Dunajská Streda – Senica 0:0 (kon.)
koniec
DAC 1904 Dunajská Streda
0:0 (0:0)
FK Senica
Štvrtok 25.08.2016, 19:00Niké liga • 7. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Bohužiaľ, dnešný zápas potvrdil slabšiu výkonnostnú úroveň oboch mužstiev. Najmä výkon Senice je pre mňa veľkým sklamaním, pretože ani raz nevystrelila smerom na bránu. Dunajská Streda bola lepšia, ale nepremenené tutovky Ákosa Szarku či Petra Štepanovského ju stáli víťazstvo. Je to škoda, pretože v Senci si dnes tri body jednoznačne zaslúžila. Každopádne hrá sa na góly a tie v dnešnom zápase nepadli. Oba tímy si do tabuľky pripisujú po jednom bode. DAC je naďalej na poslednom mieste, Senica sa vďaka ultra defenzívnemu výkonu dostala na senzačnú štvrtú priečku. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný večer. (20:57:20)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Po zmätkoch v šestnástke hostí sa dostal k strele Roland Čermák, no trafil len zhluk tiel pred brankárom Michalom Šullom.
     
    90+2
    Dunajská Streda bude mať zrejme poslednú šancu rozhodnúť. k dispozícii má priamy kop. Jeho exekútorom bude Kristopher Vida.
     
    90+1
    Domácim sa teraz nedarí, Seničania dokonale kúskujú hru a znemožňujú tlak zverencov Krisztiána Németha. Prvá nadstavená minúta je preč.
     
    90
    Štvrtý rozhodca Mário Vlk signalizuje, že v dnešnom zápase sa budú nadstavovať ešte tri minúty. Dokáže Dunajská Streda strhnúť víťazstvo na svoju stranu?
     
    89
    Branislav Ľupták sa previnil nedovoleným zákrokom, a tak Senica môže získavať cenné sekundičky. Zdá sa, že jej defenzívna taktika bude úspešná.
     
    88
    Volejom to spoza šestnástky skúšal Branislav Ľupták. Jeho pokus ale mieril len k nebesiam. Po nevydarenej strele nasleduje odkop.
     
    87
    Pappe Macou Sarr poslal výborný prízemný center do nebezpečného priestoru. Ákos Szarka sa naťahoval aký bol dlhý, no loptu nedokázal tečovať.
     
    86
    Ani teraz z toho nebola šanca pre Dunajskú Stredu. Tá ale neúnavne pokračuje vo svojej útočnej aktivite a ide si za troma bodmi.
     
    85
    Kristopher Vida bol faulovaný, a tak majú domáci ďalšiu možnosť strhnúť víťazstvo na svoju stranu. Seničania sa už totálne stiahli pred svoju šestnástku.
     
    84
    Róbert Pillár má nejaké zdravotné problémy, a tak sa na ihrisku nehrá. Miroslav Mentel ešte stále má k dispozícii jedno striedanie.
     
    83
    Ákos Szarka mohol rozhodnúť dnešné stretnutie. Domáci kanonier si nabehol na pekný center Jakuba Brašeňa, ale jeho hlavička mierila tesne vedľa.
     
    82
    Na druhej strane sa nepresadil ani Alain Richard Ebwelle, ktorého bez väčších problémov odstavil skúsený Ľubomír Michalík.
     
    81
    Ákos Szarka sa nedostal do šestnástky súpera, pretože pred ním loptu nekompromisne odkopol do bezpečia stopér David Březina.
     
    80
    Domácim futbalistom chýba väčší pokoj v koncovke. Pappe Macou Sarr mal dostatok času na to, aby poslal dobrý center do päťky, ale nakoniec je z toho len vhadzovanie pre Senicu.
     
    79
    Striedanie v tíme FC DAC Dunajská Streda: z ihriska odchádza Peter Štepanovský, prichádza Roland Černák.
     
    78
    Ani center Petra Štepanovského sa nestretol s úspechom. Nasledovať bude len odkop od brány Michala Šullu, ktorý stále drží čisté konto.
     
    77
    Pre domácim sa črtala možnosť dostať sa do šance. Kristopher Vida mal na druhej strane voľného Petra Štepanovského, ale adresoval mu nepresnú prihrávku.
     
    76
    Yves Simon Pambou si pripravil loptu na svoju ľavačku a ohrozil brankára Senice. Ten si ale so strelou z väčšej vzdialenosti poradil.
     
    75
    Priamy kop Dunajskej Stredy opäť zahral Kristopher Vida. Na jeho center naskakoval Ákos Szarka, no loptu vyboxoval do bezpečia Michal Šulla.
     
    74
    David Březina spravil veľkú chybu a nepresnou "malou domov" daroval domácim rohový kop. Center Kristophera Vidu ale odvrátil do bezpečia Róbert Pillár.
     
    73
    Striedanie v tíme FK Senica: z ihriska odchádza Guillermo Andrés Lopéz, prichádza Daniel Turyna.
     
    72
    Yves Simon Pambou nezahral priamy kop práve najlepšie. Jeho center v pohode kryje senický kapitán Michal Šulla. Domácim sa čas pomaly kráti.
     
    71
    Filip Blažek sa dopustil nedovoleného zákroku, a tak bude mať Dunajská Streda k dispozícii priamy kop. Ten zahrá striedajúci Yves Simon Pambou.
     
    70
    Ďalší rohový kop, tento raz z ľavej strany zahral Kristopher Vida. Jeho vysoký center našiel Ľubomíra Michalíka, ktorý však bránu súpera netrafil.
     
    69
    Peter Štepanovský vybojoval rohový kop, no domáci futbalisti sa do zakončenia nedostali. V pokutovom území síce spadol jeden z hráčov v žlto-modrom drese, no penalta sa nepíska.
     
    68
    Kristopher Vida rozvlnil sieť senickej brány, no jeho gól platiť nemôže. Ešte predtým sa totiž v postavení mimo hry ocitol Ákos Szarka.
     
    67
    Guillermo Andrés Lopéz sa snažil dostať k lopte, ale svoje obranné povinnosti si do bodky splnil skúsený obranca Ľubomír Michalík.
     
    66
    Striedanie v tíme FC DAC Dunajská Streda: z ihriska odchádza Erik Pačinda, prichádza Kristopher Vida.
     
    65
    Ákos Szarka bojoval ako lev, no napokon loptu nedokázal skrotiť. Senica sa ale opäť veľmi rýchlo zbavuje lopty a vytrvalo sa bráni.
     
    64
    Jakub Brašen sa zbavil obrancu a následne si chcel naraziť loptu s Erikom Pačindom. Ten mu ale loptu vrátil veľmi zle, a tak nasleduje len odkop od brány.
     
    63
    Po ošetrení hosťujúceho hráča sa opäť pokračuje v hre. Loptu na svojich kopačkách majú domáci futbalisti, ktorí sa snažia o prvé víťazstvo v sezóne.
     
    62
    Erik Pačinda si nerozumel so svojim spoluhráčom. Medzitým na trávniku ostáva ležať David Březina, ktorého nepríjemne atakoval Jakub Brašeň.
     
    60
    Máme za sebou hodinu hry. Dunajská Streda nepredvádza nejaký skvelý ofenzívny výkon, no Senica hrá oveľa horšie a smerom dopredu nepredviedla vôbec nič.
     
    59
    Michal Šulla dobre čítal hru a pohotovo zakročil pred Petrom Štepanovským. Ten sa následne snažil aj o center, no loptu nasmeroval len do rúk brankára Senice.
     
    58
    Pappe Macou Sarr sa previnil nedovoleným zákrokom v strede poľa. Seničania ale po pár sekundách prichádzajú o loptu a musia sa brániť.
     
    57
    Striedanie v tíme FC DAC Dunajská Streda: z ihriska odchádza Peter Nagy, prichádza Yves Simon Pambou.
     
    56
    Ákos Szarka sa otočil s loptou na hranici pokutového územia. Dokonca aj vystrelil, no jeho strelecký pokus bol zblokovaný hosťujúci obrancami.
     
    55
    Nepresná kombinácie Senice. José Pirulo sa snažil kolmou prihrávkou nájsť Alaina Richarda Ebwelleho, no tá bola príliš prudká.
     
    54
    Erik Pačinda si počínal nedovolene vo vzdušnom súboji s Davidom Březinom. Loptu tak budú aspoň chvíľu vlastniť futbalisti Senice.
     
    53
    Filip Blažek ostal ležať na trávniku, a tak zverenci Krisztiána Németha športovo zakopli loptu mimo hracej plochy. Hráč Senice nebude musieť byť ošetrovaný.
     
    52
    Akcia domáceho mužstva nemôže pokračovať ďalej, pretože v postavení mimo hry sa ocitol dnes veľmi aktívny krídelník Erik Pačinda.
     
    51
    Po následnom rohovom kope Erika Pačindu končí lopta len v moci brankára Michala Šullu. Ten sa ale s rozohrávkou vôbec neponáhľa.
     
    50
    Obrovská šanca domácich. Po akcií z ľavej strany sa dostal k strele z otočky Ákos Szarka, no jeho gólovú strelu zblokoval na rohový kop Róbert Pillár.
     
    49
    José Pirulo opäť fauloval a tentokrát sa jeho faul nezaobišiel bez žltej karty. Z následného priameho kopu pálil nepresne Jakub Brašeň.
     
    48
    Aktívnejšie vstúpili do druhého polčasu domáci. V pokutovom území sa dostal k centru Pappe Macou Sarr, no Petra Štepanovského nenašiel.
     
    47
    José Pirulo si počínal nedovolene v súboji s Jakubom Brašeňom. Domáci futbalista aj zahral priamy kop, ale loptu nasmeroval len do rúk Michala Šullu.
     
    46
    Druhé dejstvo odštartovala kombinácia Guillerma Andrésa Lopéza s Filipom Blažekom. Nakoniec sa ale skončila útočným faulom druhého menovaného hráča.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Prvý polčas nám veľa futbalovej krásy neponúkol. Obe mužstvá sa trápia už pri založení útočných akcií, a tak sme videli minimum zaujímavých príležitosti. Jednoznačne najväčšiu šancu prvého polčasu zahodil Peter Štepanovský, ktorý z tesnej blízkosti trestuhodne netrafil úplne prázdnu bránu. Toto môže hráča Dunajskej Stredy poriadne mrzieť. Senica ani raz nevystrelila na bránu a jej herný prejav je veľmi slabý. Druhý polčas sa začne krátko po 20:00 hod.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Senický útočník Alain Richard Ebwelle zakončoval po tom, ako mu bol odpískaný ofsajd. Za nešportové správanie tak dostáva žltú kartu.
     
    44
    José Pirulo si pekne pripravil loptu na svoju ľavačku. Jeho strelecký pokus ale tesne minul domácu bránu, v ktorej je Darko Tofilovski.
     
    43
    David Březina rozohral štandardnú situáciu tým najhorším možným spôsobom. Trafil len tesne pred ním postavený múr.
     
    42
    Po faule jedného z domácich futbalistov sa črtá šanca pre Davida Březinu, ktorý rozohrá nebezpečnú štandardnú situáciu Senice.
     
    41
    Tak to je neuveriteľné čo teraz zahodil Peter Štepanovský. Ákos Szarka mu loptu prihral doslova pred prázdnu bránu, no bývalý hráč Slovana Bratislava minul bránu snáď z metra.
     
    40
    Jakub Brašeň sa predral do šestnástky súpera. Ten ale dlho váhal a nakoniec sa z tesnej blízkosti ani do zakončenia nedostal.
     
    39
    Jakub Brašeň bol faulovaný, čo neuniklo ani zraku hlavného rozhodcu dnešného zápasu. Lopta je tak opäť na domácich kopačkách.
     
    38
    Trápenie z oboch strán pokračuje ďalej. O to prekvapujúcejší je fakt, že Senica má po šiestich zápasoch na konte už tri víťazstva, hoci jej herný prejav je veľmi slabý.
     
    37
    Ákos Szarka sa snažil prízemným centrom nájsť Petra Štepanovského, no ďalší dobrý zákrok si na svoje konto pripísal Michal Šulla.
     
    36
    A opäť vidíme kombináciu medzi obrancami Senice a brankárom Michalom Šullom. V tejto sekvencií hry dokonca domáci ani aktívne nenapádajú.
     
    35
    Prvá nebezpečná šanca Senice. Po centri z priameho kopu sa tlačil do zakončenia obranca Róbert Pillár, ale napokon nedokázal loptu umiestniť do siete.
     
    34
    Striedanie v tíme FK Senica: z ihriska odchádza Jakub Kosorin, prichádza Filip Blažek.
     
    33
    Pappe Macou Sarr hľadal svojim centrom Petra Štepanovského, no pred domácim futbalistom dobre zapracoval Alberto Delgado.
     
    32
    Erik Pačinda poslal nebezpečný center do šestnástky súpera, no ani teraz nenašiel nikoho v žlto-modrom drese. Domáci sú aktívnejší, no vážnejšiu šancu nemali.
     
    31
    A ďalší ofsajd, tentokrát na strane Senice. Na svoje postavenie v čase prihrávky si nedal pozor Guillermo Andrés Lopéz. Loptu tak má v moci Dunajská Streda.
     
    30
    Dlhé vhadzovanie predviedol jeden zo senických obrancov, no loptu vyhlavičkoval do bezpečia bývalý slovenský reprezentant Ľubomír Michalík.
     
    29
    Michal Šulla musel byť v pohotovosti. Pekný center z ľavej strany adresoval Erik Pačinda, no brankár Senice ho s prehľadom kryl.
     
    28
    Seničania sa nikam neponáhľajú a v priebehu niekoľkých sekúnd hneď dvakrát adresovali prihrávku na svojho brankára Michala Šullu.
     
    27
    Po ľavej strane sa snažil dostať do pokutového územia Branislav Ľupták. Toho ale výborne odstavil David Březina a zastavil jeho útočnú akciu.
     
    25
    Registrujeme ďalší strelecký pokus. Z hranice 25 metrov skúšal vystreliť Peter Nagy, no lopta z jeho ľavačky mierila len do stredu brány, kde stál Michal Šulla.
     
    24
    Guillermo Andrés Lopéz bol faulovaný, a tak Senica mala výhodu priameho kopu. Ten zahral David Březina, no nasledovať bude len odkop od brány domáceho tímu.
     
    23
    Center domáceho futbalistu smeroval na prvú žrď, no žiaden hráč v žlto-modrom drese sa do zakončenia nedostal. Pozitívne je, že konečne je počuť aj domácich divákov, ktorí povzbudzujú svoj tím.
     
    22
    Igor Gonchar zblokoval center Erika Pačindu, a tak uvidíme vôbec prvý rohový kop dnešného zápasu. Jeho exekútorom bude práve Erik Pačinda.
     
    21
    José Pirulo sa dopustil nedovoleného zákroku na útočnej polovici ihriska, a tak budú môcť rozohrať ďalšiu útočnú akciu domáci obrancovia.
     
    20
    Máme za sebou dvadsať minút zápasu. Dva náznaky šancí sme videli na domácej strane, no skóre sa zatiaľ nepohlo. Najmä Senica je smerom dopredu veľmi statická.
     
    19
    Dunajská Streda sa snaží niečo vymyslieť, no jej útočné akcie sa často končia ešte v okolí stredového kruhu. Aj teraz budú domáci futbalisti len vhadzovať.
     
    18
    Erik Pačinda sa pretlačil do zakončenia. Hosťujúceho brankára sa snažil z tesnej blízkosti prehodiť, no Michal Šulla jeho pokus dokázal zlikvidovať.
     
    17
    Tempo hry je skutočne veľmi slabé. Seničania si pomáhajú aj prihrávkou na Michala Šullu, ktorý podobne ako jeho konkurent Darko Tofillovski ešte nemusel zasahovať.
     
    16
    Alberto Delgado si teraz veľa dovolil, no nakoniec sa vyvaroval zbytočnej chyby. Naopak, vybojoval faul, keďže ho proti pravidlám poslal na trávnik Branislav Ľupták.
     
    15
    A ďalší ofsajd. Pappe Macou Sarr sa pekným oblúčikom snažil vysunúť do gólovej šance Erika Pačindu, no jeho prihrávka prišla o pár sekúnd neskôr.
     
    14
    O niečo viac z hry majú domáci futbalisti, ktorí túžia po prvom víťazstve v tejto sezóne. Seničania sú tradične zoskupení na vlastnej polovici ihriska.
     
    12
    Prvý potrestaným mužom dnešného zápasu je hosťujúci Jakub Kosorin. Jeho faul bol veľmi zbytočný a môže byť rád, že Jakuba Brašeňa nezranil.
     
    11
    Ákos Szarka je v úvode zápasu veľmi aktívny. Teraz si nabehol za obrannú líniu Senice, no v čase prihrávky stál v postavení mimo hry.
     
    10
    Domáci kanonier zahral rukou, a tak ostali pri lopte Seničania. Ich útočná akcia sa ale skončila len u Darka Tofilovskiho, ktorý chytil loptu do svojich rukavíc.
     
    9
    Ákos Szarka sa dostal za chrbát Davida Březinu, no namiesto toho aby sa snažil zakončiť nafilmoval pád tesne pred pokutovým územím. Hlavný rozhodca mu ale na to neskočil.
     
    8
    Alain Richard Ebwelle veľmi aktívne napádal rozohrávku domáceho tímu, no napokon to bude len odkop od brány macedonského brankára Darka Tofilovskiho.
     
    7
    Hrá sa prevažne v okolí poliacej čiary. Vidíme množstvo nepresných prihrávok, a tak si žiadne mužstvo nevie vypracovať útočnú akciu.
     
    6
    V postavení mimo hry sa ocitol aj domáci kanonier Ákos Szarka. Postranní rozhodcovia sú zatiaľ veľmi presní a neušiel im ani tento detail.
     
    5
    Faul v podaní Samuela Mráza znamená, že pri lopte ostanú zverenci Kristiána Németha. Tí v tejto sezóne ešte nevyhrali a získal len jeden bod.
     
    4
    Prvá šanca domáceho tímu. Z pravej strany poslal center do šestnástky Noe Achille Amban Kwin, pekne ním našiel Erika Pačindu, no ten si nespracoval loptu ideálne.
     
    3
    Začiatok zápasu sa nehrá v nejakom rýchlom tempe. Naopak sme svedkami množstva prerušení. Je tomu tak aj teraz, pretože v ofsajde bol José Purilo.
     
    2
    Po senickej štandardnej situácii zostáva v domácom pokutovom území ležať Peter Štepanovský. Hráč Dunajskej Stredy by ale mal byť v poriadku a nebude musieť byť ani ošetrovaný.
     
    1
    Úvodný výkop zápasu mali domáci futbalisti. Aktuálne sú ale pri lopte hráči Senice, pretože faulovaný bol v strede ihriska Samuel Mráz.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    FC DAC Dunajská Streda: Tofiloski – Kwin Kwin, Huk, Michalík, Brašeň – Pačinda, Nagy, Ľupták, Štepanovský – Sarr – Szarka (C).
    Náhradníci: Slávik – Szépe, K. Vida, Pambou, Černák, Polievka, Šabala.

    FK Senica: Šulla (C) – Gonchar, Březina, Pillár, Delgado – Kratochvíl – Pirulo, Kosorin, Andrés Lopéz – Ebwelle.
    Náhradníci: Plach – Krč, Astray, Červeňák, Blažek, Quaye, Turyna.

    Rozhodca: Filip Glova – Radoslav Bobko a Martin Špivák.
     
    Aktuálna fortunaligová tabuľka:
    1. Podbrezová – 6 zápasov, 14 bodov (6:1)
    2. Žilina – 6 zápasov, 13 bodov (12:6)
    3. Slovan – 6 zápasov, 12 bodov (10:9)
    4. Ružomberok – 6 zápasov, 10 bodov (11:10)
    5. Senica – 6 zápasov, 9 bodov (7:5)
    6. Trnava – 6 zápasov, 9 bodov (8:6)
    7. Trenčín – 6 zápasov, 9 bodov (10:9)
    8. Myjava – 6 zápasov, 8 bodov (5:6)
    9. Michalovce – 6 zápasov, 8 bodov (3:4)
    10. Z. Moravce – 6 zápasov, 4 body (6:7)
    11. Prešov – 6 zápasov, 4 body (1:11)
    12. D. Streda – 6 zápasov, 1 bod (1:12)
     
    FK SENICA
    Senickí futbalisti v úvodných dvoch zápasoch prehrali bez strelenia jediného gólu, ale to nich od bojovnosti neodradilo. Impulzom pre Seničanov bola aj zmena trénera, pretože kouč Čvančara po prvom kole z rodinných dôvodov požiadal o uvoľnenie zo svojho postu. Jeho miesto odvtedy nahradil Miroslav Mentel, dlhoročný tréner brankárov a zhodou okolností bývalý gólman DAC-u. Pod jeho vedením získali hráči Senice deväť bodov za tri výhry a s celkovým skóre 7:5 sa umiestnili na piatej priečke fortunaligovej tabuľky.

    Doterajšie zápasy Senice:
    1. kolo Senica – Slovan 0:1
    2. kolo Trenčín – Senica 3:0
    3. kolo Senica – Michalovce 2:0
    4. kolo Prešov – Senica 0:4
    5. kolo Z. Moravce – Senica 0:1
    6. kolo Senica – Podbrezová 0:1
     
    FC DAC DUNAJSKÁ STREDA
    Dunajskostredskí hráči sa v úvode ročníka udomácnili v Senci, pretože ich štadión sa momentálne rekonštruuje. Začiatok sezóny ale futbalistom zo Žitného ostrova absolútne nevyšiel podľa predstáv a stále sa nevedia chytiť ani v Senci, ani na trávnikoch súperov. Zverenci trénera Krisztiána Németha majú na svojom konte zatiaľ iba jediný bod, ktorý získali ešte v úvodnom kole na žilinskom trávniku, kde remizovali 2:2. Odvtedy päťkrát v rade prehrali a inkasovali až 12-krát, čo je najviac spomedzi všetkých účastníkov súťaže.

    Doterajšie zápasy D. Stredy:
    1. kolo Žilina – D. Streda 2:2
    2. kolo Trnava – D. Streda 2:1
    3. kolo D. Streda – Myjava 0:1
    4. kolo Slovan – D. Streda 3:2
    5. kolo D. Streda – Trenčín 2:3
    6. kolo Michalovce – D. Streda 1:0
     
    Vážení športoví fanúšikovia, srdečne vás vítame pri sledovaní priameho prenosu z predohrávky 7. kola našej najvyššej futbalovej súťaže. V Senci sa dnes predstaví Dunajská Streda, ktorá privíta mužstvo Senice.

    Uvidíme súboj tímov z opačných polovíc tabuľky. Zatiaľ čo hosťujúca Senica sa drží v tesnom závese za tímami na špici tabuľky, Dunajskostredčanom úvod sezóny absolútne nevyšiel a so ziskom jediného bodu sú poslední.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:00.

    Miroslav Kováčik


    Hľadáme spravodajcu pre tím DAC 1904 Dunajská Streda. Viac informácií tu.


    Hľadáme spravodajcu pre tím FK Senica. Viac informácií tu.

    Góly:

    Karty:   12. Kosorin (SEN), 45. Ebwelle (SEN), 49. Pirulo (SEN)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 3:0. Střely mimo: 6:1. Rohy: 7:0. Ofsajdy: 5:4.
    DAC 1904 Dunajská Streda: Tofiloski – Huk, Michalík, Pačinda (66. K. Vida), Ľupták – Sarr, Kwin Kwin, Nagy (57. Pambou), Brašeň – Štepanovský (79. Černák) – Szarka (C).
    Náhradníci: Slávik – Szépe, K. Vida, Pambou, Černák, Polievka, Šabala.

    FK Senica: Šulla (C) – Březina, Delgado, Gonchar, Ebwelle – Pirulo – Andrés Lopéz (73. Turyna), Mráz – Pillár, Kosorin (34. Blažek), Kratochvíl.
    Náhradníci: Plach – Krč, Astray, Červeňák, Blažek, Quaye, Turyna.

    Rozhodca: Filip Glova – Radoslav Bobko a Martin Špivák.