FC Ural – CSKA Moskva 0:1 (kon.) | Samara – FK Krasnodar 1:1 (kon.) | Kazaň – S. Moskva 1:1 (kon.)
koniec
FC Krídla Sovietov Samara
1:1 (1:0)
FK Krasnodar
cz Sobota 13.08.2016, 17:00 • Stadion Mettalurg, Samara • Ruská Premier Liga • 3. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Všem fotbalovým fanynkám a fanouškům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu ze zápasu třetího kola nejvyšší ruské fotbalové soutěže. Od sedmnácti hodin se můžeme těšit na zajímavé střetnutí mezi Samarou a Krasnodarem.
     
    Poměrně velkým favoritem dnešního druhého zápasu ruské Premier ligy je hostující Krasnodar, jenž se po druhém kole usadil na samotném čele tabulky. V prvním utkání nového ligového ročníku Býci jednoznačně porazili Tomsk 3:0, o týden později pak nastříleli Těreku ještě o jednu trefu více.

    Právě Těrek byl prvním soupeřem Samary, která na úvod ligy prohrála 1:0. Ve druhém kole Samara odvedla výborný výkon na hřišti favorizovaného Spartaku 1:0, nicméně kvůli jedinému gólu ze sedmdesáté minuty na body znovu nedosáhla.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Křídla Sovětů Samara: Loria – Jatčenko, Koncedalov, Nadson, Taranov (C), Rodić – Čočijev, Baškirov, Callagov, Jahović – Bruno.
    Náhradníci: Konjuchov, Pavlov, Šilnikov – Kornilenko, Bateau, Božin, Tkačjov, Pasquato, Mbakogu.

    FK Krasnodar: Kricjuk – Jędrzejczyk, R. Sigurdsson, Granqvist (C), Petrov – Achmedov, Gazinskij, Torbinskij – Ari, Smolov, Pereyra.
    Náhradníci: Sinicyn, Fedjuškin – Wánderson, Vorobjev, Joãozinho, Eboue, Bystrov, S. Strandberg, V. Kalešin, Martynovič, Fomin.

    Rozhodčí: Nikolajev – Voroncov, Deushev.
     
    Obě základní jedenáctky již jsou na hrací ploše, neúplně zaplněným stadionem zní hymna Ruské federace.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Odstartováno jest! Úvodního výkopu se zhostili fotbalisté Samary, kteří nastupují v modrých dresech, zatímco Býci hrají netradičně v bílém.
     
    2
    Achmedov chtěl zrychlit krasnodarskou kombinaci, jenže ve vápně na míč nečekal žádný z jeho spoluhráčů.
     
    3
    Samara právě vstřelila branku!
    Domácí jdou v úvodu zápasu do velice překvapivého vedení! Gianni Bruno měl na pravé straně dost času a prostoru k centru, kterým našel hlavu MILANA RODIĆE a ten střelou z deseti metrů poslal míč mimo dosah bezmocného Kricjuka!
    3. Milan RODIĆ - 1:0
     
    5
    Nechybělo mnoho a bylo to už o dvě branky! Po další akci z pravé strany přišlo zakončení zevnitř pokutového území, ale Kricjuk se tentokrát natáhl k pravé tyči a podržel svůj tým.
     
    7
    A do třetice problémy hostující obrany, která čelila rychlému protiútoku, jenž nakonec zakončil Bruno nepovedenou ranou zpoza šestnáctky a Kricjuk si připsal snadný zákrok.
     
    8
    Velký favorit tohoto zápasu zatím hodně tápe, po faulu Callagova ale dostává možnost zahrozit standardní situací.
     
    9
    Artur Jędrzejczyk se sice dostal ve vápně k balónu, ale jeden ze zadáku Samary mu jej ukopl do zámezí.
     
    10
    Rychlý kontr Křídel Sovětů hostující fotbalisté zmařili na poslední chvíli, když odehráli míč na roh. S jeho bráněním už Býci žádné problémy neměli.
     
    11
    K prvnímu zakončení se Krasnodar dostal až v jedenácté minutě, ovšem Brazilec Ari ze střední vzdálenosti Loriu neohrozil.
     
    12
    Zbytečná chyba Býků! Granqvistovi se vůbec nepovedla hra na jistotu a malou domů hodně prohnal Kricjuka, který už míč ve hřišti nezachytil. Následuje roh Samary.
     
    13
    Alan Čočijev jej nerozehrál vůbec špatně, centrovaný míč však chumel hráčů u penaltového puntíku o pár decimetrů přelétl.
     
    14
    Ari byl v útočné třetině hřiště na všechno sám, hosté tak můžou být rádi, že pro Krasnodar získal alespoň aut v blízkosti pokutového území.
     
    15
    A teď už to bude pro hosty zajímavý přímý kop. Smolov byl nepříjemně dohrán Rodićem a je z toho standardní situace ze zhruba dvaadvacetimetrové vzdálenosti od branky Samary.
     
    16
    Na rozehrávku si troufl Mauricio Pereyra, který sice obstřelil zeď, ale s ní také celou branku, kterou hájí Giorgi Loria.
     
    17
    To nebylo od Jahoviće vůbec špatné! Domácí fotbalista si vyměnil míč s jedním ze svých kolegů a zpoza velkého vápna jen o kousek přestřelil hostující branku!
    17. Dobrý pokus Jahoviće
     
    18
    Na druhé straně to z velké dálky zkusil Smolov, ale z jeho kopačky vylétlo jen hodně nepřesné zakončení.
     
    19
    Nadson si před svou brankou zkušeně odstavil Smolova a nechal projít balón do zámezí. Na řadu přichází dlouhý výkop od domácí svatyně.
     
    21
    Krasnodar po zpackaném úvodu pomalu přebírá iniciativu, do vápna se podruhé probil polský reprezentant Jędrzejczyk, ovšem až do koncovky se nedostal.
     
    22
    Dobré napadání domácích hráčů donutilo udělat rozehrávající soupeře chybu, jenže dlouhý nákop z obrany Samary pak dolétl jen ke Kricjukovi.
     
    23
    Milan Rodić to nemyslel vůbec zle, svůj centr z levé strany směroval k vzdálenější tyči, ale tam byl domácí útočník o chloupek později.
     
    24
    Jednoduchý zákrok pro Loriu, který ztlumil ve své náruči hostující zakončení z poměrně velké dálky.
     
    25
    A ještě jednom domácí gólman, ke kterému doletěl míč, jenž původně hledal pokrytého Smolova.
     
    26
    V Samarě panuje dosti teplé počasí, hlavní rozhodčí tak dopřál sobě i oběma týmům čas na občerstvení.
     
    28
    Sergej Petrov u levého konce pokutového území místo střely ještě centroval, v předbrankovém prostoru na míč ale nedosáhl nikdo v bílém.
     
    29
    Na stejném místě Smolov s Petrovem tentokrát připravili palebnou pozici pro Ariho, ale ten trefil jen předním clonícího Taranova.
     
    30
    Giorgi Loria si sebral přetažený nákop z obrany Krasnodaru a sám rozjel krátce trvající kombinaci Křídel Sovětů.
     
    31
    Ari si seběhl pro míč hluboko do pole, proto se rozhodl přenést hru na levou stranu, ale tam Pereyra se Smolovem nic kloudného nevymysleli. Zámek Býků každopádně pokračuje těsně před vápnem.
     
    32
    Pokus Smolova srazil Callagov na rohový kop, který hosté rozehráli nakrátko, což se neukázalo jako dobrý nápad. Torbinskij se dostal s Pereyrou pod tlak a sami se zahnali do autu.
     
    34
    Žlutou kartu dostává Ivan Taranov (FK Křídla Sovětů Samara).
     
    35
    Stanislav Kricjuk vyběhl mimo malé vápno, aby získal dlouhý pas do vápna. V něm se ale trochu zalekl Jahoviće, jemuž nechybělo moc, aby se zadarmo dostal ke střele do prázdné branky. Chyběla jen lepší orientace.
     
    36
    Andreas Granqvist sice byl u domácího centru z pravé části hřiště jako první, ale ve vzduchu jen posunul míč na roh ve prospěch Samary.
     
    37
    Z něj se žádné vzrušení před brankou Krasnodaru neurodilo, Alan Čočijev kopl míč přesně do rukou Kricjuka.
     
    39
    Rychlá akce Býků rovněž nebezpečná nebyla, těžký centr zleva ukořistil gólman Loria.
     
    40
    Smolov se nachomýtl v poměrně výhodné pozici před pokutovým územím, nicméně vzápětí zvolil jen přihrávku vzad na Achmedova a ten toto útočné snažení Krasnodaru zbrzdil definitivně.
     
    41
    Ari prvním dotykem přesměroval přihrávku Jędrzejczyka směrem do šestnáctky, kde ale Fjodor Smolov dvojici zadáků neobešel.
     
    42
    Bleskový kontr předvedli také domácí, Jahović byl nejprve sám proti kompletní obraně, pak se ale otočil a přihrál do druhé vlny Brunovi, jehož střele z dvaceti metrů chyběla razance i lepší umístění.
    42. Možnost Bruna
     
    43
    Přízemní pas z pravého konce hrací plochy před Kricjuka neprošel, po zásahu stopera Krasnodaru ale následuje roh.
     
    44
    Býci se v pohodě ubránili a zásluhou Smolova se vydali do protiútoku. Ruský kanonýr ale po přechodu půlící čáry narazil na duo pozorných beků Samary, kteří ho do palebné pozice nepustili.
     
    45
    Další z celé řady domácích centrů končí pouze odkopem Stanislava Kricjuka. Čtvrtý sudí mezitím prozradil, že se bude nastavovat jediná minuta.
     
    45+1
    Bruno se procpal k hlavičce po centru z pravé strany, ale míč byl tečován a skončil kousek vedle branky. Z následného rohu už Samara nic nevymyslela.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Úvodní pětačtyřicetiminutovka je minulostí. Do kabin odešli s mnohem lepší náladou hráči Samary, která se už ve třetí mintuě dostala zásluhou Rodiće do vedení. To rozhodně mohli domácí několikrát navýšit, ale kvůli horší koncovce se tak nestalo.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Do druhé změny udělal trenérský štáb Krasnodaru jednu změnu. Na hřiště se z kabiny nevrátil Mauricio Pereyra, kterého pro druhou půli nahrazuje Brazilec Francisco Wánderson.
     
    47
    Hosté vstoupili do druhé půle aktivněji, už po sedmdesáti vteřinách hry zakončoval z dvaceti metrů Achmedov, ale Loria míč za svá záda nepustil.
     
    48
    Krasnodar dvěma přihrávkami překlopil hru na levou stranu, jenže Sergeji Petrovovi střela z hranice pokutového území vůbec nesedla a branku netrefil.
     
    49
    A další šance Býků! Za domácí obranu si sběhl Smolov a zlevé strany se řítil na Loriu, který ale u pravé tyče nenechal projít míč do branky. O pár vteřin později Smolov dal míč pod sebe na Wándersona, ale ten z patnácti metrů nezamířil přesně.
     
    50
    Hráči Krasnodaru museli o přestávce dostat o svého kouče pořádný fén, jinak si jejich aktivitu po změně stran nedovedu vysvětlit. Hráči Samary nyní nevědí, kde jim hlavy stojí.
     
    51
    Po delší době ale vytasili zoubky také domácí. Neúplně povedený brejk zakončil Adis Jahović, jehož tečovaná střela přistála v rukavicích Kricjuka.
     
    52
    Krasnodar právě vstřelil branku!
    Ve dvaapadesáté minutě máme vyrovnáno! Skvělou individuální akcí se na levé straně zaskvěl kanonýr FJODOR SMOLOV, který po přihrávce od Wándersona přes deset vteřin držel míč na kopačkách a poté, co napodruhé vnikl do šestnáctky, přízemní ranou prostřelil Loriu!
    52. Fjodor SMOLOV - 1:1
     
    54
    Hosté jsou jako polití živou vodou. Pár desítek vteřin po soupeřově rozehrávce to potvrdil i Achmedov, který však při střele z osmnácti metrů neměl přesně seřízená mířidla.
     
    55
    Wánderson v obležení několika obránců efektně a efektivně píchl míč do pokutového území, ve kterém si ale domácí hráči Smolova pohlídali.
     
    57
    Územní převaha Krasnodaru je v těchto chvílích utlumena, po faulu ve středu hřiště může rozehrávat Čočijev.
     
    58
    Krásný fotbalový moment a ještě lepší zákrok Kricjuka, který po centru z hloubi pole vychytal parádní rybičku Jahoviće!
     
    59
    Utkání má ve druhé půli výborné tempo, které by mělo ještě nějakou chvíli vydržet. Krasnodaru remízový stav určitě nestačí!
     
    60
    Ari několik metrů před vápnem nevěděl co s míčem, a tak se rozhodl vystřelit. Loria ale zasahovat nemusel, neboť míč prolétl pořádný kus nad jeho brankou.
     
    61
    Někteří fanoušci už viděli míč třepotat se v síti! Wánderson na ose hřiště posunul míč krátkou přihrávkou na Smolova, který napřáhl z necelých dvaceti metrů a jen o kousíček minul ze svého pohledu pravou tyč!
    61. Povedená střela Smolova
     
    62
    Na útočné polovině Samary Bruno pokazil finální přihrávku na dobíhajícího spoluhráče, Kricjuk si volný míč bez problémů sebral.
     
    63
    Čočijev krásně dloubl míč do šestnáctky, kde znovu byl Gianni Bruno, ale v těsné blízkosti Sigurdssona těžký pas nezpracoval.
     
    64
    Dobrou minutu hosté operovali v pokutovém území a pořádně zatápěli defenzivě Samary! Prvně to zkoušel Achmedov, jenže Loria pohotově zasáhl. V pokračující akci pak Ari nacentroval na Smolova, který z pěti metrů netrefil a zároveň byl v ofsajdu.
     
    65
    Střídání v týmu FK Krasnodar: ze hřiště odchází Odil Achmedov, přichází Joãozinho.
     
    66
    Smolov poslal na párek Nadsona a rázem měl čas na střelu, jenomže z levé strany křižnou ranou netrefil prostor u vzdálenější tyče.
     
    67
    Konečně mají domácí fotbalisté chvíli klidu, po špatném nákopu z poloviny hřiště si to míč namířil za brankovou čáru. Do akce tak jde vykopávající Loria.
     
    69
    První zdravice z levé kopačky Joãozinha na aktuálním skóre nic nezměnila, míč letěl vysoko nad.
     
    70
    Dvacet minut před koncem zápasu nařizuje rozhodčí přestávku. Všichni muži se tak mohou krátce občerstvit.
     
    72
    Hlavní aktéři jsou opět na svých místech a my se tak můžeme ponořit zpět do dramatické koncovky tohoto střetnutí.
     
    73
    Po chytře myšlené přihrávce od Smolova pálil ze střední vzdálenosti Joãozinho, nicméně nepříliš rychle letící balón si Loria pohlídal.
     
    74
    Ari už poněkolikáté operoval mimo pozici hrotového útočníka, lobovanou přihrávkou do vápna ale pozval do hry pouze domácího gólmana.
     
    75
    Milan Rodić uprostřed hřiště zbytečně důrazně zajel do jednoho z hostujících fotbalistů a naprosto zaslouženě dostal žlutou kartu.
     
    76
    Ivan Taranov zůstává ležet na hřišti, hosté po zablokované střele Smolova přesto pokračují v dobře rozjetém útoku okolo pokutového území.
     
    77
    Taranov si evidentně ublížil v nenápadně vyhlížejícím souboji s Arim. Po krátkém ošetření se ale zvedl a zřejmě bude moci pokračovat.
     
    78
    Stanislav Kricjuk musel rychle vystartovat ze své branky, aby byl u volného míče dříve než rychle se blížící Jahović.
     
    79
    To bylo hodně těsné! Domácí se mohou držet za hlavu potom, co se Jahović skvělým zpracováním centru z pravé strany zbavil Sigurdssona a zjevil se před Kricjukem, který jeho střelu z bezprostřední blízkosti se štěstím vyrazil těsně vedle tyče na roh!
    79. Jahović versus Kricjuk
     
    80
    Střídání v týmu FK Křídla Sovětů Samara: ze hřiště odchází Adis Jahović, přichází Sjarhej Kornilenko.
     
    81
    Gianni Bruno nevzdal souboj o víceméně ztracený míč a u brankové čáry se dopustil jasného útočného faulu.
     
    82
    Střídání v týmu FK Křídla Sovětů Samara: ze hřiště odchází Gianni Bruno, přichází Sergej Tkačjov.
     
    83
    Nově příchozí Tkačjov u půlící čáry zezadu podrazil Gazinského, kopat se bude proti brance Křídel Sovětů.
     
    84
    Ari povedeným dloubákem do pokutového území tlačil míč na hlavu Smolova, ale ten by potřeboval ke své výšce přidat pár centimetrů, aby mohl halvičkovat.
     
    84
    Teď už to Ari vzal na sebe, ale z těžkého úhlu z pravé strany trefil jen Loriu, který byl u tyče včas a vyrazil pokus brazilského útočníka na roh.
    84. Ari z úhlu neuspěl
     
    85
    Střídání v týmu FK Krasnodar: ze hřiště odchází Francisco Wánderson, přichází Kouassi Eboue.
     
    85
    Zmíněný rohový kop se Krasnodaru úplně nepovedl, po centru Joãozinha se míč rychle vydal mimo pokutové území.
     
    86
    Hosté se evidentně nechtějí s remízovým stavem smířit a neúnavně obléhají velké vápno Samary. Tu čeká v posledních minutách ještě pořádně těžká šichta.
     
    87
    Ari o trošku přetáhl další přihrávku před branku a zavinil odkop od domácí branky. Samara navíc jde šetřit čas za pomoci střídání.
     
    88
    Střídání v týmu FK Křídla Sovětů Samara: ze hřiště odchází Milan Rodić, přichází Sheldon Bateau.
     
    89
    Hosté zaútočili do rozevřené obrany, po pasu z pravé strany to ze sedmnácti metrů zkusil Joãozinho, ale Loria vytáhl výtečný zákrok a dostal míč do bezpečí.
     
    90
    Pozor, pozor! Rozhodčí nastavují nad rámec základní hrací doby celých pět minut! To je ještě dostatek času pro vstřelení kýžené branky.
     
    90+1
    První nastavená minuta se ale odehrává především mezi oběma vápny, ani jeden z brankářů teď práci nemá, což rozhodně více vyhovuje Samaře.
     
    90+2
    Smolov to měl ve vápně těžké a mezi čtyřmi obránci se podle arbitrů dopustil útočného faulu.
     
    90+3
    Jeden z domácích hráčů si chvíli poležel na hřišti. Pár vteřin sice pošetřil, ale Býci se už znovu valí do útoku.
     
    90+4
    Smolov obranný val na hranici vápna neobalamutil, a tak posunul balón doleva na Petrova, jehož střela ale neměla ideální parametry.
     
    90+5
    Torbinskij roztáhl hru k pravé autové čáry, u které celý zápas také skončil, neboť sudí nenechali hosty dokončit poslední útočnou akci.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Krasnodar nastoupil do druhé půle za nepříznivého stavu, se kterým chtěl rychle něco udělat. To se hostům povedlo v 52. minutě, když na konečných 1:1 vyrovnal Smolov. Býci poté nepolevili a šli za rozhodující brankou, kterou ale diváci na stadionu v Samaře už neviděli.
    Samara vyválčila s favorizovaným Krasnodarem bod

     
    Statistiky zápasu

    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 7:6.
    Střely mimo: 2:10.
    Rohy: 7:2.
    Ofsajdy: 1:1.
    Fauly: 15:7.
     
    Z tohoto zápasu je to vše, přeji Vám pěkný zbytek dne. (19:16:25)

    Michal Břuchanský

    Góly: 3. Rodić (Bruno) – 52. Smolov (Wánderson)

    Karty:   34. Taranov (KSS), 75. Rodić (KSS)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 7:6. Střely mimo: 2:10. Rohy: 7:2. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 15:7.
    FC Krídla Sovietov Samara: Loria – Jatčenko, Koncedalov, Nadson, Taranov (C), Rodić (88. Bateau) – Čočijev, Baškirov, Callagov, Jahović (80. Kornilenko) – Bruno (82. Tkačjov).
    Náhradníci: Konjuchov, Pavlov, Šilnikov – Kornilenko, Bateau, Božin, Tkačjov, Pasquato, Mbakogu.

    FK Krasnodar: Kricjuk – Jędrzejczyk, R. Sigurdsson, Granqvist (C), Petrov – Ahmedov (65. Joãozinho), Gazinskij, Torbinskij – Ari, Smolov, Pereyra (46. Wánderson, 85. Eboue).
    Náhradníci: Sinicyn, Fedjuškin – Wánderson, Vorobjev, Joãozinho, Eboue, Bystrov, S. Strandberg, V. Kalešin, Martynovič, Fomin.

    Rozhodca: Nikolajev – Voroncov, Deushev