Kanada – USA 5:2 (kon.)
koniec
Kanada
5:2 (3:1, 1:1, 1:0)
USA
Nedeľa 11.09.2016, 01:15 • Canadian Tire Centre, Ottawa • Reprezentácia
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    51:50
    Vylúčenie v tíme USA (2 min. pre hráčsku lavicu).
     
    51:41
    Matt Duchene je dnes veľmi aktívny. Teraz sa presadil v súboji s Johnom Carlsonom, ale v páde tesne minul bránu Bena Bishopa.
     
    48:59
    A sme svedkami ďalšieho vylúčenia. Na lavici hanby sedí za hrubosť Brad Marchand. Američania tak majú jednu z posledných šancí vrátiť sa do zápasu.
    48:01 Tavares (CAN) - 5:2
     
    48:01
    Kanada dala gól!
    Domáci hokejisti využívajú ďalšiu presilovú hru. Po strele Stevena Stamkosa sa puk odrazil pred Bena Bishopa a následne ho upratal do americkej brány JOHN TAVARES. Asistencie: Steven Stamkos a Jonathan Toews.
     
    46:42
    Vylúčenie v tíme USA (James van Riemsdyk – 2 min., zdržiavanie hry / vystrelenie alebo vyhodenie puku).
     
    42:42
    Fantastický zákrok Coreyho Crawforda! Ryan McDonagh strieľal prakticky už do prázdnej brány, ale brankár Chicaga predviedol skvelý zákrok.
     
    40:00
    Súčasné vylúčenie:
    Vylúčenie v tíme Kanada (Corey Perry – 2 +2 min., napadnutie a hrubosť).
    Vylúčenie v tíme USA (Justin Abdelkader – 2 min., hrubosť).
     
    39:06
    Vylúčenie v tíme USA (Kyle Palmieri – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
    33:52 Crawford (CAN)
     
    33:52
    Fantastický zákrok predviedol teraz Corey Crawford. Svojou aktivitou sa dostal do šance James van Riemsdyk, ale jeho zakončenie chytil do lapačky domáci gólman.
    32:11 Duchene (CAN) - 4:2
     
    32:11
    Kanada dala gól!
    Krásna akcia v podaní domáceho tímu. Tyler Seguin unikol americkej obrane. Neulakomil sa ale spätnou prihrávkou našiel MATTA DUCHENEA, ktorý nemal problém skórovať. Asistencia: Tyler Seguin.
     
    27:08
    A mohlo byť vyrovnané! Kanaďania zbytočne stratili puk a do šance sa dostal Dustin Byfuglien. Jeho pokus ale zblokoval obetavý Jay Bouwmeester.
     
    25:03
    Súčasné vylúčenie:
    Vylúčenie v tíme USA (Joe Pavelski – 2 min., nedovolené bránenie).
    Vylúčenie v tíme Kanada (John Tavares – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    21:28
    Americká presilová hra sa končí. Na trestnú lavicu už smeruje Kyle Palmieri, ktorý dostáva dve minúty za nedovolené bránenie.
    20:38 Carlson (USA) - 3:2
     
    20:38
    USA dalo gól!
    Americkí hokejisti využívajú dvojnásobnú presilovú hru. JOHN CARLSON si vymenil puk s Patrickom Kaneom a bol to práve americký obranca, kto z medzi kruhov prepálil Bredana Holtbyho. Asistencia: Patrick Kane.
     
    19:59
    Vylúčenie v tíme Kanada (Drew Doughty – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    19:47
    Ryan Sutter mohol streliť druhý americký gól. V presilovej hre sa dostal k strele od modrej čiary a jeho strelecký pokus orazítkoval tyč kanadskej brány.
     
    18:54
    Vylúčenie v tíme Kanada (2 min. – príliš veľa hráčov na ľade).
     
    17:34
    James van Riemsdyk bol veľmi aktívny a v súboji s Jayom Bouwmeesterom vybojoval presilovú hru pre svoj tím.
    16:35 McDonagh (USA) - 3:1
     
    16:35
    USA dalo gól!
    Američanom sa podarilo rýchlo reagovať na tretí kanadský gól. RYAN MCDONAGH nahadzoval puk pred bránu súpera a bol to zrejme Shea Weber, kto smolne tečoval puk za svojho brankára. Asistencia: Derek Stepan.
    15:43 Bouwmeester (CAN) - 3:0
     
    15:43
    Kanada dala gól!
    Skvelá úvodná tretina v podaní javorových listov. Ryan Getzlaf získal puk za bránou súpera, krásnou prihrávkou našiel osamoteného JAYA BOUWMEESTERA, ktorý strelou švihom prekonal súperovho brankára. Asistencie: Ryan Getzlaf a Corey Perry.
    13:25 Tavares (CAN) - 2:0
     
    13:25
    Kanada dala gól!
    Zverenci Mikea Babcocka využívajú druhú presilovú hru. JOHN TAVARES sa snažil krížnou prihrávkou nájsť lepšie postaveného spoluhráča, no puk nešťastne tečoval do vlastnej brány Ryan McDonagh. Asistencie: Steven Stamkos a Drew Doughty.
     
    12:46
    A ďalšie vylúčenie a opäť na strane USA. Dve minúty za nedovolené bránenie dostáva strelec posledného včerajšieho gólu Derek Stepan.
     
    12:35
    Steven Stamkos mal obrovskú šancu. V rýchlostnom súboji sa zbavil Ryana Suttera, ale nedokázal prekonať Coryho Schneidera.
     
    12:03
    A je po presilovej hre Kanady. Ryan Kesler sa dostával vo vlastnom oslabení dopredu, no nešetrne ho fauloval Joe Thornton. Ten dostáva dve minúty za nedovolené bránenie.
     
    11:36
    Američania sú v prvej tretine poriadne nedisciplinovaní. Neprešlo ani dvanásť minút a na trestnej lavici je už tretí Američan. Tentokrát dostáva dve minúty za podrazenie Zach Parise.
    11:15 Couture (CAN) - 1:0
     
    11:15
    Kanada dala gól!
    Domáci hokejisti sa dostávajú do vedenia. Úspešným strelcom je LOGAN COUTURE, ktorý sa výborne zorientoval a bekhendovou strelou prekonal amerického brankára. Skutočne parádna strela v podaní útočníka San Jose Sharks. Asistencie: Joe Thornton a Corey Perry.
     
    09:18
    A ďalšia kanadská presilovka. Na lavicu hanby putuje po nedovolenom zákroku na Claudea Girouxa americký obranca Ryan Sutter.
     
    06:16
    Kanadskí hokejisti budú hrať po reklamnej prestávke prvú presilovú hru. Na trestnej lavici sedí za hrubosť Kyle Palmieri.
     
    05:55
    Pre Kanadu sa črtala šanca na strelenie úvodného gólu. Matt Duchene si pekne stiahol puk na os ihriska, ale v poslednej chvíli bol jeho pokus zblokovaný.
     
    04:11
    Domáci hokejisti sa dostali do prečíslenia 2 na 1. Steven Stamkos mohol strieľať, no namiesto toho nepochopiteľne volil prihrávku na obsadeného spoluhráča.

    Miroslav Kováčik

    Góly a asistencie: 12. Couture (Thornton, Perry), 14. Tavares (Stamkos, Doughty), 16. Bouwmeester (Getzlaf, Perry), 33. Duchene (Seguin), 49. Tavares (Stamkos, Toews) – 17. McDonagh (Stepan), 21. Carlson (Kane)


    Kanada: Holtby (31. Crawford) – Doughty, Bouwmeester, Weber, Vlasic, Burns, Pietrangelo – Bergeron, Crosby, Marchand – Perry, Getzlaf, Tavares – Stamkos, Toews, Couture -Thornton, Giroux, Duchene.
    USA: Schneider (41. Bishop) – Byfuglien, Suter, Carlson, McDonagh, Niskanen, Johnson – Kane, Pavelski, Pacioretty – Oshie, Kesler, Abdelkader – Wheeler, Stepan, Parise – Palmieri, Backer, Dubinsky.

    Rozhodca: McAuley, Lee – Murphy, Murray