Třinec – K. Vary 7:0 (kon.) | Chomutov – Liberec 3:2 (1:0 po s.n.) | Olomouc – Sparta Praha 3:2 (kon.)
Kometa Brno – Vítkovice 0:1 (1:2 po s.n.) | Zlín – Plzeň 1:2 (kon.) | Hradec Králové – Pardubice 8:2 (kon.)
Mladá Boleslav – Litvínov 3:4 (po pr.)
koniec
Mountfield HK
8:2 (4:1, 2:0, 2:1)
HC Dynamo Pardubice
cz Nedeľa 18.09.2016, 17:10 • FORTUNA aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga (ČR) • 5. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Nejlepšími hráči zápasu jsou vyhlášeni Tomáš Kaut (PCE) a Jaroslav Bednář (MHK).
     
    56:32
    Aktivní Radovan Pavlík se dostal do útočné třetiny a zkusil i vystřelit. Poté si dojel puk u hrazení a zezadu jej nepříjemně zboural Jan Ščotka. Ten už sedí na trestné lavici za krosček.
    54:42 Jaroslav BEDNÁŘ - 8:2
    Zdroj: Hokejka TV
     
    54:42
    Hradec právě vstřelil branku!
    Dnešní utkání sleduje ve FORTUNA aréně 6343 diváků. A drtivá většina z nich propukla v obrovskou radost, neboť je na světě další branka. Andris Džerinš si asi na střídačce nestihl zapnout helmu, ale ani rozepnutá mu nebránila v tom, aby geniální přihrávkou našel JAROSLAVA BEDNÁŘE a hradecký kapitán už prostě nemohl minout. Asistence: Andris Džerinš, Blaž Gregorc.
     
    51:54
    Ale mohou si opět zlepšit náladu! Rudolf Červený opět podrazil protihráče a dnes už podruhé za tento prohřešek sedí na trestné lavici. Dají Pardubice ještě branku?
     
    50:56
    Petr Sýkora naznačil střelu na modré, ale prostrčil si puk do výhodnější pozice a dostal se do ní. Poté zkusil vystřelit, ale Kacetl střelu viděl a dokázal si s ní poradit.
    50:04 Stanislav DIETZ - 7:2
    Zdroj: Hokejka TV
     
    50:04
    Hradec právě vstřelil branku!
    To se však nedá říct o STANISLAVU DIETZOVI, který si zpracoval puk na modré čáře a poslal ránu přesně tam, kde nemohl být Brandon Maxwell. Stav zápasu je 7:2 pro Mountfield. Asistence: Jaroslav Bednář, Martin Štajnoch.
     
    47:39
    Fantastický Kacetl!!! Krásnou přihrávku k pravé tyči dostal Petr Sýkora, ale Kacetl vystrčil pravý beton!
     
    46:52
    Tak teď se z tresty roztrhl pytel. Na trestnou lavici zamířil David Tomášek za nedovolené bránění.
     
    46:43
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice (Lukáš Nahodil – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice (Branislav Rapáč – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Rudolf Červený – 2 min., podražení + 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Radovan Pavlík – 2 min., hrubost).
     
    46:43
    Na ledě se ztrhla hromadná šarvátka při signalizované výhodě Pardubic! Rozhodčí rozdělují tresty.
     
    46:06
    Znovu Rudolf Červený! Díky Šimánkovi se dostal k puku a zkusil znovu prověřit pozornost Maxwella, jenž měl se zákrokem velký problém, ale poradil si.
     
    45:01
    Červený nic nevymýšlel a zkusil prostě vystřelit na lapačku Maxwella. Ten si však s jeho střelou dokázal poradit a vyrazit ji mimo tři tyče.
     
    45:01
    Rudolf Červený byl při úniku seknut Bártou přes hokejku a dostane příležitost jet trestné střílení!
     
    44:47
    Dlouhý tlak Pardubic! Ty z toho ale ani po několika závarech nedokázaly nic vymyslet.
    41:52 Michal BÁRTA - 6:2
    Zdroj: Hokejka TV
     
    41:52
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    První využitá přesilovka na straně Dynama! Ondřej Kacetl špatně rozehrál a k puku se dostal Hodgman, který za bránou našel MICHALA BÁRTU. Ten zmátl Kacetla svým pohybem a využil momentu, kdy pohled hradeckého gólmana směřoval k jeho levé tyči. Bárta vyjel u pravé a zametl puk za brankovou čáru. Asistence: Justin Hodgman.
     
    41:17
    Tomáš Klimenta se dostal po hezké kombinaci ke střele, ale Kacetl se na svou tyč dokázal přimáčknout a nepustil puk za svá záda.
     
    41:05
    Andris Džerinš unikal hostujícím zadákům, ale při sprintu máchl hokejkou a trefil jednoho z obránců do obličeje. Pardubice mají přesilovou hru.
     
    36:40
    Lukáš Nahodil byl ve velmi dobré pozici mezi kruhy, ale minul Kacetlovu svatyni! Tohle byla velmi dobrá šance na zkorigování stavu.
     
    36:13
    To se teď možná změní! První šanci zahrát si v početní výhodě dnes dostávají Pardubice. K trestoměřičům zamířil Martin Pláněk za držení hole.
     
    33:08
    V oslabení však ujeli Pardubičtí! Kacetl si střelu pardubického útočníka však pohlídal.
     
    32:30
    No... Zřejmě jsem Maxwella přechválil. Ten nejdříve při rozehrávce podklouzl a pak, když se snažil situaci napravit, trefil rovnou ochrannou síť, takže si vysloužil dvě minuty za zdržování hry.
     
    31:35
    A znovu Maxwell! Ten se nyní rozchytal k velmi dobrému výkonu. Z velké blízkosti se dostal do šance Richard Jarůšek, ale nedal!
     
    30:59
    Do úniku 2 na 1 se dostali Džerinš s Dejem. Lotyšský útočník se rozhodl všechno řešit střelou, ale trefil pouze připraveného brankáře v červeném dresu.
     
    29:12
    Džerinš nezachytil puk v dobré pozici, po něm ale Bednář našel volného Rastislava Deje, který vypálil nad beton Maxwella. Ten si však připsal výborný zákrok, který mu jistě zvedne pošramocené sebevědomí.
     
    27:48
    Obrovská šance před bránou, kterou si vytvořili domácí hráči! Knotek však nedokázal zakončit a ze závaru ani Jarůšek nedostal kotouč za brankovou čáru.
     
    27:33
    Jerome Leduc podrazil Radovana Pavlíka, který mířil do úniku a putuje na trestnou lavici. Rozhodčí pouze zavrtěl hlavou, že zkřižovat ruce nad hlavou nehodlá.
     
    25:54
    Hradecká přesilovková formace vytvořila kolotoč v útočném pásmu, ale střela Dietze mířila pouze do Justina Hodgmana, který mířil úplně sám na Kacetla! V poslední chvíli se vracel ještě Dietz, který mu blafák znepříjemnil, ale největší zásluhu na tom, že stav je stále stejný má hradecký gólman, který se roztáhl na brankové čáře.
     
    25:00
    Bednář našel volného Andrise Džerinše, který z první pálil pouze vedle klece Maxwella.
     
    24:31
    A další přesilovka pro Mountfield! Alexandre Mallet je za katrem opět za nedovolené bránění. Další šance pro domácí.
    24:05 Blaž GREGORC - 6:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    24:05
    Hradec právě vstřelil branku!
    Tak tohle už zavání debaklem! Od modré čáry trefil přesně pavučinku pod spojnicí expardubický BLAŽ GREGORC a Hradec tak využívá i druhou přesilovou hru v zápase. Asistence: Jaroslav Bednář.
     
    23:03
    Další parádní akce domácích, kteří se utkáním vyloženě baví! Radovan Pavlík našel na druhé straně Tomáše Knotka, kterého vychytal Maxwell. Poté byl dorážející Pavlík sražen Jeromem Leducem, který jde na trestnou lavici za nedovolené bránění.
    21:13 Andris DŽERINŠ - 5:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    21:13
    Hradec právě vstřelil branku!
    Pátá branka Hradce je na světě! Tentokrát jde pro Pardubické o velmi smolnou branku. ANDRIS DŽERINŠ chtěl nahrát na druhou tyč, ale trefil hokejku Tomáše Kauta, jenž vstřelil druhý gól v zápase. Bohužel však tentokrát do vlastní brány. Ani Brandon Maxwell nebude mít čisté svědomí. Bez asistence.
     
    19:37
    Michal Bárta neunesl situaci a před následným buly krosčekoval soupeře. Led se rozdělil na pár dvojiček, ale k žádné větší šarvátce nedošlo. Rozhodčí Bártu posílají na dvě minuty na trestnou lavici.
    19:37 Richard JARŮŠEK - 4:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    19:37
    Hradec právě vstřelil branku!
    Do pardubické rakve je přibit další hokejový hřebík. RICHARD JARŮŠEK si počíhal na posledního hostujícího obránce, nadzvedl mu hokejku a ujížděl nikým neatakován na Maxwella. Vybral si levý horní roh brány, zamířil a rozvlnil síť! 4:1 pro Hradec. Bez asistence.
     
    16:08
    Hradecký dlouhán Stanislav Dietz měl ideální pozici na střelu. Před bránou byli snad všichni hráči, takže Maxwell nemohl vidět vůbec nic a musel si oddechnout, když slyšel náraz černé pryže do mantinelu za bránou. Dietz o kus minul.
     
    14:02
    Jaroslav Bednář vystřelil a puk snad dokonce poskakoval po horní tyčce! Andris Džerinš u druhé tyče hlídkoval, jestli nedostane příležitost zakončit, ale ta se mu nenaskytla.
     
    13:23
    Petr Sýkora našlápl k výbornému sólu a už se zdálo, že ujel všem strážcům. Když se však mezi kruhy napřáhl, že vystřelí, do puku mu plácl vracející se Štajnoch. Výborný návrat hradeckého beka kvituje i publikum.
     
    11:37
    Maxwell teď podržel svůj tým, proti dělovce Stanislava Dietze, která šla klubkem těl. Americký gólman ve službách Pardubic puk udržel ve výstroji.
     
    08:03
    Jakuba Štěpánka v brance Pardubic nahrazuje Brandon Maxwell.
    08:03 Roman KUKUMBERG - 3:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    08:03
    Hradec právě vstřelil branku!
    Dámy a pánové já to nestíhám!! Bedřích Köhler se dostal k puku v rohu kluziště a skrz brankoviště našel úplně volného ROMANA KUKUMBERGA, na kterého zívala prázdná brána a nemohl minout. Pardubice v tuto chvíli téměř nejsou na ledě – 3:1. Asistence: Bedřich Köhler.
    07:24 Ryan POTULNY - 2:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    07:24
    Hradec právě vstřelil branku!
    No to jsou věci! Po 35 vteřinách domácí borci otáčí vývoj utkání! Martin Pláněk vystřelil od modré čáry a minul bránu, ale puk odražený od zadního mantinelu si našel RYAN POTULNY, jenž jej zřejmě o Jakuba Štěpánka dopravil do sítě. Americký útočník si tak nemohl vybrat lepší zápas, ve kterém vstřelí svou první branku ve východočeském týmu. Asistence: Martin Pláněk, René Vydarený.
    06:49 Zdeněk ČÁP - 1:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    06:49
    Hradec právě vstřelil branku!
    Máme srovnáno! Jaroslav Bednář zavezl kotouč do útočného pásma, kde si obhodil pardubického obránce. Měl však zblokovanou hůl a zakončit nedokázal. Počkal si však na ZDEŇKA ČÁPA, který najížděl z druhé vlny. Ten se stává prvním obráncem letošní sezóny, který skóruje v dresu Mountfieldu. Asistence: Jaroslav Bednář, Andris Džerinš.
     
    06:20
    Radovan Pavlík číhal za obranou a našlápl k úniku. Při pokusu o bekhendový blafák byl zezadu atakován pardubickým obráncem, ale i přes velkou nevoli fanoušků na tom rozhodčí nezpozorovali nic proti pravidlům. Mladý hradecký forvard nedokázal zakončit při první větší šanci Hradce.
    02:22 Tomáš KAUT - 0:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    02:22
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    No tak začínáme pěkně zostra! Od modré čáry vypálil Jan Ščotka a Ondřej Kacetl vyrazil puk pouze před sebe. Nejrychleji u něj byl TOMÁŠ KAUT a prostřelil hradeckého gólmana mezi rukou a tělem. Pardubice na hradeckém ledě vedou 1:0! Asistence: Jan Ščotka, Branislav Rapáč.
     
    00:01
    Dámy a pánové, první východočeské derby sezóny 2016/17 začíná!
     
    Moderátor utkání zmínil, že Jaroslav Kudrna začínal s hokejem v Hradci Králové, devět let působil v konkurenčních Pardubicích a mimo jiné získal titul v ruské superlize. Celý stadion stojí a tleská! Bez rozdílu klubové příslušnosti. Dámy a pánové, z tohohle jde mráz po zádech!

    Lukáš Foff

    Góly a asistencie: 7. Čáp (Bednář, Džerinš), 8. Potulny (Pláněk, Vydarený), 9. Kukumberg (Köhler), 20. Jarůšek, 22. Džerinš (Gregorc), 25. Gregorc (Bednář), 51. Dietz (Bednář, Štajnoch), 55. Bednář (Džerinš, Gregorc) – 3. T. Kaut (Ščotka, Rapáč), 42. Bárta (Hodgman)


    Mountfield HK: Kacetl (Pavelka) – Štajnoch, Gregorc, Čáp, Dietz, Pláněk, Vydarený, Plášil – Bednář (C), Džerinš, Dej – Jarůšek, Potulny, Šimánek – Köhler, Kukumberg, Červený – Bulík, T. Knotek, Pavlík.
    HC Dynamo Pardubice: Štěpánek (Maxwell) – Schaus, Ščotka, Leduc, Havlík, Bokroš, Ovčačík, Rýgl – P. Sýkora, Nahodil, Rolinek (C) – Bárta, Hodgman, Hubáček – Zadina, Tomášek, Klimenta – Rapáč, T. Kaut, Mallet.

    Rozhodca: Lacina, Hodek – Frodl, Zavřel