Vítkovice – Mladá Boleslav 2:5 (kon.) | Litvínov – Hradec Králové 3:2 (po s.n.) | Chomutov – Sparta Praha 4:3 (po pr.)
Plzeň – Olomouc 5:6 (po pr.) | Liberec – Třinec 0:3 (kon.)
po s.n.
HC VERVA Litvínov
3:2 (1:1, 0:0, 1:1 - 0:0)
Mountfield HK
cz Piatok 23.09.2016, 17:30 • ZS Ivana Hlinky • Tipsport extraliga (ČR) • 6. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
    Robin HANZL - 3:2
    Zdroj: Hokejka TV
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým HC VERVA Litvínov.
    ROBIN HANZL už se na podruhé dokázal prosadit! Litvínovský útočník hradeckého gólmana pořádně vykoupal, počkal si na jeho pohyb, naznačil zakončení na levou stranu, kam se také Pavelka přesunul. Litvínovský šikula ale podržel puk na hokejce a zakončil do pravé volné části branky!
     
    59:20
    Nejezchleb v bezprostřední blízkosti netrefil poloprázdnou branku!
     
    58:56
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Rudolf Červený – 2 min., vysoká hůl).
    57:43 František LUKEŠ - 2:2
    Zdroj: Hokejka TV
     
    57:43
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Domácí se přeci jen dočkali vyrovnání! Jiří Gula nahrál puk pár čísel před modrou čáru FRANTIŠKU LUKEŠOVI, který udělal lehkou otočku a svou přesnou a tvrdou střelou rozvnil síť v hradecké brance. Asistence: Gula, Hübl
     
    56:10
    Další velká litvínovská šance! Tahle souhra Trávníčka s Reichlem zaváněla gólem. Reichel už byl před brankou sám a Pavelka ležel na zemi, jenže ani to litvínovskému útočníkovi nestačilo na to, aby vstřelil branku! Pak se neprosadil ani Trávníček!
     
    53:03
    Pěkná střela Kristiana Reichla z mezikruží! Domácí útočník si počkal, až se před Pavelku natlačí jeho spoluhráči, aby měl hostující gólman zakrytý výhled a poté vypálil. Pavelka puk s velkou dávkou štěstí vyrazil do bezpečí, když sám ani nevěděl pořádně, jak to udělal.
     
    51:55
    Po souboji Červeného se Skleničkou u mantinelu se musí na Zimním stadionu Ivana Hlinky opravovat plexisklo. A tato oprava zřejmě bude trvat trochu déle.
     
    50:30
    Šimánek si na modré čáře nepohlídal kotouč, o který ho obral Lukeš, jenž poslal do úniku Černého. Domácí útočník ale trefil jen připraveného Pavelku, jenž vyrazil puk mimo branku!
     
    50:03
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Michal Trávníček – 2 min., držení protihráče).
     
    48:50
    Hradec právě vstřelil branku!
    Jen co Hradci skončila přesilová hra se hosté přece jen prosazjují! Šimánek našel u tyče dobře postaveného RICHARDA JARŮŠKA, jenž se s ničím nepáral a tvrdě vystřelil. Zaneprázdněný Janus už se ke své pravé tyči jen těžko přesouval a vstřelené brance zabránit nedokázal. Asistence: Potulny, Dietz.
    48:50 Richard JARŮŠEK - 1:2
    Zdroj: Hokejka TV
     
    48:14
    Opět skvělý Janus! Litvínovský gólman měl plné ruce a betony práce! Hned nadvakrát puk za jeho záda dorážel Dej, jenže Janus oba dva pokusy zneškodnil!
     
    46:44
    Už to vypadalo, že se Jarůšek dostane do samostného úniku. Na poslední chvíli se k němu ale ještě stáhl Kubát, který ho lehce zahákoval a stížil mu tak střelu. Kubát si za to teď také po právu odpyká dvě minuty.
     
    39:00
    Hradecký kapitán Bednář nám ukázal své hokejové umění! Nejprve předvedl pár pěkných kliček, poté otočku a své představení chtěl zakončit gólem. Jaroslav Janus si ale na hradeckého lišáka přišel a jeho střelu vyrazil betonem mimo branku.
     
    38:00
    Opět skvělý Janus! Domácí gólman nejprve vychytal Köhlera a pak si poradil i s Červeným!
     
    36:03
    Wau, smekám pomyslný klobouček před litvínovským gólmanem, který se opravdu předvedl v plné parádě! Potulný byl před litvínovskou svatyní sám a mohl se zeptat Januse, kam to chce. Domácí gólman ale zachoval chladnou hlavu a puk bravůrně za pomoci své vyrážečky srazil do rohu!
     
    28:26
    Verva je usazena před hradeckou brankou a na Pavelku vyvíjí obrovský tlak!
     
    27:57
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Zdeněk Čáp – 2 min., napadení).
     
    26:40
    Pavlík byl ve velké šanci! Dostal prvotřídní přihrávku přímo před branku, ale domácí obránce touto šancí trestuhodně pohrdl! Pavlík ve snaze vstřelil branku, svou pozemní střelou trefil jen připraveného hradeckého gólmana.
     
    25:33
    Počet hráčů na ledě se vyrovná, hned po buly fauloval Richard Nejezchleb, který si také odpyká dvě minuty na trestné lavici za vysokou hůl.
     
    25:30
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Zdeněk Čáp – 2 min., držení protihráče).
     
    20:40
    Černý se prodral až před hradeckou brankou, v dobré pozici ale nedokázal puk dostat do branky! Hradecký gólman se prezentoval výborným zákrokem betonem a drží tak svůj tým!
     
    18:30
    Další velká šance! Hübl z bezprostřední blízkosti nedokázal trefit prostor mezi třemi tyčemi!
     
    17:40
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Radovan Pavlík – 2 min., příliš mnoho hráčů).
     
    15:11
    Verva svírá Hradec před svou brankou a Pavelka neví, kam dřív!
     
    14:42
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Stanislav Dietz – 2 min., nedovolené bránění).
    13:16 Jiří GULA - 1:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    13:16
    Litvínov právě vstřelil branku!
    A máme tu vyrovnávací gól! Pavelka se teď přesvědčil, že JIŘÍ GULA pálí opravdu ostrými! Po Hanzlově přihrávce litvínovský bek vůbec na nic nečekal, na modré čáře se mohutně napřáhl a svou dělovkou prostřelil Pavelku, který měl zakrytý výhled a jen bezmocně pozoroval kotouč za svými zády. Asistence: Hanzl
     
    12:16
    Nejezchleb hezky přenechal kotuč Sorvikovi, který byl na mezikruží úplně sám! Litvínovský bek ale trefil jen připraveného Pavelku.
    09:37 Roman KUKUMBERG - 0:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    09:37
    Hradec právě vstřelil branku!
    Tak tahle branka musí domácí hráče hodně mrzet! Litvínov celou dobu tlačil na pilu, pak ale zaspal v obraně a to přišlo domácí velmi draho. Kukumberg s Červeným se prodrali do útočné třetiny a nikým netísnění si s Janusem pohráli jako kočka s myší. Červený našel na levé straně volného ROMAN KUKUMBERGA, který z blízkosti prostřelil Januse. Hradec se tak ujímá vedení v zápase. Asistence: Červený, Köhler.
     
    03:20
    Martynek se řítil sám na Pavelku, litvínovský útočník ale v samostném úniku nedokázal puk dostat za záda hradeckého gólmana. Pavelka se prezentoval výborným zákrokem!

    Sabina Šťástková

    Góly a asistencie: 14. Gula (R. Hanzl), 58. Lukeš (Gula, V. Hübl), rozh. náj. R. Hanzl – 10. Kukumberg (Červený, Köhler), 49. Jarůšek (Potulny, Dietz)

    Samostatné nájazdy:

    1. séria:
    0:0   Viktor Hübl (LIT)
    0:0   Jaroslav Bednář (HKM)
    2. séria:
    0:0   František Lukeš (LIT)
    0:0   Andris Džerinš (HKM)
    3. séria:
    0:0   Robin Hanzl (LIT)
    0:0   Richard Jarůšek (HKM)
    4. séria:
    0:0   Roman Kukumberg (HKM)


    HC VERVA Litvínov: Janus (Halász) – Kubát, Gula, Z. Sklenička, F. Pavlík, Sörvik, T. Pavelka, K. Černý – Lukeš, V. Hübl, Nejezchleb – J. Černý, R. Hanzl, Martynek – Trávníček (C), Reichel, M. Hořava – Jurčík.
    Mountfield HK: J. Pavelka (Rybár) – Gregorc, Štajnoch, Dietz, Čáp, Vydarený, Pláněk, Barák – Dej, Džerinš, Bednář (C) – Šimánek, Potulny, Jarůšek – Červený, Kukumberg, Köhler – Pavlík, T. Knotek, Bulík.

    Rozhodca: Hejduk, Souček – Lhotský, Svoboda