Kanada – USA 5:2 (kon.)
koniec
Kanada
5:2 (3:1, 1:1, 1:0)
USA
Nedeľa 11.09.2016, 01:15 • Canadian Tire Centre, Ottawa • Reprezentácia
Predzápasové kurzy
Partner:

     
    Kanade sa odveta za včerajšiu prehru podarila. Domáci výber zdolal svojho hlavného rivala 5:2, keď gólový účet stretnutia uzavrel druhým gólom v zápase John Tavares. Podobne ako včera boli zverenci Mikea Babcocka lepší a ich víťazstvo je zaslúžené. Záver zápasu bol nervózny, čo naznačuje, že aj v priamom súboji v základnej skupine Svetového pohára budeme vidieť atraktívne stretnutie. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem úspešný štart do nového dňa. (04:00:14)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:22
    K strele sa dostal ešte Jonathan Toews, ale Ben Bishop si na svoje konto pripísal úspešný zákrok. Dnes už zrejme gól nepadne.
     
    58:56
    Corey Crawford podrží puk vo svojej moci. O malú chvíľu sa nám začne posledná minúta zápasu, ktorý je už dávno rozhodnutý.
     
    58:18
    Aj Američania pekne zakombinovali. K strele spoza kruhov sa dostal myslím Zach Parise, ale po dobrej prihrávke netrafil bránu.
     
    57:27
    Američania už veľmi pasívne bránia, čo by sa im mohlo vypomstiť. Pri strele Coreyho Perryho mali šťastie, že z toho nebol gól.
     
    56:46
    Brent Burns vystrelil z prvej, ale jeho strela trafila len zadný mantinel. Dopredu okamžite idú Američania.
     
    55:54
    Americkí hokejisti sa ocitli v postavení mimo hru. V Ottawe tak nasleduje ešte posledná reklamná prestávka, počas ktorej si réžia vyberá dvojgólového hrdinu Johna Tavaresa.
     
    55:14
    K strele spoza obrancu sa odhodlal Steven Stamkos. Jeden z top kanonierov NHL ale tesne minul bránu svojho klubového spoluhráča Bena Bishopa.
     
    54:34
    Kanaďania sa dostali do prečíslenia 4 na 2, ale nepresnou prihrávkou pokazili svoju šancu. K strele napokon nedostal Corey Perry.
     
    53:54
    V závere početnej výhody sa oprel do puku aj Shea Weber. Bývalý kapitán Nashvillu ale trafil len do brankára Bena Bishopa.
     
    53:05
    Kanaďania to prekombinovali, a tak sa hostia môžu oslobodiť. Puk má v moci Justin Aldelkader, ktorý sa snaží získať cenné sekundy.
     
    52:23
    K nebezpečnej strele sa dostal Drew Doughty. Pred bránou ešte dobre clonil Ryan Getzlaf, ale Ben Bishop si dokázal poradiť so šancou Kanady.
     
    51:50
    Vylúčenie v tíme USA (2 min. pre hráčsku lavicu).
     
    51:41
    Matt Duchene je dnes veľmi aktívny. Teraz sa presadil v súboji s Johnom Carlsonom, ale v páde tesne minul bránu Bena Bishopa.
     
    50:58
    Americká presilová hra sa pomaly končí. Corey Crawford musel ešte raz zasahovať, keď vytesnil strelu Dereka Stepana. Nasleduje reklamná pauza.
     
    50:24
    Američania sa nevedia usadiť v útočnom pásme. Kanaďania sa veľmi dobre bránia kontrolujú svoje pohodlné vedenie.
     
    50:00
    Presne desať minút pred koncom predviedol svoje rýchle betóny Corey Crawford. Ten dnes chytá vo veľkom štýle a rozhodne si pýta miesto v zostave Kanady.
     
    49:35
    Američania vyslali niekoľko nepresných streleckých pokusov a následne strácajú svoje útočné pásmo.
     
    48:59
    A sme svedkami ďalšieho vylúčenia. Na lavici hanby sedí za hrubosť Brad Marchand. Američania tak majú jednu z posledných šancí vrátiť sa do zápasu.
    48:01 Tavares (CAN) - 5:2
     
    48:01
    Kanada dala gól!
    Domáci hokejisti využívajú ďalšiu presilovú hru. Po strele Stevena Stamkosa sa puk odrazil pred Bena Bishopa a následne ho upratal do americkej brány JOHN TAVARES. Asistencie: Steven Stamkos a Jonathan Toews.
     
    47:20
    Kanaďania dobre začali svoju presilovku. Strieľal Logan Couture, následne domáci točili svojho súpera, no po nepresnej prihrávke sa Američania oslobodili.
     
    46:42
    Vylúčenie v tíme USA (James van Riemsdyk – 2 min., zdržiavanie hry / vystrelenie alebo vyhodenie puku).
     
    46:24
    Úprimne, včerajší zápas bol o niečo aktívnejší a mal väčší náboj. V tretej tretine sme tohto s výnimkou šance Ryana McDonagha nevideli prakticky nič.
     
    45:51
    V krátkom časovom úseku registrujeme dva ofsajdy kanadského tímu. Vhadzovať sa tak bude len v strednom pásme.
     
    45:13
    Matt Duchene teraz natlačil do americkej brány John Carlsona. Kanadský hokejista môže byť rád, že za svoj zákrok nešiel na dve minúty.
     
    44:24
    Steven Stamkos postupoval dopredu, ale napokon si to rozmysel a radšej išiel spoločne so svojimi spoluhráčmi striedať. Nové sily posiela na ľad aj John Tortorella.
     
    44:00
    Úvod tretej tretiny sa hrá v pomerne pokojnom tempe. Zatiaľ sme toho príliš veľa nevideli najmä zo strany domácich Kanaďanov.
    42:42 Crawford (CAN)
     
    42:42
    Fantastický zákrok Coreyho Crawforda! Ryan McDonagh strieľal prakticky už do prázdnej brány, ale brankár Chicaga predviedol skvelý zákrok.
     
    42:09
    Kolíska hokeja si nerozumela v rozohrávke. Po zakázanom uvoľnení sa tak hra presťahuje pred Coreyho Crawforda.
     
    41:40
    Joe Pavelski číhal pred kanadskou bránou, ale bol aj dobre bránený, a tak sa Kanada dokázala oslobodiť. Puk je až za Benom Bishopom.
     
    41:08
    Keďže Corey Perry dostal štvorminútový trest, tak sa práve v týchto chvíľach začína presilová hra Američanov. Hrať ju budú ešte približne 50 sekúnd.
     
    40:23
    Do tretej tretiny nastúpil v americkej bráne Ben Bishop. Hneď si aj siahol na puk, keď preveril jeho pozornosť Jonathan Toews.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.

     
    Druhú tretinu máme za sebou. Videli sme v nej po jednom góle na každej strane. Už po 38 sekundách znížil náskok Kanady utešenou strelou John Carlson, ale v 33. minúte prinavrátil javorovým listom dvojgólové vedenie Matt Duchene. Pred poslednou tretinou tak majú rozhodne lepšie nakročené k víťazstvu domáci hokejisti, ktorí môžu svojmu rivalovi vrátiť včerajšiu porážku.

    Tretia tretina sa začne približne o 3:13.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    40:00
    Súčasné vylúčenie:
    Vylúčenie v tíme Kanada (Corey Perry – 2 +2 min., napadnutie a hrubosť).
    Vylúčenie v tíme USA (Justin Abdelkader – 2 min., hrubosť).
     
    39:39
    Po rýchlej akcií vyskúšal pozornosť amerického brankára John Tavares. Strelec druhého gólu zápasu bol už veľmi blízko, a tak nemal veľa šancí ako dostať puk do brány.
     
    39:06
    Vylúčenie v tíme USA (Kyle Palmieri – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    38:18
    V priebehu niekoľkých sekúnd sa k strele dostal Shea Weber i Brent Burns. Obaja kanadskí obrancovia pálil tvrdo, ale nepresne.
     
    37:28
    Cory Schneider mal opäť plné ruky práce. Ryan Getzlaf časoval prihrávku na Johna Tavaresa, ale pred kanadským útočníkom zasiahol brankár NJ Devils.
     
    37:00
    Steven Stamkos sa dostal do šance. Tiesnený obrancom vystrelil len po ľade a vyprášil len betóny amerického brankára Coryho Schneidera.
     
    36:02
    Corey Crawford si na svoje konto pripisuje ďalší brankársky zákrok. Zatiaľ má pomerne dosť práce, ale chytá výborne.
     
    35:37
    Dustin Byguglien vystrelil od modrej čiary. Jeho strela smerovala do miest, kde bol Derek Stepan, ktorý ale nedokázal puk tečovať.
     
    34:56
    A stále sa nám to kúskuje. Puk teraz skončil opäť niekde na tribúne, a tak sa vhadzuje v stredovom kruhu. Toto ale viac vyhovuje Kanade.
     
    34:10
    Akcia Stevena Stamkosa je prerušená hvizdom čiarového rozhodcu, ktorý si všimol ofsajdové postavenie jedného z hráčov v červených dresoch.
    33:52 Crawford (CAN)
     
    33:52
    Fantastický zákrok predviedol teraz Corey Crawford. Svojou aktivitou sa dostal do šance James van Riemsdyk, ale jeho zakončenie chytil do lapačky domáci gólman.
     
    33:21
    Patrick Kane vystrelil z pravej strany, ale jeho pokus dokázal na dvakrát zlikvidovať Corey Crawford. Vhadzovať sa bude v obrannom pásme Kanady.
     
    32:51
    John Carlson sa vydal na útočný výlet, ale proti presile kanadských obrancov neuspel. Američania tak prichádzajú o puk.
    32:11 Duchene (CAN) - 4:2
     
    32:11
    Kanada dala gól!
    Krásna akcia v podaní domáceho tímu. Tyler Seguin unikol americkej obrane. Neulakomil sa ale spätnou prihrávkou našiel MATTA DUCHENEA, ktorý nemal problém skórovať. Asistencia: Tyler Seguin.
     
    30:40
    Po reklamnej prestávke sme svedkami zmeny v kanadskej bráne. Namiesto Bradena Holtbyho sa už do bránkoviska postavil brankár Chicaga – Corey Crawford.
     
    30:15
    Kanaďania sa dostali do šance. Pred Corym Schneiderom bol aktívny najmä John Tavares, ale svoj druhý gól v zápase nepridal. Nasleduje reklamná prestávka.
     
    29:37
    Puk sa ocitol na hráčskej lavici Kanady, a tak musela byť hra logicky prerušená. Ako som už spomínal, druhé dejstvo je poriadne rozkúskované.
     
    29:00
    Alex Pietrangelo to teraz spravil veľmi pekne. Vytvoril si priestor a prihrávkou nahadzoval puk na Patricea Bergerona. Veľa nechýbalo a mohli sme vidieť ďalší gól.
     
    28:33
    Logan Couture vybojoval puk v útočnom pásme a dostal sa aj k strele. Brankár Cory Schneider bol ale pripravený a puk vyrazil do rohu.
    28:10 Duchene (CAN)
     
    28:10
    Američania sa dopustili zakázaného uvoľnenia, a tak nemôžu striedať. Práve z toho dôvodu si americký tréner John Tortorella zobral oddychový čas.
     
    27:41
    Matt Duchene čakal pred bránou súpera na prihrávku. Napokon sa aj dočkal, ale proti presile amerických obrancov sa nedokázal presadiť.
     
    27:08
    A mohlo byť vyrovnané! Kanaďania zbytočne stratili puk a do šance sa dostal Dustin Byfuglien. Jeho pokus ale zblokoval obetavý Jay Bouwmeester.
     
    26:42
    Braden Holtby schoval puk do svojej lapačky. John Carlson bol dobre bránený, a tak sa do nebezpečného zakončenia nedostal. Nasleduje reklamná pauza.
     
    25:35
    Druhá tretina je poriadne rozkúskovaná. Hre zatiaľ chýba potrebné tempo, ktoré bolo veľmi vysoké už v úvodných minútach zápasu.
     
    25:03
    Súčasné vylúčenie:
    Vylúčenie v tíme USA (Joe Pavelski – 2 min., nedovolené bránenie).
    Vylúčenie v tíme Kanada (John Tavares – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    24:22
    K streleckému pokusu sa dostal Shea Weber, ktorý má jednu z najtvrdších striel v NHL. Veľmi dobrý zákrok ale predviedol brankár Cory Schneider.
     
    24:00
    Presilová hra Kanady sa skončila, bez toho, aby si kolíska hokeja vytvorila nejakú gólovú príležitosť. Oba tímy hrajú v plnom počte.
     
    22:30
    Američania sa veľmi dobre bránia. Domáci hokejisti sa absolútne nevedia dostať cez dobre sformovaných obrancov výberu USA.
     
    21:49
    Hrá sa v rovnovážnom počte hráčov na ľade, ale ani jeden tím si nevie vytvoriť nejakú nádejnú útočnú akciu.
     
    21:28
    Americká presilová hra sa končí. Na trestnú lavicu už smeruje Kyle Palmieri, ktorý dostáva dve minúty za nedovolené bránenie.
    20:38 Carlson (USA) - 3:2
     
    20:38
    USA dalo gól!
    Americkí hokejisti využívajú dvojnásobnú presilovú hru. JOHN CARLSON si vymenil puk s Patrickom Kaneom a bol to práve americký obranca, kto z medzi kruhov prepálil Bredana Holtbyho. Asistencia: Patrick Kane.
     
    20:10
    Američania začínajú druhú tretinu presilovou hrou 5 na 3. K dispozícií majú ešte približne trištvrte minútu, čo je veľmi veľa času.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.

     
    Prvá tretina sa práve skončila. Videli sme v nej množstvo vylúčení a tiež kvarteto presných zásahov. Aktívnejší Kanaďania vedú po prvej časti hry 3:1, keď sa postupne presadili Logan Couture, John Tavares a Jay Bouwmeester. Na druhej strane znížil náskok mierneho favorita zápasu aj s istou dávkou šťastia Ryan McDonagh. Kanaďania prestrieľali svojho súpera a treba uznať, že ich vedenie je zaslúžené.

    Druhá tretina sa začne približne o 2:12.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:59
    Vylúčenie v tíme Kanada (Drew Doughty – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    19:47
    Ryan Sutter mohol streliť druhý americký gól. V presilovej hre sa dostal k strele od modrej čiary a jeho strelecký pokus orazítkoval tyč kanadskej brány.
     
    19:23
    Z ťažkého uhla sa snažil dostať puk do brány Joe Pavelski. Braden Holtby bol ale pozorný a veľkú šancu amerického kapitána zlikvidoval.
     
    18:54
    Vylúčenie v tíme Kanada (2 min. – príliš veľa hráčov na ľade).
     
    18:47
    Kyle Palmieri sa dostal do dobrej streleckej pozície. Jeho tvrdá strela ale mierila tesne vedľa brány Bradena Holtbyho.
     
    18:16
    Vhadzovať sa bude v strednom pásme, pretože puk sa dostal od amerických hokejistov až na ochrannú sieť.
     
    17:34
    James van Riemsdyk bol veľmi aktívny a v súboji s Jayom Bouwmeesterom vybojoval presilovú hru pre svoj tím.
    16:35 McDonagh (USA) - 3:1
     
    16:35
    USA dalo gól!
    Američanom sa podarilo rýchlo reagovať na tretí kanadský gól. RYAN MCDONAGH nahadzoval puk pred bránu súpera a bol to zrejme Shea Weber, kto smolne tečoval puk za svojho brankára. Asistencia: Derek Stepan.
    15:43 Bouwmeester (CAN) - 3:0
     
    15:43
    Kanada dala gól!
    Skvelá úvodná tretina v podaní javorových listov. Ryan Getzlaf získal puk za bránou súpera, krásnou prihrávkou našiel osamoteného JAYA BOUWMEESTERA, ktorý strelou švihom prekonal súperovho brankára. Asistencie: Ryan Getzlaf a Corey Perry.
     
    15:16
    V Ottawe nasleduje reklamná prestávka. Po nej sa bude vhadzovať v útočnom pásme amerických hokejistov. Tí zatiaľ jasne zaostávajú v streleckej aktivite.
     
    14:47
    Po dlhšom časovom úseku sa hrá s plným počtom hráčov na oboch stranách. Zatiaľ sú ale oveľa spokojnejší Kanaďania, ktorí vedú o dva góly.
     
    14:12
    Na druhej strane mohol využiť zmätky v kanadskej obrane Ryan Sutter. Strela amerického obrancu ale mierila vedľa brány Bradena Holtbyho.
    13:25 Tavares (CAN) - 2:0
     
    13:25
    Kanada dala gól!
    Zverenci Mikea Babcocka využívajú druhú presilovú hru. JOHN TAVARES sa snažil krížnou prihrávkou nájsť lepšie postaveného spoluhráča, no puk nešťastne tečoval do vlastnej brány Ryan McDonagh. Asistencie: Steven Stamkos a Drew Doughty.
     
    12:46
    A ďalšie vylúčenie a opäť na strane USA. Dve minúty za nedovolené bránenie dostáva strelec posledného včerajšieho gólu Derek Stepan.
     
    12:35
    Steven Stamkos mal obrovskú šancu. V rýchlostnom súboji sa zbavil Ryana Suttera, ale nedokázal prekonať Coryho Schneidera.
     
    12:03
    A je po presilovej hre Kanady. Ryan Kesler sa dostával vo vlastnom oslabení dopredu, no nešetrne ho fauloval Joe Thornton. Ten dostáva dve minúty za nedovolené bránenie.
     
    11:36
    Američania sú v prvej tretine poriadne nedisciplinovaní. Neprešlo ani dvanásť minút a na trestnej lavici je už tretí Američan. Tentokrát dostáva dve minúty za podrazenie Zach Parise.
    11:15 Couture (CAN) - 1:0
     
    11:15
    Kanada dala gól!
    Domáci hokejisti sa dostávajú do vedenia. Úspešným strelcom je LOGAN COUTURE, ktorý sa výborne zorientoval a bekhendovou strelou prekonal amerického brankára. Skutočne parádna strela v podaní útočníka San Jose Sharks. Asistencie: Joe Thornton a Corey Perry.
     
    10:15
    Kanaďania sa v početnej prevahe nevedia presadiť. Až príliš chcú svoje akcie šperkovať, čo sa im zatiaľ nevypláca.
     
    09:41
    Nový muž v kanadskej zostave, Corey Perry, sa okamžite snažil zapísať do streleckej listiny. Jeho strela ale minula bránu a následne puk chytá Cory Schneider.
     
    09:18
    A ďalšia kanadská presilovka. Na lavicu hanby putuje po nedovolenom zákroku na Claudea Girouxa americký obranca Ryan Sutter.
     
    08:29
    Hra musí byť prerušená, pretože puk skončil na ochrannej sieti. Kanadský tlak ale bude o niekoľko sekúnd pokračovať ďalej.
     
    07:40
    K strele z ľavého kruhu sa dostal Tyler Seguin. Útočník Dallasu pálil z prvej, ale jeho strela neskončila v americkej bráne. Kanada stále dobýja bránu súpera.
     
    07:12
    Brankár zákrok predviedol Cory Schneider, ktorý zlikvidoval strelecký pokus Johna Tavaresa. Vhadzovať sa bude v kanadskom útočnom pásme.
     
    06:48
    Kanaďania dlho kombinovali v útočnom pásme, ale napokon sa sami dostali mimo útočnej tretiny. Drew Doughty vedie puk opäť do útočného pásma.
     
    06:16
    Kanadskí hokejisti budú hrať po reklamnej prestávke prvú presilovú hru. Na trestnej lavici sedí za hrubosť Kyle Palmieri.
     
    05:55
    Pre Kanadu sa črtala šanca na strelenie úvodného gólu. Matt Duchene si pekne stiahol puk na os ihriska, ale v poslednej chvíli bol jeho pokus zblokovaný.
     
    05:21
    Hra musí byť prerušená, pretože hostia sa ocitli v postavení mimo hry. Vhadzovať sa tak bude v strednom pásme.
     
    04:40
    Hra sa teraz v strednom pásma. Najmä americké akcie sa končia ešte pred ich útočnou modrou čiarou. Javorové listy sú podobne ako včera aktívnejšie.
    04:11 Steven Stamkos (CAN)
     
    04:11
    Domáci hokejisti sa dostali do prečíslenia 2 na 1. Steven Stamkos mohol strieľať, no namiesto toho nepochopiteľne volil prihrávku na obsadeného spoluhráča.
     
    03:58
    Braden Holtby radšej prerušuje hru, ktorá má hneď v úvode veľký spád. Vhadzovať sa tak bude v obrannom pásme Kanady.
     
    02:34
    K streleckému pokusu sa dostal Patrick Kane. Jeho strela však mierila tesne vedľa kanadskej brány.
     
    02:05
    Výborne teraz zasiahol Jack Johnson, ktorý upratal puk z nebezpečného priestoru. Američania sa bránia úvodnému tlaku Kanady.
     
    01:35
    Prvá šanca Kanady. Do zakončenia sa dostali Brad Marchand aj Jonathan Toews, ale nedokázali prepasírovať puk do americkej brány.
     
    01:15
    Od modrej čiary sa pokúsil ohroziť Coryho Schneidera aj Drew Doughty. Výborne ale zasiahli americkí obrancovia.
     
    00:29
    Kanaďania sa nasťahovali do útočného pásma. John Tavares našiel Marca-Edouarda Vlasica, ale jeho strela zrazená do rohu.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Kanada: Holtby (Crawford) – Doughty, Bouwmeester, Weber, Vlasic, Burns, Pietrangelo – Bergeron, Duchene, Marchand – Perry, Getzlaf, Tavares – Stamkos, Toews, Couture -Thornton, Giroux, Duchene.

    USA: Schneider (Bishop) – Byfuglien, Suter, Carlson, McDonagh, Niskanen, Johnson – Kane, Pavelski, Pacioretty – Oshie, Kesler, Abdelkader – Wheeler, Stepan, Parise – Palmieri, Backer, Dubinsky.

    Rozhodcovia: McAuley, Lee – Murphy, Murray.
     
    Vážení diváci, vítam vás pri sledovaní online priameho prenosu, tentokrát z kanadskej Ottawy. Hokejisti Kanady si po druhýkrát v priebehu 24 hodín zmerajú sily s výberom USA a určite sa budú snažiť napraviť svoje zaváhanie. Odveta sa začína v rovnakom čase, teda krátko po 1:00 SEČ.

    KANAĎANIA CHYSTAJÚ ODVETU

    Hokejisti Kanady boli vo včerajšom zápase lepším tímom. Zuby si však vylámali na skvelom Jonathanovi Quickovi, ktorý v amerických farbách inkasoval v dvoch tretinách len raz. Do poslednej časti nastúpil Ben Bishop, ktorého tvrdou strelou prekonal Drew Doughty. Kanaďania v závere tlačili, ale nepodarilo sa im vyrovnať. Celkovo si americkí brankári pripísali na svoje konto dokopy 41 úspešných zákrokov. Počas zápasu dostal niekoľko nepríjemných zákrokov Logan Couture, ale v dnešnom zápase by nemal absentovať. Otázny je štart Coreyho Perryho, ktorý síce včera nehral, ale v Ottawe by mohol nastúpiť.

    AMERICKÉ GÓLY S PRISPENÍM PRICEA

    Úprimne povedané, Američania toho dnes ráno veľa nepredviedli. Na bránu javorových listov vyslali o takmer dvadsať striel menej a nebyť slabšieho výkonu Careyho Pricea, zrejme by sa netešili z víťazstva. Ten najprv inkasoval po teči Zacha Pariseho, ale následne sa musel červenať po strele Patricka Kanea z ťažkého uhla. Aj pri treťom góle bol namočený brankár Montrealu Canadiens. Ten len pred seba vyrazil strelecký pokus Jacka Johnsona a výrazne tak uľahčil pozíciu pre Joea Pavelskiho. Americký kapitán skóroval z tesnej blízkosti a otupil narastajúcu aktivitu Kanady. V závere uzavrel gólový účet zápasu gólom do prázdnej brány Derek Stephan. Američania tak vyhrali po dramatickom priebehu 4:2.

    V RUKAVIČKÁCH SA ROZHODNE NEHRALO

    Hoci išlo len o prípravný zápas, zápasu nechýbalo herné nasadenie a množstvo osobných súbojov. Podľa oficiálnych štatistík sme videli 55 hitov a dokonca aj jedno vylúčenie do konca zápasu. Stretnutie nedohral Ryan Kesler, ktorý sa okrem tvrdého zákroku zaskvel aj fantastickým defenzívnym zákrokom pri tutovke Johna Tavaresa. Osobne si myslím, že dohrať nemal ani T.J. Oshie, ale jeho narazenie na mantinel Logana Couturea ostalo nepotrestané. Podobný priebeh môžeme očakávať aj odvetnom zápase, na ktorého sledovanie vás pozývam.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.

    Miroslav Kováčik

    Góly a asistencie: 12. Couture (Thornton, Perry), 14. Tavares (Stamkos, Doughty), 16. Bouwmeester (Getzlaf, Perry), 33. Duchene (Seguin), 49. Tavares (Stamkos, Toews) – 17. McDonagh (Stepan), 21. Carlson (Kane)


    Kanada: Holtby (31. Crawford) – Doughty, Bouwmeester, Weber, Vlasic, Burns, Pietrangelo – Bergeron, Crosby, Marchand – Perry, Getzlaf, Tavares – Stamkos, Toews, Couture -Thornton, Giroux, Duchene.
    USA: Schneider (41. Bishop) – Byfuglien, Suter, Carlson, McDonagh, Niskanen, Johnson – Kane, Pavelski, Pacioretty – Oshie, Kesler, Abdelkader – Wheeler, Stepan, Parise – Palmieri, Backer, Dubinsky.

    Rozhodca: McAuley, Lee – Murphy, Murray