Vítkovice – HC Slovan 0:2 (kon.) | Třinec – Linköping 3:2 (kon.)
koniec
HC Oceláři Třinec
3:2 (1:0, 2:0, 0:2)
HC Linköping
cz Nedeľa 14.08.2016, 17:00 • Werk Arena, Třinec (kapacita: 5 200 diváků) • STEEL CUP
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Hezký nedělní podvečer z třinecké WERK ARENY! Steel Cup 2016 dnes napíše své poslední kapitoly, zbývá odehrát ještě dva duely. Vítkovice v Ostravar aréně přivítají Slovan Bratislava, Oceláři ve WERK ARENĚ švédský Linköping. Právě tento duel budeme sledovat podrobně, utkání začíná v 17 hodin.
     
    Sobotní derby patřilo Ocelářům, v prodloužení rozhodl Irgl

    Sobotní podvečer patřil prvnímu ocelářskému derby sezóny. Duel Ocelářů s Vítkovicemi nabídl velmi vyrovnaný průběh, Slezané třikrát vedli, jejich soupeř ale pokaždé dokázal dorovnat krok. WERK ARENA tak rozuzlení viděla až v prodloužení, to po třiatřiceti vteřinách přesnou střelou ukončil Zbyněk Irgl. Hráči s drakem na hrudi do tabulky zapsali dva body.

    "Byl to klasický přípravný zápas, možná trošku specifický, protože šlo o derby. Bylo vidět, že to bylo teprve třetí utkání, máme od trenéra nějaké nové pokyny, takže se s tím zatím sžíváme," řekl po zápase Vladimír Roth.

    Pohled z druhé strany přidal fanouškům známý David Květoň: "Hráli jsme sympatický hokej. V sestavě jsme měli několik mladých kluků, i tak jsme byli vyrovnaným soupeřem. Akorát v některých pasážích Třinec prokázal zkušenosti. Tým odvedl dobrou práci, na ledě jsme nechali to, co nám trenéři řekli. Byl to dobrý zápas."
     
    O celkovém vítězi rozhodne až poslední hrací den

    Tabulka Steel Cupu po dvou odehraných kolech je nesmírně vyrovnaná. S jednobodovým náskokem do posledního zápasu vstoupí Vítkovice, Slovan a Linköping se budou prát o rozhodující tři body. Oceláři, kteří na čtvrtém místě mají dva body již nemohou pohár získat. V případě, kdy by Slezané získali tři body a Slovan dva, rozhodl by ve prospěch Slovanu lepší vzájemný zápas.
     
    Tabulka Steel Cupu 2016

    1. Vítkovice Steel – 2 zápasy, skóre 6:6, 4 body
    2. Linköping HC – 2 zápasy, skóre 6:5, 3 body
    3. Slovan Bratislava – 2 zápasy, skóre 5:6, 3 body
    4. Oceláři Třinec – 2 zápasy, skóre 6:5, 2 body
     
    Hráči se pomalu trousí na led, duel odstartuje po státních hymnách Česka a Švédska.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – M. Doudera, Roth, Hrabal, Adámek, L. Doudera, Nosek, Galvas, Matyáš – Adamský, Kane, Irgl – Š. Ružička, Kreps, Petružálek – Chmielewski, D. Cienciala, Dravecký – Rákos, Marosz, Hrňa. Trenér: Vladimír Kýhos.

    Linköpings HC: Högberg (Johansson) – Lundgren, Forsling, A. Karlsson, Hansson, Kristensen, G. Carlsson, Näkyvä – Roe, S. Karlsson, Gordon, Törnqvist, Lilija, Sylvegård, Gallo, Presson, Little, M. Olimb, Hellholm, Bergfors. Trenér: Dan Tangnes.

    Rozhodčí: Baluška, Koziol – Tvrdoň, Gebauer.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:38
    Do utkání vstoupili aktivněji hráči hostujícího celku. V úvodním tlaku si ale příležitost nevypracovali.
     
    00:52
    Slibněji už vypadala akce Mathise Olimba, ten ale tváří v tvář Hrubcovi přestřelil. Oceláři následně poslali kotouč do střední třetiny.
     
    01:43
    Aron Chmielewski zachytil rozehrávku Kristensena, prosvištěl kolem něj a jel do sóla. Polský útočník v třineckém dresu si ale nabruslil do ostřejšího úhlu, než by bylo optimální a Johanssona nepřekonal
     
    01:59
    Brankář Linköpingu i připisuje další zákrok, z pravého kruhu pro vhazování pálil Dravecký.
     
    02:26
    Další chybná rozehrávka hostujících obránců skončila u Rostislava Marosze, který si nabruslil do mezikruží a pálil. Johansson si střelu na lapačku pohlídal! Neuspěla ani následná dorážka Rákose.
     
    03:07
    Kane s Irglem dobře forčekovali, Linköpingu se zatím nedaří dostat kotouč z vlastní třetiny.
     
    03:46
    Bratři Olimbové dostali svůj tým do útočné třetiny, Ken André ale nebyl schopný vystřelit z první po pasu svého bratra.
     
    04:26
    Další snažení Linköpingu zastavuje hvizd hlavního rozhodčího, který viděl postavení jednoho z útočících hráčů v brankovišti. Buly ve středním pásmu.
     
    05:03
    Třetí třinecká formace držela kotouč v útočném pásmu, střela Chmielewského z vrcholu kruhu pro vhazování ale k Johanssonovi nedošla.
     
    05:16
    Hráči s drakem na hrudi se nedohodli při rozehrávce a poslali kotouč na icing.
     
    05:24
    Prudká rána Antona Karlssona od modré Hrubce neohrozila, puk totiž zastavil clonící Hellholm.
     
    05:38
    Hrubec si připsal dva zákroky v rychlém sledu za sebou. Třineckého brankáře nejprve ohrožoval Sebastian Karlsson, po vhazování na Hrubce pálil Kristensen. Gólman Ocelářů byl v obou případech úspěšný.
     
    06:22
    Hrňa vyslal na zteč Rákose, Sylvegård ale uzmul puk dříve, než se třinecký útočník odhodlal ke střele. Následná protiakce Linköpingu skončila v ofsajdu.
     
    06:53
    Adamského na útočné modré čáře zastavil čárový rozhodčí, když nechtěně odrazil puk. LHC poté opět zahrálo ofsajd.
     
    07:35
    Mathis Olimb od hrazení hledal najíždějícího bratra, Ken André Olimb ale na letící puk nedosáhl.
     
    08:06
    Na Hrubce se z pravé strany tlačil Gordon, z bezprostřední blízkosti ale třineckého brankáře nepřekonal.
     
    08:34
    Rychlý kontr dua Chmielewski – Dravecký končí prudkou ranou druhého jmenovaného z vrcholu kruhu pro vhazování. Dravecký hledal mezírku mezi Johanssonovými betony, švédský brankář ale byl pozorný!
     
    08:56
    Na led se dostala čtvrtá formace Ocelářů a hned si vypracovala šanci. Z pravé strany pálil Hrňa, jeho pokus ale byl sražen do ochranné sítě.
     
    09:39
    Adamský zaváhal v souboji s Gallem a umožnil mu tak cestu k Hrubcovi. Vilmos Gallo najížděl z pravé strany, třineckého brankáře ale nepřekonal.
     
    09:48
    Třinec právě vstřelil branku!
    Nádherná rychlá akce Ocelářů končí první trefou v Johanssonově síti! rozehrál puk zpoza vlastní brány na Zbyňka Irgla, který ve střední třetině přenechal kotouč rozjetému CORYMU KANOVI! Americký forward pálil kolem bránícího hráče a trefil horní roh branky! Asistence: Zbyněk Irgl, Vladimír Roth.
     
    11:13
    Sražená střela Lilji se dostala k volnému Gordonovi, který mohl pálit do odkryté části branky! Naneštěstí pro Linköping se Gordon netrefil!
     
    11:43
    Hra nabrala na slušném tempu, Lvi zvýšili obrátky a jsou v soubojích o něco rychlejší. Oceláři se brání za cenu zakázaného uvolnění.
     
    12:34
    Prudká rána z hole Kristensena skončila na bránícím Rothovi, hokejisté Třince se ale poté nedokázali dohodnout v rozehrávce a kotouč jim utekl do střední třetiny.
     
    13:12
    Kamil Kreps a Štefan Ružička odvedli dobrou práci za hostující brankou, Ružička poté namazal nehlídanému Jakubovi Petružálkovi! Ten ale z bezprostřední blízkosti nedokázal trefit branku!
     
    13:37
    Ihned z buly pálil Dravecký, Johansson si jeho pokus pohlídal.
     
    13:57
    Dvě velké šance na obou stranách. Roe před Hrubcem nepřesně tečoval střelu Lilji, do rychlé protiakce se pak dostal Dravecký. Třinecký forward se dostal za hostující obranu, bekhendová střela ale úspěch nepřinesla.
     
    14:45
    Marosz dobrým napadáním získal kotouč, poté ale vystavil Rákose do velmi těžké pozice. Rákosovi se střela nepovedla, Matyáš pak nedokázal udržet modrou čáru.
     
    15:25
    Oceláři převzali otěže zápasu a jsou to oni, kdo častěji hrozí. Johansson nyní raději ukryl kotouč před dotírajícím Irglem, buly v pásmu Linköpingu.
     
    15:48
    Bratři Olimbové rychle přesunuli hru před Hrubce, dobrý návrat ale předvedl Kane, který zastavil hostující akci.
     
    16:26
    Petružálek s Krepsem dlouho bojovali o kotouč za Johanssonovou brankou, souboj s hostujícími beky nakonec prohráli.
     
    16:44
    Uvidíme první početní výhodu zápasu, k dispozici ji budou mít Oceláři. Na trestnou lavici usedá Sebastian Karlsson, který se provinil sekáním.
     
    17:04
    Linköpingu se hned po buly povedlo odpálit kotouč za Hrubcovu klec, Oceláři musí začít z vlastní třetiny.
     
    17:24
    Slezanům se přesilovka zatím nedaří, LHC se opět osvobodilo.
     
    17:37
    Tak pozor, výhoda Třince bude dvojnásobná! Pronikajícího Adamského nedovoleně zastavit Anton Karlsson. Oceláři mají k dispozici šedesát sedm vteřin hry v pěti proti třem.
     
    18:04
    Ocelářům se nedaří dostat do útočné třetiny, z dvojnásobné výhody zbývá čtyřicet vteřin.
     
    18:26
    Roth si několikrát vyměnil puk se Milanem Douderou, z první pak ale netrefil bránu.
     
    18:48
    LHC je ve čtyřech, Slezané stále drží svého soka pod tlakem. Ocelářům ale schází střelba, krom dvou nepřesných pokusů Doudery se nic zajímavého neudálo.
     
    19:27
    Petružálek se rozjel podél pravého mantinelu, střelou švihem ale Johanssona nepřekonal.
     
    19:40
    Linköping je kompletní, hosté přečkali zatím nejkrizovější období bez úhony.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Máme za sebou úvodní periody utkání, o jednu branku lepší jsou zatím Oceláři. Domácí tým do vedení poslal americký forward Cory Kane, který je v Třinci zatím na zkoušku. Kane krásnou trefou vymetl pavučinky v horním rohu Johanssonovy branky.
     
    Hráči jsou zpět na ledě, druhá třetina začne za pár okamžiků.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:30
    Prostřední část hry začali aktivněji hráči Linköpingu. Po kombinaci v útočné třetině se k zakončení dostal Näkyvä, Hrubec ukryl puk v lapačce.
     
    20:59
    Ken André Olimb se za bránou snažil vytočit z Hrabalova sevření. To se hostujícímu útočníkovi povedlo, do zakončení už se ale Olimb nedostal.
     
    21:23
    Prudká rána od modré čáry byla sražena do ochranné sítě, buly v pásmu Třince.
     
    21:41
    Další zákrok si připisuje třinecký brankář, tentokráte řešil pokus z hole Roa.
     
    22:19
    Další pokus Švédů o rychlou akci končí nepřesnou rozehrávkou a zakázaným uvolněním.
     
    22:55
    Icingu se dopustili také Oceláři. Daniel Rákos nedosáhl na Matyášův pas, hra se vrací k Hrubcovi.
     
    23:17
    Kotouč se přesunul z jedné strany na druhou a zpět, další přerušení hry má na svědomí Hrubec, který zastavil střelu Näkyvy.
     
    23:37
    Kane vybojoval kotouč v souboji s bratry Olimbovými, od modré poté mohl pálit Milan Doudera. Johansson vyráží.
     
    23:40
    Další snaha Coryho Kana už ale byla nedovolená. Americký forward usedá na trestnou lavici za krosček.
     
    23:53
    Hrubec musel v úvodu oslabení řešit dvě střely Bergforse, v obou případech byl úspěšnější třinecký brankář.
     
    24:26
    Rychlá kombinace Linköpingu na jeden dotek končí střelou Gordona z mezikruží, hostující forward ale přestřelil.
     
    24:48
    Oceláři se zmocnili kotouče a odpálili jej do pásma Linköpingu.
     
    25:16
    Lvi jsou opět v útočné třetině a opět hrozí. Další střelu na Hrubcovu klec vyslal Kristensen, ani on ale nezamířil přesně.
     
    25:40
    Oceláři jsou kompletní. V samotném závěru přesilovky ještě na Hrubce pálil Törnqvist, také on přestřelil.
     
    26:02
    Hrňa protečoval kotouč pro rozjetého Marosze, puk ale letěl příliš rychle na to, aby jej Marosz zastavil. Icing, hra se vrací k Hrubcovi.
     
    26:32
    Obrovská šance Erika Hrni! Třinecký útočník se dostal ke dvěma pokusům z bezprostřední blízkosti, ležícího Johanssona ale překonat nedokázal!
     
    27:13
    Pobyt Ocelářů v útočné třetině příliš dlouhý nebyl, Linköping opět vyráží směr Hrubcova branka.
     
    27:19
    Akci Lvů ale zastavuje modrá čára. Vhazování ve středním pásmu.
     
    27:57
    Ken André Olimb zpoza brány hledal svého bratra, Mathis Olimb ale pouze promáchl!
     
    28:14
    LHC jde do své druhé početní výhody. Na trestnou lavici usedá David Cienciala, který se provinil podražením.
     
    28:43
    Nepříjemná střela Forslinga byla před Hrubcem několikrát tečovaná, třinecký brankář ale dokázal vytěsnit puk do rohu kluziště.
     
    29:11
    V akci opět Forsling, tentokráte ale hostující bek přestřelil. Oceláři se poté osvobodili.
     
    29:41
    Kombinace Mathise a Ken Andrého Olimba mohla skončit vyrovnávající brankou! Ken André vyzval svého bratra k teči nahození, Mathis mířil mezi Hrubcovy betony! Gólman Ocelářů si tuto mezírku dokázal pohlídat!
     
    30:03
    Oceláři zastavili akci Linköpingu a opět vyhazují kotouč přes všechny čáry.
     
    30:16
    Slezané jsou kompletní. Kotouč se po teči jednoho z třineckých dostal mimo hrací plochu. Buly před Hrubcem.
     
    30:37
    Dravecký v útočné třetině umotal trojici protihráčů, prudkým pasem pak ale vystavil Noska do hodně složité situace. Třinecký bek pouze odevzdal puk soupeřům.
     
    31:13
    Třinec právě vstřelil branku!
    Třetí formace Ocelářů se velmi rychle vrátila do útočné třetiny a střílí druhou branku Třince! Kotouč se přes Davida Ciencialu a Jakuba Matyáše dostal k na modré stojícímu LUKÁŠI GALVASOVI, který vyslal prudkou ránu do tyče a sítě! Asistence: Jakub Matyáš, David Cienciala.
     
    32:06
    Hosté zvedli svou aktivitu, zatím se jim ale nedaří dostat do výhodné střelecké pozice.
     
    32:36
    Gabriel Carlsson křižným pasem ke střele vyzval Mathise Olimba, rána norského forwarda ale Hrubce nepřekonala.
     
    33:32
    Mathis Olimb zpoza brány namazal Törnqvistovi, ten ale nebyl schopný trefit bránu.
     
    34:00
    Za třineckou obranu pomalu pronikal Gallo, před hostujícím útočníkem ale puk do bezpečí odklidil Hrubec.
     
    34:34
    Petružálek zatáhl kotouč do útočné třetiny, pak ale nedokázal přesně přihrát dojíždějícímu Krepsovi. U kotouče jsou opět hosté.
     
    35:02
    Střela Antona Karlssona od modré nepříjemně zasáhla Garretta Roa. Hostující útočník se těžce zvedá z ledu, snad bude v pořádku.
     
    35:15
    Po levé straně kluziště se k zakončení dral Lilja. Jeho rána z kruhu pro vhazování ale Hrubce nepřekvapila, třinecký brankář vyrazil puk do ochranné sítě.
     
    35:49
    Zajímavá šance se naskytla Bergforsovi, ten ale z bezprostřední blízkosti nedokázal usměrnit puk mezi tři tyče.
     
    36:36
    Zbyněk Irgl marně naháněl Ken Andrého Olimba. Norský forward se propracoval až k zakončení, Hrubec vyráží puk do rohu.
     
    37:14
    Petružálek sice stál v dobré pozici, zadovkou ale namazal dojíždějícímu Krepsovi. Jeho rána se odrazila od Johanssonových betonů.
     
    37:43
    Oceláři v závěru periody přidali na obrátkách a drží soupeře pod tlakem. Roth pálil nepřesně.
     
    38:03
    Třinec právě vstřelil branku!
    Další dělová rána z hole VLADIMÍRA ROTHA už svůj cíl našla, Oceláři jdou do tříbrankového trháku! Rothovi ideálně na modré namazal Lukáš Doudera, Johansson měl zakrytý výhled a ne prudký kotouč nedosáhl! Asistence: Lukáš Doudera, Vladimír Dravecký.
     
    39:01
    Minuta do konce periody. Linköping se snaží odpovědět na třetí trefu domácích, Oceláři dobře brání své pásmo.
     
    39:36
    Tentokráte už to Oceláři přehnali s agresivitou při bránění a jdou do čtyř. Na trestnou lavici usedá Lukáš Galvas.
     
    39:46
    Hned po buly pálil Näkyvä, Hrubec vyrazil.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Dvě třetiny duelu jsou za námi, Oceláři navýšili své vedení na tři branky. Druhá třetina patřila třineckým obráncům, kteří zařídili aktuální vedení domácího týmu. Nejprve třinecké vedení navýšil Lukáš Galvas, dvě minuty před druhou sirénou síť rozvlnil Vladimír Roth.
     
    Hráči jsou zpět na ledové ploše, závěrečná perioda začne za pár chvil.
     
    V souběžně hraném utkání v Ostravě vede Slovan Bratislava po dvou třetinách 1:0. Pokud by takhle skončily oba zápasy, Slovan by získal Steel Cup.
     
    Linköping začne třetí třetinu v přesilové hře.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:25
    Oceláři zablokovali pokus Lvů o přechod do útočné třetiny a posílají puk k Johanssonově brance.
     
    41:05
    Z mezikruží z voleje pálil Gordon, Hrubec ale nemusel zasahovat, neboť puk minul branku.
     
    41:35
    Oceláři si závěr oslabení pohlídali a poslali kotouč za Johanssonovu klec. Slezané jsou kompletní.
     
    41:55
    Bratři Olimbové připravili dobrou šanci pro Henrika Törnqvista, švédský útočník ale nedokázal bekhendem přehodit přesunujícího se Hrubce!
     
    42:26
    A další skvělý zákrok Šimona Hrubce! Třinecký brankář si tentokráte počkal na střelu Mathise Olimba a lapačkou vytěsnil puk nad svou klec!
     
    43:08
    Linköpingu přesilovka evidentně pomohla s rozjezdem třetiny. Lvi jsou aktivnější, na Hrubce pálil Persson, jeho pokus ale zastavvil Roth.
     
    44:00
    Kane zastavil střelu Antona Karlssona a sám se vydal do protiakce. Jeho snažení končí za hostující brankou, kde jej dvojice protihráčů obrala o puk.
     
    44:35
    Ve slibné šanci stál Kamil Kreps, z mezikruží ale o kousek netrefil pravou tyč hostující branky.
     
    45:21
    Prudké nahození Lukáše Doudery od hrazení chtěl před Johanssonem tečovat Cienciala, ke kotouči se ale nedostal.
     
    45:39
    Linköping právě vstřelil branku!
    Lvi přispěchali s rychlou protiakcí a ta končí prvním brankou hostujícího týmu! Vyražená střela Emila Kristensena se odrazila k SEBASTIANU KARLSSONOVI, který poslal kotouč mezi Hrubcovy betony! Asistence: Emil Kristensen, Gabriel Carlsson.
     
    46:40
    Kane se pustil do čtveřice protihráčů, ti mu nakonec sebrali kotouč před útočnou modrou.
     
    47:12
    V pásmu Slezanů opět úřadují bratři Olimbové. Ken André vybojoval kotouč pro Gabriela Carlssona, ten pálil z první. Kotouč minul branku.
     
    47:41
    Linköping navýšil své obrátky ještě více, Slezané jen stěží brání výpady hostujících útočníků.
     
    48:13
    Oceláři zahrozili z nenápadné akce! Aron Chmielewski od hrazení namazal najíždějícímu Vladimírovi Draveckému, ten ale svou bekhendovou kličku k dokonalosti nedovedl!
     
    48:25
    Na chlup stejná akce, jen s opačným pořadím účastníků! Aron Chmielewski dostal pas za hostující obranu, kličkou na lapačku ale Johanssona nepřekonal!
     
    49:14
    Neskutečné, Oceláři potřetí v krátkém časovém sledu pronikli za obranu Linköpingu! Tentokráte, po Matyášově nabídce, se na Johanssona řítil Cory Kane! Třinecký útočník ale při střele zlomil hůl a puk k hostujícímu brankáři vůbec nedoklouzal!
     
    49:37
    Jedovatá rána Pettera Hanssona od modré rozduněla mantinel za Hrubcovou brankou.
     
    50:20
    Dnešní utkání sleduje 2 351 diváků.
     
    50:45
    Linköping zamkla svého soka v jeho pásmu, Hrubec ale zatím zasahovat nemusel...
     
    51:10
    Útočné snažení řady Olimb – Olimb – Törnqvist končí neúspěšně, Oceláři získali kotouč a jsou ve středním pásmu.
     
    52:00
    Hráčům s drakem na hrudi se povedlo utlumit nápor Linköpingu. Slezané kontrolují puk ve svém pásmu a hledají cestu, kudy by prošli k Johanssonově brance.
     
    52:40
    Nakonec to na sebe vzal Kane a individuální akcí zavezl kotouč za hostující klec. Tam ale marně čekal na podporu od svých spoluhráčů a proti přesile nedokázal udržet puk.
     
    53:19
    Lvi jsou opět před Hrubcem. Od modré čáry tvrdě vypálil Kristensen, jeho ránu do nohy schytal Kreps.
     
    54:09
    Dravecký s Ružičkou zavezli kotouč do útočné třetiny, tam hledali volného Ciencialu. Třinecký mladík ale přišel o puk dříve, než se stačil zorientovat.
     
    54:27
    Linköping dostává příležitost k další korekci stavu. Daniel Rákos nedovoleně odzbrojil Ken Andrého Olimba, odsedí si proto dvouminutový trest za sekání.
     
    54:48
    Akce Linköpingu vyústila ve střelu Gordona, se kterou si Hrubec dokázal poradit.
     
    54:59
    Linköping právě vstřelil branku!
    Bleskurychlá akce švédského celku končí druhou brankou, Lvi snižují na rozdíl jediné branky! Linköping předvedl akci na jeden dotek, kterou přesnou střelou mezi Hrubcovy betony zakončil NIKLAS BERGFORS. Asistence: Niklas Persson, Gareth Roe.
     
    55:44
    Další šanci Linköpingu zastavuje Hrubec, vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    56:09
    Lvi mohli dorovnat krok! Zcela sám se za třineckou obranou ocitl Emil Sylvegård! Hostující forward zkusil kličku do bekhendu, ležící Hrubcův beton ale přehodit nedokázal!
     
    56:22
    Vyloučení v týmu Linköpings HC (Kristensen – 2 min., podražení).
     
    56:50
    Oceláři začali přesilovku aktivně, střela Davida Noska ale úspěch nepřinesla. Hosté se poté osvobodili.
     
    57:22
    Nosek nedokázal udržet puk před modrou čarou, Linköping si opět může oddechnout.
     
    57:43
    Roth hledal nehlídaného Petružálka, který mohl střílet do odkryté branky. Petružálek i ale puku nevšiml!
     
    58:01
    Dvě minuty do vypršení šedesáti minut čistého času. Oceláři stále drží hubený náskok, jejich přesilovka je ale téměř minulostí.
     
    58:30
    Lvi jsou v kompletu a mají devadesát vteřin na to, aby se pokusili o vyrovnání.
     
    58:37
    Sudí se teď upískli a chybně posoudili zakázané uvolnění. Buly ve středovém kruhu po time-outu Linköpingu.
     
    58:52
    Johansson je na střídačce, Lvi to zkoušejí se šesti hráči v poli!
     
    59:03
    Hrubec ukryl puk v lapačce, hra je přerušena.
     
    59:07
    Další práce pro Hrubcovu lapačku, tentokráte po střele Forslinga.
     
    59:17
    Näkyvovi uniká kotouč do střední třetiny, hostům pomalu začíná docházet čas.
     
    59:48
    Kreps od útočné modré netrefil prázdnou branku. Oceláři pak zastavili rozehrávku Linköpingu, ale poslali puk jen na zakázané uvolnění.
     
    59:48
    Oddechový čas pro domácí.
     
    59:53
    Hrubec opět vymrštil svou lapačku proti puku a znova přerušuje hru.
     
    Konec zápasu.
     
    Oceláři zvládli situaci po posledním buly a vítězí 3:2! Výsledek z Ostravy, kde Slovan Bratislava zvítězil 2:0, odhalil vítěze turnaje Steel Cup. Tím se stává právě slovenský celek – Slovan Bratislava!

    Na druhou příčku se dostali Oceláři Třinec, Vítkovice jsou třetí. Linköping končí poslední.
     
    Na řadu přijdou ještě doplňkové samostatné nájezdy.
     
    Jako první jel Vladimír Roth. Třinecký bek střílel na pravou tyč, ale minul.
     
    Za hosty jel Garrett Roe. Hostující forward se pokusil rozhýbat Hrubce, po kličce už ale nedokázal zasunout puk do branky.
     
    Rostislav Marosz ani nezakončil, Johansson mu vypíchl puk.
     
    Mathis Olimb se při nájezdu vrátil, rozhodčí proto jeho pokus předčasně ukončil.
     
    Erik Hrňa zkusil kličku Marka Malíka, třinecký forward ale neuspěl.
     
    Niklas Bergfors minul branku.
     
    Mathis Olimb se rozjel ke svému druhému pokusu a s přehledem propálil Hrubce!
     
    Štefan Ružička přestřelil, Lvi vítězí v doplňkových nájezdech. (19:16:40)

    Daniel Ježek

    Góly a asistencie: 10. Kane (Irgl, Roth), 32. Galvas (Matyáš, Cienciala), 39. Roth (Doudera L., Dravecký) – 46. Karlsson S. (Kristensen, Carlsson G.), 55. Bergfors (Persson, Roe)


    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – M. Doudera, Roth, Hrabal, Adámek, L. Doudera, Nosek, Galvas, Matyáš – Adamský, Kane, Irgl – Š. Ružička, Kreps, Petružálek – Chmielewski, D. Cienciala, Dravecký – Rákos, Marosz, Hrňa. Trenér: Vladimír Kýhos.
    HC Linköping: Johannson (Högberg) – Lundgren, Forsling, A. Karlsson, Hansson, Kristensen, G. Carlsson, Näkyvä – Roe, S. Karlsson, Gordon, Törnqvist, Lilija, Sylvegård, Gallo, Presson, Little, K. A. Olimb, M. Olimb, Hellholm, Bergfors. Trenér: Dan Tangnes.

    Rozhodca: Baluška, Koziol – Tvrdoň, Gebauer