Kanada – USA 5:2 (kon.)
koniec
Kanada
5:2 (3:1, 1:1, 1:0)
USA
Nedeľa 11.09.2016, 01:15 • Canadian Tire Centre, Ottawa • Reprezentácia
Predzápasové kurzy
Partner:

     
    Kanade sa odveta za včerajšiu prehru podarila. Domáci výber zdolal svojho hlavného rivala 5:2, keď gólový účet stretnutia uzavrel druhým gólom v zápase John Tavares. Podobne ako včera boli zverenci Mikea Babcocka lepší a ich víťazstvo je zaslúžené. Záver zápasu bol nervózny, čo naznačuje, že aj v priamom súboji v základnej skupine Svetového pohára budeme vidieť atraktívne stretnutie. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem úspešný štart do nového dňa. (04:00:14)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:22
    K strele sa dostal ešte Jonathan Toews, ale Ben Bishop si na svoje konto pripísal úspešný zákrok. Dnes už zrejme gól nepadne.
     
    58:56
    Corey Crawford podrží puk vo svojej moci. O malú chvíľu sa nám začne posledná minúta zápasu, ktorý je už dávno rozhodnutý.
     
    58:18
    Aj Američania pekne zakombinovali. K strele spoza kruhov sa dostal myslím Zach Parise, ale po dobrej prihrávke netrafil bránu.
     
    57:27
    Američania už veľmi pasívne bránia, čo by sa im mohlo vypomstiť. Pri strele Coreyho Perryho mali šťastie, že z toho nebol gól.
     
    56:46
    Brent Burns vystrelil z prvej, ale jeho strela trafila len zadný mantinel. Dopredu okamžite idú Američania.
     
    55:54
    Americkí hokejisti sa ocitli v postavení mimo hru. V Ottawe tak nasleduje ešte posledná reklamná prestávka, počas ktorej si réžia vyberá dvojgólového hrdinu Johna Tavaresa.
     
    55:14
    K strele spoza obrancu sa odhodlal Steven Stamkos. Jeden z top kanonierov NHL ale tesne minul bránu svojho klubového spoluhráča Bena Bishopa.
     
    54:34
    Kanaďania sa dostali do prečíslenia 4 na 2, ale nepresnou prihrávkou pokazili svoju šancu. K strele napokon nedostal Corey Perry.
     
    53:54
    V závere početnej výhody sa oprel do puku aj Shea Weber. Bývalý kapitán Nashvillu ale trafil len do brankára Bena Bishopa.
     
    53:05
    Kanaďania to prekombinovali, a tak sa hostia môžu oslobodiť. Puk má v moci Justin Aldelkader, ktorý sa snaží získať cenné sekundy.
     
    52:23
    K nebezpečnej strele sa dostal Drew Doughty. Pred bránou ešte dobre clonil Ryan Getzlaf, ale Ben Bishop si dokázal poradiť so šancou Kanady.
     
    51:50
    Vylúčenie v tíme USA (2 min. pre hráčsku lavicu).
     
    51:41
    Matt Duchene je dnes veľmi aktívny. Teraz sa presadil v súboji s Johnom Carlsonom, ale v páde tesne minul bránu Bena Bishopa.
     
    50:58
    Americká presilová hra sa pomaly končí. Corey Crawford musel ešte raz zasahovať, keď vytesnil strelu Dereka Stepana. Nasleduje reklamná pauza.
     
    50:24
    Američania sa nevedia usadiť v útočnom pásme. Kanaďania sa veľmi dobre bránia kontrolujú svoje pohodlné vedenie.
     
    50:00
    Presne desať minút pred koncom predviedol svoje rýchle betóny Corey Crawford. Ten dnes chytá vo veľkom štýle a rozhodne si pýta miesto v zostave Kanady.

    Miroslav Kováčik

    Góly a asistencie: 12. Couture (Thornton, Perry), 14. Tavares (Stamkos, Doughty), 16. Bouwmeester (Getzlaf, Perry), 33. Duchene (Seguin), 49. Tavares (Stamkos, Toews) – 17. McDonagh (Stepan), 21. Carlson (Kane)


    Kanada: Holtby (31. Crawford) – Doughty, Bouwmeester, Weber, Vlasic, Burns, Pietrangelo – Bergeron, Crosby, Marchand – Perry, Getzlaf, Tavares – Stamkos, Toews, Couture -Thornton, Giroux, Duchene.
    USA: Schneider (41. Bishop) – Byfuglien, Suter, Carlson, McDonagh, Niskanen, Johnson – Kane, Pavelski, Pacioretty – Oshie, Kesler, Abdelkader – Wheeler, Stepan, Parise – Palmieri, Backer, Dubinsky.

    Rozhodca: McAuley, Lee – Murphy, Murray