:4 (kon.) | NY Rangers – NY Islanders 5:3 (kon.) | Columbus – Boston 3:6 (kon.)
Tampa Bay – Detroit 6:4 (kon.) | Florida – NJ Devils 2:1 (po pr.) | Pittsburgh – Washington 3:2 (3:2 po s.n.)
St. Louis – Minnesota 3:2 (kon.) | Winnipeg – Carolina 5:4 (po pr.) | Dallas – Anaheim 4:2 (kon.)
koniec
Tampa Bay Lightning
6:4 (0:2, 2:1, 4:1)
Detroit Red Wings
cz Piatok 14.10.2016, 01:30 • Amalie Arena, Tampa • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    58:39 Valtteri FILPPULA - 6:4
     
    58:39
    Tampa právě vstřelila branku!
    Gólové hody pokračují. Bývalý hráč Detroitu VALTTERI FILPPULA dává gól do prázdné branky vlastně přímo z brankoviště. A teď už je nejspíš definitivně rozhodnuto. Bez asistence.
    57:55 Danny DEKEYSER - 5:4
     
    57:55
    Detroit právě vstřelil branku!
    NEUVĚŘITELNÁ BRANKA! DANNY DEKEYSER nahazoval o mantinel kotouč do útočného pásma, puk se ale odrazil přímo na branku a o beton Bishopa pak i do sítě! A drama je tu! Asistence: Mike Green a Darren Helm.
     
    57:31
    Teď již opravdu hosté v šesti bez brankáře, puk ale opouští v útočném pásmu ledovou plochu!
    56:50 Alex KILLORN - 5:3
     
    56:50
    Tampa právě vstřelila branku!
    Dva prohřešky hráčské lavice a dva tresty za příliš mnoho hráčů na ledě nejspíš stály Detroit zápas! Jonathan Drouin poslal rychlý pas před branku, kam si najel ALEX KILLORN a lehce nastavenou holí dává pátý gól Tampy v utkání!
     
    56:23
    Naprosto zbytečná komplikace pro hosty, podruhé v utkání hráli v šesti, přičemž ten první trest skončil již po pěti vteřinách zatím rozdílovou brankou z hole Johnsona. Právě ten vystřelil před chvílí na Mrázka, Red Wings pak převzali hru, ale to ve chvíli, kdy byli v šesti na ledě! Trest odpyká Thomas Vanek.
     
    56:23
    Detroit hrál znovu v šesti!
     
    53:57
    Teď už ale bude hrát Detroit přesilovku, která mohla ale být dvojnásobná. Není, hraje se pět na čtyři, Nestěrov fauloval Nyquista.
     
    53:24
    Neuvěřitelné, ale Detroit fakt přišel o přesilovku! Garrison dostává dvě minuty za hákování, Ericsson pak dvě plus pět a ještě desítku k tomu a Palát jen pět minut, ten úder mimo hru mu prošel... Hmmm, hodně zajímavé rozdělení trestů.
     
    53:24
    Bude se vylučovat, to je jisté, Garrison dostane dvě minuty za hákování. Ale rychle k zákroku Bishopa. Byl to pro něj 25. zákrok v dnešním utkání, čímž vyrovnal historický rekord Darrena Puppy v rámci organizace Tampy Bay. Na kontě má nyní Bishop 4959 zákroků za Tampu, tedy stejně jako Puppa a společně se dělí o první místo v tabulkách organizace.
     
    53:24
    Ondřej Palát naprosto zbytečně mimo hru trefil jednoho ze soupeřů a Ericsson ihned Paláta ztrestal sprchou ran.
     
    50:24
    Teď jednomu hosté včas zabránili a naopak se sami dostali do šance. Puk do sítě se snažili dotlačil Zetterberg, Tatar i Nielsen, kterého pak pod krk nevybíravě chytil Hedman bez náznaku, že by po uklidnění celé situace chtěl sevření povolit, ale Bishop si na brankovišti vše pohlídal.
     
    50:03
    A rychlý kontr k Bishopovi, který kryje ránu Darrena Helma! Hra je přerušena a bude následovat komerční přestávka. Do konce třetí třetiny nám zbývá deset minut a hosté musí pořádně zabrat, pokud nechtějí ztratit solidně rozehraný duel!
     
    49:16
    Jenže sami mohli po rychlém kontru inkasovat, Smith dostal přihrávku přes dva hráče, ale Bishop lehce výstrojí vyrazil mimo!
     
    48:53
    České barvy v akci! Palátovu ránu vyrazil Mrázek, ještě pálil i Šustr, ale minul!
    48:34 Tyler JOHNSON - 4:3
     
    48:34
    Tampa právě vstřelila branku!
    Tak se omlouvám, vařící dvě minuty to nebyly, jen rychlých pět vteřin! Po buly se puk dostal na modrou čáru a TYLER JOHNSON prostřelil Petra Mrázka a domácí míří za vítězstvím zásluhou zatím drtivé třetí třetiny! Asistence: Steven Stamkos a Ondřej Palát.
     
    48:29
    Tak pozor, hosté hráli v šesti a teď je tedy čekají hodně vařící dvě minuty v oslabení za zbytečnou chybu hráčské lavice... Trest odpyká Tomáš Tatar.
     
    48:00
    A zase zpět! Nyquist ve sprinterském souboji se Šustrem neměl dostatečnou rychlost, zaseknul a zkoušel bekhendem najít spoluhráče, puk jen proskotačil kolem brankoviště Tampy!
     
    46:58
    A jestli si někdo myslel, že přinese uklidnění, tak ani náhodou! Hned se ocitá v brejku Nikita Kučerov, zkoušel zakončit mezi betony, ale tváří v tvář Mrázkovi neuspěl!
     
    46:18
    Další zákrok si Bishop připisuje po ráně Franse Nielsena! NHL je zpět v plné své kráse, tahle ofenzivní hitparáda musí diváky bavit!
     
    45:25
    Šílená jízda nahoru dolů pokračuje, teď zase Gustav Nyquist v šanci, po něm se do koncovky dostal Ouellet, i Bishop chytá!
     
    45:12
    Obrovské šance Tampy, kdy se snažili skórovat Drouin, Stamkos a nakonec minul i Palát, když v té době fanoušci již zvedali ruce nad hlavu v domění, že kotouč skončí v síti!
     
    43:58
    Obrovský zmatek před Bishopem, hromada těl a někde pod nimi puk! Dotlačit se jej do branky zkoušel Sheahan, také Abdelkader, je z toho nakonec ale znovu šance na přečíslení pro domácí!
     
    43:17
    Tampa právě vstřelila branku!
    Hosté se až moc nechali unést ofenzivními choutkami, i obránci odstoupili z modré a po ztrátě puku se do brejku dostali Paquette s Boylem, načež BRIAN BOYLE trefuje od břevno naprosto přesně a je vyrovnáno! Asistence: Cédric Paquette.
     
    38:43
    Hodně diskutabilní vyloučení Dylana Larkina, který dojel do souboje se Stamkosem jako druhý a rozhodčí viděli hákování. Nicméně Stamkos počastoval úderem loktem do obličeje i Larkina, poté mu ještě dal na ledě malý úder pěstí do tváře, znovu však kapitán Tampy unikl za své hraniční počínání trestu. Domácí mají možnost přesilové hry.
     
    34:30
    Takže Coburn dostává dvě plus dvě minuty za hrubost, stejně jako hostující Ott. Pětiminutový trest pak dostávají Andrej Šustr i Brendan Smith.
     
    34:30
    Tak Stamkos ani Šustr teď zrovna fér souboje nepředvedli. Prvně jmenovaný naprosto zbytečně tedy ohrozil Mrázkovo zdraví, Šustr pak přijel do probíhající bitky a jako třetí v souboji pak napadl Otta. A budou padat tresty.
     
    33:52
    Pokračuje tlak Tampy, vystřelil Hedman, minul, tentýž hráč o chvíli později znovu pálil, to již ale kryje Mrázek!
    33:05 Cédric PAQUETTE - 2:3
     
    33:05
    Tampa právě vstřelila branku!
    I Petr Mrázek si ale dokáže vybrat slabou chvilku, a ta přišla i nyní! CÉDRIC PAQUETTE zkoušel nahodil od levého mantinelu, ale puk mu sjel z čepele. Tak to zkusil znovu z velmi ostrého úhlu a nějakým zázrakem našel skulinku v Mrázkově výstroji. Znovu jen o gól! Bez asistence.
     
    30:53
    Petr Mrázek čaruje i proti rychlé kombinaci dvojice Drouin – Stamkos, kdy druhý jmenovaný neprotlačil kotouč přes Mrázkův beton! Fantastický zákrok českého gólmana!
     
    30:11
    Toho bleskově využiji. U domácí trefy došlo ke změně určení nahrávek. Victor Hedman má druhou asistenci, první je nakonec připsána pro Alexe Killorna.
    28:18 Frans NIELSEN - 1:3
     
    28:18
    Detroit právě vstřelil branku!
    To je blesková odpověď na gól Blesků z Tampy! Domácí pustili Detroit do útoku a Bishop měl problémy už s Greenovou jedovatou bombou, kterou následně dorazil a dotlačil do branky dánský útočník FRANS NIELSEN! Asistence: Mike Green a Dylan Larkin.
    27:23 Jonathan DROUIN - 1:2
     
    27:23
    Tampa právě vstřelila branku!
    A teď již je odčarováno kouzlo Mrázkovy nuly! Z ostrého úhlu propasíroval kotouč skrze Petra Mrázka JONATHAN DROUIN, který tak využívá přesilovou hru! Asistence: Alex Killorn a Victor Hedman.
     
    26:10
    Teď ale už vylučovat bude. Na trestnou lavici usedá Mike Green, který si v souboji s Naměstnikovem pomohl háčkem, což rozhodčím neuniklo.
     
    24:41
    Velké problémy měl teď Mrázek s pokusem Ondřeje Paláta, který si z levého křídla najel mezi kruhy a nahodil na branku nepříjemný skákavý bekhend! Nakonec ale Detroit znovu odolal!
     
    22:52
    Poprvé vážněji zaspala obrana hostů a Nikita Kučerov se dostal do samostatného úniku, pokoušel se mířit nejspíš mezi betony, ale trefil jen hokejku českého brankáře, od které se puk dostal na branku!
     
    22:12
    Ještě větší šance hostů, nejprve Dylan Larkin nepropálil Bishopa, pak ještě poslal příklep na branku Tampy Smith, gólman domácích znovu chytá!
     
    Dodatečně došlo také k doplnění druhé asistence u úvodní branky Red Wings, kde tedy kromě Vaneka a Zetterberga získává kanadský bod za druhou asistenci i dánský útočník Frans Nielsen. No a k tomu zajímavějšímu – pro Vaneka i Nielsena byl tento bod jubilejní! Rakouský forvard si tímto gólem zapsal 650. kanadský bod v NHL, dánský útočník je přesně o třista kanadských bodů zpět.
     
    19:59
    Ještě v samotném závěru třetiny měl šanci Marčenko, Detroit ale náskok nezvyšuje, ruský zadák míří mimo!
     
    17:44
    Nakonec se před brankou objevil Tyler Johnson a ikdyž byl tísněný, tak se dostal k zakončení a těsně minul!
     
    15:19
    Teď měli domácí obrovský kus štěstí. Bekhendem se snažil ještě tečovat lehké nahození Abdelkader, to se mu podařilo a puk projel pod betonem Bishopa a poté napříč brankovištěm, až těsně minul protější tyčku!
     
    13:47
    A po krátké tlačenici o kotouč se nakonec dostal ke střele Alex Killorn, který bleskově a nepříjemně pálil mírně nad ledem! Petr Mrázek znovu chytá, sedmý zákrok českého brankáře v utkání!
     
    10:34
    Hosté znovu aktivní hrou sebrali domácím kotouč, tentokrát Henrik Zetterberg, už si to pak švédský kapitán Detroitu mířil mezi kruhy, ale na poslední chvíli mu domácí vysekli kotouč z čepele!
    08:26 Thomas VANEK - 0:2
    08:26 Thomas VANEK - 0:2
     
    08:26
    Detroit právě vstřelil branku!
    Další velká chyba domácích v defenzívě! Nikita Nestěrov neustál napadání od Gustava Nyquista, který sebral kotouč, bekhendem pod sebe jej nahrál THOMASI VANEKOVI, a jestli jsem před utkáním upozorňoval, že se rakouskému útočníkovi proti Tampě daří, tak to nekompromisním zakončením o tyč Bishopovy branky potvrdil! Detroit rázem vede 2:0 hned poté, co ustál velmi horké chvíle ve vlastním oslabení! Asistence: Gustav Nyquist.
     
    07:25
    Neskutečné zákroky lapačkou od Petra Mrázka! Teď znovu dal vzpomenout na doby, kdy v brankovišti Red Wings řádil Dominik Hašek! Fantastický semafor protažený znovu ve vítězném gestu až nad hlavu, tentokrát to byl Jonathan Drouin, kdo byl vychytán! Drouin pálil ze stejného místa jako předtím dvakráte Stamkos!
     
    06:56
    A znovu Stamkos ze stejného místa a Mrázek zvedá lapačku vítězoslavně nad hlavu! Puk je v ní a domácí stále na nule!
     
    06:46
    Teď už má Tampa v přesilovce obrovský tlak, ale Petr Mrázek teď fantasticky vychytal Stevena Stamkose, který pálil z parkety, odkud řídí přesilovky Ovečkin! Česká jednička Red Wings se ale parádně přesunula a kryje!
     
    06:08
    Petr Mrázek měl několikrát plné ruce a hlavně nohy práce, v klíčové koncovce ale minul branku Jonathan Drouin!
     
    05:31
    Kučerov vypálil a zlomil Ericssonovi hůl, takže Tampa prakticky proti dvěma hráčům soupeře!
     
    05:26
    Jenže nakonec je z toho další trest pro hosty! Steve Ott dostává dvě minuty za sekání Braydena Pointa! Třináct vteřin budou hrát domácí v pěti proti třem!
     
    03:39
    Ale i domácí si zahrají přesilovku, tentokrát totiž fauloval Danny DeKeyser, který se provinil v souboji s Kučerovem nedovoleným bráněním.
    03:12 Thomas VANEK - 0:1
     
    03:12
    Detroit právě vstřelil branku!
    Tohle si Ben Bishop za rámeček nedá! Po nahození od modré nijak hru neuklidnil, naopak ke kotouči se dostal Henrik Zetterberg, zpoza brankové čáry zkusil překvapit vyjetého Bishopa! Puk nakonec domácí brankář do výstroje neschoval, čehož si všiml THOMAS VANEK, který na brankovišti přetlačil Andreje Šustra a doklepl puk do sítě! Asistence: Henrik Zetterberg a Frans Nielsen.
     
    02:40
    A Coburn se nakonec dostal z problémů jen za cenu faulu, když přidržel Glendeningovi hůl a musí na trestnou lavici. Oficiální verdikt zní držení protihráče, jsou z toho dvě minuty a úvodní přesilovka Red Wings v sezóně.
     
    00:36
    Tatar dostal přihrávku do jíždy a zkusil bekhendem překvapit Bishopa, a to již z velmi ostrého úhlu, trefil snad tyč či konstrukci branky.
     
    Na buly se staví Darren Helm a Tyler Johnson.
     
    Všechny oficiality jsou za námi, se zpožděním začneme tento zápas! Těšíte se?
     
    Hráč po hráči, jmenovaní moderátorem utkání, vjíždějí na led domácí borci, v modrých dresech. Obrovský jásot vítá Ondřeje Paláta, ale také Ryana Callahana, který pouze v obleku zdraví ochozy. Na led kompletně ve výstroji vjíždí i obránce Slaterk Koekkoek, byť dnes do utkání nenaskočí. A samozřejmě mezi beky i Andrej Šustr.

    Jaroslav Svoboda

    Góly a asistencie: 28. Drouin (Killorn, Hedman), 34. Paquette, 44. Boyle (Paquette), 49. T. Johnson (Stamkos, Palát), 57. Killorn (Drouin, Hedman), 59. Filppula – 4. Vanek (Zetterberg, Nielsen), 9. Vanek (Nyquist), 29. Nielsen (Green, D. Larkin), 58. DeKeyser (Green, Helm)


    Tampa Bay Lightning: Bishop – Hedman, Strålman, Garrison, Šustr, Coburn, Nestěrov – Palát, Stamkos (C), Drouin – Killorn, T. Johnson, Kučerov – Naměstnikov, Filppula, Point – Boyle, Paquette, J.T. Brown.
    Detroit Red Wings: Mrázek – DeKeyser, Marčenko, Br. Smith, Green, Ouellet, Ericsson – Zetterberg (C), Nielsen, Tatar – Abdelkader, D. Larkin, Sheahan – Nyquist, Helm, Vanek – Ott, Glendening, D. Miller.

    Rozhodca: Dave Jackson, Kelly Sutherland – Brad Kovachik, Tim Nowak

    Diváci: 19092