D. Moskva – HC Slovan sk 3:5 (kon.) | Viťaz – Záhreb 3:2 (kon.)
koniec
Dynamo Moskva
3:5 (1:2, 2:2, 0:1)
HC Slovan Bratislava
Streda 12.10.2016, 18:30 • VTB Ice Palace • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Skvelý zápas, výborný výkon Slovana a najmä mimoriadne dôležité tri body. Belasí dnes predviedli na ľade veľkého favorita jeden zo svojich najlepších výkonov v tejto sezóne KHL, ako prví v tomto ročníku strelili Dinamu Moskva päť gólov a tešia sa z nádherného víťazstva.

    Belasí tak zatiaľ na tripe získali v dvoch zápasoch päť bodov. Ich najbližším súperom bude Víťaz Podolsk, priamy konkurent v boji o play-off, ktorý sa zatiaľ nachádza na poslednej postupovej pozícii.

    Z mojej strany je to na dnes všetko, ďakujem, že ste si skvelý hokejový zážitok vychutnali v našej spoločnosti a prajem ešte pekný zvyšok večera. (21:03:26)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:50
    Dinamo to už s určitosťou nestihne, slovanisti sa môžu pomaličky tešiť z krásneho a mimoriadne dôležitého víťazstva.
     
    59:27
    V záverečnej minúte tretej tretiny odchádza na trestnú lavicu Marek Ďaloga, belasí sa tak budú musieť v štvorici brániť proti šiestim protihráčom.
     
    59:05
    V tejto chvíli sa Alexander Lazušin pobral na svoju striedačku, Dinamo Moskva útočí v šestici.
     
    59:00
    Domáci kouč si vzal oddychový čas, vhadzuje sa v útočnom pásme Slovana po tom, čo buly svojou strelou vybojoval Jeff Taffe.
     
    59:00
    Vďaka aktívnemu bráneniu však Slovan svojmu súperovi neumožňuje nasťahovať sa pred Barryho Brusta.
     
    58:30
    Lazušin zatiaľ stále čaká na pokyn, aby opustil svoju bránu.
     
    57:30
    Slovan výborne zachytáva útočné akcie Dinama Moskva už v strednom pásme, domáci sa zatiaľ nevedia dostať do absolútneho tlaku.
     
    57:07
    Hokejistom Slovana to síce chvíľku trvalo, ale nakoniec na tretí pokus dokázali odpáliť puk preč z vlastnej tretiny.
     
    56:16
    Brust podržal puk pre Kundrátka, ktorý ho dokázal dostať ďaleko od brány svojho tímu.
     
    55:20
    Bolo to mimoriadne bolestivé, rýchlonohý český útočník si poriadne narazil chrbát, no z ľadu odišiel po vlastných a mal by byť v poriadku.
     
    55:10
    Jakub Valský bol poslaný k ľadu a vo veľkej rýchlosti nepríjemne narazil na zadný mantinel, rozhodcovia prerušujú hru.
     
    54:30
    Zverenci Miloša Říhu si môžu na chvíľku vydýchnuť, domácim sa pískalo zakázané uvoľnenie.
     
    54:10
    Domácim sa kráti čas, Slovan dobre bráni a malými krôčikmi sa približuje za bodmi z dnešného stretnutia.
     
    53:30
    Hokejisti Dinama Moskva vrhli všetky sily do útoku, Slovan zas musí všetko sústrediť na precízne plnenie obranných úloh.
     
    52:40
    Kolotoč v obrannom pásme Slovana sa skončil bez zakončenia, belasí dostali puk za bránu súpera bez zakázaného uvoľnenia a na ľad mohli poslať čerstvé sily.
     
    51:25
    So Slovanom teraz zahrala aj šťastena, Fjodorova pred chvíľou rozosmutnil skvostný zákrok Brusta a teraz aj pravá žrď svätyne kanadského gólmana!
     
    50:30
    Slovan mohol viesť už 6:3, po skvelej prihrávke Mareka Viedenského sa ocitol vo veľkej šanci Ďaloga, ktorý to mieril nad rameno domáceho brankára, no ten pravé tým dokázal vytesniť puk mimo svojej klietky!

    Michal Bakoš

    Góly a asistencie: 3. Fjodorov (Tarasov), 28. Kokujov (Sopin, Rybakov), 38. Kuznecov (Makljukov, Podšendjalov) – 17. Ďaloga (Cheechoo, Starosta), 20. Kundrátek (Cheechoo), 21. Cheechoo (Taffe, M. Hlinka), 32. Kundrátek (Taffe), 46. Jeglič (Plastino)


    Dynamo Moskva: Jerjomenko (Lazušin) – Hietanen, Mironov, Makljukov, Robinson, Rylov, Solovjov, Volkov – Karsums, Cvetkov, Karpov – Kokujov, Rybakov, Sopin – Kuznecov, Kokarev, Igumnov – Fjodorov, Tarasov (C), Šipov – Podšendjalov.
    HC Slovan Bratislava: Brust (Pogge) – Kundrátek, Starosta, Švarný, Plastino, Bačik, Meszároš (C), Pokorný, Ďaloga – M. Hlinka, Taffe, Cheechoo – Nedorost, Jeglič, Valský – Chipchura, Lušňák, Vopelka – T. Kubalík, Viedenský, Šiška.

    Rozhodca: Bukin, Sergejev – Beršenjov, Judin