Hull City – Leicester 2:1 (kon.) | Burnley – Swansea 0:1 (kon.) | Crystal Palace – West Bromwich 0:1 (kon.)
Everton – Tottenham 1:1 (kon.) | Middlesbrough – Stoke City 1:1 (kon.) | Southampton – Watford 1:1 (kon.)
Manchester City – Sunderland 2:1 (kon.)
koniec
Crystal Palace FC
0:1 (0:0)
West Bromwich Albion
Sobota 13.08.2016, 16:00 • Selhurst Park, London • Anglická Premier League • 1. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.
     
    Vítam všetkých priaznivcov futbalu pri sledovaní tohto on-line textového prenosu! V ňom sa spoločne pozrieme na futbalové stretnutie medzi mužstvom Crystal Palace FC, ktoré na svojom štadióne privíta mužstvo West Bromwich Albion. Úvodný výkop zápasu je naplánovaný na 16:00!

    Fanúšikovia Anglickej Premier League sa dočkali! Týmto víkendom štartuje nový súťažný ročník najvyššej futbalovej súťaže v Anglicku. Žreb rozhodol, že v prvom kole sa o svoje prvé body do tabuľky pobije domáci celok Crystal Palace FC a hosťujúci celok West Bromwich Albion.

    Oba tieto celky nepatria medzi kandidátov na titul, skôr sa od nich očakáva boj o záchranu, prípadne o stred tabuľky. Avšak, určite môžu nejakým spôsobom prekvapiť.

    V minulej sezóne sa mužstvo Crystal Palace FC umiestnilo na 15. mieste, takže bojovalo o záchranu, ale boj napokon úspešne zvládlo a umiestnilo sa relatívne v pokojných vodách. Podobne na tom bolo aj mužstvo West Bromwich Albion, ktoré sa umiestnilo o jedno miesto lepšie a teda na 14. mieste. Oba celky však viac gólov inkasovali ako ich dali.

    Súboje s takýmito súpermi sú pre oboch dnešných aktérov veľmi dôležité a musia v nich bodovať. Jedná sa však o prvé stretnutie v novom ročníku, takže favorit zápasu jasný nie je! Môžme teda očakávať vyrovnané a bojovné stretnutie.
     
    Úvodné zostavy:

    Crystal Palace FC: Hennessey – J. Ward, Dann (C), Delaney, Souaré – Jedinak, Puncheon – Townsend, Čung-Jong, Zaha – Wickham.
    Náhradníci: Speroni – Ledley, Kelly, Bolasie, Cabaye

    West Bromwich Albion: Foster – C. Dawson, J. Olsson, McAuley, J. Evans – Phillips, D. Fletcher (C), Yacob, C. Gardner – Rondón, Berahino.
    Náhradníci: Myhill – Field, Lambert, Leko, McClean, J. Morrison
     
    Všetkým, ktorí klikli na tento online textový prenos prajem príjemné sobotné popoludnie! Do začiatku zápasu medzi mužstvom Crystal Palace FC a mužstvom West Bromwich Albion už veľa času neostáva, zatiaľ si môžte prezrieť zostavy oboch mužstiev. Hlavným rozhodcom tohto zápasu je pán Craig Pawson.

    Tesne pred začiatkom zápasu sa Vám opäť prihlásime!
     
    Oba tímy spoločne s rozhodcami zápasu sú už na hracej ploche, zápas sa tak čoskoro začne!

    Prajem príjemný športový zážitok!
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Zápas sa nám už naplno rozbehol, úvodný výkop patril hosťom. Pre oba tímy sa tak začína nová sezóna v Anglickej Premier League.
     
    2
    Pri lopte sú však už domáci futbalisti, pretože hostia spravili chybu pri prechode do útoku. Futbalisti domáceho celku však zatiaľ operujú len na svojej polovičke.
     
    3
    Ani domácim futbalistom sa však nepodarilo preniknúť výrazne na útočnú polovičku a tak sú už pri lopte hostia. Úvod zápasu sa tak nesie v opatrnejšom tempe.
     
    4
    West Bromwich Albion sa snažil zaútočiť po pravej strane, domáci futbalisti však dobre čítali hru a tak tento úmysel svojho dnešného súpera prekazili. Lopta je tak už na kopačkách domáceho celku.
     
    5
    Približne v piatej minúte zápasu sme boli svedkami prvého rohového kopu v tomto zápase. Rohový kop zahrávali hostia, avšak domáci celok si túto situáciu dokázal postrážiť a vyviezol následne loptu do bezpečia.
     
    6
    V posledných chvíľach začínajú byť v útočnej fáze aktívnejší hostia, avšak zatiaľ sme neboli svedkami žiadnej výraznej gólovej príležitosti. Zápas je však ešte len na svojom začiatku.
     
    7
    Aj naďalej sa darí hosťom častejšie držal loptu na svojich kopačkách, avšak domácemu celku sa darí prezentovať sa v úspešnej defenzíve.
     
    8
    Domáci brankár Hennessey teraz vytiahol vynikajúci zákrok! Gardner z ľavej strany vyslal center do pokutového územia domácich, tam sa do zakončenia následne dostal Rondón, ale domáceho brankára prekonať nedokázal!
     
    9
    Na chvíľu sa teraz dopredu dostali aj domáci futbalisti, avšak nepodarilo sa im preveriť defenzívu hostí. Naďalej tak platí, že mierne aktívnejším celkom je zatiaľ West Bromwich Albion.
     
    10
    Diváci na štadióne teraz majú možnosť sledovať ako lopta lieta z jednej strany na druhú, žiadne futbalové akcie nevidíme. Okrem veľkej príležitosti hostí v 8. minúte sme zatiaľ veľa futbalovej krásy nevideli.
     
    11
    West Bromwich Albion sa ihneď po zisku lopty snažil preniknúť do útočnej akcie, avšak postranný rozhodca signalizuje ofsajd a tak pôjde lopta na kopačky domácich futbalistov.
     
    12
    Na druhej strane sa teraz podarilo domácemu mužstvu dostať sa až na útočnú polovičku, kde sa hostia dopustili faulu a tak domáci tím má k dispozícii priamy kop. Hostia sa tak budú teraz musieť brániť.
     
    13
    Priamy kop domáceho tímu však žiadne nebezpečné ohrozenie brány hostí nepriniesol. Centrovaná lopta síce padla na hlavu domáceho futbalistu Wickhama, ale ten zakončil veľmi nepresne.
     
    14
    Útoky sa teraz striedajú na oboch stranách, avšak nič zaujímavého diváci nemajú možnosť sledovať. Aj tak sa však diváci na štadióne bavia futbalom a hlasitými pokrikmi ženú svojich miláčikov dopredu.
     
    15
    Futbalisti hosťujúceho celku to teraz skúšali dlhou nakopávanou loptou dopredu, avšak túto loptu domáci futbalisti bez problémov zachytili a tak sa o útočnú akciu budú teraz snažiť domáci hráči.
     
    16
    Phillips sa teraz rozhodol po zisku lopty skúsiť to individuálne, ale nepodarilo sa mu prejsť dobre organizovanou defenzívou domáceho tímu. Pri lopte sú tak už domáci.
     
    17
    Domácim futbalistom sa napokon podarilo vypracovať si útočnú akciu po pravej strane, avšak všetko včas zastavil dobrým obranným zákrokom Evans.
     
    18
    Netrvalo dlho a domáci celok sa opäť dostával do útočnej akcie, avšak nepodarilo sa mi nič prevratného vymyslieť a po chybe Crystal Palace loptu stráca.
     
    19
    Hostia na druhej strane teraz predviedli rýchly protiútok, po ktorom sa do zakončenia hlavou dostal Berahino, centrovanú loptu však zle trafil a tak brankár domácich zasahovať nemusel.
     
    20
    Ale aj na druhej strane sme teraz mali možnosť sledovať zakončenie na bránu, avšak tiež bolo nepresné. Centrovaná lopta prepadla až ku Wickhamovi, tomu však jeho zaujímavé zakončenie vôbec nevyšlo.
    20.
     
    22
    Dlhšie mali teraz loptu na svojich kopačkách domáci futbalisti, avšak nepodarilo sa im nič zaujímavého vymyslieť a po chybe loptu strácajú. Dopredu to tak teraz vyskúšajú hostia.
     
    23
    Ani hosťom sa však napokon nepodarilo v útoku nijak výrazne preraziť, pretože Rondónovi bol odmávaný ofsajd. K lopte sa tak dostávajú domáci futbalisti.
     
    24
    Na druhej strane sa teraz črtala zaujímavá útočná akcia v podaní domácich, avšak aj za cenu faulu hostia túto akciu prerušili. Domáci však na útočnej polovičke ešte ostávajú.
     
    25
    Crystal Palace sa napokon tiež previnil faulom a tak v strede ihriska dostávajú loptu na svoje kopačky hostia. Dostali sme sa už za polovičku prvého polčasu, okrem jednej veľkej príležitosti hostí sme nič zaujímavého nevideli.
     
    26
    Zmeniť sa to teraz snažili domáci futbalisti, ale v zárodku ich útočnej akcie opäť dobre zasiahol obranca hostí Evans a tak sa domáci do žiadnej zaujímavej príležitosti nedostali.
     
    27
    Lopta je teraz v držaní domáceho tímu, avšak stále nemáme možnosť sledovať nič zaujímavé. Hostia sa však musia brániť na svojej polovičke.
     
    28
    Brankár hostí mal teraz po dlhej dobe nejakú prácu, ale vôbec sa napokon nezapotil. Townsend to vyskúšal aj z väčšej vzdialenosti, jeho strela však Fosterovi žiadne problémy nenarobila.
     
    30
    Hra sa nám teraz častejšie prerušovala kvôli faulom a tak sme veľa futbalovej krásy nevideli. Sme však určite zvedaví, či sa do konca prvého polčasu ešte nejakej zaujímavej situácie dočkáme.
     
    31
    Hostia získali loptu, ihneď vyrazili smerom dopredu a po zrazenej lopte získavajú rohový kop. Brankár domácich Hennessey si už organizuje svojich spoluhráčov v poli.
     
    32
    Rohový kop hostí však žiadnu zaujímavú príležitosť nepriniesol, domáci celok sa bez problémov ubránil a už má loptu na svojich kopačkách.
     
    33
    Postupnú kombináciu teraz previedli hostia, napokon sa dostali až na dostrel domácej brány, nepodarilo sa m však zakončiť, pretože domáca obrana im napokon loptu zobrala.
     
    34
    V útoku sa teraz predstavil aj domáci celok, po dobrej prihrávke dostal loptu na svoju kopačku Townsend, jeho zakončenie však bolo zblokované do bezpečia.
     
    35
    Žltú kartu dostáva Craig Dawson (West Bromwich Albion).
     
    36
    Hostia následne po faule na domáceho futbalistu sa museli brániť priamemu kopu, lopta napokon končí za postrannou čiarou a bude z toho rohový kop pre domáci celok.
    36. Gareth McAuley (WBA)
     
    37
    Rohový kop domácich futbalistov však nič zaujímavé nepriniesol, vo vzdušnom súboji sa jeden z domácich futbalistov dopustil faulu na brankára Fostera.
     
    39
    Na druhej strane budeme svedkami rohového kopu hostí, Rondón teraz predviedol peknú individuálnu akciu a po jeho strele sa bude musieť domáci celok brániť.
     
    40
    Domáci mali teraz pri rohovom kope trocha šťastie, vo vzduchu sa podarilo dostať sa do hlavičkového zakončenia Rondónovi, avšak mieril len nad bránu domáceho tímu.
     
    41
    Prácu mal však na druhej strane brankár hostí Foster, s centrom domáceho futbalistu však nemal žiadne problémy a loptu následne rozohral na svojich spoluhráčov.
     
    42
    Hra sa teraz opäť častejšie prerušovala kvôli faulom. Dostávame sa už ku záveru prvého polčasu, zrejme sa už žiadnej zaujímavej príležitosti nedočkáme.
     
    43
    Pomaly už čakáme aj na údaj o nadstavenom čase, zrejme sa nebude nastavovať ani minúta. Hra sa nijak výrazne neprerušovala a nevideli sme ani žiadne zaujímavé príležitosti.
     
    44
    Chvíľu pred koncom prvého polčasu sa domáci celok dopustil faulu a tak sa ku lopte dostanú hostia, avšak niekde v strede ihriska.
     
    45
    Napokon sa predsa len nadstavuje jedna minúta!
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Skončil sa nám prvý polčas tohto zápasu, gól sme v ňom nevideli a tak idú oba tímy do šatní za stavu 0:0! Najväčšiu príležitosť na strelenie gólu mali hostia v 8. minúte, domácich však podržal ich brankár Hennessey. Okrem tejto situácie sme už nič zaujímavého nevideli. Sme tak určite zvedaví, čo nám ponúkne druhý polčas.

    Druhý polčas sa začne približne o 17:02!

     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Druhý polčas zápasu sa nám už naplno rozbehol, výkop mali domáci futbalisti. Oba tímy vstúpili do druhého polčasu bez zmien v základnej zostave.
     
    47
    Hneď v úvode druhého polčasu sa podarilo hosťom dostať sa až do pokutového územia, do zakončenia sa však nedostali pretože sa dopustili faulu.
     
    48
    Na druhej strane domáci futbalisti rozbiehali útočnú akciu po pravej strane, avšak nepodarilo sa im dostať sa až na dostrel brány a loptu napokon strácajú.
     
    49
    Rýchlu útočnú akciu po kraji teraz ťahal Phillips, hosťujúci futbalista však cez dvojicu domácich obrancov neprešiel a loptu tak stráca.
     
    50
    Podobne teraz na druhej strane nepochodil Zaha a tak sú pri lopte opäť hostia. Zrejme to dnes bude v tomto zápase o jednom góle.
     
    51
    A streliť ho mohli teraz domáci futbalisti! Zaha sa po skvelej prihrávke dostal do nájazdu na brankára hostí, Foster ho však dokázal vychytať! Následne sa lopta odrazila späť ku Zahovi, ten vycvičil obranu hostí ale aj ďalšiu jeho strelu mu Foster vyrazil a Evans následne loptu odkopol do bezpečia! Hostia tak mali teraz obrovské šťastie!
     
    52
    Táto situácia následne domácich futbalistov poriadne nakopla a začínajú čoraz viac byť aktívnejší a útočiť. Hostia sa tak v týchto chvíľach len bránia.
     
    53
    Avšak napokon hostia zachytili loptu a vyrazili do rýchleho protiútoku, avšak domáci si celú túto akciu postrážili a hostia sa tak do zakončenia nedostali.
     
    54
    Na druhej strane však vyšla útočná akcia domácemu celku, ktorý po faule získava zaujímavý priamy kop. Hostia sa tak budú musieť opäť brániť.
     
    55
    Priamy kop napokon zahrával Wickham, ktorý to skúsil priamo na bránu hostí, avšak mieril len veľmi nepresne. Loptu do hry uvedie svojim výkopom brankár hostí Foster.
     
    56
    Netrvalo však dlho a hostia sa museli mať opäť na pozore. Veľmi aktívny Čung-Jong sa dostal ku lopte, predviedol individuálnu akciu, po nej však brankár Foster nemal problém loptu vziať do svojich rukavíc.
     
    57
    Hra sa nám teraz musela prerušiť, pretože hosťujúci Dawson ostáva ležať na zemi a už je v opatere lekárov. Oba tímy si tak môžu na chvíľu oddýchnuť.
     
    58
    V hre sa už opäť pokračuje, Dawson je v poriadku a tak nemusel tréner hostí siahnuť ku striedaniu. V druhom polčase sme napokon zatiaľ videli len jednu zaujímavú situáciu, v ktorej sa ocitol Zaha, okrem toho však diváci na štadióne veľa futbalovej krásy nevidia.
     
    59
    Domáci Zaha sa opäť ocitol v nebezpečnom zakončení! Z tesnej blízkosti však napokon loptu poslal len do stredu brány, kde stal pripravený brankár hostí Foster.
     
    61
    Hostia sa teraz dostali ku lopte, Phillips centroval následne z pravej strany, West Bromwich Albion následne získava rohový kop.
     
    62
    Crystal Palace mal napokon malé problémy s bránením tohto rohového kopu, lopta sa následne odrazila až ku Yacobovi, ten však bránu domácich prekopol.
    62.
     
    63
    Na druhej strane sa do rýchleho protiútoku dostali domáci futbalisti, následne sa do zakončenia dostal Townsend, ale aj on svoj pokus poslal len mimo bránu.
     
    64
    V posledných chvíľach tak máme možnosť sledovať zaujímavé príležitosti na oboch stranách, gól sme však ešte stále nevideli. Do konca zápasu však ešte nejaký ten čas ostáva.
     
    65
    Opäť sme sledovali rýchly protiútok hostí, po ňom sa do zakončenia hlavou dostal Olsson, avšak bránu domácich len tesne minul.
     
    66
    Striedanie v tíme Crystal Palace FC: z ihriska odchádza Lee Čung-Jong, prichádza Yannick Bolasie.
     
    67
    Na druhej strane však domácim futbalistom teraz ich útok nevyšiel, pretože nádejný center sa podarilo odvrátiť kapitánovi hostí Fletcherovi. Dopredu to tak teraz môžu opäť skúsiť hostia.
     
    68
    Hostia si však dlho loptu neužili, domáci si ju vybojovali naspäť a ihneď aj zaútočili. Nebezpečne vyzerajúci center však hostia bez problémov pokryli a loptu poslali do bezpečia.
     
    70
    Ani teraz domáci celok v útoku nepochodil a po útočnom faule pripadne lopta hosťom. Do konca zápasu ostáva niečo málo cez dvadsať minút, gól sme stále nevideli.
     
    71
    Striedanie v tíme West Bromwich Albion: z ihriska odchádza Craig Gardner, prichádza James McClean.
     
    72
    Randón sa teraz odhodlal ku strele z väčšej vzdialenosti, avšak brankára domáceho celku vôbec nezamestnal. Hennessey tak uvedie loptu do hry svojim výkopom.
     
    74
    West Bromwich Albion dal gól!
    Sme svedkami prvého gólu v tomto zápase, ktorý prichádza v 74.minúte! Hostia zahrávali zaujímavý priamy kop z pravej strany, jeho exekútorom bol napokon kapitán Fletcher, ktorý skvelo našiel SALOMÓNA RONDÓNA a ten hlavou otvára gólový účet tohto zápasu – 0:1!
    74. José Salomón Rondón (WBA) - 0:1
     
    75
    No a hrať budú musieť teraz domáci futbalisti. Gól prišiel pre nich možno trochu nečakane, pretože aktívnejšie hrali v posledných chvíľach práve domáci. Avšak ešte majú nejaký ten čas, aby s vývojom zápasu niečo urobili.
     
    77
    Striedanie v tíme Crystal Palace FC: z ihriska odchádza Jason Puncheon, prichádza Yohan Cabaye.
     
    78
    Hostia sa teraz postupnými prihrávkami prepracovali až na dostrel domácej brány a po svojej aktivite napokon získavajú rohový kop.
     
    79
    Rohový kop hostí napokon nič zaujímavého nepriniesol, pretože je odpískaný faul na domáceho brankára Hennesseyho. Domáci ihneď vyrážajú smerom dopredu.
     
    80
    West Bromwich Albion sa však vôbec nesústreďuje len na bránenie, ale po zisku lopty vyráža aj do útočných akcií. Po jednej z nich sa teraz do zakončenia dostal Phillips, ale bránu domácich netrafil.
     
    81
    Pomaly prichádza čas, kedy budú musieť domáci začať riskovať, čo otvára zadné vrátka pre hostí. Domácim sa však teraz nedarí dostávať sa do útočných akcií, hostia si dokážu všetko postrážiť.
     
    82
    Domáci sa teraz však dopustili veľkej chyby! Brankár domácich zle rozohral loptu, po sérii prihrávok sa napokon dostala ku Berahinovi, ale jeho strela tesne míňa bránu domácich!
     
    83
    Pád v pokutovom území hostí a domáci futbalisti si ihneď žiadajú u hlavného rozhodcu Pawsona penaltu! Ten však ich prianiu nevyhovel.
     
    84
    Žltú kartu dostáva James McClean (West Bromwich Albion).
     
    85
    Žltú kartu dostáva Wilfried Zaha (Crystal Palace FC).
     
    86
    Striedanie v tíme West Bromwich Albion: z ihriska odchádza Saido Berahino, prichádza James Morrison.
     
    87
    Crystal Palace sa začína čoraz viac tlačiť do útoku, nedarí sa mu však presne zakončiť. Hostia sa po zisku lopty nikam neponáhľajú a snažia sa zbierať cenné sekundy.
     
    88
    Žltú kartu dostáva Yannick Bolasie (Crystal Palace FC).
     
    89
    Hostia sa teraz dostali ku lopte a založili rýchlu útočnú akciu po pravej strane, nový muž na ihrisku McClean následne vybojoval pre svoj tím rohový kop.
     
    90
    Rohovému kopu sa napokon domáci ubránili, ale pri lopte aj naďalej ostávajú hostia a to pre domácich futbalistov nie je dobrá správa.
     
    90+1
    Údaj o nadstavenom čase hovorí, že sa bude hrať ešte minimálne 5 minút navyše! Domáci futbalisti tak získavajú ešte nejaký ten čas, aby sa im podarilo vyrovnať.
     
    90+2
    West Bromwich Albion však domáci celok do žiadnej príležitosti nepúšťa a snaží sa bezpečne kontrolovať záver tohto zápasu.
     
    90+3
    Do konca nadstaveného času ostávajú približne už len 2 minúty, s domácim tímom to už začína vyzerať zle. Vypadá to, že hostia si so sebou domov povezú všetky tri body.
     
    90+4
    Striedanie v tíme Crystal Palace FC: z ihriska odchádza Pape Souaré, prichádza Martin Kelly.
     
    90+4
    V závere nadstaveného času mali domáci poslednú šancu na vyrovnanie! Priamy kop zahrával Townsend, ktorý to skúsil priamo na bránu hostí, avšak ju netrafil. To bolo posledné, čo sme v tomto zápase videli!
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    Tak napokon sme sa predsa len dočkali v druhom polčase aspoň jedného gólu, o ten sa postaral v 74. minúte Rondón a zariadil tak tri body pre West Bromwich Albion!

    Ďakujem Vám za pozornosť a prejem pekný zvyšok dnešného sobotného večera! (17:55:50)

    Miroslav Revaj

    Góly: 74. Rondón

    Karty:   85. Zaha (CRP), 88. Bolasie (CRP) – 35. C. Dawson (WBA), 84. McClean (WBA)


    Crystal Palace FC: Hennessey – J. Ward, Dann (C), Delaney, Souaré (90+4. Kelly) – Jedinak, Puncheon (77. Cabaye) – Townsend, Čung-Jong (66. Bolasie), Zaha – Wickham.
    Náhradníci: Speroni – Ledley, Kelly, Bolasie, Cabaye, Ladapo, Anderson.

    West Bromwich Albion: Foster – C. Dawson, J. Olsson, McAuley, J. Evans – Phillips, D. Fletcher (C), Yacob, C. Gardner (71. McClean) – Rondón, Berahino (86. J. Morrison).
    Náhradníci: Myhill – Field, Lambert, Leko, McClean, J. Morrison, Wilson.

    Rozhodca: Craig Pawson