Vítkovice – HC Slovan 0:2 (kon.) | Třinec – Linköping 3:2 (kon.)
koniec
HC Oceláři Třinec
3:2 (1:0, 2:0, 0:2)
HC Linköping
cz Nedeľa 14.08.2016, 17:00 • Werk Arena, Třinec (kapacita: 5 200 diváků) • STEEL CUP
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    58:52
    Johansson je na střídačce, Lvi to zkoušejí se šesti hráči v poli!
     
    56:22
    Vyloučení v týmu Linköpings HC (Kristensen – 2 min., podražení).
     
    56:09
    Lvi mohli dorovnat krok! Zcela sám se za třineckou obranou ocitl Emil Sylvegård! Hostující forward zkusil kličku do bekhendu, ležící Hrubcův beton ale přehodit nedokázal!
     
    54:59
    Linköping právě vstřelil branku!
    Bleskurychlá akce švédského celku končí druhou brankou, Lvi snižují na rozdíl jediné branky! Linköping předvedl akci na jeden dotek, kterou přesnou střelou mezi Hrubcovy betony zakončil NIKLAS BERGFORS. Asistence: Niklas Persson, Gareth Roe.
     
    54:27
    Linköping dostává příležitost k další korekci stavu. Daniel Rákos nedovoleně odzbrojil Ken Andrého Olimba, odsedí si proto dvouminutový trest za sekání.
     
    49:14
    Neskutečné, Oceláři potřetí v krátkém časovém sledu pronikli za obranu Linköpingu! Tentokráte, po Matyášově nabídce, se na Johanssona řítil Cory Kane! Třinecký útočník ale při střele zlomil hůl a puk k hostujícímu brankáři vůbec nedoklouzal!
     
    48:25
    Na chlup stejná akce, jen s opačným pořadím účastníků! Aron Chmielewski dostal pas za hostující obranu, kličkou na lapačku ale Johanssona nepřekonal!
     
    48:13
    Oceláři zahrozili z nenápadné akce! Aron Chmielewski od hrazení namazal najíždějícímu Vladimírovi Draveckému, ten ale svou bekhendovou kličku k dokonalosti nedovedl!
     
    45:39
    Linköping právě vstřelil branku!
    Lvi přispěchali s rychlou protiakcí a ta končí prvním brankou hostujícího týmu! Vyražená střela Emila Kristensena se odrazila k SEBASTIANU KARLSSONOVI, který poslal kotouč mezi Hrubcovy betony! Asistence: Emil Kristensen, Gabriel Carlsson.
     
    42:26
    A další skvělý zákrok Šimona Hrubce! Třinecký brankář si tentokráte počkal na střelu Mathise Olimba a lapačkou vytěsnil puk nad svou klec!
     
    41:55
    Bratři Olimbové připravili dobrou šanci pro Henrika Törnqvista, švédský útočník ale nedokázal bekhendem přehodit přesunujícího se Hrubce!
     
    39:36
    Tentokráte už to Oceláři přehnali s agresivitou při bránění a jdou do čtyř. Na trestnou lavici usedá Lukáš Galvas.
     
    38:03
    Třinec právě vstřelil branku!
    Další dělová rána z hole VLADIMÍRA ROTHA už svůj cíl našla, Oceláři jdou do tříbrankového trháku! Rothovi ideálně na modré namazal Lukáš Doudera, Johansson měl zakrytý výhled a ne prudký kotouč nedosáhl! Asistence: Lukáš Doudera, Vladimír Dravecký.
     
    31:13
    Třinec právě vstřelil branku!
    Třetí formace Ocelářů se velmi rychle vrátila do útočné třetiny a střílí druhou branku Třince! Kotouč se přes Davida Ciencialu a Jakuba Matyáše dostal k na modré stojícímu LUKÁŠI GALVASOVI, který vyslal prudkou ránu do tyče a sítě! Asistence: Jakub Matyáš, David Cienciala.
     
    29:41
    Kombinace Mathise a Ken Andrého Olimba mohla skončit vyrovnávající brankou! Ken André vyzval svého bratra k teči nahození, Mathis mířil mezi Hrubcovy betony! Gólman Ocelářů si tuto mezírku dokázal pohlídat!
     
    28:14
    LHC jde do své druhé početní výhody. Na trestnou lavici usedá David Cienciala, který se provinil podražením.
     
    26:32
    Obrovská šance Erika Hrni! Třinecký útočník se dostal ke dvěma pokusům z bezprostřední blízkosti, ležícího Johanssona ale překonat nedokázal!
     
    23:40
    Další snaha Coryho Kana už ale byla nedovolená. Americký forward usedá na trestnou lavici za krosček.
     
    17:37
    Tak pozor, výhoda Třince bude dvojnásobná! Pronikajícího Adamského nedovoleně zastavit Anton Karlsson. Oceláři mají k dispozici šedesát sedm vteřin hry v pěti proti třem.
     
    16:44
    Uvidíme první početní výhodu zápasu, k dispozici ji budou mít Oceláři. Na trestnou lavici usedá Sebastian Karlsson, který se provinil sekáním.
     
    13:57
    Dvě velké šance na obou stranách. Roe před Hrubcem nepřesně tečoval střelu Lilji, do rychlé protiakce se pak dostal Dravecký. Třinecký forward se dostal za hostující obranu, bekhendová střela ale úspěch nepřinesla.
     
    13:12
    Kamil Kreps a Štefan Ružička odvedli dobrou práci za hostující brankou, Ružička poté namazal nehlídanému Jakubovi Petružálkovi! Ten ale z bezprostřední blízkosti nedokázal trefit branku!
     
    11:13
    Sražená střela Lilji se dostala k volnému Gordonovi, který mohl pálit do odkryté části branky! Naneštěstí pro Linköping se Gordon netrefil!
     
    09:48
    Třinec právě vstřelil branku!
    Nádherná rychlá akce Ocelářů končí první trefou v Johanssonově síti! rozehrál puk zpoza vlastní brány na Zbyňka Irgla, který ve střední třetině přenechal kotouč rozjetému CORYMU KANOVI! Americký forward pálil kolem bránícího hráče a trefil horní roh branky! Asistence: Zbyněk Irgl, Vladimír Roth.
     
    08:34
    Rychlý kontr dua Chmielewski – Dravecký končí prudkou ranou druhého jmenovaného z vrcholu kruhu pro vhazování. Dravecký hledal mezírku mezi Johanssonovými betony, švédský brankář ale byl pozorný!
     
    02:26
    Další chybná rozehrávka hostujících obránců skončila u Rostislava Marosze, který si nabruslil do mezikruží a pálil. Johansson si střelu na lapačku pohlídal! Neuspěla ani následná dorážka Rákose.

    Daniel Ježek

    Góly a asistencie: 10. Kane (Irgl, Roth), 32. Galvas (Matyáš, Cienciala), 39. Roth (Doudera L., Dravecký) – 46. Karlsson S. (Kristensen, Carlsson G.), 55. Bergfors (Persson, Roe)


    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – M. Doudera, Roth, Hrabal, Adámek, L. Doudera, Nosek, Galvas, Matyáš – Adamský, Kane, Irgl – Š. Ružička, Kreps, Petružálek – Chmielewski, D. Cienciala, Dravecký – Rákos, Marosz, Hrňa. Trenér: Vladimír Kýhos.
    HC Linköping: Johannson (Högberg) – Lundgren, Forsling, A. Karlsson, Hansson, Kristensen, G. Carlsson, Näkyvä – Roe, S. Karlsson, Gordon, Törnqvist, Lilija, Sylvegård, Gallo, Presson, Little, K. A. Olimb, M. Olimb, Hellholm, Bergfors. Trenér: Dan Tangnes.

    Rozhodca: Baluška, Koziol – Tvrdoň, Gebauer