Čeljabinsk – Ufa 4:2 (kon.) | Helsinki – Omsk 3:4 (0:2 po s.n.) | Riga – Novosibirsk 3:4 (kon.)
Dinamo Minsk – Novokuzneck 4:2 (kon.) | Viťaz – Soči 4:3 (kon.) | S.Moskva – D. Moskva 2:3 (0:1 po s.n.)
HC Slovan – Záhreb sk 3:2 (3:2 po s.n.)
po s.n. (0:2)
Jokerit Helsinki
3:4 (1:1, 1:1, 1:1 - 0:0)
Avangard Omsk
cz Sobota 17.09.2016, 15:00 • Hartwall Arena • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    57:19
    Teď ale finský elek dostane šanci na vyrovnání. Denis Paršin (OMS) u mantinelu přidržel puk na ledě a je potrestán dvěma minutami na lavici hanby.
     
    51:26
    Jevgenij Medveděv (OMS) při bránění Jormakky fauloval a odsedí si dvě trestné minuty za hákování.
     
    44:30
    Hosté si zahrají v početní převaze. Nejdříve to sice vypadalo a faul hostujícího hráče, ale poté se Mika Niemi (JOK) ohnal po sokovi a dostává dvouminutový trest za sekání.
     
    32:02
    Navíc se bude vylučovat! Na dobrý pohyb soupeře nedokázal zareagovat Rasmus Rissanen (JOK) a jsou z toho dvě trestné minuty za podražení.
     
    16:16
    Pro hosty může být hůře. Ilja Děrvuk (OMS) se za bránou snažil získat kotouč, ale místo toho se mu hokejka vzpříčila mezi nohami domácího hráče a jsou z toho dvě trestné minuty za podražení.
     
    10:08
    Naprosto zbytečný zákrok od Jonase Ahnelöva (OMS), který přijel do souboje jako třetí, ramenem trefil hlavu soupeře a inkasuje trest na 2+10 minut.
     
    04:42
    A přesilovou hru si pro změnu zahrají domácí. Hned čtyři trestné minuty za vysokou hůl totiž dostává Valentina Pjanov (OMS).
     
    02:36
    K vidění bude první přesilová hra. Tommi Huhtala (JOK) při napadání strčil hokejku mezi nohy soupeře a dostává dvě trestné minuty za podražení.

    Lukáš Podleśny

    Góly a asistencie: 16. Hishon (A. Kulda, Huhtala), 37. Niemi (Keränen, Jormakka), 60. Huhtala (Regin) – 14. Kučeriavenko (Pjanov), 25. Maľcev (Fajzullin, Kučeriavenko), 56. Pjanov (Roy), rozh. náj. Pestuško

    Samostatné nájazdy:

    1. séria:
    0:0   Joey Hishon (JOK)
    0:1   Iľja (OMS)
    2. séria:
    0:1   Michael Keränen (JOK)
    0:2   Maxim Pestuško (OMS)


    Jokerit Helsinki: Helenius (Zapolski) – Rissanen, Ch. Genoway, Jaakola, A. Kulda, Lauridsen, Jensen, Rautanen – Salminen, Huhtala, Regin – Talaja, O'Neill, Hishon – Niemi, Jormakka, Keränen – Anttila, Wirtanen, Marjamäki.
    Avangard Omsk: Furch (Šilin) – Děrvuk, Medvedev, Ahnelöv, Kulik, Kutejkin, Lisov, Minejev – Pestuško, Roy, Perežogin – , Paršin, – Pjanov, Kučeriavenko, Fajzullin – A. Gluchov, Lauta, Fiščenko – Maľcev.

    Rozhodca: Olenin, Sergejev – Šeljanin, Sivov