Zlaté Moravce – Senica 0:1 (kon.) | Dunajská Streda – Trenčín 2:3 (kon.) | Podbrezová – Michalovce 1:0 (kon.)
Žilina – Myjava 1:0 (kon.) | Ružomberok – Slovan Bratislava 3:2 (kon.) | Trnava – Prešov 2:0 (kon.)
koniec
FC ViOn Zlaté Moravce
0:1 (0:0)
FK Senica
Sobota 13.08.2016, 19:00Niké liga • 5. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Futbal vie byť niekedy poriadne nespravodlivý. Zlaté Moravce mali v dnešnom dueli jasnú územnú prevahu, hrali lepšie ako súper, ale napriek tomu odchádzajú z ihriska bez bodu. Výkon Senice bol čisto defenzívny, no striedajúci Daniel Turyna využil obrovskú chybu domácej obrany a v 71. minúte rozhodol o najtesnejšom víťazstve Senice. V nadstavenom čase sa ešte ViOn tešil z gólu, ale ten pre ofsajdové postavenie Róberta Gešnábela neplatil. Záhoráci tak tretíkrát za sebou vyhrávajú a v tabuľke sa dostávajú na priebežné 4. mieste. Zlaté Moravce naopak zaznamenávajú tretiu prehru a patrí im až 10. priečka. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný večer. (21:01:15)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Tak toto je škoda! Zlaté Moravce dostali loptu do siete, no ešte predtým ako ju Michal Ranko upratal do brány bol v ofsajde striedajúci Róbert Gešnábel.
     
    90+1
    Senica to v závere zápasu robí veľmi dobre. Dokonca získava rohový kop a bude sa snažiť čo najdlhšie držať loptu ďaleko od svojej brány.
     
    90
    Seničania sa dostali do prečíslenia. Alain Richard Ebwelle sa ale v dôležitej chvíli pošmykol a prišiel o loptu. Práve začína trojminútový nadstavený čas.
     
    89
    Striedanie v tíme FK Senica: z ihriska odchádza José Pirulo, prichádza Paul Quaye.
     
    88
    José Pirulo leží na trávniku, no z môjho pohľadu len získava čas pre svoje mužstvo. Senica bude poslednýkrát striedať a práve tento Španiel pôjde zrejme dole.
     
    87
    Naopak Senica vystrkuje rožky a snaží sa zaútočiť do otvorenej obrany súpera. Do útoku sa ale bezhlavo nepúšťa a radšej kontroluje loptu na kopačkách.
     
    86
    Obraz hry sa nám nemení. Zlaté Moravce sa v týchto okamihoch nevedia dostať ani pred pokutové územie Senice.
     
    85
    Zlaté Moravce si nevedia vytvoriť záverečný tlak. Hra sa odvíja len v stredovom kruhu a oba tímy sa nevedia popasovať s nepresnosťami.
     
    84
    Seničania kontrolujú záver zápasu a sú blízko k tomu, aby si z dnešného zápasu odviedli cenné i keď nezaslúžené tri body.
     
    83
    Priamy kop zahral David Březina a prekvapil snáď každého jedného aktéra zápasu. Pavel Kováč loptu púšťal mimo ihriska, ale tá napokon narazila do jeho ľavej tyče!
     
    82
    Tento nedovolený zákrok musí byť potrestaný žltou kartou. Jasným faulom zozadu sa prezentoval domáci stopér Michal Ranko.
     
    81
    Opäť sa nehrá, pretože na trávniku leží Filip Blažek. Senica má dnes smolu na zranenia, no vyzerá to tak, že po tretíkrát nebude musieť nútene striedať.
     
    80
    Posledné striedanie v podaní Petra Gergelyho. Ten na trávnik posiela Jakuba Kasteloviča, ktorý by mal posilniť útok. Naopak, v zápase končí Michal Obročník.
     
    79
    Senica sa ešte viac stiahla pred svoju šestnástku. Domáci budú mať veľké problémy, aby sa cez dva obranné valy dostali do gólovej šance.
     
    78
    Alberto Delgado poslal dlhú loptu dopredu. Domáca obrana opäť zazmätkovala a ich chybu takmer využil dnes veľmi aktívny Samuel Mráz.
     
    77
    Nový muž na trávniku Jozef Rejdovian sa okamžite zapojil do hry, no jeho center z pravej strany nenarobil obrane hostí vážnejšie ťažkosti.
     
    76
    Striedanie v tíme FC ViOn Zlaté Moravce: z ihriska odchádza Martin Boszorád, prichádza Jozef Rejdovian.
    Striedanie v tíme FC ViOn Zlaté Moravce: z ihriska odchádza Martin Válovčan, prichádza Róbert Gešnábel.
     
    75
    Už len štvrťhodinu majú Zlaté Moravce na vyrovnanie. Vyzerá to tak, že domáci tréner Peter Gergely bude aj striedať a to hneď dvakrát.
     
    73
    A ďalšia chyba v obrane Zlatých Moraviec. Zbytočnú chybu spravil tento raz brankár Pavel Kováč, ktorý môže byť rád, že rýchlu kontru Senice zastavil Martin Boszorád.
     
    72
    Obrovský šok pre domáce tribúny. Samozrejme, domáci nehrali nejako fantasticky, no boli lepším tímom ako Senica. Po chybe Milovana Kapora ale prehrávajú.
     
    71
    Senica dala gól!
    Tak to je neskutočné! Senica si v dnešnom zápase nevypracovala gólovú šancu, ale predsa len sa dostáva do vedenia. DANIEL TURYNA využil obrovskú chybu domácich obrancov a prekonal Pavela Kováča.
     
    70
    Máme pred sebou už len dvadsať minút. Momentálne to vyzerá tak, že v dnešnom dueli gól neuvidíme. Oba tímy sa trápia a zrejme budú spokojné aj s remízou.
     
    69
    A ďalší tvrdý zákrok. V druhom polčase sa rozhodne nehrá v rukavičkách. Medzitým sa pokúsil o center znova Peter Orávik, no jeho snahu prekazila obrana Senice.
     
    68
    Žltú kartu dostáva Daniel Turyna (FK Senica).
     
    67
    Výhodu priameho kopu nedokázali futbalisti ViOnu využiť. Priame kopy tradične zahráva Peter Orávik, no jeho centre nenachádzajú spoluhráčov.
     
    66
    Martin Válovčan sa snažil využiť chybu súpera v rozohrávke, no taktickým faulom ho aj za cenu žltej karty zastavil Miloš Kratochvíl.
     
    64
    Napokon poslal loptu do šestnástky súpera kapitán Peter Orávik, no po sérii odrazov lopty sa v postavení mimo hry ocitol Tihomir Kostadinov.
     
    63
    Na priamy kop si musíme ešte počkať, pretože v pokutovom území sú rôzne strkanice medzi hráčmi. Hlavný rozhodca musí krotiť vášne.
     
    62
    Martin Boszorád si vybojoval faul v súboji s Albertom Delgadom. Pre Zlaté Moravce sa črtá šanca ohroziť bránu súpera vďaka priamemu kopu.
     
    61
    Po hodine hry spadol v pokutovom území Senice Tihomir Kostadinov. Domáci diváci si pýtali pokutový kop, ale hlavný rozhodca posúdil zákrok Filipa Blažka ako čistý.
     
    60
    Michal Šulla teraz veľmi dobre čítal hru, vybehol z brány a prekazil útočnú akciu futbalistov Zlatých Moraviec.
     
    59
    Je tomu skutočne tak! Francisco Borja Docal nemôže pokračovať v dnešnom zápase a nahradzuje ho Alain Richard Ebwelle.
     
    58
    Na trávniku ostáva ležať Francisco Borja Docal, a tak sa už dlhšiu dobu nehrá. Vyzerá to tak, že Senica bude musieť opäť striedať.
     
    56
    Z veľkej diaľky skúšal svoje šťastie Alberto Delgado. Pokus senického futbalistu ale mieril vedľa brány skúseného Pavela Kováča.
     
    55
    Senica je po príchode z kabín oveľa aktívnejšia. Naopak, Zlaté Moravce akoby sa zabudli ešte v šatni a v úvodných desiatich minútach sú veľmi pasívni.
     
    54
    Pavel Kováč si teraz siahol na loptu a dvakrát ju dokázal skrotiť. Seničania vystrelili zatiaľ na bránu súpera len jedinýkrát.
     
    53
    Daniel Turyna bol faulovaný a vybojoval pre svoj tím priamy kop. Faulujúcim hráčom bol domáci obranca Milovan Kapor.
     
    52
    Hlavný rozhodca píska útočný faul jedného z hosťujúcich hráčov. Ani rohový kop tak neznamenal pre Pavela Kováča žiadne nebezpečie.
     
    51
    Priamy kop zahrával David Březina. Jeho pas ohlavičkoval jeden z domácich hráčov mimo ihriska, a tak budeme svedkami rohového kopu Senice.
     
    50
    Na trávniku sa teraz poriadne pritvrdilo. Zlaté Moravce v priebehu desiatich sekúnd dvakrát faulovali, čo pocítil aj Miloš Kratochvíl.
     
    49
    Pepe Guilavogui spadol na trávnik tesne pred šestnástkou súpera, ale následne zahral rukou. Hlavný rozhodca Kamil Horváth napokon nepíska faul ale práve ruku.
     
    48
    Peter Orávik pekne presunul hru na druhú stranu. Následne sa lopta dostala na kopačku Martina Boszoráda, ktorý vystrelil z prvej. Jeho prízemná strela ale nebola presná.
     
    47
    Úvod druhého polčasu sa odohráva prevažne v okolí stredového kruhu. Ani jedno z mužstiev si nevie vypracovať súvislú akciu.
     
    46
    Druhý polčas sa začal bez ďalších zmien v zostave. Jediným novým hráčom na trávniku je Daniel Turyna, ktorý vystriedal zraneného Guillerma Andrésa Lopéza.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Prvý polčas nám veľa futbalovej krásy neponúkol. Zlaté Moravce mali viac z hry, no svoju aktivitu nevedia pretaviť na strelenie gólu. Naopak, výkon Senice je pre mňa veľkým sklamaním, čo len dokumentuje zlú situáciu v klube a slabšiu kvalitu kádra. Dúfajme, že sa v druhom polčase herný obraz zmení a uvidíme pekné futbalové momenty a aj nejaké góly.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    Futbalisti Zlatých Moraviec zbytočne stratili loptu a Senica sa dostala do brejku. Z dvadsiatich metrov sa rozhodol strieľať Filip Blažek, ale jeho pokus bol nepresný.
     
    45
    V prvom polčase sa bude nadstavovať ešte jedna minúta. Pri lopte sú domáci, ktorí sa chystajú na svoj posledný útok.
     
    44
    Ďalší center poslal do pokutového územia domáci kapitán Peter Orávik, no brankár Michal Šulla napokon nemusel zasahovať.
     
    43
    Zlaté Moravce sa snažia najmä z krajných priestorov posielať centre do šestnástky súpera, no zatiaľ Martina Válovčana dobre bránia hosťujúci hráči.
     
    42
    Seničania sú smerom dopredu absolútne bezzubí. Ešte si nič nevypracovali, čo platí aj po akcii Filipa Blažeka, ktorého odzbrojili domáci futbalisti.
     
    41
    Tak konečne registrujeme gólovú šancu. Domáci krajný obranca Martin Boszorád vletel do šestnástky súpera a dokázal aj zakončiť. Brankár Michal Šulla ale dobre vybehol a strelu zneškodnil.
     
    40
    Pomaly sa nám blíži záver prvého polčasu. S výnimkou hlavičky Martina Válovčana sme zatiaľ nevideli vážnejšiu gólovú príležitosť.
     
    39
    Taktickým faulom v strede poľa sa prezentoval domáci Michal Obrončík, no keďže fauloval zozadu, hlavný arbiter mu udeľuje žltú kartu.
     
    38
    Jediný hosťujúci hráč, ktorý sa ako tak snaží zapracovať aj v útoku Senice je Samuel Mráz. Ten si naskakoval na dlhú loptu dopredu, no neuspel.
     
    37
    Hra je skutočne veľmi rozskúskovaná. Vidíme množstvo prerušení buď prostredníctvom faulov alebo vhadzovaní. Zápasu jednoznačne chýba tempo.
     
    36
    K lopte sa dostanú aj hostia, pretože v strede ihriska sa nedovoleným zákrokom prezentoval stredopoliar Damián Bariš.
     
    35
    Seničania sa nevedia dostať na dostrel Pavela Kováča. Ten teraz bude odkopávať od svojej brány a rozohrá ďalšiu akciu svojho tímu.
     
    34
    Seničania zbytočne stratili loptu na polovici ihriska, a tak sa domáci dostali do brejku. Martin Válovčan centroval z ľavej strany, no napokon lopta skončila v rukách Michala Šullu.
     
    32
    Senický útok stroskotal už v okolí poliacej čiary. Zverenci Miroslava Mentela si nerozumeli a z ich akcie napokon nič nebude.
     
    31
    Peter Orávik je jednoznačne najlepším mužom na trávniku. Teraz skúsil vystreliť sám a jeho pokus len tesne minul bránu Michala Šullu.
     
    30
    Peter Orávik poslal ďalší výborný center do šestnástky. Mám pocit, že to bol David Bŕezina, kto odhlavičkoval loptu pred Martinom Válovčanom.
     
    29
    Pomaly sa nám napĺňa prvá polhodina zápasu. Výkon Senice je zatiaľ veľkým sklamaním, naopak Zlaté Moravce sympaticky tlačia svojho súpera.
     
    28
    Samuel Mráz zbytočne išiel do súboja s brankárom Pavelom Kováčom. Bolo jasné, že loptu nedobehne, no napriek tomu ho atakoval. Za jeho faul dostáva žltú kartu.
     
    27
    Po priamom kope zahral domáci kapitán aj rohový kop. Na jeho center si nabiehal Milovan Kapor, no nedokázal razantnejšie hlavičkovať.
     
    26
    Tihomir Kostadinov bol faulovaný, a tak sa pre domácich črtá ďalšia šanca skórovať. Priamy kop z nádejnej vzdialenosti zahrá Peter Orávik.
     
    25
    Rohový kop Zlatým Moravciam príliš nevyšiel. Domáci ho opäť zahrali len na krátko, čo sa nepáči ani im priaznivcom. Senica sa bez problémov ubránila.
     
    24
    Peter Oravík poslal pekný center na Martina Válovčana. Domáci útočník zakončoval v páde, ale napokon vybojoval aspoň rohový kop.
     
    23
    Ďalší faul v podaní hráča Senice. Tentokrát sa proti pravidlám previnil Filip Blažek a môže byť rád, že nedostal žltú kartu.
     
    22
    Hlavný rozhodca píska faul Samuela Mráza na Tihomira Kostadinova. Celé sa to ale stalo ďaleko od brány Senice, takže žiadne nebezpečenstvo z toho nebude.
     
    21
    Konečne sa prebrali aj domáci priaznivci, ktorí povzbudzujú svoj tím. ViOn je zatiaľ lepší, no svoju prevahu nevie zužitkovať.
     
    20
    Pavel Kováč zrejme utŕžil nejakú ranu v spomínanom súboji, a tak je už v opatere domácich lekárov. S najväčšou pravdepodobnosťou ale bude pokračovať.
     
    19
    Po dlhom vhadzovaní do šestnástky Zlatých Moraviec sa do vzdušného súboja dostali Daniel Turyna a brankár Pavel Kováč. Hlavný rozhodca píska faul na brankára.
     
    17
    Na druhej strane unikol obrane súpera striedajúci Daniel Turyna. V poslednej chvíli ho ale zastavil obranca Michal Ranko, čím zachránil svoj tím od inkasovania.
     
    16
    Martin Válovčan si pekne zabehol za obranu hostí. Obišiel aj brankára, no bol už z uhla, a tak sa rozhodol pre center. Jeho pas ale senickí obrancovia odvrátili do bezpečia.
     
    15
    Lopta teraz prepadla cez domácich obrancov a veľa nechýbalo k tomu, aby sa lopta dostala na kopačku Borju Docala. Tú však má v moci brankár Kováč.
     
    14
    Peter Orávik zahrával rohový kop Zlatých Moraviec, no domácim signál vôbec nevyšiel. Lopty sa bez problémov zmocnila Senica a dokonca mohla ísť do brejku.
     
    13
    Samuel Mráz sa snažil prejsť do šestnástky súpera, no proti presile domácich obrancov neuspel. Následne sme videli niekoľko tvrdých zákrokov.
     
    12
    Zápas je zatiaľ plný nepresností na oboch stranách. Územnú prevahu majú Zlaté Moravce, ktoré sú hladnejšie za víťazstvom.
     
    11
    Senica často zbytočne stráca loptu a absolútne sa nevie dostať do hry. Z jej strany sme nevideli ani jednu podarenú útočnú akciu.
     
    10
    Zatiaľ zápasu chýba väčšie tempo. Obe mužstvá sa snažia o postupný útok, no ten je príliš zdĺhavý. Po faule na Marina Válovčana ostanú pri lopte domáci.
     
    9
    Seničania ale nedokázali ohroziť bránu včerajšieho oslávenca Pavela Kováča. Ten nemusel zasahovať a tak bude len odkopávať od svojej brány.
     
    8
    Po nedovolenom zákroku jedného z domácich futbalistov bude mať výhodu priameho kopu Senica, ktorá vyhrala posledné dva zápasy a vezie sa tak na víťaznej vlne.
     
    7
    Zlaté Moravce mohli otvoriť skóre zápasu. Z pravej strany centroval Peter Orávik, na jeho pas si nabehol Martin Válovčan, no jeho hlavička skončila len na pravej žrdi brankára Michala Šullu.
     
    6
    Hneď v úvode tu máme prvé striedanie. Zraneného Guillerma Andrésa Lopéza vystriedal už po šiestich minútach hry Daniel Turyna.
     
    5
    Úvod zápasu sa odohráva prevažne v strede poľa. Útočnejšie sú ale viac Zlaté Moravce, ktoré by chceli pokračovať v dobrých výkonoch.
     
    3
    Michal Pintér v súboji so senickým obrancom neuspel, a tak bude od svojej brány odkopávať Michal Šulla, ktorý je v dnešnom dueli kapitánom Senice.
     
    2
    Hneď na začiatku zápasu vidíme ošetrovanie. S bolestivou grimasou leží na trávniku Guillermo Andrés Lopéz. Na ihrisku sa tak momentálne nehrá.
     
    1
    Úvodný výkop mali domáci futbalisti. V prvom útoku ale zverenci Petra Gergelyho neuspeli a tak budú vhadzovať Seničania.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Ešte pred úvodným výkopom sme svedkami milého aktu, keď domáci funkcionári gratulujú Pavelovi Kováčovi k jeho včerajším 42. narodeninám. Ku gratulácií sa pripájame aj my a prajeme veľa úspechov.
     
    Úvodné zostavy:

    FC ViOn Zlaté Moravce: Kováč – Boszorád, Ranko, Pintér, Kapor – Bariš, Obročník, Orávik (C), Kostadinov, Guilavogu – Válovčan.
    Náhradníci: Novota – Gešnábel, Švec, Kastelovič, Pastva, Karlík, Rejdovian.

    FK Senica: Šulla (C) – Delgado, Pillár, Březina, Gonchar – Pirulo, Blažek, Kratochvíl – Docal, Mráz – Andrés Lopéz.
    Náhradníci: Plach – Ebwelle, Astray, Quaye, Turyna, Kosorin, Červeňák.
     
    Vážení športoví priatelia, vítam vás pri sledovaní online priameho prenosu zo slovenskej najvyššej futbalovej súťaže. FC ViOn Zlaté Moravce – Vráble nezačal sezónu práve najlepšie a vylepšiť si náladu bude chcieť proti víťazne naladenej Senici. Zápas za začína o 19:00 hod.

    ZLATÉ MORAVCE

    FC ViOn Zlaté Moravce – Vráble v prvých dvoch zápasoch neuspel a pomaly sa začali objavovať hlasy o tom, že bude bojovať len o záchranu. V treťom kole ale všetkých neprajníkov umlčal, keď majstrovsky Trenčín zdolal jasne 3:0. Nabudený víťazstvom cestoval aj do Michaloviec, no tam herne príliš neoslnil a napokon bol rád aj za bezgólovú remízu. Smerom dopredu to skutočne nebolo ideálne, ale s obranou fázou mohol byť tréner Peter Gergely spokojný. Oporou zadných radov je najmä brankár Pavel Kováč, ktorý len včera oslávil 42. narodeniny a je vôbec najstarším hráčom Fortuna ligy. V domácom prostredí je ViOn oveľa silnejší ako vonku. To dokázal aj v predošlej sezóne, keď doma získal 23 zo svojich 31 bodov.

    SENICA

    Seničania vstúpili do nového ročníka Fortuna ligy pod vedením nového trénera Aleša Čvančaru. Ten však už po prvom kole z osobných dôvodov šokujúco rezignoval a mužstvo zatiaľ prebral pôvodný tréner brankárov Miroslav Mentel. Záhorákom patrí po štyroch kolách šiesta priečka s bilanciou 2-0-2. Súťaž začali dvoma prehrami proti mužstvám ašpirujúcim na titul – Slovanu Bratislava a AS Trenčín. Nasledovali však pre Seničanov dva mimoriadne dôležité triumfy nad zástupcami východného Slovenska. Doma s Michalovcami uspeli 2:0 a následne v Prešove rozdrvili nováčika na jeho vlastnom ihrisku 0:4. Prvé spomínané víťazstvo bolo pre FK Senica vôbec prvým v najvyššej súťaži po nekonečných ôsmich mesiacoch. Jediným viacgólovým strelcom Seničanov je španielsky legionár Guillermo Andrés Lopez s dvoma presnými zásahmi.

    POSLEDNÝCH 5 VZÁJOMNÝCH ZÁPASOV

    13.05.16 Zlaté Moravce – Senica 2:0
    01.03.16 Senica – Zlaté Moravce 1:1
    22.09.15 Zlaté Moravce – Senica 3:0
    18.04.15 Zlaté Moravce – Senica 3:2
    25.10.14 Senica – Zlaté Moravce 2:0
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:00.

    Miroslav Kováčik


    Hľadáme spravodajcu pre tím FC ViOn Zlaté Moravce. Viac informácií tu.


    Hľadáme spravodajcu pre tím FK Senica. Viac informácií tu.

    Góly: 71. Turyna

    Karty:   39. Obročník (ZMO), 82. Ranko (ZMO) – 28. Mráz (SEN), 66. Kratochvíl (SEN), 68. Turyna (SEN)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 1:3. Střely mimo: 5:7. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 4:0.
    FC ViOn Zlaté Moravce: Kováč – Boszorád (76. Rejdovian), Ranko, Obročník (80. Kastelovič), Kapor – Bariš, Válovčan (76. Gešnábel), Orávik (C), Kostadinov – Guilavogui, Pintér.
    Náhradníci: Novota – Gešnábel, Švec, Kastelovič, Pastva, Karlík, Rejdovian.

    FK Senica: Šulla (C) – Delgado, Gonchar, Březina, Pirulo (89. Quaye) – Kratochvíl, Andrés Lopéz (6. Turyna), Mráz, Pillár – Blažek, Docal (59. Ebwelle).
    Náhradníci: Plach – Ebwelle, Astray, Quaye, Turyna, Kosorin, Červeňák.

    Rozhodca: Kamil Horváth – Erik Weiss, Peter Bednár.