Vienna – Kuopio 1:3 (kon.) | Tappara – Mannheim 2:1 (kon.) | IFK Helsinky – Esbjerg 7:0 (kon.)
Sheffield – Salzburg 5:2 (kon.)
koniec
Sheffield Steelers
5:2 (1:2, 2:0, 2:0)
EC Red Bull Salzburg
cz Nedeľa 11.09.2016, 19:00 • Motorpoint Arena, Sheffield (GBR) • Liga majstrov • Skupina P
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Statistiky po skončení zápasu: střely na bránu: 24-34, zákroky brankářů: 32-19, trestné minuty: 12-10. (21:29:25)
     
    Sheffield Steelers dokázal vždy zareagovat na jednobrankové vedení Salzburgu, jmenovitě Jesse Schultz, který nejprve odpověděl na gól Johna Hughese z přesilové hry a v prostřední části poté na ten z hokejky Manuela Latusy. O osudu zápasu nakonec rozhodl závěr druhé třetiny, ve které domácí vyrovnali a dvě sekundy před přestávkou utkání otočili. O vítězný gól se postaral Robert Dowd. Pokud byste ve třetí třetině čekali tlak Salzburgu, tak byste se nedočkali. Luke Ferrera skóroval v oslabení a senzační výkon Sheffieldu vyšperkoval hattrickem Jesse Schultz. Anglický tým se sice s CHL loučí, ale v posledním zápase po skvělém výkonu získal tři body a fanoušci to náležitě ocenili. Konečný výsledek. Sheffield Steelers 5 EC Red Bull Salzburg 2.
     
    Konec zápasu.
     
    59:52
    Vyloučení v týmu Sheffield Steelers (David Phillips – 2 min., hákování).
     
    59:52
    Do konce zápasu zbývá odehrát pouhých osm sekund, přesto se rozhodčí ještě jednou rozhodli vylučovat.
     
    58:38
    Před bránou Mustukovse se v rychlém sledu odehrály tři nebezpečné závary a po tom posledním už musel domácí brankář zasahovat.
     
    57:52
    Vyloučení v týmu Sheffield Steelers (Ervins Mustukovs – 2 min., nedovolené bránění).
     
    57:52
    Do konce utkání zbývají odehrát dvě minuty a šest sekund a Salzburg si zahraje další přesilovou hru.
     
    57:31
    Salzburg před pár okamžiky napřáhl od modré čáry k velmi nebezpečné střele, která těsně nad ledem mířila k levé tyči, jenže Mustukovs k ní dokázal včas dostat pravý beton a předvedl krásný zákrok!
     
    56:58
    Fanoušci Steelers už pomalu oslavují vítězství a jako jeden muž tleskají do rytmu bubeníka.
     
    56:16
    Svěřencům trenéra Grega Posse se málem podařilo snížit, jenže tečovaná střela z levého křídla zamířila těsně vedle vzdálenější pravé tyče.
     
    55:15
    Guillaume Desbiens byl zřejmě tím hráčem, který v levém rohu útočného pásma dokázal vydolovat puk a poté se drze natlačil před bránu, bekhendem ale z blízkosti neuspěl a Gracnar si připsal dobrý zákrok!
     
    55:00
    Do konce třetí části zbývá odehrát pět minut a Sheffield kontroluje své tříbrankové vedení.
     
    54:19
    Steelers zkusili udělat definitivní tečku za dnešním zápasem, jenže střela z pravého kruhu pro vhazování zamířila vedle bližší pravé tyče.
     
    53:56
    Salzburgu se v útočném pásmu vůbec nedaří kombinovat a hned za modrou čárou ztrácí puky.
     
    52:33
    Hosté jsou ve třetí třetině mírně aktivnější, jenže Sheffield z pěti střel ve třetí třetině dokázal vstřelit dva góly! To je slušná produktivita.
     
    51:50
    Salzburg má sice k dispozici přesilovou hru, jenže ty dnes nehrají příliš důležitou roli. Zejména potom na straně Steelers, kteří dokonce dokázali skórovat ve třetí třetině v oslabení a výrazně se přiblížili vítězství.
     
    50:19
    Vyloučení v týmu Sheffield Steelers (Zack Fitzgerald – 2 min., hákování).
     
    49:58
    Vyloučený Layne Viveiros je zpět na ledové ploše a Salzburg hraje opět v plném počtu.
     
    48:01
    Sheffield prožívá fantastický zápas, škoda, že takhle nehrál v předchozích třech utkáních a nepopral se o postup.
     
    47:57
    Vyloučení v týmu EC Red Bull Salzburg (Layne Viveiros – 2 min., nedovolené bránění).
    47:36 Jesse SCHULTZ - 5:2
     
    47:36
    Sheffield právě vstřelil branku!

    Motorpoint Arena v Sheffieldu je na nohou poté, co JESSE SCHULTZ po dalším smrtícím protiútoku dovršil hattrick!!

    Jesse Schultz ve středním pásmu ukradl soupeři puk a vyrazil do samostatného úniku, který zakončil v pravém kruhu pro vhazování tvrdou střelou s příklepem, a vymetl pravý horní roh brány. Bez asistence.
     
    46:19
    Hráči Salzburgu okamžitě po inkasovaném gólu začali bruslit, zatím se ale do žádné šance nedostali.
    44:34 Luke FERRARA - 4:2
     
    44:34
    Sheffield právě vstřelil branku! Steelers dělají výrazný krok k výhře v posledním utkání základní skupiny CHL a prvním třem bodům, když se po nádherném protiútoku prosadil v oslabení LUKE FERRARA! Markus Nilsson má na čtvrtém gólu Sheffieldu obrovskou zásluhu, když ve středním pásmu u mantinelu vybojoval puk a společně se svým spoluhráčem se řítil do přečíslení 2 na 1, které nesobecky zakončil přihrávkou a Luke Ferrara puk uklidil do středu odkryté brány. Asistence: Markus Nilsson.
     
    43:51
    Hráči Sheffieldu vstoupili do oslabení dobře, když zablokovali střelu z pravého křídla a vzápětí se jim podařilo puk vyhodit až k bráně střídajícího Gracnara.
     
    43:21
    Vyloučení v týmu Sheffield Steelers (Jonathan Phillips – 2 min., sekání).
     
    42:52
    Puk skončil na jedné ze střídaček a vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    42:00
    Hráči Salzburgu se dostali ke střele, následný pokus z levého kruhu pro vhazování byl ale hodně nepřesný a brankář Mustukovs sledoval, jak končí v ochranné síti.
     
    41:25
    Brankář Sheffieldu musel v úvodu třetí části řešit pořádně zapeklitou situaci, nakonec ale našel řešení vleže.
     
    40:51
    Hosté mají necelých dvacet minut na to, aby se zápasem ještě něco udělali a hned v první minutě třetí třetiny se pokoušel u pravé tyče vyrovnat John Hughes, neproduktivnější hráč Salzburgu ale ležícího Mustukovse na zádech překonat z úhlu nedokázal!
     
    40:19
    Hokejisté Salzburgu už sice mají zajištěný postup, ale prohrát na ledě Sheffieldu, který doposud nezískal ani bod, určitě není před playoff nic příjemného.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Třetí třetina začne přibližně v 20:43.
     
    Zatímco první třetina vyzněla pro hostující Red Bull Salzburg, v té druhé měl více ze hry Sheffield. Hostující hráči jako by přestali hrát a v závěru druhé třetiny přišel trest, když nejprve vyrovnal svým druhým gólem v zápase Jesse Schultz a dvě sekundy před koncem prostřední části udeřil Robert Dowd, který otočil zápas na stranu Steelers. Skóre po druhé třetině: Sheffield Steelers 3 EC Red Bull Salzburg 2.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
    39:58 Robert DOWD - 3:2
     
    39:58
    Sheffield právě vstřelil branku! ROBERT DOWD se mezi kruhy pro vhazování dostal po zákroku Gracnara k dorážce, a přestože mu puk do brusle odskočil doprava, z úhlu vzápětí zamířil střelou zápěstím k přední pravé tyči. Gracnar byl pohybem domácího útočníka zaskočen a nedokázal se včas přesunout. Asistence: John Armstrong.
     
    39:31
    Mike Ratchuk byl zřejmě hráčem, který ve středním pásmu nabral rychlost a mezi dvěma protihráči se pokusil proniknout do útočného pásma, záměr mu ale nevyšel.
     
    39:00
    Místní hlasatel právě oznámil, že do konce druhé třetiny zápasu mezi Sheffieldem a Salzburgem zbývá odehrát jedna minuta.
     
    37:49
    Salzburg se po dlouhé odmlce dostal na levém křídle k nahození, to všem skončilo v připravené náruči brankáře Mustukovse.
     
    37:23
    Markus Nilsson dobře číhal před bránou, kam dostal krásnou přihrávku z pravého křídla a mohl puk uklízet do prázdné sítě, jenže v obrovské šanci selhal a kotouč od jeho čepele hole zamířil po ledě vedle vzdálenější pravé tyče!
     
    37:01
    Ačkoliv toho prostředí část utkání zatím příliš mnoho nenabídla, před pár okamžiky jsme se dočkali vyrovnávacího gólu. Oba dva góly Steelers vstřelil Jesse Schultz.
     
    35:18
    Salzburg ve druhé třetině přestal hrát a po zásluze za to byl potrestán.
    34:50 Jesse SCHULTZ - 2:2
     
    34:50
    Sheffield právě vstřelil branku! Spolupráce mezi Mathieuem Royem a JESSEM SCHULTZEM opět zafungovala dokonale a domácí necelých šest minut před koncem druhé části vyrovnávají na 2:2!! Mathieu Roy dostal na levém křídle krásnou přihrávku do jízdy a mohl zakončovat, krásný protiútok ale ještě vyšperkoval přihrávkou na Jesseho Schultze, který na vzdálenější pravé tyči plácl do puku bekhendem a poslal ho do sítě. Asistence: Mathieu Roy.
     
    33:29
    Tyler Mosienko číhal před bránou, kde se pokoušel tečovat prudké nahození od modré čáry, puk ale nezasáhl.
     
    33:29
    Domácí se pokusili rozehrát podél střídaček a založit rychlý protiútok, puk ovšem skončil na zakázaném uvolnění a hra se vrátí zpět před Mustukovsovu bránu.
     
    33:15
    Sheffield sice ve druhé části zápasu vyrovnal hru, jenže se mu v útočném pásmu nedaří kombinovat a stěží se dostává ke střelám.
     
    32:44
    Nezáživnou pasáž hry přerušil powerbreak, během něhož hráči obou týmů mohou načerpat nějaké síly.
     
    32:05
    Sheffield si během dosavadního průběhu zápasu zahrál tři přesilové hry, ani jednu se mu ale využít nepodařilo. Steelers musí začít rychleji bruslit a napadat rozehrávku Salzburgu, pokud chtějí uspět.
     
    30:55
    Salzburg v polovině zápasu sáhl ke střídání brankářů, ovšem ne kvůli tomu, že by se Starkbaumovi nedařilo. Zbytek utkání dochytá Luka Gracnar.
     
    30:43
    Salzburg ve druhé třetině není tak nebezpečný, jako v té první. A co víc, Sheffield vyslal na bránu soupeře více střel. Střely ve druhé třetině: Sheffield 7 Salzburg 4.
     
    30:02
    Ze zápasu uplynula polovina hry a zatím jsme byli svědky tří gólů, které všechny tři padly v první třetině. Steelers se pokusili přidat další střelou z levého kruhu pro vhazování, následný pokus ale zamířil vedle vzdálenější pravé tyče.
     
    29:18
    Steelers hrají po špatném střídání Salzburgu přesilovou hru, jenže hostům se daří vyhazovat a ani takhle početní výhoda domácího týmu s největší pravděpodobností nebude využita.
     
    27:55
    V hledišti Motorpoint Areny panuje fantastická atmosféra, a to navzdory tomu, že domácí prohrávají a dnes se s Champions Hockey League rozloučí.
     
    27:28
    Vyloučení v týmu EC Red Bull Salzburg (John Hughes – 2 min. pro hráčskou lavici, příliš mnoho hráčů).
     
    26:22
    Mustukovsk si hravě poradil se střelou z levého kruhu pro vhazování a po jeho lehkém zákroku přichází na řadu powerbreak.
     
    26:08
    Hráči Salzburgu skvěle napadají rozehrávku Sheffieldu a daří se jim v útočném nebo ve středním pásmu získávat puky.
     
    25:20
    Sheffield sice poslední přesilovou hru sehrál poměrně dobře, když se konečně dokázal usadit v útočném pásmu, žádnou vyloženou brankovou příležitost si ale domácí nevytvořili.
     
    24:05
    Vyloučený Layne Viveiros je zpět na ledové ploše a Salzburg hraje opět v plném počtu.
     
    23:40
    Mathieu Roy nahazoval puk na pravém křídle od mantinelu na bránu a jeden z jeho spoluhráčů se ho pokusil na úrovni horní tyče tečovat, to se mu ale nepovedlo a puk skončil v náručí připraveného Starkbauma.
     
    22:05
    Vyloučení v týmu EC Red Bull Salzburg (Layne Viveiros – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    21:49
    Jeden z hokejistů Salzburgu z levého kruhu pro vhazování mířil těsně nad ledem ke vzdálenější pravé tyči, jenže Mustukovs předvedl skvělý zákrok a lapačkou puk vyrazil před sebe!
     
    21:16
    Starkbaum se vydal ze své brány, aby si do pravého rohu kluziště dojel pro volný puk a o mantinel rozehrál za bránu.
     
    20:39
    Před bránou Starkbauma bylo pořádné horko, brankář Salzburgu ale dvakrát skvěle zakročil levým betonem a připsal si dva velice slušné zákroky!
     
    20:09
    V Sheffieldu právě začala druhá třetina a Salzburg to hned v jejím úvodu zkusil střelou z levého kruhu pro vhazování, která byla nepřesná a zamířila vedle vzdálenější pravé tyče.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Statistiky po první třetině: střely na bránu: 3-13, zákroky brankářů: 11-2. Trestné minuty: 4-4.
     
    Druhá třetina začne přibližně v 19:51.
    Skupinka sympatických fanoušků Salzburgu v Sheffieldu.

    Great to see the camaraderie between fans at the @championshockey games #CHL #greatdayatchl

    Fotka zveřejněná uživatelem Snapchat: PuckStopUK (@puckstopuk),


     
    Steelers sice dokázali bleskově zareagovat na využitou přesilovou hru Salzburgu a úvodní gól Johna Hughese ze závěru sedmé minuty zásluhou Jesseho Schultze, jenže za necelé dvě minuty si hosté vzali ztracené vedení zpět, když se po další krásně sehrané akci prosadil Manuel Latusa. Skóre po první třetině. Sheffield Steelers 1 EC Red Bull Salzburg 2.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:19
    Salzburgu se nyní nepodařilo podél mantinelu u boxu časoměřičů rozehrát a puk zamířil přes všechny čáry na zakázané uvolnění.
     
    18:39
    Poslední mela před bránou Mustukovse jako by tempo zápasu zabila a první třetina se dohrává jen z povinnosti. Žádný z týmů se nežene nějak horlivě směrem kupředu.
     
    17:56
    Robert Raymond a Guillaume Desbiens se vrátili z trestné lavice zpět na led a oba dva týmy hrají v plném počtu.
     
    16:56
    Úvodní dějství se dohrává ve hře 4 na 4 a to je prostor pro individuální hráče.
     
    15:56
    Vyloučení v týmu EC Red Bull Salzburg (Robert Raymond – 2 min., nedovolené bránění brankáři).
     
    15:56
    Vyloučení v týmu Sheffield Steelers (Guillaume Desbiens – 2 min., nedovolené bránění).
     
    15:56
    Brankář Mustukovs vyjel trochu z brány, aby u pravé tyče zastavil volný kotouč, a poté byl nepříjemně dohrán jedním z hráčů Salzburgu. Následovala velká mela, po které se určitě bude vylučovat.
     
    15:53
    Do konce první třetiny zbývá odehrát necelých pět minut a Steelers se snaží útočit, jenže domácí celek se jen stěží dostává do zakončení.
     
    15:18
    Pro porovnání. Salzburg potřeboval na vstřelení dvou branek dvanáct střel, nutno ale dodat, že oba dva góly padly po krásné nahrávce ze strany, po níž střelci zakončovali jako přes kopírák do prázdné brány.
     
    14:49
    Je to možná neuvěřitelné, ale Steelers se během dosavadního průběhu zápasu dostali pouze ke dvěma střelám, z nichž jedna skončila gólem.
     
    14:01
    Oba týmy si během první třetiny vyzkoušely jednu přesilovou hru, jenže na rozdíl do Salzburgu domácí Steelers tu svou využít nedokázali a navíc ji nesehráli vůbec dobře.
     
    13:26
    Mustukovs si v pohodě pohlídal nahození Salzburgu a volný puk před svými betony rychle přikryl lapačkou.
     
    13:04
    Salzburg se po návratu vyloučeného Alexander Cijana dostal na pravém křídle ke střele, kterou na přední tyči v pohodě ukryl ve své výstroji pozorný Mustukovs. Následuje powerbreak.
     
    12:16
    Salzburgu se podařilo vyhodit a domácí musejí začínat další útočné snažení od vlastní brány.
     
    10:57
    Vyloučení v týmu EC Red Bull Salzburg (Alexander Cijan – 2 min., sekání).
     
    10:46
    Na ledě to začalo pořádně vřít poté, co se před bránou Mustukovse strhl velký závar. Rozhodčí ale nevylučovali.
    08:58 Manuel LATUSA - 1:2
     
    08:58
    Salzburg právě vstřelil branku!
    Salzburg vyhrál na pravé straně útočného pásma vhazování a Mark Flood nádhernou přihrávkou našel na vzdálenější levé tyči MANUELA LATUSU, který do ní vložil hůl a z blízkosti puk poslal do odkryté části brány. Asistence: Mark Flood.
     
    08:36
    Hosté se příliš dlouho z vedoucího gólu neradovali a po bleskové odpovědi Steelers ve hře 5 na 5 začínáme od znovu.
    07:27 Jesse SCHULTZ - 1:1
     
    07:27
    Sheffield právě vstřelil branku! Mathieu Roy od modré čáry našel krásnou diagonální přihrávkou na vzdálenější pravé tyči JESSEHO SCHULZE, který se bleskově zorientoval a střelou nad levý beton Starkbauma vyrovnal na 1:1. Asistence: Roy Mathieu.
    06:55 John HUGHES - 0:1
     
    06:55
    Salzburg právě vstřelil branku!
    Thomas Raffl využil dálnici na levém křídle ke krásné přihrávce z úhlu a na vzdálenější pravé tyči už JOHNOVI HUGHESOVI nezbývalo nic jiného, než puk z blízkosti dorazit do prázdné brány, což se mu podařilo, a Salzburg vede po využití přesilové hry 1:0. Asistence: Thomas Raffl.
     
    05:48
    Vyloučení v týmu Sheffield Steelers (Zach Fitzgerald – 2 min., podražení).
     
    05:11
    Rodney Sarich se ocitl v levém kruhu pro vhazování ve slibné střelecké pozici, jeho následná střela ale byla jedním z hráčů Salzburgu sražena vedle levého horního rohu brány!
     
    04:21
    Domácí hokejisté Sheffieldu se před pár okamžiky dostali mezi kruhy pro vhazování do zakončení bekhendem, následná střela ale byla příliš vysoká a zamířila nad horní tyč. Starkbaum v bráně Salzburgu nakonec zasahovat nemusel.
     
    03:53
    Ze zápasu jsou odehrány téměř čtyři minuty a zatím sledujeme pohledný hokej, během něhož se hra přelévá ze strany na stranu.
     
    03:07
    Hráči Salzburgu napřáhli na modré čáře ke tvrdé střele s příklepem, následný pokus ale zamířil vedle levé tyče.
     
    01:20
    Ervins Mustokovs dobře zakročil proti střele z pravého křídla a vysloužil si potlesk domácího publika.
     
    00:27
    Hra byla přerušena a vhazovat se bude po úvodní buly opět ve středním pásmu. Hledištěm se rozléhá hlasitý pokřik "Let's go Steelers!"
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Hráči obou týmů už jsou připraveni po rozbruslení na hrací ploše a utkání mezi Sheffieldem a Salzburgem může začít.
     
    Úvodní sestavy:

    Sheffield Steelers: Mustukovs (Day) – Bjorklund, O'Connor, Franzon, Ratchuk, D. Phillips Fitzherald (A), Sarich – Schultz, Roy, Armstrong – Valdix, Dowd, Nelson – Mosienko, Desbiens (A), Fretter – Nilsson, Ferrara, J. Phillips (C).

    EC Red Bull Salzburg: Starkbaum (Gracnar) – Kutlák, Raymond, Trattnig (C), Flood, Viveiros, Wolf – Raffl, Duncan (A), Kochkofler – Herburger, Olson, Thomas – Latusa, Welser (A), Baltram – Rauchenwald, Cijan, Kristler – Hughes.

    Rozhodčí: Tom Darnell (GBR), Chris Deweerdt (BEL). Čároví: Danny Beresford (GBR), James Kavanagh (GBR).
     
    Salzburg v pátek zvítězil na ledě HV71 a základní skupinu uzavře v Sheffieldu, kde domácím Steelers bude čelit s vědomým jisté účasti v playoff. Ve hře je ještě první místo ve skupině, to by ale hráči rakouského týmu museli zvítězit větším brankovým rozdílem. Sheffield ještě nezískal ani bod a má poslední šanci, jak v letošním ročníku CHL nějaký urvat.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.

    Tomáš Reiner

    Góly a asistencie: 8. Schultz (Roy), 35. Schultz (Roy), 40. Dowd (Armstrong), 45. Ferrara (Nilsson), 48. Schultz – 7. Hughes (Raffl), 9. Latusa (Flood)


    Sheffield Steelers: Mustukovs (Day) – Bjorklund, O'Connor, Franzon, Ratchuk, D. Phillips Fitzherald (A), Sarich – Schultz, Roy, Armstrong – Valdix, Dowd, Nelson – Mosienko, Desbiens (A), Fretter – Nilsson, Ferrara, J. Phillips (C).
    EC Red Bull Salzburg: Starkbaum (31. Gracnar) – Kutlák, Raymond, Trattnig (C), Flood, Viveiros, Wolf – Raffl, Duncan (A), Kochkofler – Herburger, Olson, Thomas – Latusa, Welser (A), Baltram – Rauchenwald, Cijan, Kristler – Hughes.

    Rozhodca: Tom Darnell (GBR), Chris Deweerdt (BEL). Čároví: Danny Beresford (GBR), James Kavanagh (GBR)