Košice – Lipt. Mikuláš 2:0 (kon.) | Zvolen – Martin 4:3 (kon.) | Žilina – Trenčín 2:4 (kon.)
Nitra – Nové Zámky 3:1 (kon.) | Poprad – B. Bystrica 2:4 (kon.)
koniec
HK Poprad
2:4 (0:1, 2:3, 0:0)
HC MONACObet Banská Bystrica
Streda 14.09.2016, 18:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Tipos Extraliga (SR) • 3. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    V poslednej časti hry sme svedkami gólu neboli. Domácim sa nepodarilo vyrovnať, čiže Banská Bystrica zvíťazila 2:4 a spod Tatier si berie cenné tri body.

    Ďakujeme za pozornosť. (20:23:45)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:56
    Dinda vypálil tvrdo od modrej čiary. Jeho delovka skončila na hrudi gólmana Jasona Bacasihuu. Ešte uvidíme vhadzovanie po ľavici brankára hostí.
     
    59:26
    Bystričania v týchto chvíľach vyhnali domácich z útočného pásma a kontrolujú strednú tretinu.
     
    58:55
    Domáci to skúsia v šestici, nič iné neostáva. Vhadzuje sa pred Bacashihuom.
     
    58:55
    Oddychový čas pre Poprad!
     
    58:18
    Češík si šikovne nakorčuľoval pred bránku a po prihrávke ihneď z prvej vypálil. Fernström si zapísal úspešný zákrok.
     
    57:16
    Kroták vnikol s pukom do pásma, vykonal protismernú kľučku a prihrával naslepo do priestorov, kde očakával, že bude jeho spoluhráč. Žiaľ, kamzíci to ešte nemajú takto natrénované.
     
    56:18
    Bystričania sa s vedomím blížiaceho sa konca zápasu sústreďujú najmä na defenzívne činnosti a pozornú hru v strednom pásme. Zabrať musia domáci.
     
    55:04
    Paločko si spracoval puk od Krotáka a snažil sa dobre nahodiť Zagrapanovi v hernej situácii troch proti dvom. Popradčania to neriešili najšťastnejšie.
     
    54:21
    Kamzíkom sa podarilo dostať sa do útočnej tretiny, no pre Bacashihuu to nič neznamenalo. Puk sa potuloval iba po rohoch klziska a za bránkou.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 920 divákov.
     
    52:48
    Ježek už nevnikol do útočného pásma, zo strednej tretiny ho iba nahodil dopredu, kde korčuľoval Troliga, no tomu sa už nepodarilo puk zachytiť.
     
    52:00
    Kafka s Matuškinom si šikovne vymenili puk krížom cez pásmo a aj takýmto spôsobom sa pokúšali rozhýbať obranný štvorec domácich. Zatiaľ sú to od "baranov" všetko len prihrávky.
     
    51:12
    Presilovka pre Banskú Bystricu. Radoslav Suchý dostáva dve minúty za hákovanie.
     
    51:05
    Patrik Lamper sa na dva razy ocitol vo výbornej šanci pred bránkoviskom, no Fernström predviedol svoje reflexy v dolných končatinách a betónmi vyrazil obe zakončenia.
     
    50:32
    Kurali hľadal prihrávkou na útočnú modrú čiaru Lapšanského, ktorý si pohľadom pýtal puk, ale miesta, kadiaľ mohla prihrávka preniknúť, bolo málo.
     
    49:28
    Po súbojoch pri mantineli sa odohrala menšia strkanica medzi Ježkom a Lamperom a Mihálik sa staral o Václava, ktorý však už bol na ľade. Zaobišlo sa to bez trestov.
     
    48:40
    Domáci sa dostali do ďalšej výhodnej pozície. Bondra korčuľoval po pravom krídle a na ľavej strane pred bránkoviskom sa mu už ukazoval korčuľujúci Paločko. Cez Wisharta sa rozhodol neprihrať a volil strelu. Puk skončil na hrudi gólmana Bacashihuu.
     
    48:22
    Maione chybne rozohral. Zagrapan získal puk pri pravom kruhu a pred bránou sa mu ukázal Dávid Bondra, ktorý bol v týchto priestoroch ešte vďaka predchádzajúcej akcii. Zagrapan Bondrovi prihral, no Bondra v individuálnej koncovke nezakončil najlepšie. Len priamo do Bacashihuu!
     
    47:33
    Ferleťák nepríjemne nahodil puk z ľavého kruhu na gólmana Fernströma, ktorému puk z lapačky vypadol, no našťastie pre domácich tam nik z protihráčov na dorážku nestál.
     
    46:34
    Zagrapan sa z rohu klziska pretlačil pred bránku, kde sa snažil prekvapiť Bacashihuu, no bol okamžite obsadený protihráčom.
     
    45:54
    Surový si vypýtal puk na útočnú modrú čiaru, následne ho posunul Kafkovi, ktorý sa snažil Surovému vrátiť medzi kruhy, ale tam už zaúradovala dvojica domácich hokejistov.
     
    44:42
    Mikuš nabil na modrej čiare Bezúchovi, ktorý tvrdo vypálil z hranice pravého kruhu. Jeho delovku Fernström dokázal vyraziť.
     
    43:58
    Hokejisti spod Urpína si zahrajú presilovku. Marek Zagrapan dostáva dve minúty za nedovolené bránenie.
     
    43:46
    Štrauch vyzval k zakončeniu Zagrapana, ktorý sa ako ľavák natlačil bekhendom po pravej strane a zakončil na Fernströma. Jemu sa podarilo bezpečne puk zachytiť.
     
    42:36
    Výhonský s Václavom sa trochu zamotali v strednom pásme a na malom priestore sa im ťažko posúval puk, keďže boli od seba aj na krátku vzdialenosť.
     
    41:48
    Bondra sa ocitol v ďalšej príležitosti, keď vykorčuľoval vyššie na pravý kruh a švihom zakončoval. Tentokrát mieril tesne vedľa.
     
    41:34
    Dávid Bondra zachytil puk na ľavom kruhu a švihom ho poslal na bránku. Bacashihua vyrážal strelu ramenom.
     
    40:43
    V príležitosti bol Tibenský, ktorý sa dostal k strele spred bránkoviska, no nepodarilo sa mu úplne najlepšie trafiť sa do puku.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Prostredná časť hry bola v porovnaní s tou úvodnou výrazne bohatá na góly. Za domácich sa presadili Kroták a Cutting v 29., resp. 37. minúte a za hostí skórovali postupne Matuškin, Bezúch a opäť Matuškin.
    Tretia tretina sa začne približne o 19:53.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    38:58
    Hickmott si spracoval puk na pravom kruhu a následne sa mu podarilo aj preveriť Fernströma. Popradský brankár skúške vyhovel.
     
    38:14
    Domáci majú k dispozícii presilovku. Matej Češík dostáva dve minúty za podrazenie.
     
    37:59
    Wishart korčuľoval s pukom na hokejke po pravej strane, následne sa dostal bližšie k bráne, kde mu pozíciu vytváral Surový, ktorý odtláčal protihráča. Zakončenie Wisharta skončilo v moci domáceho brankára.
     
    37:04
    V dobrej príležitosti boli hostia, keď sa Bezúchovi ideálne ukázal na ľavom kruhu Dalibor Bortňák. Fernström však ako skúsený gólman vyšiel z bránky, zmenšil strelecký uhol a s istotou zachytil puk do výstroja.
     
    36:53
    Domáci to zatiaľ ešte nevzdávajú. V nasledujúcej akcii sa rýchlym korčuľovaním prezentoval Paločko, ktorý dotlačil puk ku gólmanovi HC 05, no Jason Bacashihua iba bezpečne prikryl.
     
    36:36
    Poprad dal gól!
    Domáci strieľajú dôležitý gól! Puk sa na modrú čiaru po prihrávke Kuraliho dostal ku KEEVINOVI CUTTINGOVI, ktorý strelou švihom prekonal Bacashihuu.
    Asistencia: Mário Kurali.
     
    35:25
    Pre zmenu si presilovú hru zahrajú domáci hokejisti. Ján Ťavoda dostáva trest za nedovolené bránenie.
     
    35:16
    Banská Bystrica dala gól!
    Bystričania s prehľadom využívajú presilovú hru! Kafka si z ľavého kruhu všimol na opačnej strane úplne voľného , ktorý z prvej delovkou nedal šancu Fernströmovi, ktorý sa ešte len ledva presúval k druhej žrdi!
    Asistencie: Petr Kafka, Mathew Maione.
     
    34:16
    Poprad sa bude navyše brániť vo štvorici. Tomáš Troliga si odsedí dve minúty za nedovolené bránenie.
     
    33:55
    Banská Bystrica dala gól!
    Bystričania navyšujú svoj náskok! Málo pozornosti venovali popradskí obrancovia JURAJOVI BEZÚCHOVI, ktorý prenikol blízko pred bránku a prízemnou strelou popod Fernströmove betóny skóroval!
    Asistencia: Ivan Ďatelinka.
     
    33:01
    Popradského gólmana následne preveril aj delovkou Ďatelinka, no jeho projektil od modrej čiary smeroval priamo do stredu tela domáceho brankára.
     
    32:34
    Hostia boli v ďalšej veľkej šanci! Tamáši posunul puk pred bránku Ferleťákovi, ktorý si to ešte ako ľavák hodil na bekhend a zakončil. Fernström dokázal odolať.
     
    31:18
    Banská Bystrica dala gól!
    Hostia idú opäť do vedenia! Strelu od modrej čiary z hokejky Surového Fernström vyrazil pred seba, kde mal nepokrytých hráčov a jeden z nich – MAKSIM MATUŠKIN sa z dorážky dokázal presadiť!
    Asistencie: Tomáš Surový, Mathew Maione.
     
    31:08
    Vo veľkej šanci bol po prihrávke Maioneho pred bránkoviskom Matuškin, no trafil iba Fernströma!
     
    31:00
    Hra sa nám do výraznej miery zrýchlila a sledujeme jednu akciu za druhou. Petr Kafka sa neohrozene dostal až pred bránkovisko, odkiaľ sa snažil bekhendom zakončovať. Fernström si bol úplne istý svojím zákrokom.
     
    30:12
    Lapšanský svoju individuálnu akciu až príliš prešpekuloval. Uvoľnil sa na ľavom kruhu, no z tejto pozície už mohol jednoznačne strieľať. Rozhodol sa urobiť ešte kľučku cez protihráča po ktorej puk, pochopiteľne, stratil.
     
    29:44
    Presilovka domácich však netrvala dlho. Tomáš Troliga odchádza na trestnú lavicu za nedovolené bránenie.
     
    29:03
    Domácim patrí ďalšia presilová hra. Tomáš Surový fauloval naozaj zbytočne a právoplatne si odsedí dve minúty za hákovanie.
     
    28:44
    Popradčania sa dostali "na koňa" a pokračujú v útočnom ťažení. Pred bránkou sa naskytla príležitosť pre Paločka, ktorý sa snažil dorážať strelu svojho spoluhráča, no dvojica Bystričanov sa okamžite dostavila pred bránkovisko a bránila Bacashihuu zubami-nechtami.
     
    28:09
    Poprad dal gól!
    Domáci po piatich sekundách využívajú ponúknutú presilovú hru! Suchý od modrej čiary nabil ARNEMU KROTÁKOVI na hornú hranicu pravého kruhu a jeho delovka skončila s istotou v Bacashihuovej sieti!
    Asistencie: Radoslav Suchý, Jozef Tibenský.
     
    28:04
    Poprad bude v početnej výhode. Matej Češík si odsedí trest za sekanie.
     
    27:42
    Mihálik nepríjemne nahodil puk na bránku od modrej čiary. Tečovať ho dokázal Lamper a Fernströmovi pomohla vyrážačka.
     
    27:17
    Hostia zvíťazili na vhadzovaní v útočnom pásme. Kafkovi sa otvoril priestor pri mantineli, popri ktorom sa dostal asi na vzdialenosť dvoch metrov od bránky a snažil sa Fernströma zaskočiť. Gólman HK bol pozorný.
     
    26:52
    Zagrapan si pekne vymenil puk s Krotákom pred myslenou hranicou kruhov. Popradský kapitán následne vypálil a Bacashihua musel zasahovať.
     
    26:27
    Popradčanom nevyšla rozohrávka. Niektorí hráči stihli prestriedať, niektorí nie. Vhadzuje sa po Fernströmovej pravici.
     
    25:41
    Rastislav Václav sa šikovne predral do zakončenia po ľavom krídle. Ako pravák musel použiť bekhendovú stranu a podvihnutím puku chcel prekvapiť Bacashihuu. Gólman "baranov" puk zachytil vo svojej výstroji.
     
    25:22
    Suchý sa dostal k zakončeniu od modrej čiary. Jeho strelu sa snažil tečovať pred bránou číhajúci Troliga, no puk sa mu len obtrel o výstroj.
     
    25:03
    Kafka na ľavom kruhu prenechal na malom priestore Surovému, ktorý okamžite z prvej vystrelil, ale bránku netrafil.
     
    24:37
    Neplatilo to však po príležitosti Zagrapana z pravého kruhu, ktorého strelu z prvej ešte dorážal aj Lapšanský, no iba cez bránkovisko a preč od bránky.
     
    24:14
    Zatiaľ to na početnú prevahu Popradu vôbec nevyzerá. Bystričania sa bránia veľmi dobre a darí sa im odstreľovať puky.
     
    23:20
    Krotákovi nevyšla rozohrávka z obranného pásma. Chcel poslať krížnu prihrávku, no nahral iba Češíkovi, ktorý sa dostal medzi kruhy a vypálil na Fernströma, ktorý však betónmi vyrazil túto strelu.
     
    22:49
    Domáci hráči získavajú výhodu presilovky. Maksim Matuškin dostáva dve minúty za držanie.
     
    22:40
    Banskobystričanom to tentokrát s rýchlym presunom do pásma nevyšlo. Skončilo sa to zakázaným uvoľnením.
     
    21:46
    Už sa zdalo, že Lapšanský stratí puk medzi kruhmi, ale napokon sa ešte dokázal zorientovať a z otočky vystreliť. Mieril na gólmana Bacashihuu.
     
    21:18
    Andreas Štrauch si prevzal puk v strednom pásme a spočiatku sa zdalo, že má aj náskok pred súperovym obrancom. Snažil sa cez neho prejsť prostredníctvom kľučky na stred, no puk mu ušiel.
     
    20:35
    Hostia ihneď po niekoľkých sekundách vnikli do útočného písma. Kamzíci však zovreli Surového pri zadnom mantineli a nedovolili mu dostať sa do šance.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    V úvodnej časti hry mali hernú prevahu Bystričania, ktorým sa podarilo dostať do vedenia v 11. minúte po góle Rótha.
    Druhá tretina sa začne približne o 18:52.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:17
    Juraj Bezúch zužitkoval svoju rýchlosť, aby po ľavom krídle vletel do útočného pásma a nahodil puk na bránku. Fernström zasahovať napokon nemusel.
     
    18:39
    Fernström musel odolať nepríjemnému bekhendovému nahodeniu Matuškina, ktorý posielal puk z pravej strany na bránku. Popradskému brankárovi sa to podarilo.
     
    18:05
    Domácim "kamzíkom" príliš nevyšla plánovaná rozohrávka a aj preto museli čiaroví arbitri odpískať zakázané uvoľnenie.
     
    17:21
    Wishart zachytil puk po Fabianovom nahodení na mantinel a poslal ho preč. Hostia teda posledné chvíle oslabenia využijú na prestriedanie.
     
    16:45
    Suchý sa pokúšal nahodiť puk na bránku, no medzi kruhmi ho zastavil Bortňák a Kroták sa už k odrazenému puku nedostal.
     
    15:32
    Poprad si zahrá 9 sekúnd presilovku o dvoch hráčov. Mathew Maione dostáva trest za nedovolené bránenie.
     
    15:17
    Kroták síce potiahol a vnikol s pukom do útočného pásma, ale domácim sa tentokrát nepodarilo usadiť sa.
     
    14:24
    Popradčania predviedli zaujímavý signál. Zagrapan už spoza bránkovej čiary pri mantineli z prvej po prihrávke posúval na Fabiana, ktorý nakorčuľoval pred bránkovisko, no vzdušnú prihrávku netrafil.
     
    13:41
    Poprad bude hrať presilovú hru. Ivan Ďatelinka fauloval Krotáka a odsedí si dve minúty za podrazenie.
     
    13:00
    Jednoduchá akcia hostí. Barani vyhrali buly, Češík posunul puk na modrú čiaru Petrovi Mikušovi, ktorý preveril Linusa Fernströma a ten si pripísal úspešný zákrok.
     
    12:53
    Hostia neustále robia problémy svojmu súperovi. Útok na krídle s Trukhnom sa ocitol opäť v príležitosti. Trukhno spomedzi kruhov štipľavo vystrelil, ale mieril nad brvno.
     
    12:16
    Banskobystričania sú stále aktívni v ofenzíve a domáci nestíhajú. V ďalšej možnosti sa ocitol aj Viačeslav Trukhno, ktorý z otočky strieľal z ľavého kruhu, ale jeho pokus mieril po zablokovaní na ochrannú sieť.
     
    11:33
    Tibenský vytiahol puk z obranného pásma a z pravého kruhu vystrelil. Jeho pokus mieril vedľa ľavej žrde gólmana Bacashihuu, ktorý už pár minút nemá veľa práce.
     
    10:54
    Banská Bystrica dala gól!
    Po chybe domácich v rozohrávke sa "barani" dostávajú do vedenia v tomto stretnutí! Dinda posielal puk von z pásma po pravom mantineli. Na modrej ho zachytil Ťavoda, ktorý ho posunul na ľavý kruh MÁRIOVI RÓTHOVI a jeho strela z otočky prepadla Fernströmovi popod ľavý betón!
    Asistencia: Ján Ťavoda.
     
    10:34
    Menšia bystrická kanonáda pokračovala aj vďaka ďalšej strele Wisharta, ktorá však tentokrát skončila na niektorom z hráčov.
     
    10:06
    Maione nabil na modrej čiare Wishartovi, ktorý okamžite tvrdo príklepom vypálil. Svojou delovkou minul pravú žrď.
     
    10:03
    Barani sa bez väčšej námahy dostávajú pred Fernströmovu bránku. Popradskí hokejisti sa totižto dopustili zakázaného uvoľnenia.
     
    09:39
    Puk sa dostal k Mihálikovi na os ihriska na modrej čiare, no robustný obranca ho poslal len priamo do rohu klziska, kde boli jeho spoluhráči.
     
    09:03
    Kamzíci sa dostali aj do ďalšej šance. Od modrej čiary šikovne nahodil puk Lapšanský. Na pravom kruhu sa snažil cloniť aj Lichanec. Bacashihua strelu bezpečne ukryl.
     
    08:33
    Domáci sa po dlhšom čase dostali k ohrozeniu súperovej bránky. Príležitosť sa naskytla Arnemu Krotákovi, ktorý pálil spomedzi kruhov, ale Bacashihua strelu vyrazil.
     
    08:00
    Hickomtt spolupracoval so Surovým na ľavom kruhu, z tejto kolaborácie však napokon nič prevratné nebolo a Fernström si mohol v pokoji vydýchnuť.
     
    07:09
    Ty Wishart nahodil puk od modrej čiary. Fernström nemal úplne čistý výhľad, ale napriek tomu dokázal proti letiacemu puku vytiahnuť svoj betón.
     
    06:50
    Signál hostí nebol vcelku zlý. Ťavoda si šikovne zbehol pred bránku, kde na neho čakala prudká prihrávku, ktorú následne nespracoval a zároveň posunul bránu.
     
    06:16
    Ostávajú dve sekundy do konca Lichancovho vylúčenia. Lamperova strela z pravého kruhu bola zblokovaná smerom na ochrannú sieť a vhadzuje sa po Fernströmovej ľavici.
     
    06:00
    Bystričanom sa napriek úsiliu Výhonského podarilo udržať útočné pásmo. Z ľavého kruhu príklepom potom pálil Ďatelinka, ale Fernström predviedol sebavedomý zákrok.
     
    05:14
    Bystričania dokázali vytvoriť presilovkový útvar a prihrávali si puk zväčša po obvode. Nakoniec Maione nahodil na bránku a Surový sa snažil strelu tečovať. To sa mu nepodarilo, prihrával naslepo cez bránku, kde boli domáci hráči a tí sa oslobodili.
     
    04:17
    Domáci sa budú brániť vo štvorici. Peter Lichanec dostáva menší trest za hákovanie.
     
    03:11
    Andrisík zachytil puk pri mantineli a obratom ho posielal pred bránku Lamperovi, ktorý si hľadal pozíciu pred bránkoviskom. Popradčania dokízali Lampera ubrániť.
     
    02:49
    Popradčania sa snažia dostať do hernej pohody. Aktuálne sa im naskytla príležitosť, aby zovreli súpera v pásme. Bystričania sa totiž dopustili icingu.
     
    02:08
    Gólmanovi Fernströmovi sa zase po protiútoku pripomenul Tomáš Surový, ktorý prekorčuľoval po ľavom krídle a z kruhu nahodil. Švédsky brankár nemal problém so zasahom.
     
    01:56
    Domáci hráči opäť zamestnali Bacashihuu. Od modrej čiary nahodil puk na bránu Pokovič. Puk sa odrazil do medzikružia, kde bol pripravený Ježek, ktorý na dvakrát dorážal. Gólman hostí si bránku postrážil.
     
    01:11
    Domáci hokejisti sa dostali do rýchleho prečíslenia dvoch proti jednému. Paločko mieril s pukom po pravom krídle a svojou strelou z hranice kruhu to nemyslel zle, keďže sa snažil trafiť vzdialenejšiu žrď. Puk napokon letel na mantinel. Druhú alternatívu v podobe prihrávky na Bondru nevyužil.
     
    01:01
    Baranom sa podarilo získať vhadzovanie v útočnom pásme. Andrisík od zadného mantinelu pritlačil puk k bráne a gólman Popradu ho schoval pod lapačku.
     
    00:33
    Kafka hľadal krížnou prihrávkou cez stredné pásmo Surového. Center prvej bystrickej formácie však nezachytil puk, ale Fernström ho prikryť pre istotu musel.
     
    00:06
    Na úvodnom buly stretnutia boli úspešnejší Bystričania, ale puk sa po pár sekundách dostal na striedačku hostí.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
    Hracia plocha počas štátnej hymny Slovenskej republiky
     
    V tejto chvíli je všetko pripravené na začiatok stretnutia.
     
    Na ľad ako prvý nastupujú hokejisti Popradu v bielych dresoch. Bystričania odohrajú toto stretnutie v dresoch čiernych. Po pozdrave hráčov si vypočujeme slovenskú štátnu hymnu.
     
    Úvodné zostavy:

    HK Poprad: Fernström (Šúrek) – Suchý (A), Kurali, Dinda, Fabian (A), Pokovič, Cutting, Šterbák – Kroták (C), Zagrapan, Štrauch – Lapšanský, Lichanec, Tibenský – Bondra, Troliga, Paločko – Výhonský, Ježek, Václav

    HC 05 iClinic Banská Bystrica: Bacashihua (Košarišťan) – P. Mikuš, Ďatelinka (A), Maione, Wishart, Mihálik, Matuškin, Ťavoda – Hickmott, T. Surový (C), Kafka – Trukhno, Bortňák, Bezúch – Andrisík, Češík (A), Lamper – Ferleťák, Tamáši, Róth

    Rozhodca: Novák – Kollár, Smrek.
    Adam Lapšanský na gól stále čaká. Podarí sa mu skórovať dnes?
     
    Prajem vám príjemný hokejový večer a vítam vás pri sledovaní on-line prenosu zo zápasu 3. kola Tipsport ligy, v ktorom HK Poprad na domácom ľade privíta HC 05 iClinic Banská Bystrica. Stretnutie sa na popradskom zimnom štadióne začína o 18:00 a jeho priebehom vás bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka.

    Kamzíkov v tejto sezóne čaká prvý zápas pred domácimi divákmi, ktorí si budú musieť zvyknúť najmä na nové ceny vstupeniek. Ceny sa líšia vzhľadom na stupeň atraktivity súpera do troch kategórií. Hneď za prvý domáci zápas si diváci zaplatia tú najvyššiu čiastku, keďže Banská Bystrica je zaradená spoločne s Košicami a Nitrou v prvej kategórii.

    Obom tímom nevyšiel úvod do novej sezóny. Popradčania v prvom kole cestovali do Košíc, kde po góle Zagrapana z 3. minúty viedli, no Oceliari vyrovnali ešte do konca prvej tretiny. Následne domáci Košičania pridali ešte dva zásahy a zvíťazili 3:1. Scenár druhého zápasu s Martinom bol podobný ako ten v Košiciach. Popradskí hokejisti strelili prvý gól zápasu, ktorý tentokrát zaznamenali v 33. minúte. Presadil sa Kroták. Posledná dvadsaťminútovka však popradským hráčom vôbec nevyšla. Martinčania strelili štyri góly, jedenkrát sa presadil Murček z presilovej hry, dva góly pridal bývalý hráč Popradu Koyš a na konečných 4:1 zakončil gólom do prázdnej bránky Bílek. Sumár po dvoch zápasoch: dve prehry, nula bodov.

    Banská Bystrica v úvodnom kole cestovala do Nitry. V repríze minuloročného finále diváci videli atraktívny hokej, ktorý spĺňal parametre play-off. Bystričania šli v druhej tretine do vedenia po góle Surového. Následne súper vyrovnal, no ešte do konca prostrednej časti hry poslal Baranov opäť do výhody Kafka, ktorý dal na 1:2. Tretia tretina viac vyšla domácim „corgoňom“, ktorí vďaka trom streleným gólom otočili zápas a dokázali ho doviesť do víťazného konca. Na konečných 4:3 ešte v 59. minúte upravil Matuškin. V druhom stretnutí Bystričania privítali doma súpera podobných kvalít, a to „oceliarov“ z Košíc. Zápas bol taktiež veľmi vyrovnaný a o jeho osude muselo rozhodnúť predĺženie. Bystrica otvorila skóre po góle Hickmotta, Spilar v druhej tretine následne vyrovnal na 1:1 a Wishart poslal domáci tím opäť do vedenia v prvej polovici tretej tretiny. Bartánus v 54. minúte opäť vyrovnal a v predĺžení sa karta neotáčala. Nagy zabezpečil Košiciam víťazstvo vďaka zásahu zo 4. minúty predĺženia. Sumár po dvoch zápasoch: dve prehry, jeden bod.

    Vzájomné zápasy z minulej sezóny
    23.2.2016, B. Bystrica – Poprad 6:2
    22.1.2016, B. Bystrica – Poprad 8:2
    26.12.2015, Poprad – B. Bystrica 1:4
    20.11.2015, Poprad – B. Bystrica 2:1 s.n.
    20.10.2015, Poprad – B. Bystrica 5:2
    20.09.2015, B. Bystrica – Poprad 1:0 p.p.

    Zhrnutie: 4 výhry Banskej Bystrice (z toho 1 po predĺžení), 2 výhry Popradu (z toho 1 po nájazdoch), skóre 22:12 v prospech Banskej Bystrice.

    Bystričania majú s Popradom, čo sa týka minulej sezóny, priaznivú bilanciu, z ktorej by mohli ťažiť aj v nasledujúcom zápase. Kamzíci však dokázali baranov aj dvakrát zdolať, takže istý recept na súpera poznajú. Nový tréner Popradu Jonák však v slovenskej najvyššej hokejovej súťaži pôsobí vôbec po prvýkrát a zatiaľ našu ligu krok po kroku spoznáva. Čaká ho tretia previerka, a to vicemajster spod Urpína. Viac o dianí na ľade sa dozviete prostredníctvom nášho on-line prenosu. Želám vám pekný športový zážitok!
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly a asistencie: 29. Kroták (Suchý, Tibenský), 37. Cutting (Kurali) – 11. Róth (Ťavoda), 32. Matuškin (Surový, Maione), 34. Bezúch (Ďatelinka), 36. Matuškin (Kafka, Maione)


    HK Poprad: Fernström (Šúrek) – Suchý (A), Kurali, Dinda, Fabian (A), Pokovič, Cutting, Šterbák – Kroták (C), Zagrapan, Štrauch – Lapšanský, Lichanec, Tibenský – Bondra, Troliga, Paločko – Výhonský, Ježek, Václav
    HC MONACObet Banská Bystrica: Bacashihua (Košarišťan) – P. Mikuš, Ďatelinka (A), Maione, Wishart, Mihálik, Matuškin, Ťavoda – Hickmott, T. Surový (C), Kafka – Trukhno, Bortňák, Bezúch – Andrisík, Češík (A), Lamper – Ferleťák, Tamáši, Róth

    Rozhodca: Novák – Kollár, Smrek

    Diváci: 920