D. Moskva – HC Slovan sk 3:5 (kon.) | Viťaz – Záhreb 3:2 (kon.)
koniec
Dynamo Moskva
3:5 (1:2, 2:2, 0:1)
HC Slovan Bratislava
Streda 12.10.2016, 18:30 • VTB Ice Palace • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:27
    V záverečnej minúte tretej tretiny odchádza na trestnú lavicu Marek Ďaloga, belasí sa tak budú musieť v štvorici brániť proti šiestim protihráčom.
     
    59:05
    V tejto chvíli sa Alexander Lazušin pobral na svoju striedačku, Dinamo Moskva útočí v šestici.
     
    58:30
    Lazušin zatiaľ stále čaká na pokyn, aby opustil svoju bránu.
     
    51:25
    So Slovanom teraz zahrala aj šťastena, Fjodorova pred chvíľou rozosmutnil skvostný zákrok Brusta a teraz aj pravá žrď svätyne kanadského gólmana!
     
    50:30
    Slovan mohol viesť už 6:3, po skvelej prihrávke Mareka Viedenského sa ocitol vo veľkej šanci Ďaloga, ktorý to mieril nad rameno domáceho brankára, no ten pravé tým dokázal vytesniť puk mimo svojej klietky!
    48:55 Barry Brust (SBA)
     
    48:55
    Brust podržal svoj tím fenomenálnym zákrokom, keď proti stopercentnej šanci Fjodorovova vytiahol excelentnú lapačku!
    45:05 Žiga Jeglič (SBA) - 3:5
     
    45:05
    Slovan Bratislava dal gól!
    Slovan je späť vo vedení o dva góly! ŽIGA JEGLIČ vyhral buly pre Plastina, ten od modrej vyprodukoval strelu, ktorú Lazušin vyrazil pred svoje bránkovisko, kde sa najlepšie zorientoval práve Jeglič. Slovinský útočník sa ujal vyrazeného puku a fantasticky ho nasmeroval do ľavého horného rohu svätyne Dinama! Asistencia: Nick Plastino.
     
    41:48
    Marek Viedenský musel hákovaním zahasiť obrovskú príležitosť Dinama, ktorá vznikla po tom, čo trojica belasých prepadla pri mantineli.
     
    39:45
    V záverečných sekundách prostredného dejstva mal po prihrávke Karpova mohol mať obrovskú šancu na vyrovnanie Mironov, ale Nick Plastino dokázal v poslednej chvíli zastaviť vznikajúci požiar.
    38:00 Alexander Kuznecov (DMS) - 3:4
     
    38:00
    Dinamo Moskva dalo gól!
    Do konca druhej tretiny ostávajú dve minúty, preto veľká škoda, že sa domácim ešte podarilo dosiahnuť kontaktný gól. Strelu Alexeja Makljukova dokázal pred Brustom, ktorý mal absolútne zakrytý výhľad, tečovať ALEXANDER KUZNECOV! Asistencie: Alexej Makljukov, Arťjom Podšendjalov.
     
    35:40
    Veľmi dobré momenty Slovana Bratislava v útočnom pásme, najprv strieľal od modrej Meszsároš, Lazušin nič nevidel, no dokázal úspešne zasiahnuť a úspešne si počínal aj proti následnému zakončeniu Nedorosta, ktoré sa ešte snažil tečovať Viedenský.
     
    33:45
    Opäť musíme chváliť brankára Slovana, ktorý teraz na dvakrát zlikvidoval veľké šance Dinama. Brust zabránil tretiemu gólu domácich skvelými zásahmi pravým betónom!
     
    32:30
    Pred bránkoviskom Slovana Bratislava to smrdelo nepríjemnosťou, našťastie pre belasých sa to však skončilo bez obdržaného gólu.
    31:02 Tomáš Kundrátek (SBA) - 2:4
     
    31:02
    Slovan Bratislava dal gól!
    Dvojgólové vedenie Slovana Bratislava je opäť realitou! Jeff Taffe vyriešil prečíslenie troch proti dvom učebnicovým spôsobom, keď zatiahol puk do rohu, naviazal na seba dvojicu protihráčov, čím uvoľnil priestor pre nakorčuľovaného TOMÁŠA KUNDRÁTKA, ktorému následne predložil puk a český obranca strelou z prvej zvýšil na 4:2! Puk sa síce otrel o pravé rameno Lazušina, no domáci brankár už zasiahnuť nestačil. Asistencia: Jeff Taffe.
    27:46 Semjon Kokujov (DMS) - 2:3
     
    27:46
    Dinamo Moskva dalo gól!
    Nedôslednosť v zadných radoch stála belasých puk a aj dvojgólový náskok. Hokejisti Dinama predviedli nádhernú kombináciu, na konci ktorej bol SEMJON KOKUJOV a jeho pohodlné zakončenie do odkrytej svätyne! Asistencie: Alexej Sopin, Alexander Rybakov.
     
    26:24
    Skvelá, naozaj fantastická a rýchla lapačka Barryho Brusta! Karsums zakončoval z ideálnej streleckej pozície a sám nemohol uveriť tomu, aký skvelý zákrok vytiahol brankára Slovana!
     
    23:13
    Karsums zakončoval z pravého kruhu, Barry Brust mal dobre pokrytú svoju bližšiu žrď a úspešne zasiahol.
     
    22:20
    Po treťom góle opustil domácu svätyňu Jerjomenko, ktorého miesto zaujal Lazušin.
    20:27 Jonathan Cheechoo (SBA) - 1:3
     
    20:27
    Slovan Bratislava dal gól!
    Ako Slovan famózne uzavrel prvú tretinu, rovnako skvelo vstúpil aj do tretiny číslo dva! Jeff Taffe uspel v osobnom súboji, prenikol s pukom do dobrej streleckej parkety, posunul ho na JONATHANA CHEECHOO, ktorý sa už v podobných tutovkách nezvykne mýliť a nepomýlil sa ani teraz, keď presným a pohotovým zakončením rozvlnil sieť za Jerjomenkom! Asistencie: Jeff Taffe, Michal Hlinka.
    19:59 Tomáš Kundrátek (SBA) - 1:2
     
    19:59
    Slovan Bratislava dal gól!
    Belasí stihli využiť poledné sekundy úvodnej tretiny na druhý gólový úder! TOMÁŠ KUNDRÁTEK najprv vystrelil len do protihráča, opäťovne sa však dostal k puku a na jeho nasledujúci švih nemal Jerjomenko šancu zareagovať, vôbec nič totiž nevidel! Asistencia: Jonathan Cheechoo.
     
    19:20
    Po Plastinovej nepresnosti v rozohrávke sa do šance počas oslabenia natlačil Karpov, ktorého veľkú príležitosť zvládol Barry Brust vďaka výbornému zákroku betónmi!
     
    18:30
    Slovan sa teraz nesie na pozitívnej vlne, Cheechoo našliapol do prieniku, snažil sa obkorčuľovať bránu a zasunúť puk, no Rylov zatiahol za záchrannú brzdu a šancu kanadského útočníka zlikvidoval aj za cenu faulu.
    16:47 Marek Ďaloga (SBA) - 1:1
     
    16:47
    Slovan Bratislava dal gól!
    Belasí nepohrdli ponúknutou príležitosťou a využili početnú prevahu o dvoch hráčov. Cheechoo po prihrávke Starostu parádne predĺžil puk na rozbehnutého MAREKA ĎALOGU, ktorý sa vďaka svojej rýchlosti dostal do tesnej blízkosti brankára a presnou strelou švihom dopravil puk do siete! Asistencie: Jonathan Cheechoo, Tomáš Starosta.
     
    16:13
    Vylúčenie v tíme Dinamo Moskva (Maxim Solovjov – 2 min., podrazenie).
     
    16:13
    Vylúčenie v tíme Dinamo Moskva (Denis Kokarev – 2 min., držanie).
     
    12:07
    Jeff Taffe dobiedzal do brankára Dinama, rozhodcovia tam videli seknutie a Slovan sa tak bude musieť brániť presilovej hre súpera.
     
    12:07
    Jonathan Cheechoo napriahol k dvom strelám príklepom, v oboch prípadoch síce trafil len blokujúceho protihráča, no puk sa dostal k Michalovi Hlinkovi, ktorý veľmi nebezpečne zakončil! Jerjomenko vyrazil puk pred seba, no dorážka zo strany hráčov v bielych dresoch už neprišla.
     
    11:09
    Prečíslenie domácich sa skončilo nepresnou strelou, po ktorej sa k odrazenému puku od zadného mantinelu dostal Fjodorov. Tomu v radosti z druhého presného zásahu v zápase zabránil pripravený Brust.
     
    10:15
    Rýchla reakcia Barryho Brusta! Kanadský brankár pohotovo vykopol svoj pravý betón proti strele Matta Robinsona, ktorý nebezpečne zakončil z priestoru medzikružia!
    02:24 Arťom Fjodorov (DMS) - 1:0
     
    02:24
    Dinamo Moskva dalo gól!
    Dinamo sa ujíma vedenia hneď z kraja prvej tretiny! Daniil Tarasov vybojoval puk pri mantineli pre ARŤJOMA FJODOROVA, ktorý ho predkladal na opačnú stranu a Marek Ďaloga ho v páde nešťastne zrazil za chrbát svojho gólmana. Asistencie: Daniil Tarasov
     
    00:43
    Hneď prvý zákrok Barryho Brusta bol veľmi ťažký, kanadský brankár však veľmi dobre podržal svoj tím!

    Michal Bakoš

    Góly a asistencie: 3. Fjodorov (Tarasov), 28. Kokujov (Sopin, Rybakov), 38. Kuznecov (Makljukov, Podšendjalov) – 17. Ďaloga (Cheechoo, Starosta), 20. Kundrátek (Cheechoo), 21. Cheechoo (Taffe, M. Hlinka), 32. Kundrátek (Taffe), 46. Jeglič (Plastino)


    Dynamo Moskva: Jerjomenko (Lazušin) – Hietanen, Mironov, Makljukov, Robinson, Rylov, Solovjov, Volkov – Karsums, Cvetkov, Karpov – Kokujov, Rybakov, Sopin – Kuznecov, Kokarev, Igumnov – Fjodorov, Tarasov (C), Šipov – Podšendjalov.
    HC Slovan Bratislava: Brust (Pogge) – Kundrátek, Starosta, Švarný, Plastino, Bačik, Meszároš (C), Pokorný, Ďaloga – M. Hlinka, Taffe, Cheechoo – Nedorost, Jeglič, Valský – Chipchura, Lušňák, Vopelka – T. Kubalík, Viedenský, Šiška.

    Rozhodca: Bukin, Sergejev – Beršenjov, Judin